Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 september 2021

Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: “Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan ka...

HLN
Hun ouders pakken coronacrisis aan, zij mogen weer naar school: "Dat papa maar vaart zet achter vaccinaties. Dan kan ik op Italiëreis"
Het wordt een 1 september zonder weerga, zonder mondmaskers of gepixelde leerkrachten op een scherm. Oók voor de kinderen die al anderhalf jaar aan de zijlijn toekijken hoe één van hun ouders de coronacrisis probeert bedwingen - als beleidsmaker, in een ziekenhuis, of expertengroep. Wat hopen zij dat het komende schooljaar brengt? "Dat papa maar vaart zet achter de vaccinaties. Dat ik zeker op Italiëreis kan."
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Showbits-Daniël gaat achter de schermen van Tien Om Te Zien en coacht de artiesten
Vanavond is het eindelijk zover: de terugkeer van het iconische muziekprogramma Tien Om Te Zien op VTM. Showbits-Daniël - onze reporter achter de schermen - was vorige week bij de opnames in Middelkerke en dat zullen de artiesten niet snel vergeten. Met zijn tips coacht Showbits-Daniël de sterren backstage zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven tijdens de show...
Lees verder

Gert en James nemen in dit grote portret afscheid van Annie: "Al was de koning gepasseerd, ze had hem vogelnestjes voorgeschoteld"
Ze was veertig jaar lang de ziel van café 't Visserswelzijn, maar haar laatste jaren stond ze in voor het welzijn van de BV-gasten in 'Gert Late Night'. Naast kokkin was Annie Deleersnyder (74) - gisteren overleden na een korte ziekte - moederkloek voor Gert Verhulst en James Cooke, die terugdenken aan hun mooiste herinneringen met haar in dit uitgebreide portret. "Ze was de mama van de Evanna. Zonder haar hadden we het zo lang niet volgehouden."
Lees verder

Eerste schooldag wordt overwegend droog, kwik klimt komende dagen naar 26 graden: "Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag"
De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.
Lees verder

Amerikaanse legerhelikopter stort neer voor kust San Diego
Een helikopter van de Amerikaanse zeemacht is dinsdag (lokale tijd) neergestort voor de kust van San Diego, aan de westkust van de VS. Er is een reddingsoperatie opgestart, meldt de Pacifische Vloot (U.S. Pacific Fleet).
Lees verder

Sandra Oh had therapie nodig na rol in 'Grey's Anatomy'
Nadat Sandra Oh tien seizoenen lang te zien was als Dr. Christina Yang in de hitserie 'Grey's Anatomy', had de actrice naar eigen zeggen 'een flinke dosis therapie nodig'. Dit liet de 50-jarige Oh weten in een interview met Sunday Today.
Lees verder

INTERVIEW. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil structurele oplossing voor te lange busritten: "Proefprojecten met minibusjes werken goed"
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vindt het onaanvaardbaar dat kinderen uit het bijzonder onderwijs soms zes uur per dag op de bus zitten. "Het kan niet dat elk schooljaar start met die schrijnende verhalen." Maar wat gaat ze eraan doen?
Lees verder

Ondanks belofte om klimaatcrisis centraal te stellen: Biden opent 80 miljoen hectare in Golf van Mexico om naar olie en gas te zoeken
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag plannen aangekondigd om meer dan 80 miljoen hectare in de Golf van Mexico open te stellen voor olie- en gasexploratie. Het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) verwacht in september een definitieve aankondiging "met een veiling in de herfst van dit jaar".
Lees verder

Belg wint 21 miljoen euro bij EuroMillions
Een Belg heeft meer dan 21 miljoen euro gewonnen bij EuroMillions. Dat meldt de Nationale Loterij vandaag.
Lees verder

Twee dagen Benelux Tour, twee dagen frustratie: start Evenepoel vandaag nog of niet?
Komt Remco Evenepoel vandaag nog aan de start van de derde rit in de Benelux Tour? Het zou zomaar kunnen van niet. Evenepoel had gisteren last van een zere maag en als dat niet beter wordt, heeft verder koersen geen zin.
Lees verder

Deze fiscale valkuil moet je vermijden als je aan pensioensparen doet
Pensioensparen creëert financiële ademruimte en levert je tegelijk een fiscaal voordeel op. Toch resulteert meer pensioensparen niet noodzakelijk in een hoger belastingvoordeel. Bijna 3.000 pensioenspaarders ontvangen dit jaar zelfs een kleiner fiscaal voordeel dan wanneer ze iets minder hadden gespaard. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van de FOD Financiën. Spaargids.be legt uit hoe je de fiscale valkuil vermijdt.
Lees verder

Lerarentekort blijft nijpend: is het interessant om nu de overstap naar het onderwijs te maken?
Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: werknemers die hun baan in de privésector inruilden voor een job in het onderwijs. Dat is een stijging met 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit. Toch blijft het lerarentekort nijpend. Hoe komt dat? En wat zijn de voor-en nadelen van een job in het onderwijs? Jobat.be vroeg het aan Koen Pelleriaux en Lieven Boeve, topmannen van GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
Lees verder

Gewezen Gouden Schoen José Izquierdo mag bij Club Brugge weer naar zijn beste vorm zoeken: "No Heart No Glory"
Een eerbetoon aan het verleden. Vier jaar nadat hij er voor 18 miljoen euro vertrok, is José Izquierdo (29) weer op Club. Omdat hij transfervrij was, en met een minimumcontract instemde. Maar vooral omdat 'Joske' nog de honger heeft om na heel wat blessureleed weer de oude te willen worden.
Lees verder

Mbappé knipoogt naar Real Madrid op Instagram, maar haalt bericht snel terug offline: "Verplaats je dromen naar binnenkort"
Veel duidelijker worden sollicitaties in de voetbalwereld allicht niet. Na het mislopen van zijn droomtransfer naar Real Madrid deelde Kylian Mbappé (22) gisteren op Instagram een foto van een vriend, vergezeld met het bijschrift: "Verplaats je dromen naar binnenkort." "Real Madrid, here we go" in januari?
Lees verder

Nieuw bestuur voor Golden Globes na diversiteitsschandaal
De Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globe Awards, is bezig met een van de laatste stappen in haar herstructureringsproces. De groep heeft een nieuwe raad van bestuur gekozen die bestaat uit acht vrouwen en vijf mensen die niet eerder in het bestuur hebben gezeten.
Lees verder

Knalstart voor Tine De Caigny in Hoffenheim: Gouden Schoen scoort ook in Women's Champions League
Hoffenheim won in de Women's Champions League met 0-3 in Malmö tegen Rosengård. Voor het eerst dit seizoen begon Tine De Caigny in de basis en kort voor het halfuur opende ze de score.
Lees verder

Britten praten met taliban om overgebleven onderdanen te evacueren
Het Verenigd Koninkrijk is besprekingen begonnen met de taliban om een "vrije doorgang" voor zijn onderdanen en bondgenoten uit Afghanistan te verkrijgen. Sir Simon Gass, de Britse speciale vertegenwoordiger voor de overgang in Afghanistan, is naar Doha gereisd om talibanleiders te ontmoeten, bevestigt de Britse regering.
Lees verder

Nieuw hoofdstuk 'Finding Freedom' strijkt royalty-experten tegen de haren in: "Harry en Meghan spelen het slachtoffer"
Sinds vandaag ligt er een nieuwe druk van het boek 'Finding Freedom' in de rekken, een biografie over het recente leven van de Britse prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle. Volgens insiders zou het koppel actief hebben meegewerkt aan het werk van auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand. Die laatste vertellen nu in een nieuw hoofdstuk over de periode na de Megxit, en royalty-experts kunnen er niet om lachen. "Harry en Meghan willen perse het laatste woord."
Lees verder

US OPEN. "Lucky loser" Greet Minnen stoot door naar tweede ronde - Djokovic moet één set prijsgeven - Andreescu neemt eerste horde
Greet Minnen (WTA-104) heeft op de US Open de Argentijnse Nadia Podoroska (Arg/WTA-37) uitgeschakeld. Ze haalde het na 2 uur en 16 minuten tennissen met 6-4, 1-6 en 6-3.
Lees verder

Philips begint met reparatie en vervanging slaapapneu-apparaten
Philips is in de Verenigde Staten begonnen met het repareren en vervangen van zijn apparaten tegen slaapapneu, waar schuim in zit dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. In vrijwel alle andere markten waar het zorgtechnologieconcern die machines verkoopt gaat de terugroepactie deze maand van start. Philips wil de terugroepactie binnen een jaar afronden. In totaal gaat het om 3 miljoen tot 4 miljoen apparaten.
Lees verder