Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Hoe kan een doopfeest de populariteit van Meghan (verder) doen dalen?

HLN
Hoe kan een doopfeest de populariteit van Meghan (verder) doen dalen?
De controverse rond Meghan Markle lijkt maar niet te willen stoppen. De vrouw van Harry zat al niet echt in het hart van veel Britten, nu krijgt ze ook nog eens de wind van voren van de ex-butler van Diana, en ook de ontslagen presentator Piers Morgan blijft haar aanvallen. Alsof de storm nog niet hevig genoeg is, zorgt het aangekondigde doopfeest van haar dochtertje Lilibet voor nog meer negatieve publiciteit. Tijd voor een debat tussen Desna en Jarne in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Waar was u op 11 september 2001? Ik: thuis, sinds enkele uren terug uit New York
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Osama bin Laden, 9/11
Lees verder

Lokaal felle buien met onweer: nummer 1722 geactiveerd
Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor plaatselijk felle buien, die vooral in het zuidoosten en oosten kunnen gepaard gaan met onweer. Er is daarbij ook kans op hagel. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722.
Lees verder

'Lara Croft' Alicia Vikander en Michael Fassbender verwelkomen eerste kindje
Acteurskoppel Alicia Vikander en Michael Fassbender heeft zijn eerste kind mogen verwelkomen. De 'Tomb Raider'-actrice heeft het heuglijke nieuws bevestigd aan het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Kathleen Aerts wordt gezicht van alzheimercampagne: "Hier moet mijn mama voor iets tussenzitten"
Kathleen Aerts (43) wordt het gezicht van de nieuwe campagne van Stichting Alzheimer Onderzoek. Een stichting die de ex-K3-zangeres na aan het hart ligt. Een jaar geleden verloor Kathleen haar mama op 67-jarige leeftijd aan de ziekte. Daarnaast is ze zelf ook al meerdere jaren ambassadrice van de stichting.
Lees verder

Code groen in het hoger onderwijs: ook in Brussel voltijds contactonderwijs, maar wel met mondmasker
Het Brusselse hoger onderwijs start het academiejaar op 100 procent capaciteit, maar er geldt wel een algemene mondmaskerplicht. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Studenten aan Vlaamse hogescholen en universiteiten kunnen les volgen zonder mondmasker.
Lees verder

Het hele najaar genieten van je terras? Dit betaal je voor een terrasoverkapping
Het hele jaar door genieten van je tuin en terras? Ook als het regent of wat frisser wordt buiten? Dat kan met een terrasoverkapping. Maar hoeveel betaal je voor dit verlengstuk van je woning? En wat bepaalt deze prijs? Bouwsite Livios vroeg het aan Roel Berlaen van Renson.
Lees verder

Bachelor- en masterdiploma's op de rooster: dit is het verschil in inkomen
Vind je dikke theorieboeken blokken tijdverlies? Bedenk dan even dat je mét een diploma later meer verdient. Jobat.be legt de lonen van bachelors en masters naast elkaar.
Lees verder

Ook in de herfst genieten van je terras? Zoveel kost een overkapping
Het hele jaar door genieten van je tuin en terras? Ook als het regent of wat frisser wordt buiten? Dat kan met een terrasoverkapping. Maar hoeveel betaal je voor dit verlengstuk van je woning? En wat bepaalt deze prijs? Bouwsite Livios vroeg het aan Roel Berlaen van Renson.
Lees verder

Zo verzorg je je tanden écht correct: "Spoel niet na het poetsen", zegt parodontoloog
Je tanden poetsen hoort bij een gezonde levensstijl. Maar uit een gesprek met parodontoloog-tandarts dr. Liene Molly, lid van de Raad van Bestuur van het Verbond van Vlaamse Tandartsen, blijkt dat we dat lang niet allemaal even juist doen. Hoe vaak (en lang) moet je nu eigenlijk poetsen? Is een gewone tandenborstel voldoende? En wat als je een beurt overslaat?
Lees verder

'Pippo' Ganna torenhoog favoriet, maar: "Evenepoel toonde dat hij helemaal terug is na zijn val"
De ideale voorbereiding op het EK tijdrijden? Simpel, in de gedachtengang van topfavoriet Filippo Ganna (25). Nog gauw even de Mixed Team Relay rijden. Én goud veroveren. Onstilbaar is hij, de honger van de regerende wereldkampioen. "Ik ben nooit tevreden. En wil mezelf altijd overtreffen", aldus Ganna, die sterk rekening houdt met Remco Evenepoel.
Lees verder

Benedict Cumberbatch reageert op rechtszaak Scarlett Johansson: "Het is triest"
Benedict Cumberbatch (45) heeft voor het eerst gereageerd op de rechtszaak die Marvel-collega Scarlett Johansson heeft aangespannen tegen Disney. Zij meent dat de studio contractbreuk pleegde toen 'Black Widow' tegelijkertijd op Dinsey+ en in de bioscopen werd gelanceerd. "Het is nogal een rommeltje."
Lees verder

Loods gaat in vlammen op in Lo-Reninge: 35 varkens overleven brand niet
Brandweer Westhoek werd woensdagavond even voor 23 uur opgeroepen voor een loodsbrand in de Noordweststraat in Lo-Reninge.
Lees verder

Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar 'Respect'-badge op de arm
Boegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de 'BLM-beweging', lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Evenepoel doet gooi naar tweede Europese titel, maar topfavoriet is hij niet in tijdrit
Na de droomstart kan het EK wielrennen vandaag nog wat mooier worden voor ons land. In Trentino komt onder anderen Remco Evenepoel in actie in het tijdrijden bij de elites. Topfavoriet is hij niet, maar dromen van eremetaal doet hij wel. Dat geldt ook voor enkele andere landgenoten. Om 9u15 beginnen de dames U23 al aan hun race tegen de klok, om 10u45 volgt de tijdrit voor de dames elite, om 14u15 die voor de mannen U23 en vanaf 16u zijn Evenepoel en co aan zet. Op deze pagina kunt u alle actie volgen.
Lees verder

Dankzij deze DIY-spikes kan je je favoriete sneakers dragen op de golfbaan
Uitgestrekte groene landschappen, frisse lucht en de kans om op veilige afstand met je vrienden af te spreken. Het spreekt voor zich dat golf enorm populair geworden is tijdens corona. Veel merken springen nu op de kar, waaronder de Amerikaanse start-up Golfkicks. Zij verkopen DIY-spikes die je meer grip bezorgen én bij om het even welke sneaker kunt dragen.
Lees verder

Duizenden militairen nog altijd niet correct vergoed
Meer dan zes maanden na de invoering van een nieuw verloningscomputerprogramma worden duizenden militairen nog altijd niet correct of te laat vergoed bij Defensie. Dat blijkt uit een interne nota van Defensie, bericht VRT NWS. Volgens de openbare omroep blijven er ook steeds nieuwe problemen opduiken.
Lees verder

Minister Vandenbroucke houdt vast aan mondmaskers: "Niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld"
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is er geen voorstander van om de mondmaskers nu al op te bergen. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. "Het is niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld", klinkt het.
Lees verder

Wereldkampioen Alaphilippe stuit op sterke Van Aert: "Als je door één renner geklopt wilt worden, dan door Wout wel"
Julian Alaphilippe (29) hoopt over twee weken z'n wereldtitel te verlengen, maar werd gisteren op zíjn terrein gevloerd door Wout van Aert. Toch maken ze zich bij Deceuninck-Quick.Step geen zorgen. "Hij bouwt naar zijn topvorm", aldus ploegleider Brian Holm. En daarbij - verliezen van Van Aert, 't is geen schande. "We houden allemaal van Wout."
Lees verder

Klacht van laster door coronascepticus Willem Engel tegen Marc Van Ranst is onontvankelijk verklaard
De rechtbank in Mechelen heeft zopas uitspraak gedaan in de zaak tussen professor-viroloog Marc Van Ranst en coronascepticus Willem Engel uit Nederland. Die laatste had Van Ranst rechtstreeks gedagvaard voor laster na enkele uitspraken in de Nederlandse media.
Lees verder