Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

“Hield geen rekening met plek naast podium”: meest ondankbare plaats voor Jasper Stuyven in net zijn thuis-WK

HLN
"Hield geen rekening met plek naast podium": meest ondankbare plaats voor Jasper Stuyven in net zijn thuis-WK
In volle finale leek Jasper Stuyven op weg naar een podiumplek achter de ongenaakbare Alaphilippe. Zijn spurtkansen zagen er goed uit, maar het werd uiteindelijk de meest ondankbare vierde plek en dus ook geen volksfeestje in zijn achtertuin.
Lees verder

Football Talk. Arsenal wervelt over Tottenham in Noord-Londense derby - Visser fluit Real-Sheriff in de Champions League
Een opsteker voor het Belgische scheidsrechterskorps. Lawrence Visser maakt komende dinsdag immers zijn Champions League-debuut. Onze landgenoot is aangeduid om de match van Real Madrid tegen Sheriff Tiraspol in goede banen te leiden. Visser wordt zo de eerste ref uit ons land in Champions League in tien jaar tijd. De laatste was Frank De Bleeckere, in 2011. (JBE)
Lees verder

Alaphilippe als held onthaald aan hotel van de Fransen, waar feestje losbarst: "Een groot moment"
Wat een triomfocht voor Julian Alaphlippe. In een bijwijlen vijandig hol van de leeuw het goud met verve binnengehaald op het WK wielrennen. Als een held onthaald, ook. Dat blijkt uit beelden die onze ploeg kon maken aan het hotel van de Fransen.
Lees verder

Al bijna dubbel zoveel migranten staken Kanaal over als in recordjaar 2020
Er hebben dit jaar al meer dan 16.400 migranten in kleine boten de oversteek van het Kanaal richting Groot-Brittannië gemaakt. Dat zijn er nu al bijna dubbel zoveel als in heel 2020, toen er over het volledige jaar een recordaantal van ruim 8.400 migranten werd geteld die in de gevaarlijke oversteek slaagden. Dat blijkt uit officiële cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken die het Britse nieuwsagentschap PA verzamelde.
Lees verder

LIVE. Onuachu schiet nu wél penalty binnen en heeft hattrick beet tegen Seraing
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Genk-Seraing
Lees verder

Alweer de grote man: Paul Onuachu schiet Racing Genk met hattrick voorbij Seraing
Een hattrick. Was getekend, Paul Onuachu. Hij rolde in z'n eentje Seraing op. Met negen treffers na negen speeldagen doet hij nog straffer dan vorig seizoen. Waar moet dit eindigen voor de spits van KRC Genk?
Lees verder

New Yorkse begrafenis met lege urn voor vermoorde Gabby Petito (22)
De vrienden en nabestaanden van de jonge Amerikaanse influencer Gabby Petito (22) kwamen zondag in New York bijeen voor haar begrafenisplechtigheid, die live uitgezonden werd op internet. Haar verdwijning en brute dood brachten veel emoties teweeg in de Verenigde Staten. Ondertussen gaat de zoektocht naar de verloofde van Petito, Brian Laundrie, onverminderd voort.
Lees verder

Vrouwen dan toch niet in meerderheid in IJslands parlement
Het nieuwe parlement van IJsland zal dan toch niet uit meer vrouwen dan mannen bestaan. Na een hertelling van de definitieve resultaten blijkt nu dat minder dan 50 procent van de parlementsleden een vrouw is. Dat meldt persagentschap AFP.
Lees verder

San Marino kiest via referendum voor legalisering van abortus
De piepkleine republiek San Marino heeft zondag in een referendum massaal gestemd voor de legalisering van abortus. Dat blijkt uit de definitieve resultaten die door het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn bekendgemaakt.
Lees verder

Amerikaanse golfers winnen Ryder Cup 27ste keer
De Amerikaanse golfers hebben in Kohler (Wisconsin) de Ryder Cup gewonnen. Al sinds vrijdag hadden de Amerikanen een ruime voorsprong en zondag deed Collin Morikawa helemaal de boeken toe voor de Europese titelverdedigers. Tegen de Noor Viktor Hovland bracht hij de Amerikanen op de niet in te halen 14,5 punten.
Lees verder

Anderlecht en Antwerp knokken terug, Onuachu ontsnapt maar net aan enorme misser: bekijk de opvallendste momenten van speeldag 9
Ook speeldag 9 in de Jupiler Pro League leverde weer het nodige spektakel op. Anderlecht en Antwerp zetten scheve situaties (deels) recht en Club Brugge kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen OH Leuven. Hieronder de samenvattingen van alle wedstrijden:
Lees verder

Vijf doden na aanval van vermoedelijke FARC-dissidenten in Colombia
Bij een aanval door vermoedelijke dissidenten van de voormalige Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) in Tumaco, aan de grens met Ecuador, zijn vijf mensen gedood. Dat heeft het Colombiaanse leger zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Moeder (40) en zoontje (2) overleden na val van tribune in Amerikaans honkbalstadion
Een vrouw van 40 en haar tweejarige zoon zijn zaterdag om het leven gekomen na een val van de derde etage van een tribune in het honkbalstadion Petco Park in de Amerikaanse stad San Diego (Californië). Het drama speelde zich af kort voordat het MLB-honkbalduel tussen de San Diego Padres en de Atlanta Braves zou beginnen.
Lees verder

Eerste transvrouw verkozen in Duits parlement: "Indicatie dat Duitsland open en tolerant is"
Een transvrouw lijkt in Duitsland te zijn gekozen om te gaan zetelen in de Bondsdag in Berlijn, een primeur voor het land. Groenen-kandidate Tessa Ganserer, die al sinds 2013 in het regionale parlement van Beieren zit, gaat waarschijnlijk haar partij vertegenwoordigen in het nationale parlement. Ze kreeg 22,6 procent van de stemmen.
Lees verder

Overtredingen bij controles op seizoensarbeid: "Moet permanent aandachtspunt zijn"
Verschillende arbeidsinspectiediensten hebben de afgelopen week acties en controles uitgevoerd in verband met seizoensarbeid in de land- en tuinbouw en de agrovoedingssector in België. "Het aantal vastgestelde overtredingen toont aan dat dit een permanent aandachtspunt moet zijn", aldus de minister van Economie en Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS), vandaag in de kranten van Sudpresse.
Lees verder

Beroep Google tegen Europese miljardenboete over Android van start
Het Europees Hof van Justitie begint vandaag met de behandeling van het bezwaar van Google tegen een miljardenboete die het Amerikaanse techbedrijf in 2018 kreeg opgelegd. De Europese Commissie meende toen dat Google illegaal eisen stelde aan telefoonfabrikanten die een eigen versie van Android wilden maken, maar toch appwinkel Play Store van Google wilden aanbieden. Die bedrijven moesten van het techbedrijf ook browser Chrome en de eigen zoekmachine van Google inbouwen in het mobiele besturingssysteem.
Lees verder

Magnette wil gratis openbaar vervoer, maar vangt meteen bot
Een nieuwe dag, een nieuw duur idee van de PS, zo leek het wel de afgelopen week. Na de vraag van PS-staatssecretaris Thomas Dermine voor 600 miljoen federaal geld voor de heropbouw van Wallonië en het voorstel van vicepremier van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om mensen die zelf ontslag nemen ook een uitkering te geven, pleitte voorzitter Paul Magnette er dit weekend voor om het openbaar vervoer volledig gratis te maken. Kostprijs: 700 miljoen. Maar de liberalen lachten zijn voorstel meteen weg.
Lees verder

Huishoudster Verhulstjes is mama van VTM-baas
Kijkers van 'De Verhulstjes' (Play 4) kennen Martine Dhaenen (61) al langer als de vrouw die met vaste hand het huishouden van Gert en Ellen runt. Minder bekend is dat zij de mama is van Davy Parmentier, creatief directeur bij VTM en jurylid in 'Belgium's Got Talent'. Of dat niet een béétje ongemakkelijk is - de mama van een tv-baas die bij het uithangbord van een concurrerende zender de was doet? Nee, zo blijkt.
Lees verder

Vlaamse regering beslist vandaag over uitbreiding coronapas
De Vlaamse regering beslist deze ochtend over de uitbreiding van de coronapas naar de zorg en naar gemeenten waar de vaccinatiegraad laag is, zoals in de Vlaamse rand rond Brussel.
Lees verder

Jobbonus blijft, dienstencheques niet duurder, wel besparing op kinderbijslag: dit weten we al over de plannen van de Vlaamse regering
De jobbonus komt er wél, de dienstencheques worden nog niet meteen duurder, maar in de geplande verhoging van de kinderbijslag wordt wel geknipt - al wordt benadrukt dat die nog steeds jaar na jaar stijgt, gewoon minder snel. Dit weten we al over het Vlaamse besparingsrondje van 900 miljoen euro.
Lees verder