Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Gunther Levi krijgt live adrenaline ingespoten tijdens ‘De Cooke & Verhulst Show’

HLN
Gunther Levi krijgt live adrenaline ingespoten tijdens 'De Cooke & Verhulst Show'
Speciaal voor 'Adrenalina', de nieuwste single van De Romeo's, krijgt Gunther Levi live tijdens 'De Cooke & Verhulst Show' een shot adrenaline ingespoten.
Lees verder

Lukaku, Sambi Lokonga en Leicester-Belgen bekeren verder, goal en assist Dendoncker leveren niets op
Heel wat Belgen in actie in de League Cup. Albert Sambi Lokonga won met Arsenal, invaller Romelu Lukaku stootte met Chelsea pas door na penalty's. Ook de Belgen van Leicester City bekeren verder, terwijl een doelpunt en assist van Leander Denconcker niet baatten voor Wolverhampton.
Lees verder

LIVE. Asensio maakt hattrick tegen zijn jeugdclub, mag Eden Hazard nog invallen?
• La Liga • Aftrap: 22u • Real Madrid-Mallorca • Eden Hazard start op de bank
Lees verder

Real Madrid walst over Mallorca dankzij Benzema en Asensio, Eden Hazard blijft op de bank
Real Madrid heeft Mallorca makkelijk opzij gezet. In een regie van Karim Benzema (2 goals, 2 assists) en Marco Asensio (3 goals) werd het 6-1 in Bernabéu. Eden Hazard kwam niet in actie.
Lees verder

Negen Amsterdamse appartementen geëvacueerd na vondst kwik in trappenhal
De brandweer in Amsterdam heeft bewoners van negen appartementen geëvacueerd, nadat een grote hoeveelheid kwik was gevonden in de trappenhal van het gebouw. Volgens een woordvoerster van de brandweer liggen er overal bolletjes kwik.
Lees verder

LIVE (20u45). Houdt Anderlecht drie punten thuis tegen AA Gent?
• Inhaalmatch • Jupiler Pro League • Lotto Park • Anderlecht staat 5de, AA Gent pas 16de
Lees verder

LIVE (22u). Kan Barcelona crisis (voorlopig?) afwenden op veld van Cádiz?
• 6de speeldag • La Liga • Estadio Nuevo Mirandilla • Coach Ronald Koeman onder druk
Lees verder

De Croo overlegt in New York met Microsoft-topman over dichten digitale kloof
Premier Alexander De Croo heeft gisternamiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een onderhoud gehad met Microsoft-voorzitter Brad Smith. Twee thema's domineerden het gesprek: het dichten van de digitale kloof en cyberveiligheid. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres stelde Smith vorige week aan als ambassadeur voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Ook koningin Mathilde is SDG-ambassadeur.
Lees verder

Medicijnwaakhond VS keurt extra prik voor 65-plussers goed
De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA keurt een boostervaccin goed voor 65-plussers en mensen uit kwetsbare groepen. Dat meldt het woensdag (lokale tijd) in een verklaring.
Lees verder

Media: medicijnwaakhond VS keurt extra prik goed voor 65-plussers
De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA keurt een boostervaccin mogelijk woensdag lokale tijd nog goed voor 65-plussers. Dat meldt een bron aan persbureau Bloomberg. Een onafhankelijk adviescomité van de FDA meldde vorige week dat het een extra prik met het Pfizer-vaccin voor alle Amerikanen te ver vond gaan en raadde aan alleen extra prikken te geven aan 65-plussers en mensen uit kwetsbare groepen. De toezichthouder volgt dat advies volgens de bron op, maar een woordvoerder van de FDA wil het bericht nog niet bevestigen.
Lees verder

België schenkt vaccins aan Oeganda
Ons land schenkt meer dan 150.000 vaccins aan Oeganda. De vaccins van AstraZeneca moeten de vaccinatiecampagne voor leerkrachten mee opvoeren en zo bijdragen aan de heropening van de scholen voor de meer dan 10 miljoen leerlingen en studenten. "Elk kind naar school, overal ter wereld. Dat wil ik nastreven", zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
Lees verder

België schenkt meer dan 150.000 coronavaccins aan Oeganda
Ons land schenkt meer dan 150.000 vaccins aan Oeganda. De vaccins van AstraZeneca moeten de vaccinatiecampagne voor leerkrachten mee opvoeren en zo bijdragen aan de heropening van de scholen voor de meer dan 10 miljoen leerlingen en studenten. "Elk kind naar school, overal ter wereld. Dat wil ik nastreven", zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
Lees verder

Technisch directeur Facebook legt volgend jaar functie neer
Facebook heeft woensdag laten weten dat CTO Mike Schroepfer volgend jaar zijn functie neerlegt. Hij wordt vervangen door Facebook-oudgediende Andrew Bosworth, die momenteel het augmented reality lab leidt.
Lees verder

Macron negeert telefoontje van Australische premier na misgelopen deal rond onderzeeërs
Een telefoongesprek van de Australische premier Scott Morrison aan de Franse president Emmanuel Macron bleef deze week onbeantwoord. Dat vertelde Morrison vandaag in Washington aan verslaggevers. "We zullen geduld hebben", zei Morrison volgens Australische media over de verstoorde relatie met Frankrijk.
Lees verder

Al ruim zestig kinderen dit jaar gestorven in Syrische opvangkampen
Dit jaar overleden iedere week twee kinderen in overvolle opvangkampen in Syrië. Dat blijkt uit een rapport dat Save The Children vandaag publiceert. De organisatie verwijt veel Europese landen het lot van duizenden kinderen die kwetsbaar zijn voor geweld, brand, ondervoeding en ziekte te negeren.
Lees verder

CD&V bekritiseert Diependaele om wachtlijsten voor sociale woningen: "170.000 wachtende Vlamingen verwachten meer en beter van de overheid"
CD&V-parlementslid Vera Jans heeft forse kritiek op het beleid van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele rond de wachtlijsten voor sociale woningen. "Maak werk van 170.000 wachtende Vlamingen en focus niet enkel op die 170 probleemgevallen", zo schrijft Jans in een opiniestuk in De Standaard.
Lees verder

Ex-toplui verdacht van gesjoemel bij verkoop Anderlecht aan Marc Coucke
Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Marc Coucke wordt als benadeelde partij gezien. Volgens bedragen die circuleren, zou hij 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald.
Lees verder

Hoe monogaam bent u?
En u, hoe monogaam bent u? Met die prikkelende vraag trekken studenten seksuologie van de UGent Vlaanderen in. Polyamoureus? Swinger? Of in een open relatie? "Naar schatting 130.000 Vlamingen heeft zo'n alternatieve relatie, het is tijd om dat uit de taboesfeer te halen."
Lees verder

Halvering naar 2.200 bankautomaten tegen 2025, maar waarom haal jij nog geld uit de muur? "Voor pintjes en de kapper"
Tegen 2025 zal het aantal bankautomaten in ons land halveren, van ruim 5.000 vandaag naar in totaal 2.200 automaten. Dat worden trouwens nieuwe toestellen die 'Bancontact' zullen heten en vooral zullen opduiken in treinstations, winkelcentra en op andere drukke plaatsen. Reden: we halen almaar minder cash af en betalen vaker elektronisch. Toch was het nog gezellig druk aan de bankautomaten in hartje Antwerpen. We stelden iedereen dezelfde vraag: waarom haal jij nog geld uit de muur?
Lees verder

Nu de mondmaskers op school verdwijnen: mogen leerlingen weer samen in de refter lunchen? Wat met praktijklessen? En mogen ze af op de schoolbus?
Vanaf 1 oktober vervalt ook in het secundair onderwijs de mondmaskerplicht in Vlaanderen. Wat het allemaal betekent voor leerlingen, leerkrachten en ouders vertellen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en Pieter-Jan Crombez, woordvoerder van het katholiek onderwijs, aan de hand van vragen recht uit de onderwijspraktijk.
Lees verder