Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Gemeente Hooglede: Internationale week van de borstvoeding van 1 tot 7 oktober.

Gemeente Hooglede
Internationale week van de borstvoeding van 1 tot 7 oktober.
Je wil je kindje de best mogelijke start in het leven geven. Dat doe je met de keuze voor borstvoeding. Zo help je je kind ontwikkelen en bescherm je jezelf en je kind tegen allerlei aandoeningen.
Lees verder

Budget in handen van je kind
Online infoavond georganiseerd door BudgetInZicht. Tijdens deze webinar praten we over financieel opvoeden. We geven tips en tricks over hoe je kind kan leren sparen, hoe zakgeld kan helpen om geld te leren beheren, een bankrekening voor je kind of niet... en veel meer!
Lees verder

Droogte maart-september 2020: schadevergoeding aanvragen
De ernstige droogte van 15 maart tot 15 september 2020 in Hooglede en Gits wordt als een ramp beschouwd. Dit betekent dat voor schade (nav deze droogte) een aanvraag tot tegemoetkoming kan worden ingediend bij het Vlaams Rampenfonds.
Lees verder

Verhuis dienst Burgerzaken en dienst Omgeving
De werken in de administratieve vleugel van het gemeentehuis zijn afgerond. Op vrijdag 1 oktober verhuizen de diensten Burgerzaken en Omgeving terug naar deze vleugel. Daardoor zijn er die dag geen afspraken mogelijk. Vanaf volgende week werken de diensten opnieuw met openingsuren.
Lees verder

Ilja Leonard Pfeijffer
Op literair vlak verwennen we jullie op maandag 8 november met een grote naam op de affiche: Ilja Leonard Pfeijffer! De dichter en auteur van gekende romans als 'La Superba' en 'Grand Hotel Europa' komt vanuit zijn geliefde woonplaats in Genua naar De Gulden Zonne in Hooglede.
Lees verder