Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

Gemeente Herent: Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Gemeente Herent
Meldpunt discriminatie op de huurmarkt
De zoektocht naar een huurwoning verloopt niet altijd even makkelijk. Krijgt u te maken met discriminatie neem dan contact op met het woonloket.
Lees verder

Dienst voor onthaalouders wordt overgedragen
Vanaf 1 oktober stappen de meeste onthaalouders over naar Zorg Leuven, een welzijnsorganisatie waarin kinderopvang, thuiszorg en ouderenzorg samengebracht zijn.
Lees verder

Food.Film.Fest
Op woensdag 6 oktober komt het Food.Film.Fest van 'Voedsel Anders' langs in Hangar3020 met de film 'Food for Change' van documentairemaker Benoït Bringer. De voorstelling begint om 20 uur en de toegang is gratis. Aansluitend is er een debat met Herentse voedselmakers en lokale initiatieven.
Lees verder

Extra vaccinatie tegen COVID-19 voor risicopatiënten
Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg voorziet 1.378 extra vaccins voor inwoners (12+) uit Herent, Bertem en Kortenberg die tot een beperkte groep risicopatiënten behoren. Het gaat om personen vanaf 12 jaar met verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling.
Lees verder

Afval niet opgehaald wegens de Strapdag in de scholen
De bewoners van de Elststraat, Schaffelkantstraat en Van Bladelstraat mogen hun afval maandag voor 7 uur opnieuw aanbieden.
Lees verder