Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 september 2021

Gemeente Edegem: Programma jaarmarkt 2021: We feesten weer!

Gemeente Edegem
Programma jaarmarkt 2021: We feesten weer!
Lees verder

Ga eens overkop zonder kleerscheuren
Trek op 18 september tussen 10 en 15.30 uur zeker eens naar het Gemeenteplein voor een unieke ervaring, want Mobifest geeft je de kans om het belang van de veiligheidsgordel aan den lijve te ervaren, het gevaar van de dode hoek te leren kennen en je reflexen in het verkeer te testen.
Lees verder

Geef je mening over het noodplan
Om voorbereid te zijn op noodsituatiesstelt de overheid Bijzondere Nood- en Interventieplannen (BNIP) op. Momenteel wordt er zo'n BNIP opgesteld voor Sevesobedrijven. Dat zijn ondernemingen die gevaarlijke stoffen produceren, behandelen, opslaan of vervoeren.
Lees verder

Luisterende oren gezocht voor een warme buurt
Mensen hebben het soms moeilijk. Ze voelen zich eenzaam, ze hebben stress, ze zijn verdrietig ... We hebben gewoon allemaal af en toe behoefte aan een gezellige koffieklets. Maar niet iedereen kent daarvoor de juiste mensen.
Lees verder

Wijkbudget ondersteunt nog meer initiatieven
Onze gemeente maakt elk jaar een budget van 12 000 euro vrij waarmee inwoners buurtinitiatieven kunnen waarmaken. Dat leverde al heel wat leuks en moois op. Om nog meer buurten de kans te geven, werd de werking van het wijkbudget aangepast.
Lees verder

Gezocht: gezonde vrijwilligers
Het UZA zoekt, in het kader van een onderzoek naar longvlieskanker, mensen ouder dan 50 jaar die bereid zijn om eenmalig bloed- en ademstalen af te staan.
Lees verder

Sociaal-pedagogische toelage
Heb je een kind met een verminderde zelfredzaamheid van minstens 66%? Dan heb je recht op een gemeentelijke sociaalpedagogische toelage van 125 of 225 euro.
Lees verder

Alles wat je moet weten over het hemelwaterplan
Sinds de overstromingen in juli houden alle Belgen hun hart vast als er hevige regenbuien worden voorspeld. In Edegem zijn we ons al jaren geleden beginnen voorbereiden op de mogelijke risico's, want we zijn een van de meest verharde en dichtstbevolkte gemeenten in Vlaanderen.
Lees verder

Help een handje tegen kanker
Koop in september een plantje en steun Kom op Tegen Kanker!
Lees verder

Extra coronasteun voor jongeren en studenten
De federale regering maakt 24 miljoen euro vrij om jongeren te ondersteunen. Zij zijn zich namelijk bewust van de moeilijkheden die jongeren hebben ervaren tijdens de coronacrisis. Vraag ernaar bij het OCMW!
Lees verder