Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Geen diploma hoger onderwijs, toch een relatief hoog loon? In deze jobs kan het

HLN
Geen diploma hoger onderwijs, toch een relatief hoog loon? In deze jobs kan het
Was verder studeren niets voor jou? Hoewel een hoger diploma nog steeds de meest evidente weg naar een goedbetaalde job is, zijn er gelukkig ook andere opties. Jobat.be ging op zoek naar jobs met een goed salaris waarvoor engelengeduld op de schoolbanken geen vereiste is.
Lees verder

"Daar waar deuren dicht gaan, worden nieuwe geopend": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Antwerp dankt alwéér zijn topschutter, maar reddende engel Frey stond bijna niet meer op het terrein
De Great Old is en blijft de Royal Antwerp Frey Club dit seizoen. Met een goal - nummer 9 - en zijn eerste assist kroonde Gouden Stier Michael Frey zich nog maar eens tot matchwinnaar op de Bosuil. En dan te bedenken dat de Zwitser bijna niet meer op het veld stond.
Lees verder

Bill Gates haalt miljard op voor ontwikkeling schone energie
Amerikaanse bedrijven als American Airlines, Microsoft en General Motors hebben in totaal 1 miljard dollar (854 miljoen euro) gedoneerd aan een initiatief van Bill Gates. Het geld wordt gebruikt om de ontwikkeling van technologieën te stimuleren die moeten leiden tot schone energie. Het project van Gates heet Breakthrough Energy en richt zich onder meer op groene waterstof en duurzame vliegtuigbrandstof.
Lees verder

Treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Mechelen paar uur volledig onderbroken
Sinds 8.45 uur kan het treinverkeer opnieuw over twee van de vier sporen tussen Antwerpen-Berchem en Mechelen. Dat laat Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel weten. De treinen moeten wel nog voorzichtig rijden ter hoogte van Kontich en kunnen er voorlopig ook niet stoppen.
Lees verder

CD&V wil rookverbod in publieke buitenruimtes met kinderen en jongeren
Vlaams parlementsleden Maaike De Rudder en Katrien Schryvers (CD&V) dienen een nieuw voorstel in om publieke buitenruimtes waar veel kinderen en jongeren komen rookvrij te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoolomgevingen, haltes van het openbaar vervoer en speelpleintjes. "Zien roken, doet roken. We willen ervoor zorgen dat er echt een rookvrije generatie komt", zeggen ze.
Lees verder

'Sex Education'-ster Asa Butterfield niet blij met 'opdringerige' fans
De Netflix-reeks 'Sex Education' is erg populair, maar dat heeft ook nadelen voor de acteurs die erin meespelen. Hoofdrolspeler Asa Butterfield (24) haalde op Twitter bijvoorbeeld uit naar opdringerige fans.
Lees verder

Betty uit 'Big Brother' wordt voor het eerst oma: "De gelukkigste vrouw ter wereld"
Heuglijk nieuws voor Betty Owczarek (45): de zangeres wordt oma. Dat laat ze weten aan Showbizzsite.
Lees verder

Minstens acht doden nadat jonge schutter universiteit binnenvalt: studenten springen uit raam om te ontsnappen
Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de Russische onderzoekscommissie zijn minstens acht mensen om het leven gekomen, anderen raakten gewond.
Lees verder

Schutter dringt Russische staatsuniversiteit binnen: minstens 4 doden
Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken meldt meerdere overlijdens. De schutter zou intussen aangehouden zijn.
Lees verder

Jonge schutter dringt Russische staatsuniversiteit binnen: minstens 8 doden
Een schutter is maandag de Russische staatsuniversiteit in Perm binnengedrongen. Volgens de Russische onderzoekscommissie zijn minstens acht mensen om het leven gekomen, anderen raakten gewond.
Lees verder

Proces tegen douanier en afvalverwerkers wegens 'gigantische zwendel': miljoenen namaaksigaretten waren vernietigd. Of toch op papier...
Eigenlijk moest het betrokken afvalverwerkingsbedrijf in Wervik voor de douane één ding doen: onderschepte namaaksigaretten verhakselen. Taak van diezelfde douane: toekijken tot de allerlaatste peuk onbruikbaar was. Dat gebeurde - of toch op papier. Want plots werd de 'versnipperbaas' tegengehouden in een vrachtwagen met 2,5 miljoen sigaretten die zogezegd al vernietigd waren.
Lees verder

Volgende tegenstander Leipzig flirt met crisis: het ideale moment voor Club om toe te slaan?
Disclaimer: dit artikel voorspelt niet de exacte waardeverhouding tussen Leipzig en Club Brugge over tien dagen in de Champions League. Noch is de gemiste start van de Red Bull-club in de Bundesliga (4 op 15) een garantie voor betere winstkansen. Een stand van zaken bij de volgende tegenstander van Club.
Lees verder

Twee op de drie Belgen vóór verplichte vaccinatie
Twee op de drie Belgen zijn voorstander van een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus in ons land. Dat blijkt uit een enquête van RTL INFO en de krant Le Soir.
Lees verder

Bij deze 3 Belgische gezinnen stroomt modebloed door de aderen: "Ik was eerst niet zo blij toen mijn dochter bij ons familiebedrijf kwam werken"
Knitwear, maatpakken voor vrouwen en athleisurewear. Voor de grootste trends van het seizoen hoef je het niet te ver te zoeken. Want laten die drie categorieën nu net de specialiteiten zijn van deze drie Belgische modefamilies. Ze delen niet alleen een stamboom, maar ook de liefde voor mode en design. En dat zorgt soms voor vuurwerk, in zoveel opzichten. "Ons grote geluk was dat we uitgenodigd waren als opkomend talent op een toonaangevende beurs in Berlijn. We kregen meteen orders van veertig goede winkels van over de hele wereld."
Lees verder

Bouchez oneens met felle kritiek van De Croo op vaccinweigeraars: "Stigmatisering dreigt niet-gevaccineerden te doen radicaliseren"
Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van regeringspartij MR, is het niet eens met de kritiek van premier Alexander De Croo (Open Vld) op wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus. Het is "niet correct" om over "egoïsten en onverantwoordelijken" te spreken als een vaccinatie niet verplicht is, vindt hij. Bouchez waarschuwt dat de niet-gevaccineerden dreigen te radicaliseren als ze "gestigmatiseerd of beledigd" worden.
Lees verder

Aantal koala's zorgwekkend gedaald in Australië
Het aantal koala's in Australië neemt erg snel af, met een geschatte daling van 30 procent in drie jaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Lees verder

Ook Europese beurzen in het rood door vrees voor omvallen Chinese vastgoedreus
De Europese beurzen zijn met verliezen van meer dan 1 procent aan de nieuwe week begonnen. De onrust over het mogelijk omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande waaide over vanuit Azië. De problemen bij China Evergrande Group zouden gevolgen kunnen hebben voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern, waarmee een domino-effect dreigt met mogelijk een nieuwe crisis tot gevolg.
Lees verder

Tanja Dexters nog dit jaar voor rechtbank op verdenking van drugshandel
Op de correctionele rechtbank in Turnhout is het proces tegen Tanja Dexters ingeleid. De ex-Miss België wordt op 13 december op de rechtbank verwacht. Ze wordt verdacht van handel in cocaïne, cannabis en Viagra.
Lees verder

Christoff bekent in 'The Best Of': "Jij hebt jarenlang op een poster in mijn kamer gehangen"
Deze week staat De Mens centraal in 'The Best Of'. Dat zorgt voor stress bij Christoff, die zich samen met Willy Sommers aan het nummer 'Dit is mijn huis' waagt. Al heeft de aanwezigheid van Koen Wauters daar misschien ook iets mee te maken ...
Lees verder