Doorgaan naar hoofdcontent

#extreemweer: nog nooit zo warm zo laat op het jaar

HLN
#extreemweer: nog nooit zo warm zo laat op het jaar
Gisteren op 7 september 2021 werd er een nieuw wereldrecord gevestigd in Furnace Creek in de Verenigde Staten. De thermometers bereikten er een maximum temperatuur van 50 °C. Nooit eerder werd er zo'n hoge temperatuur gemeten op onze planeet zo laat op het jaar.
Lees verder

Louis is terug! Lach mee met enkele hilarische uitspraken van Van Gaal
Louis Van Gaal (70) is sinds kort opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal. Of de pers daar ook zo blij mee is, valt nog te bezien. Want er valt altijd wel iets te beleven op de persconferenties met de Nederlander. We hebben een aantal opvallende uitspraken op een rijtje gezet.
Lees verder

Lauren Versnick lanceert juwelencollectie met ode aan Lize Feryn en Olga Leyers
Model Lauren Versnick (27) lanceert in samenwerking met Diamanti per Tutti haar eerste juwelencollectie: LAUVE. De juwelen zijn vernoemd naar Laurens bekende vriendinnen, zoals Olga Leyers en Lize Feryn.
Lees verder

Butler van prinses Diana waarschuwt Harry en Meghan: "Ze hebben het te ver laten komen"
Na maanden vol spanningen en chaos heeft Queen Elizabeth (95) haar breekpunt bereikt als het gaat om haar kleinzoon prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. Dat stelt de Britse Paul Burrell (63), de gewezen butler van prinses Diana, in een interview met 'Closer Magazine'. Volgens hem zetten de prins en zijn vrouw zich maar beter schrap voor de juridische stappen die Buckingham Palace zou willen zetten: "De koningin die advocaten onder de arm neemt is totaal ongekend. Het is haar manier om te zeggen: 'Genoeg is genoeg!'"
Lees verder

2 dermatologen vertellen wat je moet weten om de perfecte nazomerglow te bereiken. "Natuurlijk kan je nog bruiner worden"
Het einde van de zomer mag dan met rasse schreden naderen, momenteel zijn de weergoden ons nog bijzonder gunstig gezind. Geweldig, want dan kunnen we ons kleurtje van de zomer nog wat verlengen en intenser maken. Toch? Of hoe werkt dat? We vroegen het aan twee dermatologen, Thomas Maselis en Solange Lintermans. "Het proces van huidvernieuwing en afschilfering duurt onder normale omstandigheden drie weken."
Lees verder

Worden we nog bruin van de nazomerzon? En hoe behouden we ons kleurtje het langst? 2 dermatologen lichten toe
Het einde van de zomer mag dan met rasse schreden naderen, momenteel zijn de weergoden ons nog bijzonder gunstig. Geweldig, want dan kunnen we ons kleurtje van de zomer nog wat verlengen en intenser maken. Toch? Of hoe werkt dat? We vroegen het aan twee dermatologen, Thomas Maselis en Solange Lintermans. "Het proces van huidvernieuwing en afschilfering duurt onder normale omstandigheden drie weken."
Lees verder

Apple organiseert grote iPhone-aankondiging: deze hints zitten volgens fans in de uitnodiging verstopt
Techreus Apple organiseert op 14 september een groot evenement, waarbij waarschijnlijk de iPhone 13 wordt getoond. Officieel heeft de techreus nog niet verklapt wat er wordt besproken, maar fans hebben intussen al de nodige hints uit de uitnodiging gevist.
Lees verder

Op zoek naar een nieuwe laptop voor het academiejaar? Dit zijn de beste chromebooks voor studenten
Een Chromebook is een laptop van Google en biedt dus een alternatief voor een Windows-laptop of Macbook. Chromebooks zijn makkelijk in gebruik én bovendien vriendelijk voor je portemonnee. Zijn zo'n laptops ook geschikt voor studenten? En welke is de beste van dit moment? We zochten het samen met de redactie van Tweakers uit.
Lees verder

Canada aan de top in het tennis: van Auger-Aliassime over Fernandez tot Shapovalov, talent in overvloed
Met Félix Auger-Aliassime en Leylah Fernandez staat er zowel een tennisspeler als een tennisspeelster uit Canada in de halve finales van de US Open. Ook in de halve finales van Wimbledon was er een Canadees aanwezig. Dennis Shapovalov haalde net niet de finale, want hij verloor 'in straight sets' tegen de Servische nummer één van de wereld, Novak Djokovic. Canada is duidelijk een land om in de gaten te houden in het tennis.
Lees verder

Van Peteghem verlaagt btw voor haarprothesen
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verlaagt het btw-tarief voor haarprothesen van 21 procent naar 6 procent. Voor mensen die een haarprothese nodig hebben na een ziekte of een behandeling betekent dat een belangrijke besparing. Van Peteghem kondigde de verlaging samen met CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle aan in 'Het Haarhuis' in Oostakker.
Lees verder

Russische minister van Noodsituaties overleden tijdens oefening
De Russische minister van Noodsituaties Jevgeni Zinitsjev is woensdag om het leven gekomen tijdens een oefening in de noordelijke stad Norilsk. Dat heeft het ministerie meegedeeld. De 55-jarige minister kwam om het leven terwijl hij iemands leven probeerde te redden.
Lees verder

Alexander Albon keert terug in Formule 1: voormalig teamgenoot Verstappen volgt Russell op
Alexander Albon (25), voormalig teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing, keert volgend jaar terug in de Formule 1. De coureur uit Thailand neemt het stoeltje van George Russell over bij Williams.
Lees verder

LIVE. Droomstart voor België op het EK wielrennen met goud voor Segaert en zilver voor Uijtdebroeks - wie wint Mixed Team Relay?
Terwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trento dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. U volgt alle actie op dag 1 LIVE op deze pagina.
Lees verder

Man (22) knoopt relatie aan met 12-jarig meisje en dwingt haar in de prostitutie: "Ze is een vogel voor de kat"
Een 22-jarige Bulgaar uit Lokeren riskeert in de Brugse rechtbank 6 jaar cel, omdat hij als loverboy een tienermeisje in de prostitutie dwong. Het slachtoffer was amper 12 jaar oud toen ze een relatie aanknoopte met Nuray N. "Ze is een vogel voor de kat", vreesde haar advocaat Yves Tytgat.
Lees verder

Ziekenhuizen schalen weer op door toename aantal zwaar zieke coronapatiënten
De ziekenhuizen in ons land gaan weer naar fase 1A. Een kwart van de bedden op de diensten intensieve zorg moet opnieuw voorbehouden worden voor coronapatiënten. Oorzaak is het stijgende aantal patiënten met Covid-19 dat opgenomen moet worden.
Lees verder

Profvoetballer Ilombe Mboyo zestiende keer (!) voor politierechter: "Clubs die wagen geven aan spelers met rijverbod zijn ook schuldig"
AA-Gent-speler Ilombe Mboyo (34) mocht het woensdag voor de zestiende keer komen uitleggen aan de politierechter. Hij werd tijdens een rijverbod door zijn wijkagent gespot achter het stuur. De procureur vorderde een gevangenisstraf maar zijn advocaat vroeg mild te zijn. "Ik weet dat er heel wat op zijn strafblad staat", sprak ze. "Maar dit is een misverstand."
Lees verder

Politie rukt uit voor boze en luidruchtige man die buren schrik aanjoeg
De Antwerpse politie en het snelleresponsteam zijn woensdagmiddag uitgerukt naar de Fredegandus Van Rielstraat. Daar maakte een geesteszieke man grote furore in zijn woning, tot grote bezorgdheid van de omwonenden. Uiteindelijk is de man zelf naar buiten gekomen en kon hij geboeid overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

Louis van Gaal neemt nu ook de talenten van de toekomst onder zijn hoede: "Hallo, waarom kijk je mij niet aan?"
Louis van Gaal is opnieuw hot in Nederland. De 70-jarige bondscoach van Oranje zag zijn team dinsdag Turkije in de pan hakken met zware 6-1-cijfers. Woensdag stond hij op het trainingsveld om enkele jonge spelertjes iets bij te leren. Een voetballertje zat niet op te letten en kreeg meteen een berisping van King Louis. "Hallo, waarom kijk je mij niet aan?", zei hij al lachend. Met Van Gaal valt er altijd iets te beleven.
Lees verder

Alsmaar nijpender lerarentekort blijkt nu ook uit vacaturecijfers VDAB
Dat het onderwijs met een lerarentekort kampt, is al langer geweten. Dat het probleem echter nijpender is dan ooit, blijkt nu ook uit de vacaturecijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Het aantal openstaande vacatures voor leerkrachten in het secundair onderwijs is haast verdrievoudigd, voor leerkrachten in het kleuter- en lager onderwijs gaat het om meer dan een verdubbeling.
Lees verder

Geniet langer van je boeket: zo droog je zelf bloemen
Niets zo fijn als een vers boeket bloemen op tafel. Het staat niet alleen mooi, verse bloemen doen ook wonderen voor ons humeur. Om zo lang mogelijk van je bloemen te kunnen genieten, kan je ze daarna gaan drogen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? vtwonen helpt je op weg.
Lees verder