Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Ex-toplui Anderlecht verdacht van gesjoemel bij verkoop voetbalclub aan Marc Coucke

HLN
Ex-toplui Anderlecht verdacht van gesjoemel bij verkoop voetbalclub aan Marc Coucke
Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldt De Tijd op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Marc Coucke wordt als benadeelde partij gezien. Volgens bedragen die circuleren, zou hij 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald.
Lees verder

Van 5.000 naar 2.200 bankautomaten, maar waarom haal jij nog geld uit de muur? "Voor pintjes en de kapper"
Tegen 2025 zal het aantal bankautomaten van grootbanken in ons land halveren, van ruim 5.000 vandaag naar in totaal 2.200 automaten. Dat worden trouwens nieuwe toestellen die 'Bancontact' zullen heten en vooral zullen opduiken in treinstations, winkelcentra en op andere drukke plaatsen. Reden: we halen almaar minder cash af en betalen vaker elektronisch. Toch was het nog gezellig druk aan de geldautomaten in hartje Antwerpen. We stelden iedereen dezelfde vraag: waarom haal jij nog geld uit de muur?
Lees verder

Steeds meer studenten laten alcohol links liggen: "Het is niet meer stoer om lazarus te zijn"
Nu het echte studentenleven weer uit de startblokken schiet, met berichten over dronkemanstaferelen en vechtpartijen, lijkt het beeld van de aan drank verslingerde student bevestigd. Toch wijst alles erop dat almaar meer studenten alcohol links laten liggen. Zelfs op cantussen wordt steeds vaker een glas water ad fundum gedronken. "Je hoeft je niet meer lazarus te drinken om stoer bevonden te worden."
Lees verder

ONZE OPINIE. De geloofwaardigheid van Open Vld kreeg deuken. Lachaert zal meer moeten doen dan een populaire premier afleveren
De ene molshoop is nauwelijks de grond ingeduwd en de volgende duikt al op. Dat gevoel zal de komende maanden overheersen bij de Vivaldi-regering. Een kleine drie weken geleden loste minister Karine Lalieux (PS) haar gecontesteerde pensioenplan. Thomas Dermine kwam daarna met zijn solidariteitsfonds voor het getroffen Wallonië. Gisteren zorgde Pierre-Yves Dermagne (PS) voor beroering.
Lees verder

Na de aanhouding van 87-jarige antiquair: "Oudere gedetineerden moet je beschermen tegen jonge criminelen"
De 87-jarige Aloïs D. die na de moord op zijn vrouw in een rollator werd voorgeleid, is een beeld dat steeds vaker voorkomt. Ze zijn namelijk steeds talrijker, de daders op leeftijd. De man die lang de titel droeg van oudste moordenaar van België pochte ooit tegenover deze krant dat hij het geen straf vond om in de gevangenis te zitten. Maar volgens experts hebben tachtigers achter tralies wel degelijk extra zorg nodig. Hoe vang je geriatrische problemen op in de cel? En hoe voorkom je dat oudere gedetineerden worden afgeperst door jonge criminelen?
Lees verder

Hoogmoed komt voor de val, de XXL-versie: Chinese vastgoedreus Evergrande kon jarenlang megacomplexen bouwen, nu wankelt hij
Groot, groter, grootst. Gekker, gekker, gekst. Dat lijkt wel het dubbele motto bij de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Van een nep-Versailles, over een halve kilometer hoge bamboe-toren, tot het grootste voetbalstadion ter wereld met een dak in de vorm van een lotusbloem.
Lees verder

Nieuw voorstel doet Vlaanderen weer steigeren: "PS gooit eigen ruiten in"
Het voorstel van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om een uitkering te geven aan wie vrijwillig ontslag neemt, deed Vlaanderen steigeren. In Franstalig België klonk dan weer applaus. Opnieuw steekt een PS-voorstel stokken in de wielen van de Vivaldi-regering die nog steeds op zoek is naar miljarden om haar begroting op orde te krijgen.
Lees verder

De populairste nieuwsapp van het moment is die van Vlaams Belang: "Dit kan het verschil maken bij verkiezingen"
Als we de beoordelingen in de appstore mogen geloven is de nieuwe app van het Vlaams Belang "heerlijk ongecensureerd nieuws" volgens de ene en "letterlijk de slechtste nieuwsapp" volgens de andere. Hoe dan ook staat de app bij iPhones bovenaan de hitlijst in de categorie nieuws. Met de smartphone-app wil Vlaams Belang naar eigen zeggen de censuur breken. Al lijkt het vooral bedoeld om stemmen te winnen. En dat zou wel eens kunnen lukken, blijkt nadat we samen met een expert enkele dagen de app hebben gebruikt. Wat bent u met de allereerste politieke app van ons land? En wat is Vlaams Belang ermee dat u de app gebruikt?
Lees verder

Vooruit maakt prioriteit van legalisering draagmoederschap
Het wetsvoorstel van Vooruit dat een vorm van draagmoederschap legaliseert, krijgt prioriteit in de Kamer. Een strikte medische en juridische omkadering beschermt zowel de draagmoeder als de wensouders. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Buitenlandministers VS en Frankrijk ontmoeten elkaar vandaag in New York voor tête-à-tête
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Franse collega Jean-Yves Le Drian zullen elkaar vandaag in New York treffen voor een tête-à-tête. Dat heeft een Amerikaanse topverantwoordelijke gezegd. De ontmoeting komt er één dag nadat de presidenten van beide landen een gezamenlijke verklaring aflegden om een einde te maken aan de crisis tussen Parijs en Washington.
Lees verder

CEO voetbalbond Peter Bossaert in lijn met UEFA gekant tegen WK voetbal om de twee jaar: "Geen goed plan"
Bij het FIFA-plan voor een WK om de twee jaar positioneert de UEFA zich als grootste opponent. Ook de Belgische voetbalbond is in lijn gekant tegen het radicale voorstel. "Die cyclus zal onze toppers nog meer belasten en de trofee mag een schaars goed blijven", zegt CEO Peter Bossaert.
Lees verder

Geheimen op de set van FC De Kampioenen
FC De Kampioenen is terug, van eigenlijk nooit weggeweest. Geen herhalingen dit keer, wel een nieuwe vierdelige docureeks 'Voor Altijd Kampioen!'. De kijkers krijgen een blik achter de schermen bij de populairste voetbalploeg van Vlaanderen. Desna en Jarne blikken met acteur Marijn Devalck (70), alias Balthasar Boma, vooruit op de docu en ontfrutselen hem enkele geheimen uit bijna 31 jaar FC De Kampioenen-geschiedenis.
Lees verder

Oud-nazi (97) in Canada overleden in laatste fase van uitzetting, na juridische strijd van meer dan 20 jaar
Helmut Oberlander, een 97-jarige oud-nazi die lid was van een Einsatzkommando tijdens de Tweede Wereldoorlog, is maandag in Canada overleden. De Canadese autoriteiten waren volgens lokale media net in de laatste fase van een proces om uitzetting te bewerkstelligen, na een juridische strijd die meer dan twee decennia duurde.
Lees verder

Zon ruimt plaats voor wolken, maximum 20 graden
Donderdagochtend is het op vele plaatsen zonnig, met uitzondering van het noordwesten van het land waar al wat meer bewolking voorkomt en sommige Ardense valleien waar wat nevel of mist kan hangen. Vooral in de namiddag neemt de bewolking verder toe in het noordwesten en centrum. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het, afgezien van hoge sluierwolken, vrij zonnig, meldt het KMI.
Lees verder

Ingeborg gaat na pauze van twintig jaar weer zingen, dansen en acteren: "De nar in mij moet weer spelen"
Jurylid in 'K2 zoekt K3' en dit najaar de hoofdrol in de winterrevue van Stany Crets. "Mijn showbizzknop draait weer op volle toeren", vat Ingeborg Sergeant (54) 't perfect samen. Exact twintig jaar nadat ze besliste om uit 'het mediacircus' te stappen en voor een job als yogalerares en psychotherapeute koos. "Mensen zullen het raar vinden dat ik m'n goed draaiende praktijk op een lager pitje zet, maar ik heb te veel leed aangehoord."
Lees verder

Ook dit hadden de Kampioenen kunnen zijn: vierdelige documentaire onthult welke BV's nog auditie deden
Daan Hugaert als Xavier. Antje De Boeck als Doortje. Of wat dacht u van Sien Eggers als Pascalleke? Net als een heleboel andere bekende acteurs stonden ze op de shortlist om mee te spelen in wat later de populairste Vlaamse sitcom aller tijden zou worden. Dat onthult de eerste aflevering van vierdelige docureeks 'Voor altijd Kampioen'. "Ik keek naar Loes en dacht: 'dát is Carmen'", zegt Martine Jonckheere die net als Greet Rouffaer auditie deed voor de vurige poetsvrouw.
Lees verder

Sien Eggers als Pascalleke en Antje De Boeck als doortje: ook deze BV's deden auditie voor 'FC De Kampioenen'
Daan Hugaert als Xavier. Antje De Boeck als Doortje. Of wat dacht u van Sien Eggers als Pascalleke? Net als een heleboel andere bekende acteurs stonden ze op de shortlist om mee te spelen in wat later de populairste Vlaamse sitcom aller tijden zou worden. Dat onthult de eerste aflevering van vierdelige docureeks 'Voor altijd Kampioen'. "Ik keek naar Loes en dacht: 'dát is Carmen'", zegt Martine Jonckheere die net als Greet Rouffaer auditie deed voor de vurige poetsvrouw.
Lees verder

'Lisa' verwelkomt Moora Vander Veken en Wietse Tanghe
Twee nieuwkomers zorgen voor een frisse bries door 'Lisa'. Gisteren verwelkomde de VTM-telenovelle al Moora Vander Veken (29) en vanavond is het de beurt aan Wietse Tanghe (31).
Lees verder

Lior Refaelov krijgt vanavond zijn Gouden Schoen overhandigd
Tip voor de Anderlecht-supporters: kom op tijd naar het stadion. Voor de aftrap van de match tegen AA Gent krijgt Lior Refaelov (35) namelijk zijn Gouden Schoen uit handen van onder meer Stephan Keygnaert, chef voetbal bij 'Het Laatste Nieuws' (DPG Media).
Lees verder

Britse premier Johnson roept wereldleiders in kleurrijke VN-toespraak op klimaatverandering aan te pakken
De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond (lokale tijd) in een kleurrijke toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) gezegd dat de geplande klimaattop in Glasgow over 40 dagen "een keerpunt voor de mensheid" moet worden. Het is tijd voor de wereld om "op te groeien" en klimaatverandering serieus te nemen, zei Johnson.
Lees verder