Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 september 2021

Energieprijzen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfactuur in Nederland bij...

HLN
Energieprijzen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfactuur in Nederland bijna de helft van de onze?
Onze energiefactuur is hoog, en de prijzen voor elektriciteit en aardgas stijgen verder door. Maar het kan altijd erger: Duitsers en Denen betalen nog meer voor hun stroom. De verschillen binnen Europa zijn groot - in sommige landen is stroom gewoon goedkoop. Kijk eens naar Nederland: zij betalen voor elektriciteit iets meer dan de helft dan wij. Hoe komt dat? En blijven de stijgingen voor stroom en aardgas aanhouden?
Lees verder

Brusselaars laten zich niet vaccineren voor coronapas
Dat ze vanaf 1 oktober hoogstwaarschijnlijk een coronapas zullen moeten tonen voor ze op café kunnen? Het spoort de Brusselaars niet aan om zich alsnog snel te laten inenten. De verhoopte vaccinatiegraad van 65% tegen eind oktober zal niet gehaald worden, geeft men toe.
Lees verder

Vanmorgen nog code geel met kans op intense buien in oosten en centrum: daarna wordt het beter
De dag start vandaag bewolkt met kans op hevige (onweers)buien in Brussel, Vlaams-Brabant en Limburg. Tijdens die buien kan meer dan 10 millimeter regen vallen. In de voormiddag geldt daar code geel, zo meldt het KMI. Vanaf vanmiddag wordt het beter.
Lees verder

Soulsister is terug met nieuwe muziek: "Nee, we hebben niets te bewijzen"
"Noem het gerust vintage Soulsister, maar dan wel anno 2021." Elf jaar nadat de band rond Jan Leyers en Paul Michiels single 'Last Call' loste, komt vrijdag opvolger 'Something I Need To Know' uit, een voorloper van drie nieuwe songs. Wij spraken beide heren over het nieuwe materiaal, de Amerikaanse insteek en hun podiumrituelen. "We hoeven dat niet meer te bewijzen, maar zet ons samen en je krijgt magie."
Lees verder

Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van conservatieven om Gavin Newsom buiten te werken mislukt
De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal "nee" in een door conservatieven aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
Lees verder

Democratisch gouverneur Californië blijft op post: poging van Republikeinen om Gavin Newsom buiten te werken mislukt
De kiezers in de Amerikaanse staat Californië hebben ervoor gekozen om hun Democratische gouverneur in functie te houden. Ze stemden massaal "nee" in een door Republikeinen aangedreven referendum om Gavin Newsom uit zijn functie te zetten omdat hij strenge coronamaatregelen uitvaardigt. Dat blijkt uit inschattingen van Amerikaanse media.
Lees verder

Noord-Korea vuurt ongeïdentificeerd projectiel af
Noord-Korea heeft zeker één ongeïdentificeerd projectiel afgevuurd in de Japanse Zee. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.
Lees verder

Van verboden wapenbezit en "vergeldingsactie" tot connecties met de maffia: de duistere kant van de familie-Messi
De strafbladen van de Messi's zijn niet meer blank. Zijn broers zijn z'n alles, maar van tijd tot tijd hebben ze Lionel Messi meer kopzorgen bezorgd dan sommige verdedigers. Het duister kantje van de familie Messi. Verboden wapenbezit. Belastingontduiking. Connecties met de maffia. Drank en drugs.
Lees verder

Meer geld besteed aan alcohol en afhaalmaaltijden door coronapandemie, minder aan kleding
Het coronajaar 2020 heeft het uitgavenpatroon van de Belg ingrijpend veranderd. De aankoop van alcohol steeg gemiddeld met 10 procent en we gaven drie keer zoveel uit aan afhaalmaaltijden als in 2018. Aan kleding gaven we dan weer minder uit. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel die Knack-journalist Ewald Pironet en VRT-journalist Michaël Van Droogenbroek publiceren in hun boek "Investeren in de eerste helft van je leven".
Lees verder

Van een heavy metal klassieker tot een romantisch duet: dit was 'The Best Of' Urbanus
Gisteren werd de muziek van Urbanus (72) geëerd in 'The Best Of'. Klassiekers zoals 'Bakske Vol Met Stro' en 'Madammen Met Een Bontjas' werden in een verrassend nieuw jasje gestoken. Slongs Dievanongs, Stan Van Samang, Franky De Smet-Van Damme, The Starlings, Michael Van Peel en William Boeva namen de aartsmoeilijke taak op zich om de nummers van het icoon om te toveren tot een unieke versie.
Lees verder

Organisaties stellen staatssecretaris Mahdi in gebreke voor tekort opvangplaatsen jongeren
Een groep van middenveldorganisaties die opkomen voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) heeft een ingebrekestelling gestuurd naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De groep klaagt het schrijnend tekort aan opvangplaatsen voor deze jongeren binnen de bestaande federale structuren en het onaangepast beleid aan.
Lees verder

Op basis van de marktwaarden maakt Club geen schijn van kans in z'n groep. "Maar je moet dat niet te vaak als excuus gebruiken", zegt Degryse in HLN Sportcast
Club Brugge begint vandaag aan een mooie, maar ook loodzware Champions League-campagne. De landskampioen treft Paris-Saint-Germain, Manchester City en RB Leipzig in groep A. Stuk voor stuk ploegen met een véél duurdere kern dan Club. City heeft de hoogste marktwaarde, met 1,04 miljard euro. Bij PSG is dat 997 miljoen en bij RB Leipzig 505 miljoen. Club blijft steken op 150 miljoen.
Lees verder

Clown Bassie wordt 86 en dat wordt groots gevierd
Bassie, de beroemdste clown van Nederland - die van die acrobaat - wordt 86 jaar en dat wordt gevierd in zijn thuisstad Vlaardingen. Speciaal voor Bassie gaat er vrijdag langs zijn oude huis een stoet met auto's en caravans uit de televisieserie.
Lees verder

Primark wil af van vervuilende wegwerpmode: kleding moet 30 in plaats van 5 keer wassen meegaan
Primark, wereldkampioen in ultragoedkope kleding, wil een duurzamer bedrijf worden. De Ierse uitbater van zo'n vierhonderd grote kledingwinkels introduceert vandaag een tienjarenplan om het bedrijf en de keten van leveranciers te vergroenen, meldt het Nederlandse Financieele Dagblad.
Lees verder

Lennart uit 'De Mol' speelt mee in nieuwe Sinterklaasfilm
Lennart Driesen (25), de saboteur van 'De Mol', heeft een rolletje te pakken in 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje'. Hij mag in de huid kruipen van de wethouder van Vleuten. Ook Martien Meiland, Robert ten Brink en Stef Poelman spelen mee in de film.
Lees verder

Steeds meer steden beslissen dat terrassen langer mogen blijven staan
De uitgebreide terrassen in Gent mogen open blijven tot april 2022. Een beslissing van het stadsbestuur om de horeca een duwtje in de rug te geven. Van midden november tot midden april mogen ze weerbestendig gemaakt worden. Steeds meer steden en gemeenten volgen de beslissing van de terrasuitbreiding. Stad Gent kijkt ook of de terrasuitbreiding permanent kan gemaakt worden en op welke manier dat precies zou moeten gebeuren. Hoe die uitbreiding juist in elkaar zit, legt Sofie Bracke, Gents schepen van Economie en Handel, uit bij HLN LIVE.
Lees verder

Bekijk in primeur de trailer van nieuwe Vlaamse familiefilm 'De Gebroeders Schimm'
Vanaf 3 november kan je met het hele gezin in de bioscoop gaan kijken naar de nieuwe Vlaamse griezelfilm 'De Gebroeders Schimm' van Michael en Andrew Van Ostade. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tine Embrechts en nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte.
Lees verder

Gelukkiger zijn op je werk? 5 tips om het zelf aan te pakken
We spenderen heel wat tijd op het werk. Het is dan ook van groot belang dat we ons daar goed voelen. Voor een deel hebben we dat zelf in de hand, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Jobat.be geeft vijf tips om gelukkiger te zijn op het werk.
Lees verder

Kan je thuiswerken vanuit het buitenland? Hou rekening met deze 3 zaken
Werk jij doorgaans van thuis uit? Dan wens je dat misschien wel voor korte of langere tijd vanuit het buitenland te doen. Maar voor je beslist om enkele maanden te overwinteren onder de zon, zet je best even alles op een rij, want er komt wel wat bij kijken. Jobat.be vroeg raad aan Elke Brees, manager internationale tewerkstelling bij SD Worx.
Lees verder

Alle ogen op Eden Hazard: Rode Duivel staat vanavond voor nieuwe test in CL-clash tegen Inter
Real Madrid is in Milaan. Net als vorig jaar treft Real in de groepsfase van de Champions League Inter. Toén scoorde Eden Hazard in Guiseppe Meazza. Dit is een nieuwe test voor Hazard.
Lees verder