Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 september 2021

En dan plots is je ... appelboom verdwenen: “Al tweede keer slachtoffer van boomdieven”

HLN
En dan plots is je ... appelboom verdwenen: "Al tweede keer slachtoffer van boomdieven"
Juwelen, elektronica en cash geld worden het vaakst gestolen bij een inbraak, maar in Machelen hadden dieven het donderdag op iets totaal anders gemunt. In de tuin van Nele Leys werd immers een volledige appelboom in stukken gezaagd en gestolen. Opvallend: het is al de tweede keer in een jaar tijd dat Nele het slachtoffer wordt van 'boomdieven'. "We hebben echt geen idee wie achter deze diefstallen zit", vertelt ze.
Lees verder

Weer goud! Rolstoelsprinter Genyn verlengt zijn paralympische titel, ondanks sabotage van materiaal - Landgenoot Habsch pakt brons
Rolstoelsprinter Peter Genyn heeft op de Paralympische Spelen in Tokio zijn titel op de 100 meter (klasse T51) verlengd. Genyn haalde het in 20.33, een verbetering van zijn eigen paralympisch record (21.15), voor de Fin Toni Piispanen (tweede in 20.68). Het brons was ook voor een Belg: Roger Habsch (20.76).
Lees verder

Nieuwe reisadviezen klaar: Nederland en Duitsland kleuren steeds roder, alleen in Oost-Europa nog groene landen
Buitenlandse Zaken heeft haar reisadviezen opnieuw aangepast. Steeds meer regio's in Nederland en Duitsland kleuren rood. Wie nog naar een groen land wil reizen, moet naar Oost-Europa.
Lees verder

De eerste TikTok-les van Koen Wauters: "Welkom in de 21ste eeuw"
Deze avond maken we kennis met dansvriendinnen Jodie en Laura (beide 22) uit Lierde in 'Belgium's Got Talent'. De twee meisjes zijn zeer actief op TikTok. Vooraleer ze het podium opgaan, willen ze toch nog heel even een TikTok opnemen met Koen en Laura.
Lees verder

Sporttrainer (35) geeft seksueel grensoverschrijdend gedrag toe en riskeert 30 maanden cel: "Ik ben zo'n idioot geweest"
Een 35-jarige sporttrainer uit Hasselt riskeert een celstraf van 30 maanden voor seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen. "Achteraf gezien besef ik wat voor een idioot ik ben geweest. Vandaag werk ik niet meer als trainer bij de jeugd", verklaarde de man.
Lees verder

Grondwaterstanden bijna overal in Vlaanderen op normaal tot zeer hoog niveau
De natste zomer sinds de start van de metingen brengt ook positieve gevolgen met zich mee. Zo zijn de freatische grondwaterstanden op 91 procent van de meetplaatsen in Vlaanderen normaal tot zeer hoog voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Vlaamse milieumaatschappij die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag bekendmaakt.
Lees verder

Makers van 'Dertigers' plannen nieuwe fictiereeks
We moeten nog even wachten op het vierde seizoen van 'Dertigers', maar de makers zijn al aan het broeden op een nieuwe serie. De zoektocht naar een geschikte cast is inmiddels begonnen.
Lees verder

Van seafood tot crème brûlée: 3 exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek. "Voor een 'I love you' op je bord"
'Ik hou van u zeggen' met eten is wat Jamie Oliver (46) doet in zijn nieuwste boek 'Samen eten'. "Het voorbije anderhalf jaar heeft ons doen beseffen hoe waardevol samenzijn is. Dicht bij dierbaren zijn, hun gezichten zien stralen, herinneringen delen en hardop lachen, daar draait het om", zegt Jamie. "Met goede, doordachte recepten wil ik je in een creatieve flow brengen, zodat je een maaltijd op tafel kan zetten die iedereen zich nog lang zal herinneren. Chic, heel bescheiden, superrelaxed, heel intiem of voor een groter gezelschap."
Lees verder

Van seafood tot crème brûlée: 3 exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek. "Voor een maaltijd die iedereen zich lang zal herinneren"
'Ik hou van u zeggen' met eten is wat Jamie Oliver (46) doet in zijn nieuwste boek 'Samen eten'. "Het voorbije anderhalf jaar heeft ons doen beseffen hoe waardevol samenzijn is. Dicht bij dierbaren zijn, hun gezichten zien stralen, herinneringen delen en hardop lachen, daar draait het om", zegt Jamie. "Met goede, doordachte recepten wil ik je in een creatieve flow brengen, zodat je een maaltijd op tafel kan zetten die iedereen zich nog lang zal herinneren. Chic, heel bescheiden, superrelaxed, heel intiem of voor een groter gezelschap."
Lees verder

Cholera-epidemie kostte in Niger al het leven aan meer dan 100 mensen
De cholera-epidemie in het Afrikaanse Niger heeft tot nog toe al 104 dodelijke slachtoffers geëist. In het totaal werden er reeds 2.874 zieken geteld, zo meldt het Nigerese ministerie van Volksgezondheid vrijdag.
Lees verder

LIVE VUELTA. Peloton geeft ruime kopgroep zonder Belgen amper speelruimte, Jakobsen lost
De Vuelta nadert zijn einde. Met een lastig begin en een vlakker tweede deel is de negentiende etappe tussen Tapia en Monforte de Lemos ideaal voor vluchters. Al zijn ook de (sterkere) sprinters niet helemaal uitgeteld. Primoz Roglic ruikt zijn derde eindzege, maar wie kaapt nog een dagzege weg in de Spaanse rittenkoers? Volg alle actie live op HLN.be.
Lees verder

Nieuw Overlegcomité over coronamaatregelen op 17 september
De federale en regionale regeringen steken op 17 september de koppen bijeen in een nieuw Overlegcomité over de coronapandemie. Dat bevestigt het kabinet van de premier.
Lees verder

Ontspannen Louis van Gaal geniet van hilarische persconferentie: "Ho, nou zeg ik te veel"
Louis van Gaal zit prima in zijn vel. Reageerde de bondscoach van Nederland in het verleden soms geprikkeld of ronduit chagrijnig op vragen van de pers, dan toonde hij zich vandaag in een bij vlagen hilarische persconferentie openhartig, goedgemutst en vooral uiterst ontspannen. Hoogtepunt: een applausjes voor een opmerking van Stefan de Vrij. "Ho, nou zeg ik te veel."
Lees verder

Prinses Charlene stabiel na plotse ziekenhuisopname
De gezondheidstoestand van Prinses Charlene van Monaco (43) is stabiel nadat ze woensdagavond met spoed naar een ziekenhuis in Zuid-Afrika is gebracht. Volgens een verklaring die het Monegaskisch vorstenhuis vrijdag heeft gegeven, stortte de prinses woensdagavond in en werd ze daarna in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies aan de hand is, deelt het hof niet.
Lees verder

Krijgen we straks allemaal de griep? "We maken ons daar zeker zorgen over"
Dat we stilaan de coronateugels mogen laten vieren, heeft ook een keerzijde. Heel wat virussen en bacteriën die we het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks zagen, staan klaar voor een comeback. Vooral het griepvirus baart experts grote zorgen.
Lees verder

Ex-Miss Shallie zoekt echte liefde in 'Temptation Island': "Gek dat we alleen mannen mét een partner voorgeschoteld krijgen"
Shallie Abbiusi (28) is van opleiding laborante en komt aan de kost als reisblogger en socialemedia-strategist. Ze heeft het allemaal, behalve een lief. Daar probeert ze in 'Temptation Island: Love or Leave' verandering in te brengen. Dat ze daarvoor iemands partner zal moeten afpakken, stoort haar niet echt. "Uiteindelijk weet iedereen wel waar hij aan ­begint, hé." Haar toekomstige partner mag dan pronken met het feit dat hij Miss Exclusive 2013 aan het daten is. Of toch niet? "Dat kroontje heb ik na een halfjaar alweer ingeleverd."
Lees verder

Caleb Ewan sprint naar de zege in Bilzen, topfavoriet Asgreen verliest tijd na pech
Geen hattrick voor Tim Merlier in de Benelux Tour, onze landgenoot moest in Bilzen de overwinning aan Caleb Ewan laten. De Australiër haalde het in een sprint van een uitgedund peloton voor Sonny Colbrelli. Tim Merlier zelf werd 6de. Stefan Küng neemt de leiderstrui over van zijn land- en naamgenoot Stefan Bissegger.
Lees verder

Na satelliet en coronavaccin krijgt Rusland binnenkort ook stad met de naam Spoetnik
Na de eerste satelliet in de ruimte en het eerste coronavaccin ter wereld zal binnenkort ook een compleet nieuwe stad in Rusland de naam Spoetnik dragen. Dat heeft het Russische ministerie voor de Ontwikkeling van het Russische Verre Oosten en het Noordpoolgebied meegedeeld.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Romy en Niels uit 'The Sky is the Limit' verkopen hun liefdesnestje
295.000 euro. Zoveel kost het als je ervan droomt om de nieuwe eigenaar te worden van de luxewoning van 'The Sky is the Limit'-koppel Romy Biscop (38) en Niels Lagrange (30). Het stel is momenteel druk in de weer met de bouw van een eigen woonst, en bijgevolg staat hun optrekje in Westerlo te koop.
Lees verder

VACATURE. Word jij social media journalist voor HLN en VTM NIEUWS?
HLN en VTM NIEUWS zijn op zoek naar een social media journalist die verhalen kan vertalen naar social mediaplatformen. Lijkt deze vacature op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan nu.
Lees verder