Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 september 2021

Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: “Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel”

HLN
Dronken koppel steelt twee politievesten uit commissariaat: "Nadien gingen ze paraderen op de parking van een hotel"
Van lef gesproken. Een 28-jarige man uit Sint-Pieters-Woluwe en zijn 25-jarige Sloveense vriendin beklommen begin dit jaar een stelling aan een politiecommissariaat in Brugge. Ze drongen het gebouw binnen via een raam, waarna de man twee politievesten stal. Nadien ging het koppeltje doodleuk paraderen op de parking van een hotel. Het parket vorderde voor beiden een celstraf.
Lees verder

Familie stelt overlijden van dertiger in vraag na overdosis: "Sterke aanwijzingen dat er hier meer aan de hand is"
Een 35-jarige man uit Berlaar stond vandaag voor de rechters in Mechelen na de overdosis van een vriend (33). De beklaagde handelde volgens het parket destijds inadequaat met de dood van de dertiger als gevolg. Zij vorderde een celstraf van 5 jaar. Tweeënhalf jaar na het overlijden, blijft de familie van het slachtoffer nog steeds achter met vragen.
Lees verder

Vormer ook out voor OH Leuven (en Leipzig), Clement: "Willen geen risico's nemen"
Nog geen Ruud Vormer bij Club Brugge morgen, zo bevestigde Philippe Clement vanmiddag. En ook de trip naar Leipzig lijkt twijfelachtig: "We willen geen risico's nemen", klonk het bij de coach.
Lees verder

Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie"
Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
Lees verder

Zwitserland houdt referendum over legalisering van homohuwelijk
De Zwitsers zullen zondag stemmen over de toelating van huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht. In het land is dat vandaag nog enkel voorbehouden aan koppels die bestaan uit een man en een vrouw. Partners van hetzelfde geslacht kunnen enkel een geregistreerd partnerschap aangaan en hebben geen toegang tot reproductieve diensten, zoals spermadonaties. Uit de laatste opiniepeiling van het onderzoeksinstituut GfS Bern blijkt dat 63 procent van de Zwitsers voorstander van de wet is, 35 procent zou "nee" stemmen.
Lees verder

Nieuwe kandidaten voor 'The Voice Kids' gezocht
'The Voice Kids' seizoen 6 gaat binnenkort van start en VTM gaat opnieuw op zoek naar kinderen en jongeren met zangtalent die auditie willen doen voor het nieuwe seizoen. Ook bands zijn deze keer welkom. Kinderen geboren tussen 1 december 2014 en 10 januari 2007 maken dit jaar kans.
Lees verder

Ex-Kampioenen Danni Heylen en Marijn Devalck zijn 70 geworden: "Moeilijk dat ik steeds afhankelijker word van anderen"
"Verliefd worden op elkaar? Daarvoor zijn we té verschillend. Maar we zien elkaar wel graag, hé." Marijn 'Boma' Devalck (70) zegt het met warmte in zijn stem, Danni 'Pascalleke' Heylen (70) knikt instemmend. Zowel op tv als op de planken zijn ze weer samen te bewonderen. In een dubbelgesprek praten ze over de dood van Johny Voners, hun vriendschap die al meer dan dertig jaar standhoudt, en de schrik voor het ouder worden. "Als ik zie hoe vlug die 21 jaar 'F.C. De Kampioenen' zijn voorbijgegaan, denk ik: in het slechtste geval heb ik nog tien jaar. Dat is niks meer, dat vind ik wel beangstigend."
Lees verder

4 tips om een smalle gang groter te laten lijken
De gang lijkt soms wel een ondergeschoven kindje, hij krijgt vaak maar weinig aandacht. Zonde, want het is de eerste plek waar je binnenkomt. Reden genoeg dus om deze ruimte met veel liefde te stylen. Vind je het lastig om een smalle gang optimaal in te richten? vtwonen geeft vier tips om een nauwe gang groter te laten lijken.
Lees verder

Ex-Kampioenen Danni Heylen en Marijn Devalck zijn 70 geworden: "Moeilijk dat ik steeds afhankelijker wordt van anderen"
"Verliefd worden op elkaar? Daarvoor zijn we té verschillend. Maar we zien elkaar wel graag, hé." Marijn 'Boma' Devalck (70) zegt het met warmte in zijn stem, Danni 'Pascalleke' Heylen (70) knikt instemmend. Zowel op tv als op de planken zijn ze weer samen te bewonderen. In een dubbelgesprek praten ze over de dood van Johny Voners, hun vriendschap die al meer dan dertig jaar standhoudt, en de schrik voor het ouder worden. "Als ik zie hoe vlug die 21 jaar 'F.C. De Kampioenen' zijn voorbijgegaan, denk ik: in het slechtste geval heb ik nog tien jaar. Dat is niks meer, dat vind ik wel beangstigend."
Lees verder

KOERS KORT. Nibali keert terug naar Astana - Honoré langer bij Deceuninck-Quick.Step
Vincenzo Nibali gaat volgend jaar opnieuw voor Astana fietsen. De Kazachse wielerploeg maakte zijn terugkeer officieel bekend. De 36-jarige Nibali droeg het shirt van Astana al tussen 2013 en 2016. De Italiaan won toen onder meer twee keer de Giro (2013 & 2016) en de Tour (2014).
Lees verder

COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. "Hoe slechter het met me gaat, hoe specifieker mijn to-dolijstjes worden"
"Als je m'n Instagram moet geloven, heb ik nu de tijd van m'n leven. Vrolijke foto's op het strand, lachend op een surfplank en uitbundig op de fiets. Ze moesten eens weten." Sinds onze collega Gelein (34) het etiket 'depressief' opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze hoe werken maar niet lukt, over haar overeenkomsten met Simone Biles en waarom haar to-dolijstjes niet alleen nutteloos, maar ook nog eens giftig zijn. "Ik doe van alles om tussen de dutjes door de verveling tegen te gaan."
Lees verder

De 'downfall' van FC Barcelona: de grandeur is verdwenen en de kentering is nog niet meteen ingezet
Més que un club. Maar de laatste jaren is de grandeur rond FC Barcelona helemaal verdwenen. Het tiki-taka-tijdperk is een lang vervlogen tijd. Barça boezemt geen angst meer in - het zal vanavond in Cadiz niet anders zijn.
Lees verder

Daniel Craig krijgt zelfde rank bij de marine als James Bond
Bond-acteur Daniel Craig is erecommandant geworden bij de Britse marine. Dat is niet toevallig dezelfde rank als die van 007 op het grote scherm. "Dit is een privilege en een hele eer", klinkt het.
Lees verder

Verdachte rusthuismoord op Grazia (85) na maand opgepakt
Het parket van Brussel bevestigt dat er eindelijk een verdachte is opgepakt voor de moord op Grazia Orlando (85). Zij werd op 23 augustus vermoord teruggevonden in haar kamer in woonzorgcentrum Clos Bizet in Anderlecht.
Lees verder

Alsmaar minder rood op Europese coronakaart
Europa kleurt alsmaar minder rood. Dat blijkt donderdag uit de Europese coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en bestrijding (ECDC). Noord-Italië en Denemarken kleuren grotendeels groen, terwijl ook grote delen van Frankrijk en Spanje niet langer rood kleuren.
Lees verder

Max Verstappen reageert op insinuaties Lewis Hamilton: "Zijn uitspraken laten zien dat hij me écht niet kent"
Anderhalve week na hun crash in Monza insinueerde Lewis Hamilton op zijn persconferentie voorafgaand de GP van Rusland van komend weekend dat de druk van het titelgevecht een rol begint te spelen bij Max Verstappen. "Ik voel me prima", countert de Nederlander vandaag. "Vechten om zeges met een sterke auto, dat is het best denkbare gevoel."
Lees verder

Voormalig topmodel Linda Evangelista (56) na jaren kluizenaarschap: "Ik werd verminkt door een afslankprocedure"
Ze was één van de mooiste vrouwen ter wereld, maar verdween uit de spotlights. Zeldzame foto's toonden haar schuw en fel verzwaard. Topmodel Linda Evangelista (56) laat nu weten waarom: ze onderging een afslankbehandeling met vetbevriezing die haar naar eigen zeggen misvormd heeft. Ze spant een proces aan. "Ik wil graag met opgeheven hoofd de deur uit, hoewel ik er niet meer als mezelf uitzie."
Lees verder

Vivaldi struikelt toch in laatste horde over verlenging coronasteun: "Dit is het voorspel voor de begrotingsonderhandelingen"
De verlenging van de coronasteun stoot dan toch op een laatste hindernis: PS en MR discussiëren over de verlenging van 50 euro bovenop bijstandsuitkeringen. Vicepremier voor Groen Petra De Sutter sust. "We komen er wel uit. Maar de sorties van de PS zorgen voor irritatie bij MR."
Lees verder

LIVE. Beloften, elitedames en zeven helpers van Wout van Aert staan pers te woord met oog op WK-wegritten
Geen koers vandaag op het WK wielrennen, wel heel wat persconferenties. Vanaf 16u staan de heren U23, de elitedames en de zeven helpers van Wout van Aert, met name Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Remco Evenepoel, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns de media te woord. Hoe voelt iedereen zich, wat leerde de verkenning hen en wat zijn de plannen om België naar nog meer medailles te loodsen? Volg de persconferenties hier LIVE!
Lees verder

Oekraïne keurt omstreden wet goed die invloed oligarchen aan banden moet leggen
Oekraïne wil de politieke en maatschappelijke invloed van oligarchen beperken. Wetgeving in die zin werd donderdag door het Oekraïense parlement met een grote meerderheid goedgekeurd.
Lees verder