Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

COLUMN. Waar was u op 11 september 2001? Ik: thuis, sinds enkele uren terug uit New York

HLN
COLUMN. Waar was u op 11 september 2001? Ik: thuis, sinds enkele uren terug uit New York
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Osama bin Laden, 9/11
Lees verder

Muziekkenners verklaren het succes van Camille: "Een mooie kruising tussen Miley Cyrus en Kylie Minogue"
Iederéén moet wat van haar vuurwerk hebben. In elk muzikaal tv-programma duikt ze op, van popster in 'Tien Om Te Zien' tot een troostende schouder in de 'Regi Academy'. En op muziekplatformen ontpopt ze zich tot Vlaanderen jongste streamingwonder met gemiddeld 4,2 miljoen streams pér nummer. Camille (20) is haar rol van kindsterretje in '#LikeMe' met verve ontgroeid. "Ze is misschien niet de allerbeste zangeres, maar dat is Madonna ook niet", zeggen kenners. "Camille is een totaalpakket."
Lees verder

Van kindsterretje in #LikeMe tot 4 miljoen streams pér nummer: wat is het succesrecept van Camille?
Iederéén moet wat van haar vuurwerk hebben. In elk muzikaal tv-programma duikt ze op, van popster in 'Tien Om Te Zien' tot een troostende schouder in de 'Regi Academy'. En op muziekplatformen ontpopt ze zich tot Vlaanderen jongste streamingwonder met gemiddeld 4,2 miljoen streams pér nummer. Camille (20) is haar rol van kindsterretje in '#LikeMe' met verve ontgroeid. Ondanks de valse noten hier en daar. "Ze is misschien niet de allerbeste zangeres, maar dat is Madonna ook niet", verklaren kenners haar rijzende ster.
Lees verder

Martínez vooral blij met invalbeurt Eden Hazard: "Hij is klaar om de volgende weken en maanden echt een impact te hebben"
Een rustdag werd hem niet gegund. Ach, Eden Hazard wilde er ook géén. Anders reis je toch niet mee naar Kazan? "Dit bewijst dat Eden op elk niveau terug is."
Lees verder

Staf Coppens is 8 kilo kwijt na eerste Zweedse zomer: "Maar het is geen goede investering op financieel vlak"
De eerste zomer van Staf Coppens als campingeigenaar zit er op. Hij verloor acht kilogram met het poetsen van wc's en uitkuisen van doucheputjes, maar heeft de sleutel naar het goede leven gevonden. "Toegegeven, het gaat met ups en downs, maar ik zie de kinderen hier niet op hun achttiende vertrekken", maakt hij een eerste balans op. Al kreeg hij ook wat tegenwind op de camping. "Ik zal ermee moeten leren leven dat ik niet voor iedereen goed kan doen."
Lees verder

Luk Alloo vervult zijn televisiedroom in 'Alloo Live'
Hou je voordeur in de gaten vanavond, want het zou zo maar eens kunnen dat Luk Alloo (57) daar plots voorstaat. In zijn nieuwste worp 'Alloo Live', vervult hij een televisiedroom die hij al twintig jaar koestert: met een cameraploeg door Vlaanderen trekken en compleet willekeurig - en in real time - aanbellen de bij Vlaamse huisdeuren.
Lees verder

OVERZICHT. Toename aantal ziekenhuisopnames per dag houdt aan
Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 blijft toenemen. Ook sterven er meer mensen aan corona dan een week eerder. De nieuwe bevestigde coronabesmettingen dalen dan weer heel lichtjes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Lokaal felle buien met onweer
Het wordt vandaag wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met vanaf het zuiden eerst perioden van regen of buien, die vooral in het oosten onweerachtig kunnen zijn. Later op de dag ontwikkelen er zich op meerdere plaatsen felle buien die vooral in het zuidoosten en oosten kunnen gepaard met onweer. Er is daarbij ook kans op hagel. Het wordt zwoel met maxima van 21 tot 26 of 27 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen, maar wordt tegen de avond op vele plaatsen zwak uit veranderlijke richting, aldus het KMI.
Lees verder

Acht nieuwe rechters, evenveel verbazing: 'De Rechtbank' opent voor de elfde keer zijn deuren
Een man die zo verslaafd is dat hij vergeten is dat hij zijn vriendin bont en blauw heeft geslagen. Of eentje die staande werd gehouden terwijl hij 70km/u rijdt met een elektrische step. En dan is er nog een zaak over iemand die zijn huurappartement bewoond zag toen hij terugkeerde van een reis.
Lees verder

Vandenbroucke wil langdurig zieken met behulp van terugkeercoaches terug aan het werk krijgen
De federale regering zet in op terugkeercoaches die de langdurig zieken met zachte hand terug naar werk moeten leiden. In 2022 gaan veertig coaches van start, in 2023 moeten er dat zestig zijn. Dat schrijven de Mediahuis-kranten donderdag.
Lees verder

Actrice Jennifer Lawrence verwacht eerste kindje
Actrice Jennifer Lawrence (31) en haar echtgenoot Cooke Maroney verwachten hun eerste kind. Dat bevestigde een woordvoerder van de Oscarwinnares aan het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

Football Talk. Nice flink gestraft voor ongeregeldheden bij duel met Marseille
De Tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft stevige straffen uitgedeeld aan Nice, na het staken van de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille eerder dit seizoen. De club krijgt een punt in mindering, de wedstrijd moet op neutraal terrein en achter gesloten deuren worden overgespeeld en enkele betrokkenen worden geschorst voor hun aandeel in de ongeregeldheden.
Lees verder

US OPEN. Djokovic heeft het maar een set lastig tegen Berrettini - Mertens sneuvelt in kwartfinales dubbelspel
Novak Djokovic heeft de halve finale bereikt van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg de Italiaan Matteo Berrettini, als zesde geplaatst, in vier sets: 5-7, 6-2, 6-2 en 6-3.
Lees verder

Ex-president Donald Trump bokscommentator bij duel Holyfield
Het demonstratieduel tussen de Amerikaanse bokslegende Evander Holyfield en de Braziliaan Vitor Belfort wordt van speciaal commentaar voorzien door de Amerikaanse ex-president Donald Trump. Samen met zijn zoon Donald Trump Jr zal de voormalige wereldleider het gevecht, zaterdag in het Hard Rock Hotel en Casino van Hollywood in Florida, analyseren en bespreken.
Lees verder

Feestdag in Noord-Korea gevierd met nachtelijke militaire parade
In de nacht van woensdag op donderdag is in Noord-Korea met een grote militaire parade een nationale feestdag afgetrapt. Om middernacht (lokale tijd) begon de parade, waar duizenden militairen aan meededen, om te vieren dat het precies 73 jaar geleden is dat Noord-Korea officieel werd gesticht.
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof verleent uitstel van executie vanwege religieuze redenen
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft woensdag op het laatste moment uitstel van executie verleend aan een ter dood veroordeelde in Texas omdat de man zijn predikant fysiek aan zijn zijde wil tijdens de executie. De 37-jarige John Henry Ramirez, die ter dood veroordeeld is vanwege een dodelijke steekpartij in 2004, wil dat er hardop voor hem gebeden wordt als hij wordt omgebracht.
Lees verder

"Saelemaekers en Vanaken zijn in één week tijd dichter bij de 23 gekomen. Zij hebben hun kans gegrepen"
De 23 plekjes in de Nations League-kern voor volgende maand zijn duur. Wie nog mee wou naar de Final Four, moest zich de voorbije week bewijzen. Met Marc Degryse maken we de balans op. Onze analist is kritisch voor enkele keuzes van Roberto Martínez, maar ziet ook enkele jongens die hun kans gegrepen hebben en die dat net niet gedaan hebben.
Lees verder

Taliban staan 200 mensen toe Afghanistan te verlaten
De taliban hebben tweehonderd mensen, onder wie ook Amerikanen, toegestaan Afghanistan te verlaten. Een Amerikaanse functionaris, die anoniem wil blijven, meldt dat de evacués donderdag met chartervluchten mogen vertrekken vanaf het internationale vliegveld van de Afghaanse hoofdstad Kaboel.
Lees verder

Poulain van Xavier Malisse kan frustraties niet bedwingen op US Open, zelfs opponent Zverev helpt om "rotzooi" op te drogen
Voor Lloyd Harris (ATP 46) werd zijn eerste grandslamkwartfinale ooit ook het eindstation op de US Open. De poulain van Xavier Malisse verloor in drie sets (7-6, 6-3 en 6-4) van Alexander Zverev (ATP 4) en kon zijn frustraties tijdens het duel even niet bedwingen, met een opmerkelijk incident tot gevolg.
Lees verder

Hoe zorg ik ervoor dat mijn spaargeld opbrengt zonder risico te nemen?
De inflatie is de voorbije maanden sterk gestegen. Wie zijn koopkracht wil behouden, neemt dus best geen vrede met de wettelijke minimumrente van 0,11% op spaargeld. Maar hoe bereik je een maximaal en risicoloos spaarrendement met een horizon van vijf jaar? Brecht Coene, specialist bij Spaargids.be, beantwoordt jouw geldvragen.
Lees verder