Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

COLUMN. Door het beeld van Jan Fabre weg te halen, gaat de nieuwe directeur van deSingel diep onder de lat door. Wat ...

HLN
COLUMN. Door het beeld van Jan Fabre weg te halen, gaat de nieuwe directeur van deSingel diep onder de lat door. Wat een slapjanus.
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jan Fabre, ontaarde kunstenaar
Lees verder

Orkaan Nicholas zet voet aan land in Texas: felle wind haalt snelheden tot 120 km/u
De orkaan Nicholas heeft omstreeks 5.30 uur (lokale tijd) het Amerikaanse vasteland bereikt in de zuidelijke staat Texas. Dat laat het Amerikaans nationaal orkaancentrum (NHC) weten.
Lees verder

Deze job kies je best (niet) als je veel geld wilt verdienen
Het inkomen van de 20 procent rijksten in ons land ligt 3,6 keer hoger dan het inkomen van de 20 procent armsten. De keuze voor een bepaalde job of sector speelt daar uiteraard een belangrijke rol in. Jobat.be zocht de vijf best en de vijf slechtst betaalde jobs en sectoren uit. Wie veel waarde hecht aan het loon, weet dus waar best (niet) gekeken bij de zoektocht naar een baan.
Lees verder

Dementerende vrouw (73) vermist in Erpe, zoektocht met helikopter leverde (nog) niks op
In de nacht van maandag op dinsdag zette de politie een helikopter in om te zoeken naar een verdwenen vrouw.
Lees verder

"Je leert je kind beter hoe het voor zichzelf kan zorgen in plaats van alles te controleren": opvoedingsexpert geeft advies aan vier gezinnen
Nu de zomervakantie weer is opgeborgen, worden in de meeste gezinnen de regels weer aangescherpt. Huiswerk, bedtijd, hobby's: alles verloopt opnieuw via een strak(ker) schema. Maar wat als je kind het niet zo nauw neemt met de regels? Kinderpsychologe en opvoedingsexperte Joke Van Hoeck beantwoordt de vragen van vier gezinnen.
Lees verder

Jan Verheyens 'Red Sandra' met Sven De Ridder valt internationaal in de prijzen
'Red Sandra' mag dan misschien nog niet te zien zijn in de Belgische bioscopen, volgens internationale critici is de prent zeker een bezoekje waard. De film viel afgelopen weekend drie keer in de prijzen op het Zweedse Hope International Film Festival. 'Red Sandra' kreeg onder meer de awards voor Best Film en Best Screenplay. Sven De Ridder (47), die meespeelt in de film, viel ook in de smaak. Hij kreeg de prijs van Best Actor.
Lees verder

Lockdown in Canberra verlengd tot midden oktober
De lockdown in de Australische hoofdstad Canberra wordt verlengd tot midden oktober. Dat hebben de Australische autoriteiten aangekondigd.
Lees verder

Vlaamse zakenman al meer dan jaar vast op hotelkamer in Dubai: "Kans op eerlijk proces acht ik bijna onbestaande"
Een Dilbeekse zakenman zit nu al meer dan een jaar vast op een hotelkamer in Dubai, nadat hij naar eigen zeggen opgelicht werd door een lokale investeerder. Samen startten ze een telecombedrijf, maar na drie weken ging de man met al het geld lopen. Daumerie werd echter zelf beschuldigd van misbruik van vertrouwen en is veroordeeld tot een boete van 150.600 euro. Hij mag ook het land niet meer verlaten. "De kans op een eerlijk proces acht ik bijna onbestaande", klinkt het.
Lees verder

Vlaamse Ondernemers willen slimme kilometerheffing: elke filedag 1,3 miljoen euro verlies
De Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren, in combinatie met meer technologie in het verkeer. Dat meldt Voka. Een slimme kilometerheffing belast wagengebruik op basis van de milieukenmerken van het voertuig, de plaats en het tijdstip van de verplaatsing.
Lees verder

Vlaamse Ondernemers willen slimme kilometerheffing
De Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren, in combinatie met meer technologie in het verkeer. Dat meldt Voka.
Lees verder

Axel ontdekt (even) hoe leven met tunnelzicht voelt: "Dit is echt vermoeiend"
Vanavond gaat het tweede seizoen van 'Axel Gaat Binnen' van start. In de reeks gaat Axel Daeseleire binnen op bijzondere plaatsen waar de deuren normaal gezien gesloten blijven. Deze avond leeft hij 5 dagen en 4 nachten mee op het ritme van zijn medebewoners in een blindeninstituut.
Lees verder

IPhone 13 wordt vanavond voorgesteld: tot 1 terabyte opslag en satellietverbinding op komst?
Om 19 uur is het weer tijd voor het herfstevent van Apple. Traditioneel worden dan de nieuwe iPhones voorgesteld, versie 13 intussen. Voor het eerst zouden de iPhone 13 Pro en Pro Max tot 1 terabyte opslag krijgen. Bij de andere vernieuwde modellen verdwijnt de opslagcapaciteit van 64GB. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo, die eerder al opperde dat de iPhone 13 mogelijk ook satellietverbindingen zou ondersteunen. Speculaties genoeg, maar vanavond zit u via onze livestream op de eerste rij om alle nieuwigheden te ontdekken.
Lees verder

Hij stak eerder drie scholen in brand en slaat nu z'n vriendin halfdood: lid van beruchte West-Vlaamse familie opnieuw in cel voor poging doodslag
Brandstichting, incest en zelfs moord. De familie V. is een beruchte criminele familie uit de streek rond Ichtegem en Torhout die zowat alle kwalificaties uit het strafwetboek op hun strafbladen heeft staan. Koen V. (33) was amper 17 jaar, toen hij brand stichtte in drie scholen. Het bleef een tijd stil rond de man, tot afgelopen weekend. De dertiger sloeg z'n vriendin halfdood en werd opnieuw aangehouden voor poging tot doodslag.
Lees verder

Meteen kraker Barcelona-Bayern in de Champions League: een jaar na de 2-8 is alles anders in Catalonië
Meteen een kraker bij de start van de Champions League. Barcelona-Bayern München in Camp Nou. Daarvoor wil een mens al eens de tele­visie aanzetten, toch?
Lees verder

Wereldrecordhouder prijzen pakken, maar Dani Alves zit na salarisconflict zonder club
Geen enkele voetballer won meer prijzen dan Dani Alves (38). Maar de Braziliaanse verdediger zit momenteel wel zonder club. Door een salarisconflict vertrekt hij bij Sao Paulo FC.
Lees verder

'Geluksprofessor' verklapt het geheim voor een gelukkig leven. En het heeft niets te maken met geld of reizen
Geluk zit in kleine dingen. En dat mogen we volgens de Amerikaanse 'geluksprofessor' Laurie Santos van Yale University wel heel letterlijk nemen. Wie dacht dat geld, een toffe baan of een Instagramwaardige vakantie dé sleutel is naar een gelukkiger leven, heeft het mis. Het antwoord is namelijk veel simpeler: actief plezier maken. Maar hoe doe je dat? Santos geeft een paar concrete tips.
Lees verder

Geslaagd of overdreven? Serena Williams en Naomi Osaka pronken in extravagante outfits op Met Gala
De outfits gaan zelden meer in het oog springen dan op het Amerikaanse Met Gala. Heel wat grote namen liepen in New York over de rode loper in de meest opvallende outfits, om jonge ontwerpers in de spotlights te zetten. Ook tennissters Serena Williams en Naomi Osaka - de twee best betaalde vrouwelijke atletes ter wereld - vielen op.
Lees verder

Geslaagd of overdreven? Serena Williams en Naomi Osaka pronken naast andere wereldsterren in extravagante outfits op Met Gala
De outfits gaan zelden meer in het oog springen dan op het Amerikaanse Met Gala. Heel wat grote namen liepen in New York over de rode loper in de meest opvallende outfits, om jonge ontwerpers in de spotlights te zetten. Ook tennissters Serena Williams en Naomi Osaka - de twee best betaalde vrouwelijke atletes ter wereld - vielen op.
Lees verder

Disney lost eerste trailer van nieuwe Marvelreeks 'Hawkeye'
Na 'WandaVision', 'Falcon & The Winter Soldier' en 'Loki' pakt Marvel uit met een nieuwe reeks op Disney+. Deze keer is superheld Hawkeye aan de beurt. De serie krijgt in één keer ook zijn naam.
Lees verder

Je spaarcenten laten renderen? Zo begin je met dividend beleggen
Dividend beleggen geniet in de huidige tijden van lage spaarrentes veel bijval. De belegger ontvangt – bij gunstige bedrijfsprestaties – door middel van een dividend immers jaarlijks geld, zonder dat hij zijn aandelen ervoor hoeft te verkopen. Er bestaan twee mogelijkheden om te beleggen in aandelen en beleggingsfondsen die dividend uitkeren: hoog dividendrendement en hoge dividendgroei. Spaargids.be duidt het verschil.
Lees verder