Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Cindy (45) neemt zieke ex-man in huis dat ze wil ombouwen tot kangoeroewoning: “Zoveel mogelijk tijd met de kindere...

HLN
Cindy (45) neemt zieke ex-man in huis dat ze wil ombouwen tot kangoeroewoning: "Zoveel mogelijk tijd met de kinderen doorbrengen"
Koppels die na een relatie van meer als twintig jaar scheiden, hoeven niet al vechtend over de straatstenen te rollen. Cindy Geysmans (45) en haar ex Staf Doomen (48) bewijzen dat het ook anders kan. Bijna twee weken geleden werd bij Staf longkanker vastgesteld; Cindy startte na overleg met Staf een crowdfunding om van haar pas gekochte woning een kangoeroewoning te maken. "Op die manier hoeft Staf de komende maanden niet alleen door te maken en kan hij zoveel mogelijk tijd met de kinderen doorbrengen."
Lees verder

Robin Ramaekers in Kaboel: "Etalages van schoonheidssalons zijn soms bijna volledig overgeverfd"
VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers ziet met eigen ogen hoe de vrouwenrechten in Afghanistan onder druk staan. De etalages van schoonheidssalons zijn besmeurd. De gezichten van de vrouwen, hun ogen en hun monden, zijn overgeverfd. "Het gaat zelfs verder, sommige etalages zijn gewoon helemaal dicht geverfd", vertelt Robin. "Enkel omdat de taliban van oordeel zijn dat alles wat 'vrouw' is, afgeschermd moet worden. In de scholen in Kaboel zijn er ook heel wat minder meisjes. Jonge meisjes mogen er nog naar de les, maar meisjes ouder dan twaalf jaar zijn er niet te bespeuren.
Lees verder

Pentagon erkent Afghaanse leger te hebben overschat
De leiders van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, hebben vandaag toegegeven de demoralisering van het Afghaanse leger te hebben onderschat. De ineenstorting ervan tijdens de laatste dagen van de terugtrekking van de buitenlandse troepen heeft ervoor gezorgd dat de taliban na twintig jaar oorlog vrijwel zonder slag of stoot de overwinning hebben behaald.
Lees verder

LIVE. Kijk naar de voorbeschouwing met De Bilde: "Club moet durven de lange bal te spelen" - Clement mikt met dezelfde elf op nieuwe stunt in Leipzig
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Clement houdt vast aan basiself • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

LIVE. Philippe Clement mikt met dezelfde elf op nieuwe stunt, Maarten Breckx en Gilles De Bilde blikken vooruit op wedstrijd in Leipzig
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Club begon met gelijkspel tegen PSG, Leipzig verloor van City • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

17-jarige jongen verdacht van diefstal van tientallen paarden: "Hij overtuigt mensen voor hun paarden te zorgen, maar doet het niet"
Een 17-jarige jongen uit Herselt wordt ervan verdacht verscheidene paarden te hebben gestolen én verwaarloosd. Met mooie praatjes overtuigt hij mensen om voor hun paard te zorgen, om de dieren nadien door te verkopen. "Hij is in het verleden al eens op het matje geroepen voor gelijkaardige feiten", klinkt het bij het parket in Antwerpen. Officieel werden een tiental klachten ingediend, maar het aantal gedupeerden ligt wellicht nog een pak hoger.
Lees verder

Elise Mertens neemt eerste horde in Chicago
Elise Mertens (WTA 18) heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in Chicago (hardcourt/565.530 dollar).
Lees verder

SHOWBITS. Kato geniet van Italië en Nathalie Meskens deelt een schattige foto van haar zoontje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Levenslang de cel in voor bloedbad bij Amerikaanse krant Capital Gazette
Een man heeft in de Verenigde Staten een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor een schietpartij bij een krant in Annapolis (Maryland). Er kwamen vijf mensen om het leven toen Jarrod Ramos in 2018 de redactie binnenviel van de Capital Gazette en begon te schieten.
Lees verder

LIVE. Speelt basisklant Hazard zich tegen Sheriff weer in de gratie van Ancelotti?
• Estadio Santiago Bernabéu • 2de speeldag groepsfase CL • Lawrence Visser is scheidsrechter • Kan Hazard zich tonen?
Lees verder

AA Gent-manager Louwagie plant stappen als arbitrale beïnvloeding bewezen wordt: "Beslissingen Delferière hebben ons miljoenen gekost"
Drie jaar nadat het voetbalschandaal 'Operatie Zero' in ons land losbarstte, worden er nu nieuwe details naar buiten gebracht. Zo zou scheidsrechter Sébastien Delferière Charleroi-AA Gent (2-1) in 2017 beïnvloed hebben. Michel Louwagie herinnert zich de wedstrijd nog levendig. "Schandalig", vond hij het hoe de Buffalo's twee zuivere penalty's ontzegd werd. Als er nu bewijzen van beïnvloeding komen, plant Gent verdere stappen. "Ik heb toen al gezegd dat het moedwillig was."
Lees verder

LIVE. Leipzig-Club Brugge afgetrapt! Kan blauw-zwart weerstaan aan het versmachtende voetbal van de Duitsers?
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Clement houdt vast aan basiself • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Onuitgegeven opname van John Lennon verkocht voor bijna 50.000 euro in Denemarken
Een audiocassette met een onuitgegeven opname van John Lennon is dinsdag voor 49.760 euro van eigenaar gewisseld tijdens een veiling in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De cassette is zo'n 51 jaar oud. "Een klein lot waar heel wat interesse voor bleek te zijn", zo heeft veilingmeester Jesper Bruun Rasmussen van het gelijknamige veilinghuis de bijzondere opname genoemd.
Lees verder

Club NXT geeft het goeie voorbeeld met stevige zege tegen Leipzig
Topdag voor Club NXT in Leipzig. De jonkies van Club wonnen in de aanloop van het Champions League-duel in de Youth League van hun leeftijdsgenoten met 1-4. Zo gaat Club NXT na twee wedstrijden samen met Man City aan de leiding met vier punten in de poule nadat beiden bovenop een zege tegen Leipzig ook gelijkspeelden tegen PSG.
Lees verder

LIVE. Messi, Neymar en Mbappé of De Bruyne: wie zet clash tussen PSG en Man City naar z'n hand?
• Parc des Princes • 2de speeldag groepsfase CL • PSG speelde vorige speeldag gelijk tegen Club • Kan De Bruyne schitteren?
Lees verder

LIVE. 1-1, nu beslist VAR in het voordeel van Club! Vanaken duwt gelijkmaker binnen na actie van De Ketelaere, die net niet offside staat
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Clement houdt vast aan basiself • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Besiktas van Michy Batshuayi verliest kansloos van Ajax in Champions League
Ajax heeft op de tweede speeldag van de Champions League met 2-0 gewonnen van Besiktas. Rode Duivel Michy Batshuayi maakte de wedstrijd vol voor de Turken, trapte een bal op de paal, maar kon het verschil niet maken.
Lees verder

Honderdduizenden Amerikanen halen snel extra coronaprik
Honderdduizenden mensen in de Verenigde Staten hebben in de afgelopen dagen een derde prik gehaald van het Pfizer/BioNTech-vaccin. Coronacoördinator Jeff Zients van het Witte Huis zei dat zich bij apotheken het afgelopen weekend zeker 400.000 mensen hebben gemeld voor die 'boostershots'.
Lees verder

VS: "China blokkeert aankoop vliegtuigen van Amerikaanse makelij"
China staat luchtvaartmaatschappijen in het land niet toe voor tientallen miljarden dollars vliegtuigen van Amerikaanse makelij te kopen. Die beschuldiging uitte de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo. Volgens haar houdt Beijing zich niet aan toezeggingen om Amerikaanse goederen te kopen als onderdeel van handelsafspraken uit 2020. Dat akkoord werd met de vorige regering onder leiding van Donald Trump gesloten.
Lees verder

Legendarische discotheek Zillion herrijst uit haar as: feest één avond mee als figurant
Zillion, de legendarische discotheek in de Jan van Gentstraat, opent voor één avond weer haar deuren. Niet voor echt, wel voor de opnames van de film Zillion waarin Matteo Simoni de hoofdrol vertolkt.
Lees verder