Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

Chocolade eten zonder je schuldig te voelen? Het kan met deze suikerarme versie van Oostendse patissier: “Onze tabl...

HLN
Chocolade eten zonder je schuldig te voelen? Het kan met deze suikerarme versie van Oostendse patissier: "Onze tabletten zijn de iPhones onder de chocolade"
De Oostendse patissier en voedingsconsulent Vincent Bulteel lanceert met zijn bedrijf Inca'Cao, gevestigd in Wingene, een nieuwe soort suikerarme chocolade. De zoetstof die hij gebruikt, stelde hij zelf samen. "Het gaat om suikers die het lichaam zelf ook aanmaakt", vertelt hij. Een uitvinding die elke chocoladeliefhebber alleen maar kan toejuichen... Maar is het ook lekker?
Lees verder

"We willen zo graag haar gsm terug": familie van verongelukte Emmely (24) doet oproep om gestolen iPhone terug te vinden
Een georganiseerde dievenbende ligt onrechtstreeks aan de basis van het ongeval waarbij afgelopen weekend de 24-jarige Emmely Duquesnoy uit Deerlijk om het leven kwam. Omdat haar gsm gestolen was en ze daardoor geen wekker meer had, reed de jonge vrouw na een avondje uit in Gent toch nog naar huis om 's anderendaags zeker op tijd te zijn voor haar studentenjob. Haar familie lanceert nu een oproep om de gsm terug te vinden.
Lees verder

"We willen zo graag haar gsm terug": familie van verongelukte Emmely (24) doet oproep om gestolen iPhone terug te geven
Een georganiseerde dievenbende ligt onrechtstreeks aan de basis van het ongeval waarbij afgelopen weekend de 24-jarige Emmely Duquesnoy uit Deerlijk om het leven kwam. Omdat haar gsm gestolen was en ze daardoor geen wekker meer had, reed de jonge vrouw na een avondje uit in Gent toch nog naar huis om 's anderendaags zeker op tijd te zijn voor haar studentenjob. Haar familie lanceert nu een oproep om de gsm terug te vinden.
Lees verder

Vermoeide Emmely (24) reed naar huis omdat haar gsm gestolen was, maar verongelukte onderweg
Een georganiseerde dievenbende ligt onrechtstreeks aan de basis van het ongeval waarbij afgelopen weekend de 24-jarige Emmely Duquesnoy uit Deerlijk om het leven kwam. Omdat haar gsm gestolen was en ze daardoor geen wekker meer had, reed de jonge vrouw na een avondje uit in Gent toch nog naar huis om 's anderendaags zeker op tijd te zijn voor haar studentenjob.
Lees verder

Ingeborg wilde coronapaspoort zonder vaccin: "Ik vroeg de verpleegster om het in de vuilbak te spuiten"
Ingeborg Sergeant (54) deed enkele opvallende uitspraken op radiozender MNM. Ze probeerde onder haar coronavaccin uit te komen door de verpleegster in het vaccinatiecentrum te vragen om haar medicijn in de vuilbak te spuiten, maar haar wél een coronapaspoort te geven. "Maar ik wilde me niet meer constant laten testen."
Lees verder

Ingeborg wilde coronapaspoort krijgen zonder vaccin: "Ik vroeg de verpleegster om het in de vuilbak te spuiten"
Ingeborg Sergeant (54) deed enkele opvallende uitspraken op radiozender MNM. Ze probeerde onder haar coronavaccin uit te komen door de verpleegster in het vaccinatiecentrum te vragen om haar medicijn in de vuilbak te spuiten, maar haar wél een coronapaspoort te geven. "Ik wilde me niet meer constant laten testen."
Lees verder

Mariska en Hans verhuizen in 'Waar Voor Je Geld' voor één week naar Zele
In een nieuwe aflevering van 'Waar Voor Je Geld' trekken Mariska en Hans voor één week richting een huis in Zele. Een avontuur waar vooral hun kinderen Fienna en Nox hard naar uitkijken. "Ze stonden te springen om te vertrekken."
Lees verder

Verenigde Staten raadplegen bondgenoten na aankondiging talibanregering
Na zijn bezoek aan Qatar zal de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vandaag/woensdag in Duitsland vertegenwoordigers van twintig partners van de Verenigde Staten spreken. Ze zullen het hebben over de Afghaanse interim-regering, die de taliban dinsdag aankondigden.
Lees verder

Opvallende beelden uit Nederland: hond Remy (1) klampt zich bibberend en piepend vast aan brug als die plots opengaat
Hond Remy (1) en zijn bazinnetje Gosia Kowalska (54) beleefden maandagochtend spannende momenten toen het arme dier zich bovenaan een openstaande brug in het Nederlandse Vinkeveen moest vastklampen. "Remy bibberde en piepte", bibbert baasje Gosia zelf nog na.
Lees verder

OPROEP. CL-kraker Club Brugge-PSG volgen in onze studio? Schrijf je snel in!
Volgende week opent Club Brugge haar Champions League-campagne met een thuismatch tegen het sterrenensemble van PSG. Messi, Neymar, Mbappé, Donnarumma,... Allemaal zakken ze volgende woensdag af naar Jan Breydel.
Lees verder

"Ryanair-werknemers in Charleroi moeten zelf betalen voor drugstest"
Een aantal werknemers van lagekostenmaatschappij Ryanair in Charleroi heeft zich in een hotel moeten laten testen op drugsgebruik, waarbij ze zelf ook moesten betalen voor de test. Dat klaagt de christelijke vakbond woensdag aan. De bond heeft de sociale inspectie en het arbeidsauditoraat van Henegouwen op de hoogte gebracht.
Lees verder

US OPEN. Auger-Aliassime plaatst zich na opgave Alcaraz voor halve finales, Sabalenka kent geen problemen met Krejcikova
Felix Auger-Aliassime (ATP 15) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de US Open in New York. De 21-jarige Canadees zag zijn tegenstander, de Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP 55), met een blessure opgeven in de tweede set van de kwartfinales. Auger-Aliassime had de eerste set met 6-3 gewonnen.
Lees verder

Daar is het spinnenseizoen: "Het beste wat je kunt doen, is ze gewoon laten zitten"
Op de keukentafel, in de badkuip of in de hoekjes van je slaapkamer: overal in huis duiken deze dagen spinnen op. Spinnenkenner Koen Van Keer van de Belgische Arachnologische Vereniging (Arabel) legt bij De Morgen uit hoe dat komt.
Lees verder

Back to work: zo maak je komaf met rug- en nekklachten
Nu de zomervakantie voorbij is, storten heel wat mensen zich opnieuw op hun werk. Heb je een kantoorjob? Dan breng je weer uren zittend door. Wil je er niet binnen de kortste keren weer uitliggen wegens rug- of nekklachten, neem je maar best de geldende preventiemaatregelen nog eens door. We sommen het belangrijkste voor je op.
Lees verder

'De Pak Je Kans-show' in Kazan vanavond: wie mag straks mee naar de Final Four van de Nations League?
Wie nog mee wil naar de Final Four van de Nations League, dient nú op te staan. De plekjes in de 23 voor Frankrijk (en Italië of Spanje) zijn namelijk duur. Ziedaar de extra inzet van deze verplichte interland.
Lees verder

Leah Thys praat voor het eerst over het overlijden van haar man: "Alleen thuiszitten, dat kan ik nog niet"
Leah Thys (76) heeft voor het eerst gesproken over het overlijden van haar echtgenoot Jos, die het leven liet na een besmetting met het coronavirus. Leah combineert het rouwproces met haar werk op de set van 'Thuis' en een veeleisende rol in het theater. "Werken is beter dan thuiszitten, maar ik zit tegen mijn limiet aan."
Lees verder

Leah Thys praat voor het eerst over het overlijden van haar man: "Alleen thuis zitten, dat kan ik nog niet"
Leah Thys (76) heeft voor het eerst gesproken over het overlijden van haar echtgenoot, Jos, die het leven liet na een besmetting met het coronavirus. Leah combineert het rouwproces met haar werk op de set van 'Thuis' en een veeleisende rol in het theater. "Werken is beter dan thuis zitten, maar ik zit tegen mijn limiet aan."
Lees verder

Beke wil weten hoeveel gevaccineerden in het ziekenhuis belanden: "Besmettingscijfers niet meer juiste thermometer van pandemie"
Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke zijn de besmettingscijfers "niet meer de juiste thermometer van de pandemie". In een interview met De Tijd pleit de CD&V-minister om meer rekening te houden met het aantal gevaccineerden dat in het ziekenhuis belandt. "Zo krijgen we zicht op de effectiviteit van de coronavaccins tegen nieuwe varianten en op de snelheid van de pandemie'", aldus Beke.
Lees verder

Gedenksteen voor gedeporteerden beklad met hakenkruis: "Ofwel ben je oerdom, ofwel ben je laf"
Een gedenksteen voor enkele Wuustwezelse gedeporteerden naar de Duitse kampen tijdens WOII is door een vandaal beklad met een hakenkruis. De kleine delegatie van de Nationale Strijdersbond van Wuustwezel en de familieleden zijn geschokt. Ook burgemeester Dieter Wouters (CD&V) haalt zwaar uit. "Ofwel was je dronken en dan ben je oerdom, ofwel ben je gepassioneerd en bevlogen door het hakenkruis en dan ben je laf."
Lees verder

KBVB waarschuwt voor matchfixers: verschillende spelers benaderd om wedstrijden te vervalsen
De afgelopen dagen zijn verschillende spelers en speelsters in België benaderd om voetbalwedstrijden te vervalsen. Dat meldt de KBVB. Het is niet duidelijk of het om prof- en/of amateurmatchen gaat.
Lees verder