Doorgaan naar hoofdcontent

Bestelwagen knalt op auto op invoegstrook, extra file op E403 in Lichtervelde

HLN
Bestelwagen knalt op auto op invoegstrook, extra file op E403 in Lichtervelde
Een zwaar ongeval heeft donderdagvoormiddag file veroorzaakt op de E403 in Lichtervelde richting Brugge. Er vielen twee gewonden, maar de balans had veel zwaarder kunnen zijn. Een aanhangwagen die was losgeraakt door het ongeval, reed alleen verder en kwam pas honderd meter verder tot stilstand.
Lees verder

Na 10 talentenjachten wereldwijd waagt Papi Flex nu ook zijn kans in Belgium's Got Talent: "Internationaal al heel bekend, nu wil ik dat het land waar ik zo warm ontvangen ben me leert kennen"
Kemo Keita, beter bekend onder zijn artiestennaam Papi Flex, is geen onbekende in het wereldje van de talentenjachten. De voorbije jaren was de Guinese Ardooienaar die zijn lichaam in de meest onnatuurlijke poses weet te plooien wereldwijd een ware sensatie. Vrijdag toont hij zijn kunnen voor het eerst op de Belgische televisie tijdens Belgium's Got Talent.
Lees verder

Opnieuw supportersrellen in Frans voetbal: "Alstublieft, welke beelden levert dit op?"
Het Franse voetbal heeft te maken met een golf aan supportersrellen. Na de competitiewedstrijd tussen Angers en Olympique Marseille (0-0) ging het woensdagavond weer mis. Fans van Marseille klommen over de hekken van het uitvak in het Stade Raymond-Kopa en gingen de confrontatie aan met aanhangers van Angers in het naastgelegen vak.
Lees verder

Alabama noteert voor het eerst in geschiedenis meer sterfgevallen dan geboortes in 2020
Het coronavirus heeft Alabama zwaar getroffen. Voor zover bekend is het de eerste keer in de geschiedenis van de Amerikaanse staat dat er minder mensen geboren werden dan dat er stierven. Dat was vorig jaar, in 2020. Intussen lijkt de laatste coronagolf in Alabama zijn hoogtepunt te hebben bereikt.
Lees verder

5 voor 12: Mogelijk gesjoemel bij Anderlecht, Britse premier wil klimaatverandering aanpakken en het allereerste Hollywoodmuseum
In 5 voor 12 geven wij een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze voormiddag. VTM NIEUWS-journalist Ken Van Beversluys geeft een stand van zaken over het mogelijk gesjoemel bij de verkoop van Anderlecht, premier Boris Johnson die oproept klimaatverandering aan te pakken en het eerste Hollywoodmuseum dat zijn deuren opent.
Lees verder

Tesla wil hogere boetes voor overschrijden maximumverbruik auto's
Tesla wil dat Amerikaanse autofabrikanten snel hogere boetes gaan betalen als hun voertuigen te veel brandstof verbruiken. De maker van elektrische auto's zet de Amerikaanse regering onder druk om door oud-president Donald Trump versoepelde regels weer strenger te maken. Het zou Tesla veel geld opleveren en concurrenten in hun portemonnee raken.
Lees verder

Sinan Bolat zet zijn ploegmaats op scherp voor topper tegen Anderlecht: "We kunnen niet wéér laks beginnen"
'When the going gets tough, the tough get going'. Aan de vooravond van zijn 250ste match in de Jupiler Pro League, zet Sinan Bolat (33) zijn ploeg op scherp. "Wij schieten altijd zelf in onze voet, door één te laks te beginnen en twee niet goed om te springen met onze kansen", zegt de doelman van AA Gent.
Lees verder

Britney Spears wil bewindvoering van haar vader zo snel mogelijk beëindigen: "Zodat ze de prenup kan opstellen"
Het geluk lacht Britney Spears (39) weer toe. Niet alleen heeft haar vader toegezegd om de bewindvoering over haar te beëindigen, maar ze is ook verloofd met haar vriend Sam Asghari (27). Voor dat huwelijk wil ze een huwelijkscontract laten opstellen, maar daarvoor moet haar vader eerst ophoepelen, klinkt het bij Deadline.
Lees verder

Aanhangwagen in brand gestoken tijdens staking op site Logistics Nijvel: brandweer probeert vuur te doven
Het personeel van Logistics Nijvel heeft donderdagochtend het werk niet hervat en blijft actie voeren na de aankondiging dat de site zal sluiten in oktober 2022. De brandweer van Waals-Brabant moest ter plaatse komen, nadat brand was uitgebroken op de site. Aan de achterzijde van de magazijnen was er een aanhangwagen van een vrachtwagen in brand gestoken.
Lees verder

Formule 1-team Haas gaat in 2022 door met Schumacher en Mazepin
Mick Schumacher en Nikita Mazepin besturen ook volgend jaar de bolides van het Formule 1-team Haas. De Amerikaanse renstal bevestigde voorafgaand aan de Grote Prijs van Rusland in Sotchi dat de twee 'rookies' hun tweede jaar in de Formule 1 ingaan. Haas heeft als enige renstal dit seizoen nog geen punt gepakt.
Lees verder

Het nieuwe seizoen van 'Sex Education' al uitgekeken? Vanaf nu kan je overnachten in het huis van Otis
Misschien wel even bekend als de hoofdpersonages van de waanzinnig populaire Netflix-serie 'Sex Education', is het rode huis van Otis en zijn moeder Jean. Het bevindt zich in de sprookjesachtige valleien van Forest of Dean en Wye Valley in Engeland. Wilde jij ook altijd al eens binnengluren? Dan heb je geluk, want het huis werd omgetoverd tot een gezellige bed and breakfast.
Lees verder

"Ik moet vechten voor mijn zoontje, voor mijn broer, voor iedereen": Lukaku roept social media-CEO's op om samen online haat halt toe te roepen
't Is hoog tijd voor verandering, vindt ook Romelu Lukaku. In een gesprek met CNN roept de spits de CEO's van de sociaalnetwerksites op om samen te zitten, ook met voetballers zelf, om te bekijken hoe er paal en perk kan worden gesteld aan online mishandeling en haat. Net als veel van zijn collega's was Lukaku daar in het verleden al slachtoffer van.
Lees verder

Sekswerkster en vriend ontkennen oplichting drankenhandelaar: "90.000 euro was voor bewezen diensten"
Een vijftigjarige drankenhandelaar heeft zich laten oplichten door een Antwerpse sekswerkster. Hij gaf "na bewezen diensten" zijn bankkaart en pincode aan de Roemeense. Die stortte geen 200 euro, zoals afgesproken maar liefst 90.000 euro door naar een vriend/pizzabakker. Die was zich van geen kwaad bewust en kocht prompt een Rolex en een Bentley Continental. Het openbaar ministerie eist 18 maanden cel tegen de pizzabakker en 10 maanden tegen de sekswerkster.
Lees verder

Sekswerkster en vriend ontkennen oplichting zakenman: "90.000 euro was voor bewezen diensten"
Een vijftigjarige drankenhandelaar heeft zich laten oplichten door een Antwerpse sekswerkster. Hij gaf "na bewezen diensten" zijn bankkaart en pincode aan de Roemeense. Die stortte geen 200 euro, zoals afgesproken maar liefst 90.000 euro door naar een vriend/pizzabakker. Deze man was zich van geen kwaad bewust en kocht prompt een Rolex en een Bentley Continental. Het openbaar ministerie eist 18 maanden cel tegen de pizzabakker en 10 maanden tegen de sekswerkster.
Lees verder

Brandweer bekogeld met stenen na oproep over in brand gestoken containers: "Het lijkt erop dat de Versailleswijk opnieuw op uitbarsten staat"
In de Versailleswijk in Neder-Over-Heembeek werd de brandweer afgelopen nacht door een tiental personen bekogeld met stenen. Zij werden eerder opgeroepen omdat drie containers in brand waren gestoken. Dat meldt Bruzz.
Lees verder

KOERS KORT. Honoré langer bij Deceuninck-Quick.Step - Oscar Rodriguez trekt naar Movistar
De Deen blijft tot eind 2023 bij Deceuninck-Quick.Step. De Belgische WorldTourploeg, die volgend jaar Quick.Step-Alpha Vinyl heet, bevestigde zijn contractverlenging.
Lees verder

Gebruikers van exclusief nachttarief kunnen renteloos lenen om woning groener te maken
Wie nog gebruikmaakt van het uitsluitend nachttarief om zijn woning of sanitair water te verwarmen, kan naast verhoogde energiepremies voortaan ook tot 15.000 euro renteloos lenen via het Energiehuis om de woning energiezuiniger te maken. Dat kondigt het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap aan.
Lees verder

Jongen die kabelbaandrama overleefde en ontvoerd werd door grootvader, blijft voorlopig in Israël
De zesjarige Eitan, de enige overlevende van het kabelbaandrama in Stresa bij Lago Maggiore in Italië, blijft voorlopig in Israël. Dat bericht het Italiaanse persagentschap Ansa op basis van de advocaten van zijn tante Aya Biran-Nirko. De jongen werd een week geleden door zijn grootvader aan moederskant met een privévlucht meegenomen zijn naar Israël.
Lees verder

Wolk zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma op weg naar België: "Maar dat is ongevaarlijk"
Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide (SO2) vrijgekomen en die wolk SO2 verplaatst zich. Volgens de satellietgegevens van Copernicus zal de wolk Frankrijk dit weekend bereiken en vervolgens wellicht ook België. "Maar dat zal zeker niet gevaarlijk zijn", benadrukt VTM-weerman David Dehenauw.
Lees verder

"Verheugd en triest tegelijk": Coucke reageert op onderzoek naar gesjoemel door ex-bestuurders bij verkoop van Anderlecht
Het parket wil de ex-Anderlecht-toplui Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck en Jo Van Biesbroeck vervolgen voor vermeende onregel­matigheden bij de verkoop van de voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Dat meldde De Tijd vanmorgen op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Marc Coucke wordt als benadeelde partij gezien. Volgens bedragen die circuleren, zou hij 5 miljoen euro te veel voor de club hebben betaald. "We onderzoeken nu of ikzelf en/of de club Anderlecht zich burgerlijke partij zal stellen", reageert de zakenman intussen op Twitter.
Lees verder