Doorgaan naar hoofdcontent

België na ultieme comeback in onmenselijke omstandigheden voorbij Bolivia in Davis Cup

HLN
België na ultieme comeback in onmenselijke omstandigheden voorbij Bolivia in Davis Cup
In onmenselijke omstandigheden (38 graden) kwam België in de Davis Cup terug van een 2-0-achterstand tegen Bolivia met een hoofdrol voor debutant Michael Geerts (ATP 289). Ruben Bemelmans (ATP 221) zorgde met een zege (7-6, 6-2) op Murkel Dellien (ATP 1332) voor de ultieme comeback.
Lees verder

Real Madrid gaat in extremis winnen bij Valencia, Eden Hazard beleeft ommekeer vanop de bank
Op de valreep kaapte Real Madrid de drie punten weg op het veld van Valencia. Tot minuut 86 was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg na een verdiende goal van Hugo Duro - tot dan had Thibaut Courtois zijn ploeg al meermaals rechtgehouden. Maar in het slot, toen Eden Hazard al op de bank zat, kwam de totale ommekeer na goals van Vinícius en Karim Benzema. Geen eerste nederlaag van het seizoen voor de Madrilenen, wel 13 op 15 en de eerste plek in het klassement.
Lees verder

FBI vindt lichaam dat "overeenkomt" met beschrijving vermiste YouTubester Gabby
De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat "overeenkomt" met de beschrijving van de 22-jarige vermiste vrouw Gabrielle 'Gabby' Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos.
Lees verder

Football Talk. Lommel klopt Lierse – Wolfsburg-Belgen spelen gelijk tegen Eintracht Frankfurt
Op de vijfde speeldag in de 1B Pro League stonden Lommel en Lierse tegenover mekaar. Lommel won de partij met 3-1 en staat nu gelijk met Lierse in het klassement.
Lees verder

Strijd om de sjerp barst opnieuw los: in deze vijf gemeenten was er al een wissel van de macht door nieuw decreet
Nervositeit troef in veel gemeenteraadszalen dezer dagen. Allemaal 'dankzij' het decreet van minister Bart Somers (Open VLD) dat de partijen de ruimte geeft om het vertrouwen in elkaar op te geven. In vijf gemeenten wisselde de meerderheid al. In De Panne zelfs twee keer. Een overzicht van de strijd om de lokale macht.
Lees verder

Opnieuw brand uitgebroken in migrantenkamp op Samos
In het vluchtelingenkamp Vathy op het Griekse eiland Samos is zondagavond een grote brand uitgebroken. Over de oorzaak is nog niets bekend. Ook is nog niets bekend over eventuele slachtoffers. In het kamp is vaker brand geweest. Zo werden vorig jaar september verschillende mannen aangehouden op verdenking van brandstichting.
Lees verder

De Ketelaere in het slot, Frey to the rescue en dubbel rood op Sclessin: kijk naar alle samenvattingen uit de Jupiler Pro League
Speeldag 8 in de Jupiler Pro League is geschiedenis. Van de late treffer van De Ketelaere over de ommekeer op de Bosuil tot de twee rode kaarten op Sclessin. Kijk hieronder naar de samenvattingen van alle wedstrijden.
Lees verder

LIVE (21u). Houdt Barcelona tegen Granada de drie punten thuis?
• Primera Division • Aftrap: 21u • Camp Nou • Barcelona - Granada
Lees verder

LIVE (20u45). Viert Dries Mertens zijn terugkeer bij Napoli?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Dacia Arena • Terugkeer voor Dries Mertens na blessureleed?
Lees verder

Twee gewonden nadat wagen uit de bocht vliegt en tegen andere auto crasht in Wommelgem
Aan de rotonde in Wommelgem is zondagavond een ernstig verkeersongeluk gebeurd. De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurders uit de vernielde wagens te bevrijden. Een van hen zou zwaargewond zijn.
Lees verder

Twee gewonden na fout afgelopen inhaalmanoeuvre landbouwvoertuigen in Pittem
Bij een verkeersongeval langs de Brugsesteenweg (N50) in Pittem zijn zondagavond twee gewonden gevallen. De weg van 't Veld naar de Rysselende Molen bleef een hele tijd voor het verkeer afgesloten.
Lees verder

Amerikaans legervliegtuig stort neer in woonwijk
Een trainingsvliegtuig van het Amerikaanse leger is in de buurt van Dallas in de staat Texas neergestort in een woonwijk. De instructeur en zijn leerling raakten gewond.
Lees verder

"Frankrijk zegt ontmoeting met Britse defensieminister af"
Frankrijk heeft een ontmoeting tussen zijn minister van Defensie, Florence Parly, en haar Britse collega Ben Wallace afgezegd. Een bron binnen het Franse ministerie meldt deze nacht aan persbureau AFP dat de ontmoeting, die voor deze week in Londen op de planning stond, niet doorgaat. Het Britse ministerie van Defensie zei het bericht te kunnen bevestigen noch ontkennen.
Lees verder

"Frankrijk zegt ontmoeting met Britse defensieminister af na duikbootaffaire"
Frankrijk heeft een ontmoeting tussen zijn minister van Defensie, Florence Parly, en haar Britse collega Ben Wallace afgezegd. Een bron binnen het Franse ministerie meldt deze nacht aan persbureau AFP dat de ontmoeting, die voor deze week in Londen op de planning stond, niet doorgaat. Het Britse ministerie van Defensie zei het bericht te kunnen bevestigen noch ontkennen.
Lees verder

Sociaaldemocraat Scholz wint ook laatste televisiedebat voor Duitse verkiezingen
Olaf Scholz, de bondskanselierskandidaat van de sociaaldemocraten (SPD), heeft volgens televisiekijkers in Duitsland zondagavond ook het derde debat tussen de bondskanselierskandidaten in de aanloop naar de verkiezingen op 26 september gewonnen. Het was het laatste debat tussen de drie belangrijkste kandidaten voor de verkiezingen, over precies een week. Olaf Scholz won volgens de kijkers ook de eerste twee televisiedebatten.
Lees verder

Kremlinpartij op kop na eerste resultaten Russische parlementsverkiezingen
Verenigd Rusland leidt in de Russische parlementsverkiezingen. De partij van president Vladimir Poetin heeft na telling van de stemmen in een derde van de stembureaus 45,32 procent gehaald, zo blijkt uit voorlopige resultaten van de centrale verkiezingscommissie. "Ik feliciteer jullie allemaal voor deze schone en eerlijke overwinning", zei een van de leiders van Verenigd Rusland, Andrej Toertsjak, aan aanhangers van de partij.
Lees verder

Stomverbaasde wandelaars staan plots oog in oog met Tom Cruise die met parachute op pad landt
Twee wandelaars die door het Lake District in Engeland wandelden wisten niet wat ze meemaakten toen niemand minder dan Tom Cruise letterlijk hun pad kruiste. De 59-jarige acteur landde met een parachute midden op het pad waar de wandelaars liepen, nadat hij even daarvoor uit een helikopter was gesprongen. Dat meldt The Sun.
Lees verder

Dermine vraagt federale overheid helft solidariteitsfonds te betalen om schade van overstromingen te herstellen
Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS) stelt een solidariteitsfonds van 1,2 miljard voor om de schade aan cruciale infrastructuur door de overstromingen van midden juli te herstellen. De helft daarvan is voor rekening van de federale overheid. Dat schrijven de kranten van Mediahuis, Sudpresse, en Le Soir vandaag.
Lees verder

Btw-verlaging horeca loopt eind september af: "Prijzen wellicht omhoog"
De btw-verlaging in de horeca loopt eind september af. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft gisteren in 'De zevende dag' bevestigd dat de steunmaatregel niet verlengd wordt. De kans dat pintje en biefstuk duurder worden, is reëel.
Lees verder

GROTE PEILING. 7 op de 10 denken geen deftig pensioen te krijgen
Twee derde van de Belgen denkt in de toekomst niet over een deftig pensioen te kunnen beschikken. Nadat experten de betaalbaarheid van de hervormingsplannen van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) al grotendeels afschoten, geloven we er zelf duidelijk ook niet meer in. En blijven werken tot ons 67ste? Onze eigen grens trekken we gemiddeld zes jaar eerder, op net geen 61 jaar. Dat blijkt uit De Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM nieuws', RTL en 'Le Soir'.
Lees verder