Doorgaan naar hoofdcontent

Bart De Wever: 25 procent nodig in 2024

Bart De Wever: 25 procent nodig in 2024

Bij de verkiezingen in 2024 moet de N-VA eigenlijk 25 procent halen, dan pas kan de partij de motor zijn van een staatshervorming die Vlaanderen meer autonomie biedt. Dat zei voorzitter Bart De Wever op Radio 1.

Lees verder

Gilkinet wil speciaal treinabonnement voor telewerkers

Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat NMBS tegen januari 2022 een speciaal treinabonnement voor telewerken invoert voor iedereen. 'Mensen werken niet meer elke dag op kantoor en verwachten dan ook flexibele treinformules.'

Lees verder

Dierenactivist legt massale vogelsterfte vast rond WTC-torens in NYC

Een vrijwilligster die zich inzet voor het welzijn van trekvogels in New York City, heeft griezelige beelden gemaakt van talloze dode vogels in de straten rond het World Trade Center.

Lees verder

Agenten zwaargewond bij ongeval onderweg naar interventie in Gent

Twee agenten van de Gentse politie zijn zaterdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Gentse ring. De man en vrouw waren op weg naar de Overpoort, waar een honderdtal 'feestvierders' zich tegen de politie had gekeerd en met flessen gooide.

Lees verder

Verloofde van vermiste Amerikaanse influencer is nu zelf vermist

Een opmerkelijke wending in de verdwijningszaak van Gabby Petito: ook Brian Laundrie, de verloofde van de 22-jarige influencer en YouTube-ster, is nu zelf spoorloos.

Lees verder

Bodycambeelden tonen hoe Amerikaanse vrouw voor verdwijning ruzie maakte met verloofde

De politie van de Amerikaanse staat Utah heeft beelden vrijgegeven van hun ontmoeting met de vermiste vrouw Gabrielle Petito. De bodycambeelden dateren van tijdens een roadtrip slechts enkele weken voor haar verdwijning en tonen de vrouw overstuur en in tranen.

Lees verder

Miljonair Robert Durst praatte zijn mond voorbij op tv en is nu veroordeeld

Een volksjury in de Amerikaanse stad Los Angeles heeft de Amerikaanse miljonair Robert Durst schuldig bevonden aan de moord op zijn vriendin Susan Berman. De 78-jarige erfgenaam van het New Yorkse vastgoedimperium van de Durst Organization schoot de vrouw meer dan twintig jaar geleden dood met een kogel in haar hoofd.

Lees verder

Philip Mestdagh stopt als bondscoach van de Belgian Cats

De Belgische vrouwenploeg basket moet op zoek naar een nieuwe coach, nu Philip Mestdagh het voor bekeken houdt.

Lees verder

Hongerstakende klimaatactivist in Berlijn opgenomen in het ziekenhuis

In Berlijn is een tweede hongerstakende klimaatactivist opgenomen in het Berlijnse Charité-ziekenhuis na een flauwte.

Lees verder

Russen delen wonderlijke beelden van redding van gestrand orkajong

In het zuidoosten van Rusland hebben reddingswerkers en vrijwilligers donderdag een jonge orka gered die gestrand was in het ondiepe water. Urenlang moesten de redders in de ijskoude zee staan om water over het dier te gieten. De orka was hoorbaar in paniek en stootte jammerende kreten uit vooraleer het veilig terug naar het diepe kon zwemmen. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Hermien Peters en Lize Broekx veroveren brons op K2 500m tijdens WK kajak

Hermien Peters en Lize Broekx hebben zaterdag de bronzen medaille behaald op de K2 500 meter tijdens de wereldkampioenschappen kajak in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Lees verder

Regering wil extreme porno strafbaar maken, ook al gebeurt het tussen volwassenen die er zelf voor kiezen

De regering heeft een ontwerp tot herziening van het seksueel strafrecht ingediend dat tot een schokgolf kan leiden binnen de BDSM-wereld. Want elke vorm van extremere seks kan volgens het voorstel, dat veel ruimte laat voor interpretatie, strafbaar worden gesteld. Ook al gebeurt het tussen volwassenen die er zelf voor kiezen.

Lees verder

Slotrit Ronde van Luxemburg gewonnen door David Gaudu, eindzege Almeida niet meer in het gedrang

De slotetappe van de Ronde van Luxemburg, met start in Mersch en aankomst in de hoofdstad, werd gewonnen door de Fransman David Gaudu. De Portugees Joao Almeida finishte tweede en stak namens Deceuninck - Quick Step de eindzege op zak.

Lees verder

Schaakicoon klaagt Netflix aan voor 'valse beweringen' in The queen's gambit

Het Georgische schaakicoon Nona Ga­prin­dashvili heeft een klacht in­gediend tegen Netflix voor laster en eerroof.

Lees verder

Dodelijk slachtoffer op dancefestival Extrema Extra had gevaarlijke XTC op zak: 'Pillen zijn potentieel dodelijk'

De vijftiger uit Nederland die vrijdagnacht onwel werd op het Extrema Extra festival in Houthalen-Helchteren en vervolgens overleed, had XTC op zak met een gevaarlijk hoge dosis MDMA in. Dat zegt het parket van Limburg, dat iedereen waarschuwt voor de drugs.

Lees verder

Bondscoach Philip Mestdagh na ontslag bij Belgian Cats: 'Dit is een ontgoocheling'

Philip Mestdagh (58) is teleurgesteld dat hij moet stoppen als bondscoach van de Belgian Cats. 'Ik werd voor een voldongen feit geplaatst.'

Lees verder

Taliban openen Afghaanse middelbare scholen enkel voor jongens

De taliban hebben de heropening van de middelbare scholen aangekondigd. Maar enkel jongens mogen gaan, meisjes worden momenteel uitgesloten.

Lees verder

Fietser komt om het leven bij ongeval met bestelwagen in Zeebrugge

In Zeebrugge heeft zich zaterdag een dodelijk ongeval voorgedaan tussen een fietser en een bestelwagen. Zo meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Lees verder

Washington zet zich schrap voor betoging Trump-aanhangers

De Amerikaanse hoofdstad zet zich schrap voor een betoging van supporters van de Trump-aanhangers die op 6 januari het Capitool bestormden

Lees verder

Beerschot als ratten in de val na nieuwe nederlaag (3-1), KVO maakt sprongetje na eerste zege in vier matchen

Als Ratten in de val: ook aan zee kon Beerschot niet winnen. KV Oostende droogde de bezoekers af met 3-1 na snelle twee goals tijdens de openingsfase, waardoor de bezoekers nu écht wel in de penarie zitten onderin het klassement. Met amper één puntje kan de concurrentie nog verder weg huppelen. Voor KVO was het dan weer de eerste zege in vier matchen.

Lees verder

Opnieuw chaos tijdens Franse voetbalwedstrijd: supporters bestormen veld

Opschudding in de Ligue 1. Tijdens de rust van de derby tussen Lens en Rijsel bestormden tal van thuissupporters het veld om de confrontatie met de bezoekers te zoeken.

Lees verder

Boeing van Air France-KLM maakt noodlanding in Peking na luide knal aan boord

Een Boeing 777 van Air France-KLM heeft zaterdag kort na het opstijgen uit Peking een noodlanding gemaakt, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. De bemanning besloot tot de noodlanding toen de cabine zich met rook vulde na een technische storing. Getuigen hadden het over een luide knal.

Lees verder

Union springt naar leidersplaats na laat doelpunt van Sorinola tegen tienkoppig Zulte Waregem

Union heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van een tienkoppig Zulte Waregem. Even leek het mis te gaan toen Gano een kwartier voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen werkte, maar Matthew Sorinola schoot Union met een schitterende plaatsbal vijf minuten voor tijd alsnog naar de overwinning. Union springt zo naar de eerste plaats in het klassement.

Lees verder

Efficiënt KV Mechelen drukt de hoop bij OHL de kop in na 2-0-zege

KV Mechelen is voorlopig weggeraakt uit de onderste regionen van het klassement. Het won tijdens de Dijlederby met 2-0 van OH Leuven, dat wél diep in de kelder van de Jupiler Pro League blijft hangen. De Leuvenaars waren grote delen van de wedstrijd beter, maar Malinwa was dodelijk efficiënt. Het rukt op naar een voorlopige elfde plaats, terwijl Leuven zeventiende blijft.

Lees verder

Lesbische nonnenfilm van Paul Verhoeven verboden in Rusland

Russische bioscopen mogen Benedetta, nieuwe film van Paul Verhoeven, niet vertonen.

Lees verder

Zaak-Chovanec: 'Nieuwe expertise wijt overlijden aan hoofdletsel'

Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info.

Lees verder

Deense ex-wielrenner Chris Anker Sørensen overleden na ongeval in Zeebrugge

De Deense ex-renner Chris Anker Sørensen is zaterdag bij een ongeval in Zeebrugge om het leven gekomen. Dat meldt TV 2 SPORT. Hij was in ons land voor het WK wielrennen als cocommentator bij de Deense televisie.

Lees verder

Club knokt zich in blessuretijd naar gevleide 0-1-overwinning

Club Brugge heeft na een lastige wedstrijd tegen Charleroi toch de drie punten gepakt. De thuisploeg speelde een goede match, maar vond telkens Simon Mignolet op haar weg. In de blessuretijd was het uiteindelijk De Ketelaere die Club op voorzet van Van der Brempt op 0-1 zette.

Lees verder

Van de eurocrisis tot spotten met Trump: zo gaat Merkel de geschiedenis in

Zestien jaar lang drukte Angela Merkel haar stempel op Duitsland, Europa en de wereld. Vanuit Berlijn blikt Duitslandcorrespondent Corry Hancké terug op de nalatenschap van de machtigste vrouw ter wereld. In bovenstaande video maakt ze de balans op aan de hand van vier bepalende momenten.

Lees verder

36 steden en gemeenten organiseren Autovrije Zondag

De wagen is zondag taboe en de voetgangers en de fietsers regeren in 36 steden en gemeenten. Autovrije Zondag is de gelegenheid om mensen te laten kennismaken met duurzame oplossingen, zegt organisator Mobiel 21.

Lees verder

Zacht en zonnig

Het weer wordt zondag zacht en zonnig. In de loop van de dag komen er wel stapelwolken en is er lokaal kans op een bui. Het kwik stijgt tot 17 graden in de Ardennen en 22 graden in Vlaanderen. Dat zegt het KMI.

Lees verder