Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

Barcelona zakt steeds dieper weg, Koeman onder vuur: “Moeten we met deze selectie dan Tiki-taka spelen?”

HLN
Barcelona zakt steeds dieper weg, Koeman onder vuur: "Moeten we met deze selectie dan Tiki-taka spelen?"
FC Barcelona gaat een moeilijk seizoen tegemoet. Nadat het in de Champions League werd weggezet door Bayern, ontsnapte het nu ook aan een thuisnederlaag tegen laagvlieger Granada. De roep om het ontslag van Ronald Koeman wordt steeds luider. "Mijn positie in gevaar? Ik praat niet meer over mijn toekomst", reageert de Nederlander.
Lees verder

Meer inschrijvingen aan hotelscholen: "We hebben de waarde van cafés en restaurants herontdekt"
Er hebben zich dit schooljaar opnieuw meer leerlingen ingeschreven voor een horecaopleiding in het secundair onderwijs. Dat leert een rondvraag van Horeca Forma, de sectorale vormingsorganisatie.
Lees verder

Proces tegen kunstenaar Jan Fabre vandaag van start
Vandaag start in Antwerpen het proces tegen Jan Fabre (62). De kunstenaar kwam in 2018 in opspraak. Verschillende (ex-)medewerkers van Fabre beschuldigden hem onder andere van pesterijen, intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag. Wat wordt hem in Antwerpen juist ten laste gelegd? En welke straf riskeert hij daarvoor? VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens geeft uitleg in HLN Live.
Lees verder

Binnenkort geen Disney-films meer in de Franse bioscopen?
Gaat Disney z'n films weren uit de Franse bioscopen en ze exclusief uitbrengen op de eigen streamingdienst Disney Plus? Het zou zomaar eens kunnen, nu onderhandelingen met de Franse tv-zenders spaak lopen. Dat schrijft Variety.
Lees verder

Gevaccineerde Belgen eindelijk weer welkom in Amerika: "Tijdens corona zijn in Amerika drie achterkleinkinderen geboren"
Gevaccineerde Europeanen en Britten mogen vanaf 1 november opnieuw naar de Verenigde Staten reizen en dat is goed nieuws voor Amerikaanse Belgen en Belgische Amerikanen. Antoine (90) hoopt weldra naar de VS af te reizen om voor het eerst zijn achterkleinkinderen te zien. Sandra (36) zag al 600 dagen haar mama niet en viert Kerstmis met haar familie in Sint-Niklaas. De ouders en schoonouders van Tim (43) boeken straks tickets om hun oudste kleindochter te zien afstuderen.
Lees verder

Heb je recht op betaald verlof om jezelf bij te scholen? Onze werkexpert legt uit hoe het werkt
Met een hoop vacatures aan de ene en een pak werkzoekenden aan de andere kant, zal bijscholen steeds meer nodig zijn. "En dat beter vroeg dan laat", vindt onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent. "Zo heb je later een stuk meer keuze indien je je baan zou verliezen." Hoe pak je dit het best aan? En waar heb je recht op?
Lees verder

Sonny Colbrelli, het dikkerdje uit Miami Vice dat Van Aert van de regenboogtrui wil houden: "Ik was een gangster vroeger"
Niemand in Italië heet Sonny, behalve Sonny Colbrelli (31). Hij is genoemd naar Sonny Crockett, een rol van Don Johnson in de populaire tv-reeks 'Miami Vice'. Sonny Colbrelli is een naam waarmee je ongetwijfeld een beroemde vertolker kunt worden van het lichte lied. Maar omdat hij wielrenner is voor het vak, is wereldkampioen worden ook goed.
Lees verder

"Bijscholen is nodig. En daar betaald verlof voor nemen is een recht": onze expert geeft advies voor opleidingen terwijl je werkt
Met een hoop vacatures aan de ene en een pak werkzoekenden aan de andere kant, zal bijscholen steeds meer nodig zijn. "En dat beter vroeg dan laat", vindt onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent. "Zo heb je later een stuk meer keuze indien je je baan zou verliezen." Hoe pak je dit het best aan? En waar heb je recht op?
Lees verder

Prutsen met mosterd en racen op een driewieler: royals halen herinneringen op aan prins Philip in docu
Woensdag gaat de documentaire 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' in première, maar het Britse koningshuis heeft nu al enkele fragmenten gedeeld. Daarin halen prins Charles, prins William en prins Harry nostalgische en emotionele herinneringen op aan hun (groot)vader.
Lees verder

Prins Charles, William en Harry halen herinneringen op aan prins Philip in nieuwe documentaire
Woensdag gaat de documentaire 'Prince Philip: The Royal Family Remembers' in première, maar het Britse koningshuis heeft nu al enkele fragmenten gedeeld. Daarin halen prins Charles, prins William en prins Harry nostalgische en emotionele herinneringen op aan hun (groot)vader.
Lees verder

Hervorming seksueel strafrecht: 14-jarige mag seks hebben met iemand van 16, niet met iemand van 17
Vandaag buigt de commissie-justitie zich over de hervorming en de modernisering van het seksueel strafrecht. Toestemming staat daarin centraal, én die toestemming kan ook altijd weer ingetrokken worden. De minimumleeftijd om seks te hebben blijft zestien jaar, maar vanaf veertien mag seks met toestemming óók, als de partner maximum twee jaar ouder is. Dat is althans het voorstel van de regering.
Lees verder

Olivier Deschacht krijgt scheiding met Annelien Coorevits maar moeilijk verwerkt: "Ik had de beste vrouw en heb het verknoeid"
"Als ik iets ga drinken, komen er misschien tien vrouwen naar me toe. Maar vannacht slaap ik alleen en morgen word ik alleen wakker." Nee, het zijn geen vrolijke tijden voor ex-voetballer Olivier Deschacht (40). Hij trekt zich op aan dochter Elena (10) en zoon Luís (6), maar toch: twee jaar na zijn scheiding van Annelien Coorevits (34) raapt hij maar moeizaam de scherven van zijn versplinterde leven bijeen. In deze aflevering van 'Levenslessen' blikt hij terug op zijn carrière, zijn huwelijk, waar het precies fout liep en hoe het nu met hem gaat. "Ik ben niet beschaamd om te zeggen dat onze huwelijksdag nog altijd het hoogtepunt van mijn leven is."
Lees verder

Roussseau wil dringend een ministerraad over klimaatcrisis
Premier Alexander De Croo moet snel een thematische ministerraad bijeenroepen over de klimaatcrisis, stelt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in interviews met De Morgen en persagentschap Belga. Zo moeten de klimaatplannen uit het federale regeerakkoord eindelijk concreet worden gemaakt.
Lees verder

Rousseau wil dringend een ministerraad over klimaatcrisis
Premier Alexander De Croo (Open Vld) moet snel een thematische ministerraad bijeenroepen over de klimaatcrisis, stelt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in interviews met De Morgen en persagentschap Belga. Zo moeten de klimaatplannen uit het federale regeerakkoord eindelijk concreet worden gemaakt.
Lees verder

Actrice Leah Thys (76) laat in haar portemonnee kijken: "Ik begrijp niet dat mensen nieuwe auto's kopen"
Actrice Leah Thys (76), vooral bekend van haar rol als Marianne Bastiaens in 'Thuis', laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig hoe ze met geld omgaat, welke financiële lessen ze van haar ouders leerde en hoe ze spaart voor haar pensioen: "Ik ben geboren met een baksteen in mijn maag."
Lees verder

Beurzen kleuren ook vanochtend rood uit vrees voor "Chinees kaartenhuis" dat wereldeconomie kan doen beven
De beurzen kleuren ook vanochtend rood uit vrees voor het "Chinese kaartenhuis" dat de wereldeconomie kan doen beven. In Japan kwam er zoals verwacht een brede verkoopgolf vanwege het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (bijna -8 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar; nvdr), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.
Lees verder

Loods van Sea-Invest in Antwerpse haven stort deels in na ongeval met heftruck
Een deel van een loods van het bedrijf Sea-Invest aan kaai 216 in de Antwerpse haven is dinsdagmorgen ingestort. Dat gebeurde nadat een zware heftruck tegen een van de steunpilaren aan was gereden. De chauffeur kon zichzelf in veiligheid brengen, maar de schade aan het gebouw is aanzienlijk.
Lees verder

Dalgona of een kopje bloemenkoffie: Ken jij deze 6 nieuwe koffietrends al?
Niets is zo veelzijdig als koffie, dat weten de koffiedrinkers onder ons maar al te goed. Het ochtendritueel verdient daarom ook af en toe een kleine upgrade. Of je nu een zoetebek bent of van een authentieke kop koffie houdt: deze 6 nieuwe koffietrends zijn alvast het proberen waard.
Lees verder

Brits ministerie lekt per ongeluk mailadressen Afghaanse tolken: "Deze fout kan levens kosten"
Het Britse ministerie van Defensie is in verlegenheid gebracht door een datalek met de privégegevens van Afghaanse tolken. De e-mailadressen van ongeveer 250 mensen die naar het Verenigd Koninkrijk willen komen waren zichtbaar in een groepsmail, bericht de BBC.
Lees verder

Stroom in ruil voor tegoed op klantenkaart: Hoe zit het nog met de energieplannen van Decathlon?
Begin dit jaar kondigde Decathlon met veel tromgeroffel aan vanaf 1 juli het teveel aan door zonnepanelen opgewekte stroom van zijn klanten te zullen overkopen. Sindsdien is er nauwelijks nog gecommuniceerd geweest rond dit ambitieuze voornemen. Mijnenergie.be hengelt naar een update.
Lees verder