Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

Arthur krijgt black-out in ‘Belgium’s Got Talent’, Bart Peeters snelt hem te hulp: “Mijn mama dacht dat het i...

HLN
Arthur krijgt black-out in 'Belgium's Got Talent', Bart Peeters snelt hem te hulp: "Mijn mama dacht dat het in scène was gezet"
Arthur Tilkins (23) uit het Limburgse Gingelom wordt vanavond helemaal geveld door plankenkoorts in 'Belgium's Got Talent'. De singer-songwriter is grote fan van Bart Peeters en brengt een eigen nummer. Maar na drie zinnen krijgt Arthur een black-out. Gelukkig snelt zijn grote idool hem te hulp. "Enerzijds gaf me dat nog meer stress, maar anderzijds gaf hij mij op dat moment raad waar ik nooit zelf op zou gekomen zijn."
Lees verder

Lemajic meteen beslissend voor AA Gent bij eerste basisplek: "Mijn transfer was ook voor mij een verrassing"
Darko Lemajic kwam in Tallinn voor het eerst aan de aftrap voor AA Gent. Hij was ook meteen beslissend. De 28-jarige Serviër kon alleen maar tevreden zijn.
Lees verder

Jong geweld moet voor een frisse wind zorgen: 'Thuis' verwelkomt Ilias, Silke en Niels
Sinds de start van het nieuwe seizoen zijn er al zes personages uit 'Thuis' verdwenen. De lege plaatsen die Leo, Stan, Emma, Jef, Nina en Yasmine achterlaten, worden langzaam weer ingevuld. Dinsdag debuteerde Ilias al en deze avond is het de beurt aan Niels en Silke. Dit jonge geweld moet voor een frisse wind bij 'Thuis' zorgen.
Lees verder

Bart Kaëll grijpt in nieuwe videoclip terug naar eerste liefde
"Tekenen, naakttekenen, boetseren en aquarel: ik heb het allemaal gedaan." Alleen bijna niemand die nog weet dat Bart Kaëll (61) in de kunstwereld zou stappen voordat muziek zijn pad werd. Voor de videoclip van zijn nieuwste single 'Zomerlief' haalt hij die oude liefde terug boven, en tekent hij 'zijn Luc'. "Eind jaren '70 was Luc mijn zomerlief, maar toen was hij nog samen met een vrouw."
Lees verder

Luik gaat Brussel achterna: alarmfase 4 voor corona
De coronacijfers stijgen zorgwekkend in Luik. De experts van de Risk Assessment Group (RAG) kondigen daarom nu alarmfase 4 af in de provincie. Dat schrijven de Sudpresse-kranten en La Dernière Heure. Brussel zit al enkele weken op dat niveau.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt voor vierde dag op rij
Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 12 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft min of meer stabiel. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Testrit met snelle Mercedes eindigt al na 200 meter met harde klap
Een testrit met een 224 pk sterke Mercedes A-Klasse is in het Nederlandse Waalwijk al na amper 200 meter geëindigd met een harde klap. De bestuurder ramde een tractor met aanhanger, die daardoor kantelde.
Lees verder

HLN Sportcast over Charles De Ketelaere: "Hij moet seizoen uitdoen bij Club, dan kan hij vertrekken door de grote poort"
In onze nieuwste HLN Sportcast blikt gastheer Jonas Decleer met Marc Degryse en Champions League-addict Gilles Mbiye Beya terug op de stunt van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain. Zo werd ook uitblinker Charles De Ketelaere besproken.
Lees verder

Vrouw weigert mondmasker te dragen en hoest bewust op andere mensen in de winkel
Deze vrouw loopt in de winkel zonder mondmasker. Ze komt te dicht bij andere mensen en hoest in hun richting. Een moeder die winkelt met haar kind roept er het winkelpersoneel bij. Maar ook zij krijgen de volle laag. De hoestende vrouw zegt dat ze last heeft van haar allergieën. En dat ze geen mondmasker hoeft te dragen. "Voor de pandemie hoorde je niemand klagen over een mondmasker." Het filmpje ging intussen viraal op het internet. De hoestende vrouw verloor ook haar job nadat haar werkgever het filmpje zag.
Lees verder

Dag start vrij zonnig, na de middag meer bewolking
Na het optrekken van het ochtendgrijs start de dag vrij zonnig en droog. In de namiddag wordt het bewolkter met nog hier en daar opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Nieuw-Zeeland houdt grenzen langer gesloten voor Australiërs
Nieuw-Zeeland houdt nog zeker acht weken zijn grenzen gesloten voor Australiërs. De reisbubbel tussen de twee landen wordt nog niet heringevoerd.
Lees verder

Coronacommissaris tegen versoepelingen rond mondmaskers, minister Vandenbroucke: "Ik kan me inbeelden dat je aantal dingen herbekijkt"
De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie "een eenvoudige en goede maatregel", maar hij zet de deur op een kier om "een aantal dingen te herbekijken".
Lees verder

Bombardementen, vuurgevechten... Vader van Standard-revelatie Al-Dakhil verliet Irak met gezin in tweede Golfoorlog: "We wilden een betere toekomst"
Ameen Al-Dakhil (19) is de seizoensrevelatie bij Standard de Liège. Het jonge leven van de talentvolle verdediger - deels opgegroeid in Bagdad - door de ogen van papa Nawfal. "Er waren de bommen en de ontploffingen, maar Ameen heeft ook mooie herinneringen aan Irak."
Lees verder

Vanaf 2022 is expertise verplicht om hypothecaire lening te verkrijgen: "Om hebzucht van eigenaren en makelaars tegen te gaan"
Vanaf 2022 moeten banken goederen laten taxeren voor ze een hypothecair krediet kunnen verstrekken en wordt het geleende bedrag berekend op basis van de getaxeerde waarde en niet langer op de aankoopprijs, zo schrijven La Libre Belgique en L' Echo.
Lees verder

Aantal klachten tegen agenten vorig jaar met 11 procent gestegen
Het aantal klachten tegen politieagenten, die zijn behandeld door de Algemene Inspectie, is tussen 2019 en 2020 met 11 procent gestegen. Dat blijkt uit het activiteitenverslag van de inspectie, waarover de kranten van Sudpresse vandaag berichten.
Lees verder

Dolgelukkige mama Maxime Meiland: "Baby Vivé is een echte slaapkop"
Vivé, het op dinsdag geboren dochtertje van Maxime Meiland (25), is een echte slaapkop. Dat vertelt de kersverse mama vandaag in haar Instagram Stories. De realityster en haar gezin genieten met volle teugen van het meisje. "Ze slaapt de hele dag", zegt Maxime met een grote glimlach op haar gezicht.
Lees verder

Vlaams koppel wint 21 miljoen euro dankzij EuroMillions: "Nu pas gereageerd omdat we genoten van vakantie"
Na twee weken heeft de Belgische EuroMillions-winnaar dan toch van zich laten horen. Het gaat om een Vlaams koppel dat op vakantie was. Een oproep via de media deed bij hen uiteindelijk een belletje rinkelen. De twee zijn nu ruim 21 miljoen euro rijker.
Lees verder

Flessenpost uit Japan na 37 jaar en reis van 6.000 kilometer aangespoeld
Een 9-jarig meisje heeft in juni op het strand in Hawaï een fles met een briefje gevonden dat 37 jaar eerder vanuit Japan was verstuurd door een middelbare school om onderzoek te doen naar zeestromingen. De afstand tussen Hawaï en de Japanse kust is zo'n 6.000 kilometer.
Lees verder

Kunstwerken Freddie Mercury geveild voor goede doel
Vier NFT-kunstwerken, geïnspireerd op Freddie Mercury, worden geveild om geld in te zamelen voor het goede doel. Hiermee wordt stilgestaan bij de 75e verjaardag van de voormalig Queen-zanger. Normaal vond die plaats op 5 september.
Lees verder

De Bruyne neemt ploegmakker te grazen en raakt duidelijk gevoelige snaar: "Wie heeft dat gedaan?"
Niet alleen op het veld is hij het meesterbrein bij Manchester City, Kevin De Bruyne. Ook als er een poets moet worden gebakken, is de Rode Duivel er blijkbaar graag bij. Zijn laatste slachtoffer: Kyle Walker.
Lees verder