Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 september 2021

Argentijns model wil verkozen raken met gewaagde campagne: “Wat is erger, ik naakt of politici die je uitkleden?”

HLN
Argentijns model wil verkozen raken met gewaagde campagne: "Wat is erger, ik naakt of politici die je uitkleden?"
Cinthia Fernández, model en actrice, wil verkozen raken voor het Argentijnse congres. Ze komt op voor de rechten van vrouwen in het Zuid-Amerikaanse land en gebruikt daarbij enkele opvallende campagnemethoden. In haar laatste video danst ze een tango voor het Argentijnse congres zonder rok.
Lees verder

Werkneemster Subway die overvaller kan ontwapenen, krijgt schorsing
Het hoofd koel houden tijdens een gewapende overval én voor gevaar van eigen leven de crimineel met succes te lijf gaan, zijn toch dingen die prompt een schouderklopje van de baas verdienen, zou je zo denken. Da's dan buiten een filiaalhouder van een Subway-broodjesrestaurant in het Amerikaanse Rockford (Illinois) gerekend. Hij heeft de overvallen Araceli Sotelo geschorst.
Lees verder

Nieuw proces tegen Van Ranst wordt behandeld in oktober: "Dit worden pure pesterijen"
Het nieuwe proces dat werd aangespannen door de Nederlandse coronascepticus Willem Engel tegen professor-viroloog Marc Van Ranst zal worden behandeld op 28 oktober. Dat is maandag op de rechtbank in Mechelen overeengekomen door de verschillende partijen.
Lees verder

Nieuw-Zeelandse stad Auckland blijft langer op slot door dertigtal nieuwe coronabesmettingen
Auckland, de grootste stad in Nieuw-Zeeland, zal in strikte lockdown blijven tot minstens 21 september nadat er 33 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld. Volgens premier Jacinda Ardern zijn de maatregelen nodig om de verspreiding van de besmettelijke deltavariant in te dijken. De regering zal op 20 september beslissen of de situatie het dan toelaat om de lockdown officieel op te heffen.
Lees verder

5 voor 12: Emotionele oproep van een niet-gevaccineerde Covid-patiënte en de beste outfits van de VMA's
Een emotionele oproep van een (ondertussen overleden) Covid-patiënte aan iedereen om zich te laten vaccineren en het opvallende gezichtsmasker van Kim Petras op de VMA's. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws.
Lees verder

Een SUV voor in de stad? Deze modellen zijn de beste keuze
De klassieke stadswagen verliest steeds meer terrein ten koste van de iets hogere versies. Maar welke zogenaamde kleine crossover is de beste op de markt? HLN Drive geeft raad.
Lees verder

Dit zijn de beste kleine stads-SUV's
De klassieke stadswagen verliest steeds meer terrein ten koste van de iets hogere versies. Maar welke zogenaamde kleine crossover is de beste op de markt? HLN Drive geeft raad.
Lees verder

De wijnproeverij bij 'De Verhulstjes' loopt fout af: Marie boos op dronken Gert en Viktor
In 'De Verhulstjes Saint-Tropez' deze avond op Play4 zijn de vrouwen onderweg om de kaas-en wijnavond én de mannen te redden. Want zij zijn in de val gelopen bij copain Grégoire, die zijn proevertjes met veel te losse handjes heeft uitgeschonken.
Lees verder

Corsicaanse legereenheid in Antwerpen? Prof ontrafelt mysterie rond eeuwenoude Romeinse baksteen
Sinds hun vondst in de jaren zeventig zorgen stukjes Romeinse baksteen met daarop acht letters voor animositeit onder specialisten. Was er destijds een Corsicaanse legereenheid in Antwerpen gestationeerd of niet? Christian Laes, professor Geschiedenis aan de UAntwerpen, werpt nu nieuw licht op de zaak.
Lees verder

Kathleen doet verrassende onthulling in 'Villa Zuid-Afrika': "Na K3 vroegen ze me voor de Playboy"
Vanavond is er alweer een nieuwe aflevering van 'Villa Zuid-Afrika' op VTM2 en daar doet Kathleen Aerts (43) een verrassende onthulling. Na haar vertrek bij K3 werd Kathleen gevraagd voor Playboy, maar dat aanbod heeft ze vriendelijk geweigerd.
Lees verder

Zjuul Krapuul stapt na 44 jaar uit Katastroof na ruzie met Jos Smos
Na Stef Bef verlaat nu ook Zjuul Krapuul de cultband Katastroof. Dat maakte hij op de Twitterpagina van Katastroof bekend. Aanleiding zou een ruzie met bandlid Jos Smos zijn: "Jos vind het blijkbaar belangrijker om zijn zoon in de band te halen dan om met mij verder te gaan."
Lees verder

Zjuul Krapuul stapt na 44 jaar uit Katastroof na conflict met Jos Smos: "Jos vind het belangrijker om zijn zoon in de band te halen dan om met mij verder te gaan"
Na Stef Bef verlaat nu ook Zjuul Krapuul de cultband Katastroof. Dat maakte hij op de Twitterpagina van Katastroof bekend. Aanleiding zou een ruzie met bandlid Jos Smos zijn. Jos Smos verzekert echter dat dit niet het einde van de band betekent.
Lees verder

Wolf eet nu ook shetlandpony's en is steeds minder welkom
In Meeuwen, deelgemeente van Oudsbergen, zijn zondagnacht twee shetlandpony's doodgebeten door een wolf, zo meldt Welkom Wolf. "Voor zover ik weet, is het de eerste aanval op paarden. We wisten dat dit ging gebeuren", zegt Jan Loos van Welkom Wolf. "Ook kwetsbare paarden en runderen moeten beschermd worden." Ondertussen groeit de kritiek op de aanwezigheid van de wolven in Limburg.
Lees verder

K3 lanceert nu al eerste shows met nieuwe bezetting: "Ticketverkoop start morgen"
Afgelopen zaterdag barste de zoektocht naar een opvolger voor Klaasje los op VTM met de eerste aflevering van 'K2 zoekt K3'. Vandaag maakt Studio 100 bekend dat er vanaf maart volgend jaar een al nieuwe K3 show komt waarin de groep voor het eerst te zien zal zijn in de nieuwe bezetting. De ticketverkoop voor deze nieuwe show met de toepasselijke titel: 'Kom Erbij' start morgen.
Lees verder

Meerdaagse evenementen en festivals mogen in Nederland weer onder voorwaarden
In Nederland worden meerdaagse evenementen en festivals onder voorwaarden weer mogelijk, melden ingewijden maandag. Hoe die voorwaarden er precies uit zullen zien, wordt nog nader uitgewerkt. Daarvoor wordt ook gebruikgemaakt van de bevindingen uit de Fieldlabs, waarin eerder met evenementen is geëxperimenteerd.
Lees verder

59 klachten van seksueel misbruik in kerk in 2020: 3 slachtoffers waren vorig jaar nog geen 18
In 2020 zijn er bij de katholieke Kerk in ons land 59 meldingen gedaan van seksueel misbruik. Dat zijn er een pak meer dan de twee vorige jaren samen, toen lag het totaal op 64. Bij de meldingen van vorig jaar gaat het vaak over verjaarde feiten. En meer dan de helft van de gekende daders is intussen overleden. "Blijven zwijgen kan een verwoestende werking hebben."
Lees verder

Mode-icoon Iris Apfel viert haar honderdste (!) verjaardag met een eigen collectie bij H&M
Stijlicoon Iris Apfel werd 100 jaar en dat moet gevierd worden, moet H&M gedacht hebben. De kledingketen werkt namelijk samen met de Amerikaanse modelegende aan een nieuwe collectie. En niet zomaar eentje. Verwacht je aan veel kleur, prints en unieke ontwerpen. Precies waar Iris Apfel bekend om staat. "Met deze samenwerking vieren we een buitengewone vrouw en haar creatieve en gedurfde stijl."
Lees verder

Vrienden vissen dode slang van vier meter uit kanaal Gent-Terneuzen
Het was een vangst die ze niet meteen verwacht bij een dagje vissen in het kanaal Gent-Terneuzen. Drie vrienden hebben maandag rond de middag namelijk een dode slang van bijna vier meter uit het water gehaald. Vermoedelijk heeft iemand het beest in het kanaal gedumpt.
Lees verder

Ellen Verhulst over haar relatie met Gert: "We waren beiden oud genoeg om dat slippertje een plaats te geven"
"Ik begin de dag met sport. Ik probeer zeker vijf keer per week aan mijn conditie te werken." En daarna zorgt ze vooral voor de honden, de kinderen én haar man Gert. Ellen Verhulst-Callebout (43) is ook in Saint-Tropez de stille stuurvrouw die ervoor zorgt dat het Verhulst-schip blijft varen. Tot haar eigen grote tevredenheid, vertelt ze in dit gesprek over haar relatie met Gert, haar leven naast zijn zijde en het opgeven van haar eigen carrière. "Dat was best een grote stap. Ik had zelf altijd goed mijn brood verdiend, en plots stopte dat."
Lees verder

Dit weten we al over de iPhone 13 die morgen wordt voorgesteld
Morgen om 19 uur is het weer tijd voor het herfstevent van Apple. Traditioneel worden dan de nieuwe iPhones voorgesteld, versie 13 intussen. Voor het eerst zouden de iPhone 13 Pro en Pro Max tot 1 terabyte opslag krijgen. Bij de andere vernieuwde modellen verdwijnt de opslagcapaciteit van 64GB. Dat voorspelt analist Ming-Chi Kuo, die eerder al opperde dat de iPhone 13 mogelijk ook satellietverbindingen zou ondersteunen. Dit is wat we nu al weten over de iPhone 13 die morgen wordt aangekondigd. Of dénken te weten, verrassingen zijn nooit uitgesloten bij Apple.
Lees verder