Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 september 2021

Anderlecht trekt naar La Louvière, Club Brugge tegen Deinze: bekijk hier alle affiches in 1/16de finales Croky Cup

HLN
Anderlecht trekt naar La Louvière, Club Brugge tegen Deinze: bekijk hier alle affiches in 1/16de finales Croky Cup
Het bekervoetbal kan bijna écht beginnen. De affiches in de 1/16de finales zijn bekend. Club Brugge neemt het thuis op tegen 1B-club Deinze. Anderlecht trekt naar La Louvière en bekerwinnaar Racing Genk speelt tegen Winkel Sport uit eerste amateur.
Lees verder

91,17 procent Vlaamse 12-plussers kreeg al minstens eerste coronaprik
Meer dan negen op de tien Vlamingen ouder dan twaalf jaar hebben al minstens een eerste coronaprik gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tot en met 23 september kregen 5.290.290 Vlaamse twaalfplussers minstens een eerste dosis van een coronavaccin, goed voor een vaccinatiegraad van 91,17 procent. Het leeuwendeel daarvan, 5.194.059 Vlamingen (89,51 procent), is reeds volledig ingeënt. 96.231 twaalfplussers (1,66 procent) moeten nog een tweede prik krijgen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Van immense ranch tot 'bunker' in Malibu: dit zijn de luxueuze eigendommen van Kanye West
Kanye West (44) heeft z'n vastgoedportfolio nog wat verder uitgebreid, en dat met een optrekje in ons eigenste Belgenlandje. De Amerikaanse superster heeft namelijk een luxueus appartement gekocht op de Kanaal-site van de gerenommeerde kunsthandelaar en binnenhuisarchitect Axel Vervoordt (74). De nieuwe aankoop is echter slechts één van de vele groteske eigendommen die de rapper bezit. Van een ranch in Wyoming tot een 'bunker' in Malibu: in deze optrekjes kan de superster tot rust komen.
Lees verder

Italiaanse rechter laat Puigdemont vrij in afwachting van beslissing over zijn uitlevering
Een Italiaanse rechter op Sardinië heeft de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont vrijgelaten. Dat meldt persbureau ANSA. Wel beval de rechter dat Puigdemont op het eiland moet blijven totdat zijn juridische problemen zijn opgelost.
Lees verder

Buurt niet verrast dat Kanye West plots stulpje koopt in Wijnegem: "Serena Williams zou hier ook een optrekje hebben"
"Zou hij in het buurtcomité willen zetelen om er mee voor te zorgen dat de straat wat rustiger wordt? Want da's nodig hoor!" De buurtbewoners van de Stokerijstraat in Wijnegem lachen erom nu blijkt dat niemand minder dan de Amerikaanse superster Kanye West (44) hun nieuwe overbuur is geworden. Maar niet iedereen ligt wakker van de komst van Kanye: "Kanye wie? Dat is blijkbaar een rapper of zoiets".
Lees verder

Buurt niet verrast dat Kanye West plots stulpje koopt in Wijnegem: "Hier vertoeft wel meer chique volk"
"Zou hij in het buurtcomité willen zetelen om er mee voor te zorgen dat de straat wat rustiger wordt? Want da's nodig hoor!" De buurtbewoners van de Stokerijstraat in Wijnegem lachen erom nu blijkt dat niemand minder dan de Amerikaanse superster Kanye West (44) hun nieuwe overbuur is geworden. Verrast zijn ze daarentegen niet. "Hier woont nog meer chique volk hoor."
Lees verder

Elon Musk en Grimes uit elkaar na een relatie van 3 jaar
Elon Musk (50) en Grimes (33) vormen niet langer een koppel. Het nieuws van hun break-up werd bevestigd door het Amerikaanse Page Six. Musk zelf bevestigde dat hij inderdaad niet meer samen is met de Canadese zangers. Volgens hem kunnen ze het wel nog steeds erg goed met elkaar vinden en gaan ze in de toekomst ook samen hun zoontje X Æ A-Xii (1) opvoeden.
Lees verder

De zaak Sanda Dia -1023 dagen na zijn overlijden- staat ook symbool voor de mensonterende traagheid van ons rechtssysteem
Exact 1023 dagen na het overlijden van Sanda Dia heeft de rechtbank zich vrijdag over de zaak gebogen. Niet om te pleiten of -stel je voor- een uitspraak te doen, maar om een datum vast te leggen. Over nog eens 211 dagen starten de pleidooien. Dat is meer dan 189 weken na zijn dood. Tenminste: als er niet nog vertragingen opduiken. De zaak is daarmee ook een symbooldossier voor één van de grootste onrechten van ons rechtssysteem: zijn mensonterende traagheid.
Lees verder

Valpartijen ontsieren WK bij beloften en ook Belgen gaan tegen de grond, Museeuw: "We zitten hier niet op de autostrade te rijden"
Het aantal valpartijen op het WK wielrennen bij de beloften viel amper bij te houden. Slag om slinger gingen er renners tegen de grond, en ook de Belgen kregen af te rekenen met pech. "Dit is een technisch parcours dat leidt tot actie", legt Johan Museeuw uit.
Lees verder

India en Airbus sluiten miljardendeal voor militaire cargovliegtuigen
India en de Europese vliegtuigbouwer Airbus hebben vrijdag een deal afgerond voor de levering van 56 C295-cargotoestellen. De deal heeft een waarde van zowat 2,5 miljard euro, voegen de Indiase media toe.
Lees verder

Vulkaanuitbarsting op La Palma verergert: nog drie steden geëvacueerd
De autoriteiten van het Spaanse eiland La Palma hebben de evacuatie bevolen van de steden Tajuya, Tacande de Abajo en het deel van Tacande de Arriba dat nog niet geëvacueerd was wegens een vulkaanuitbarsting. Dat delen de hulpdiensten vandaag mee.
Lees verder

Zal proces Reuzegom opnieuw vertraging oplopen? "Magistraat zou gelinkt zijn aan KU Leuven"
De zaak rond Sanda Dia, de jongeman (20) die in december 2018 een "doopritueel" niet overleefde, ging vrijdag van start. De planning van de dag leek simpel: een agendazitting waarbij een pleitdatum vastgelegd werd. Maar toen bracht de advocaat van een Reuzegommer een mogelijk probleem aan het licht: er zouden banden zijn tussen een bijzitter en de KU Leuven, waardoor de neutraliteit van de rechtbank in vraag gesteld moet worden. Kan de zaak verdergezet worden of zorgt dit opnieuw voor vertraging?
Lees verder

Thibau Nys: "Zesde plek was hoogst haalbare, het was meer kruipen dan sprinten"
Thibau Nys eindigde als zesde op het WK wielrennen voor beloften. "Het hoogst haalbare. In de sprint kwam ik tekort", was hij eerlijk na afloop.
Lees verder

Deze dragqueen wint tweede seizoen 'Drag Race Holland': "Dit is niet te geloven!"
De finale van 'Drag Race Holland 2' is vanaf nu te zien op het Nederlandse streamingplatform Videoland, waardoor de opvolgster van Envy Peru - de winnares van het eerste seizoen - eindelijk gekend is. Host Fred van Leer en de jury hebben de winnende queen gekozen uit de drie finalisten: My Little Puny, Vivaldi en de Vlaams-Italiaanse Vanessa van Cartier.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck heeft geen begrip voor de woorden van Wesley Hoedt: "Een gebrek aan respect"
'Never a dull moment' met Hein Vanhaezebrouck. Op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge was de coach van AA Gent scherp voor Wesley Hoedt én Alessio Castro-Montes, maar ook José Mourinho en het WK wielrennen passeerden de revue.
Lees verder

Red Hot Chili Peppers kondigen wereldtournee aan
De Amerikaanse rockgroep Red Hot Chili Peppers gaat op wereldtournee. Dat maakte de band op vrijdag zelf bekend in een ludieke video op Twitter.
Lees verder

Hoofdletsel, gebroken borstbeen, kneuzing van de long en bloeding in de darmen: 86-jarige komt om na mishandeling door dochter en schoonzoon
Een koppel uit Leopoldsburg riskeert zware celstraffen voor verregaande oudermishandeling met de dood als gevolg. De man van 42 mishandelde zijn schoonvader van 86 jaar die bij hem inwoonde en duldde hem enkel 'omdat hij zijn pensioen af gaf'. De dochter van de bejaarde man had een drankprobleem en wordt verdacht van schuldig verzuim. Het parket eist 8 jaar en 36 maanden cel voor de man en vrouw.
Lees verder

Jeroen Denaeghel, woordvoerder Natuur en Bos: "Zo'n fakkeltocht tegen de wolf lijkt wel een middeleeuwse heksenverbranding"
Jeroen Denaeghel (50), woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos, kreeg eerder deze week een doodsbedreiging te slikken naar aanleiding van zijn communicatie over de wolf in Limburg. Denaeghel wenst dat hoofdstuk af te sluiten - "het hoeft niet over mij te gaan" - maar wil wel foute informatie over de wolf uit de wereld helpen. "Er heerst een angstpsychose. Ik krijg koude rillingen als ik de affiche voor die fakkeltocht tegen de wolf in Oudsbergen zie. Het doet me denken aan een middeleeuwse heksenverbranding."
Lees verder

Talibanleider kondigt terugkeer aan van lijfstraffen en executies
De taliban zullen opnieuw executies uitvoeren en handen amputeren, al zal dat voortaan misschien niet meer in het openbaar gebeuren. Dat vertelde moellah Nooruddin Turabi aan persagentschap AP News. De geestelijke wil een strenge interpretatie van de islamitische wet en is een van de oprichters van de extremistische beweging.
Lees verder

Angelina Jolie haalt haar slag thuis: actrice mag haar aandelen van haar wijngaard met Brad Pitt verkopen
Angelina Jolie (46) en Brad Pitt (57) zijn tot een overeenkomst gekomen in hun scheidingszaak. Dat schrijft het Amerikaanse Page Six. Door deze recente ontwikkelingen mogen zowel Jolie als Pitt bezittingen of eigendommen verkopen die ze tijdens hun huwelijk verworven hebben. Iets waar de Amerikaanse actrice alvast erg gelukkig om is. Het is namelijk al langer geweten dat Angelina haar aandelen van hun Franse wijngaard graag wil verkopen.
Lees verder