Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 september 2021

Al meer dan 700 mensen tonen interesse in fakkeltocht tegen “boze wolven”

HLN
Al meer dan 700 mensen tonen interesse in fakkeltocht tegen "boze wolven"
De wolf blijft het gespreksonderwerp nummer één in Oudsbergen en omstreken. Na de dubbele aanval begin deze week is het duidelijk dat het groepje tegenstanders talrijker wordt en zich ook steeds meer laat horen. Een fakkeltocht tegen de "boze wolven, aangekondigd via Facebook, is het volgende initiatief.
Lees verder

Verboden Liefde: Dennis valt voor de Venezolaanse Maria op werkreis in Boedapest. "'Ben je getrouwd?', vroeg ze. Met tranen in de ogen gaf ik toe van wel"
"Die eerste nacht hebben we gevreeën tot 's ochtends. Mijn wekker ging af, maar we deden verder. Ontbijt kon ons gestolen worden. Ik ben recht van haar bed naar het werk gehold." Dennis (toen 40) zit in zak en as in zijn huwelijk. Op een werkreis naar Boedapest ontmoet hij via Tinder de Venezolaanse Maria (39). Een intelligente, beeldschone vrouw, die hem alle hoeken van de stad en haar slaapkamer laat zien. Het is het begin van een internationale rollercoasterromance die Dennis, tot nu, met niemand kon delen. "Wat wij hebben is een onmógelijke liefde." In de Verboden Liefde-reeks viert NINA de liefde die, hoe vurig ook, niet mag of kan zijn.
Lees verder

"Doe vooraf voldoende onderzoek naar het gebouw en de plannen ervoor": Ons advies voor wonen in een oude fabriek, school of klooster
Scholen, kerken, kastelen, fabrieken, … Tal van grote gebouwen komen leeg te staan en krijgen na herbestemming een nieuw leven. Dat is een goede zaak, want vaak zijn ze bepalend voor het uitzicht van onze gemeenten en hebben ze een grote erfgoedwaarde. "Als je zelf zo'n gebouw koopt om een nieuwe bestemming aan te geven, kun je dan ook maar beter goed voorbereid zijn", zegt woonexpert Björn Cocquyt.
Lees verder

Marc Degryse looft Philippe Clement in HLN Sportcast: "Hij durft beslissingen te nemen en heeft geen schrik voor zijn positie"
Philippe Clement zette Ruud Vormer op de bank en bracht Mats Rits aan de aftrap tegen PSG. "Dit had ik in geen 1.000 jaar gedaan", klonk het vooraf bij Jan Mulder. Maar na afloop kreeg de Club-coach wél gelijk. "Verrassend dat 'brave Philippe' zo'n zware beslissing durfde te nemen", aldus Marc Degryse in onze nieuwste HLN Sportcast.
Lees verder

Thomas en Katrien tekenden voor cohousingproject: "Elke vrijdag aperitieven we samen"
Ruim zeven jaar geleden besloten vier gezinnen samen een verkommerd huis met grote tuin te kopen. Dit pand werd afgebroken en vervangen door meerdere nieuwe woningen. Thomas en Katrien sloten zich als laatste koppel aan bij de groep. En daar hebben ze nog geen moment spijt van gehad. Kijk met bouwsite Livios mee binnen in hun stijlvolle BEN-woning met ruime tuin.
Lees verder

"Bouw voldoende reserve in voor onvoorziene omstandigheden": Wonen in herbestemde gebouwen
Scholen, kerken, kastelen, fabrieken, … Tal van grote gebouwen komen leeg te staan en krijgen na herbestemming een nieuw leven. Dat is een goede zaak, want vaak zijn ze bepalend voor het uitzicht van onze gemeenten en hebben ze een grote erfgoedwaarde. "Als je zelf zo'n gebouw koopt om een nieuwe bestemming aan te geven, kun je dan ook maar beter goed voorbereid zijn", zegt woonexpert Björn Cocquyt.
Lees verder

"Geschokt en verbijsterd door boevenpraktijken": werknemers stappen op bij organisatie van prins Charles
De liefdadigheidsinstelling van de Britse prins Charles (72) is opnieuw in verlegenheid gebracht nu in korte tijd twee bestuursleden zijn opgestapt. De directieleden legden hun taken neer na beschuldigingen dat de organisatie in ruil voor een ontmoeting met de prins grof geld aannam van rijke buitenlandse zakenmannen.
Lees verder

Vader spant rechtszaak van 1 miljoen dollar aan nadat leerkracht het haar van zijn 7-jarige dochter afknipt
Jimmy Hoffmeyer, een man uit de Amerikaanse staat Michigan, heeft een rechtszaak van 1 miljoen dollar (849.000 euro) opgestart nadat de leerkracht van zijn 7-jarige dochter het haar van het meisje zonder toestemming kort had geknipt. Volgens Hoffmeyer werden de rechten van zijn dochter, die biraciaal is, ernstig geschonden. De klacht is gericht tegen de school en drie medewerkers.
Lees verder

Geldpremie om je te laten vaccineren? In Duitsland denken ze eraan
Er gaan in Duitsland stemmen op om een bonus uit te keren aan iedereen die zich laat inenten tegen het coronavirus, in de hoop het najaar door te komen zonder nieuwe ingrijpende maatregelen zoals lockdowns.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Minister Gilkinet onderzoekt of ons land net als Frankrijk apps als Waze kan verbieden om alcohol- en drugscontroles aan te geven
Vanaf 1 november zal de Franse overheid navigatie-apps als Waze en Coyote verbieden aan te geven waar er alcohol- en drugscontroles zijn. Dat schrijft Knack. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) laat onderzoeken of zo'n verbod er ook in ons land kan komen.
Lees verder

EXCLUSIEF INTERVIEW. Ed Sheeran laat demonen achter zich: "Drank en drugs liet ik vallen de dag dat Cherry zwanger was"
Hij is er een tijdje tussenuit geweest, maar Ed Sheeran (30) staat er opnieuw, en sterker dan ooit. Hitsingle 'Bad Habits' prijkte wereldwijd bovenaan de hitlijsten, zijn nieuwste worp 'Shivers' is goed op weg om hetzelfde te doen. Niemand verwacht dat album 'Equals' minder dan een succes wordt, en dat kan u ook zelf ontdekken: de bijhorende tournee houdt halt in het Koning Boudewijnstadion. Een risico voor Sheeran, die in het verleden worstelde met drank en drugs. Maar in dit exclusieve gesprek over zijn muziek, gezondheid en familie zweert hij dat hij clean zal blijven. "Ik kan dat losse kereltje niet meer zijn. Ik heb een dochter."
Lees verder

Miljoenenboete voor persbureau na fake persbericht dat aandeel Vinci deed kelderen
Het Amerikaanse persagentschap Bloomberg is ook in beroep in Parijs veroordeeld nadat het in 2016 een bericht had geschreven op basis van een vals persbericht van Vinci, waarna het aandeel van het Franse bouwbedrijf klappen kreeg. De boete werd in beroep wel verminderd van 5 naar 3 miljoen euro.
Lees verder

Mooie beelden uit Brugge, waar Van Aert wens van kindje met beperking in vervulling laat gaan: "Welke koers ik nog wil winnen? Het WK!"
Gisteren nog op verkenning in het Leuvense, vandaag alweer in Brugge. Wout van Aert heeft zich er deze voormiddag gemeld in Hotel Weinebrugge, waar de Belgische WK-ploeg verzamelt. Onze kopman voor de WK-wegrit, die zondag ook op een medaille mikt in de tijdrit, werd op de parking verwelkomd door bondscoach Sven Vanthourenthout.
Lees verder

Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van "massale vogelsterfte" in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto's dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.
Lees verder

Tientallen Koreaanse cryptobeurzen moeten activiteiten staken
Meer dan zestig cryptobeurzen in Zuid-Korea moeten hun klanten vrijdag laten weten dat de handel op de platforms gedeeltelijk of in zijn geheel wordt opgeschort. Dat is een week voordat een nieuwe verordening in werking treedt.
Lees verder

5voor12: Verdwijnen de mondmaskers straks bent u even lenig als deze skater?
Het Overlegcomité beslist straks of we onze mondmaskers op sommige plaatsen mogen opbergen. Een Vlaams koppel heeft zich gemeld als winnaars van de EuroMillions-pot van 21 miljoen. En een Indiase skater heeft een wereldrecord gebroken. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws
Lees verder

Chromecast versus Apple TV: dit zijn de belangrijkste verschillen
Een filmpje streamen van je mobiele telefoon of tablet naar je televisie is handig en leuk. Maar wat is de beste mediaspeler om aan te schaffen? Een Chromecast van Google of Apple TV? Dit zijn de verschillen.
Lees verder

Studie brengt het gebruik van anticonceptiemiddelen wereldwijd in kaart (en het populairste middel zal je waarschijnlijk verbazen)
Er zijn heel wat verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen. Of je nu gaat voor sterilisatie, het klassieke condoom, een spiraal of de pil, dat hangt allemaal af van waar je woont. Dat blijkt uit een nieuwe studie van gezondheids- en schoonheidswinkel Superdrug. Zij brachten de verschillende manieren om zwangerschappen te voorkomen wereldwijd in kaart.
Lees verder

Extinction Rebellion wil zonder toelating de Wetstraat bezetten
Klimaatbeweging Extinction Rebellion (XR) wil op zaterdag 6 november in Brussel opnieuw uitpakken met een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Het idee is om het stuk Wetstraat voor het federaal parlement te bezetten en daar een burgerassemblee te houden. De politie Brussel Hoofdstad/Elsene laat weten dat er geen toelating gevraagd is, maar dat die ook niet gegeven zal worden, aangezien de Wetstraat een neutrale zone is.
Lees verder