Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Aandelen én bitcoin in het rood door dreigend faillissement Chinese vastgoedreus Evergrande

HLN
Aandelen én bitcoin in het rood door dreigend faillissement Chinese vastgoedreus Evergrande
De aandelenbeurzen staan maandag wereldwijd in het rood. Beleggers zijn bezorgd over het dreigende faillissement van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande en de gevolgen daarvan voor de Chinese economie en de wereldeconomie. Opmerkelijk is dat ook bitcoin waarde verliest. Bitcoin reageert niet altijd mee met de aandelenbeurzen, maar daar lijkt het nu wel op.
Lees verder

Honderden Russen in Moskou op straat tegen verkiezingsuitslag
In de Russische hoofdstad Moskou zijn ongeveer driehonderd mensen de straat opgegaan uit protest tegen de verkiezingsuitslagen. De mede door president Vladimir Poetin opgerichte partij Verenigd Rusland kreeg ongeveer 50 procent van de stemmen. De demonstranten zijn ervan overtuigd dat er fraude is gepleegd.
Lees verder

Pfizer-vaccin veilig en effectief vanaf vijf jaar: krijgen onze jonge kinderen binnenkort een prik?
Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is ook veilig en effectief bij vijf- tot elfjarigen. Dat melden de bedrijven zelf. Betekent dit dat lagereschoolkinderen binnenkort een prik krijgen? En kan dit zonder toestemming van de ouders? "Ik twijfel toch of het opportuun is om onze min-twaalfjarigen nu al in te enten", zegt viroloog Johan Neyts.
Lees verder

Een trainer die risico's schuwt en onpopulair dúrft te zijn: waarom Pochettino ontevreden Messi wisselde
Het onbegrip in de ogen. Lionel Andrés Messi is niet de speler die je zomaar vervangt, maar Mauricio Pochettino durfde het wél aan. Een trainer zonder scrupules duwde zijn sterspeler zondag even uit zijn comfortzone. Beschouwingen bij een 'misverstand'.
Lees verder

Nikkie de Jager vraagt op VN-top aandacht voor LGBTQ+-rechten
YouTube-ster en visagist Nikkie de Jager vraagt deze week op de VN-top in New York aandacht voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap in de wereld.
Lees verder

Anuna De Wever reageert op heisa: "Ik was boos en twitterde een ongenuanceerd bericht"
Anuna De Wever ligt sinds gisteren onder vuur na een uithaal naar Gert Verhulst, naar aanleiding van een interview met de Studio 100-baas in deze krant. De klimaatactivist heeft nu op Twitter gereageerd op de heisa. 'We zeggen allemaal weleens dingen uit frustratie en woede.'
Lees verder

Chrissy Teigen had het moeilijk met lichaam na miskraam
Chrissy Teigen (35) en John Legend (42) verloren in september vorig jaar hun derde kindje. Hun zoontje Jack kwam veel te vroeg - op zo'n twintig weken - ter wereld. Een hartverscheurende gebeurtenis waar het model steeds zeer open over gesproken heeft. In een post op Instagram vertelt Teigen nu - ongeveer een jaar later - dat ze het na de stilgeboorte van haar zoon erg moeilijk had met haar lichaam.
Lees verder

Gravinfluencer Eloise heeft 'eigen huisje' in Amsterdam
Gravinfluencer Eloise van Oranje verrast haar volgers op Instagram vandaag met een bericht in haar stories. Daarin is te zien dat de jonge royalty een eigen huisje heeft in Amsterdam. Ondanks de moeilijke woningmarkt is het de 19-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien dus gelukt om zich te vestigen in de Nederlandse hoofdstad.
Lees verder

Provincie Luik scherpt coronamaatregelen aan omwille van "zorgwekkende" toestand
De preventieve maatregelen in de strijd tegen het coronavirus in de provincie Luik worden verstrengd. Dat is beslist op een vergadering van de provinciale crisiscel, zo maakte gouverneur Hervé Jamar bekend in een persbericht.
Lees verder

Rode Kruis besteedt 2 miljoen euro aan scholen getroffen door overstromingen
Het Rode Kruis van België gaat 2 miljoen euro van de ontvangen giften besteden als hulp aan 134 scholen die half juli getroffen werden door de zware overstromingen. In de nasleep van de ramp verzamelde de hulporganisatie, samen met de Vlaamse zusterafdeling (Rode Kruis Vlaanderen), zowat 40 miljoen euro aan giften en schenkingen.
Lees verder

Werknemer Duits tankstation doodgeschoten tijdens ruzie over mondmasker
In de Duitse stad Idar-Oberstein, in de deelstaat Rijnland-Palts, heeft een man een werknemer van een tankstation doodgeschoten tijdens een ruzie over het dragen van een mondmasker. Dat meldt het Duitse gerecht.
Lees verder

Finn (3), die autisme heeft, zit vijf uur op de schoolbus: "Wat hebben we aan gratis vervoer als het een martelgang is?"
Finn (3) uit Waarschoot, een jongetje dat aan autisme type negen lijdt, moet dagelijks uren op de bus zitten om op zijn schooltje voor buitengewoon onderwijs in Drongen te geraken. Door een tekort aan bussen moet de schoolbus een veel langer traject afwerken, waardoor Finn overstuur en uitgeput thuiskomt. "Dit is geen leven voor hem en voor ons", vertelt zijn vader Marnik, die De Lijn als schuldige aanwijst.
Lees verder

LIVE. Barcelona in de problemen tegen Granada: Blaugrana achtervolgt na vroeg doelpunt van Duarte
• Primera Division • Aftrap: 21u • Camp Nou • Barcelona - Granada
Lees verder

LIVE. Dramatische start voor Barcelona: Duarte kopt Granada al na twee minuten op voorsprong
• Primera Division • Aftrap: 21u • Camp Nou • Barcelona - Granada
Lees verder

Twitter schikt voor 809,5 miljoen dollar in geschil met aandeelhouders
Twitter gaat 809,5 miljoen dollar (690 miljoen euro) betalen aan aandeelhouders die het bedrijf beschuldigd hadden van misleidende communicatie over de resultaten van het sociaal netwerk in 2015.
Lees verder

Belgisch mixed relay-team rijdt woensdag met aangepast shirt op WK
Het Belgische gemengde ploegentijdritteam zal woensdag op het WK wielrennen met een speciaal shirt aan de start verschijnen. '#GenderEquility', staat onder meer op de uitrusting van Victor Campenaerts, Ben Hermans, Yves Lampaert, Jolien D'Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt.
Lees verder

Prins Andrew in crisisoverleg met royals na eerste hoorzitting: "Ze hadden nooit verwacht dat het zover zou komen"
Prins Andrew (62) ligt in crisisoverleg met de andere royals en zijn adviseurs, zo zeggen bronnen binnen het paleis. Vanwege de aanklacht van Virginia Giuffre is de monarchie aan het wankelen gebracht. Andrew bespreekt nu samen met de Queen de beste gang van zaken.
Lees verder

Leerkracht elektriciteit Patrick (53) omgekomen na ongeval met motorscooter: "Derde collega die we verliezen op jaar tijd"
Het Gemeentelijk Technisch Instituut (GTI) in Beveren heeft een rouwregister gelegd voor leerkracht elektriciteit Patrick. De 53-jarige man kwam afgelopen afgelopen vrijdag om het leven bij een verkeersongeval met zijn motorscooter. Voor de school is het al de derde keer op een jaar tijd dat er afscheid moet worden genomen van een leerkracht.
Lees verder

Stad Brussel krijgt voorkooprecht op panden in prostitutiewijk Alhambra
Op de gemeenteraad van de stad Brussel is maandag beslist om in de Alhambrawijk in Brussel-stad een perimeter van voorkoop in te stellen. Op elke verkoop van een pand in deze wijk, die gekend is voor haar prostitutieproblematiek, heeft de stad Brussel als eerste de mogelijkheid om een pand aan te schaffen tegen dezelfde prijs als die van de kandidaat-koper.
Lees verder

Iconische horrorschurk Michael Myers ontmaskerd in trailer van 'Halloween Kills'
We kennen Michael Myers als de gruwelijke seriemoordenaar uit de 'Halloween'-films: een schurk te herkennen aan zijn iconische masker. Maar de makers van de laatste prent in de reeks, 'Halloween Kills', willen ons doen geloven dat we er eindelijk achter zullen komen hoe Myers er zónder dat hockeymasker uitziet.
Lees verder