Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 5 augustus 2021

VS bieden Hongkongers tijdelijk asiel aan

HLN
VS bieden Hongkongers tijdelijk asiel aan
De Amerikaanse president Joe Biden biedt Hongkongers die in de VS verblijven tijdelijk asiel aan. "Om het hoofd te bieden aan de erosie van hun rechten door China", zo laat Biden weten.
Lees verder

Q-dj Maarten Vancoillie verwelkomt dochtertje Pippa
Heuglijk nieuws: Q-dj Maarten Vancoillie en zijn partner Kristien zijn vandaag, donderdag 5 augustus, de trotse ouders geworden van een dochtertje Pippa. Dat kondigde Maarten zonet zelf aan via zijn Instagrampagina. Pippa is hun derde kindje en het kleine zusje van Leon en Ella. Papa Maarten en mama Kristien genieten in alle rust van de uitbreiding van hun gezin.
Lees verder

REPORTAGE. Hopen, juichen, bibberen, ontploffen, huilen en nòg eens juichen op een gouden dag: "Wat een emotie. Sport is toch schoon, hé?"
Eerst een thriller en een explosie van vreugde na de gewonnen hockeyfinale. Daarna: even nagelbijten en juichen voor Nafi Thiam en een bijna-bronzen Noor Vidts. "Wat een dag. Wat een emotie. Uniek. Ongelooflijk." Verslag van een gouden middag, in de tuin van het BOIC.
Lees verder

Vakbonden voeren druk op directie Brussels Airlines op en kondigen stiptheidsacties aan
De vakbonden bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hebben hun achterban ingelicht over de voorstellen die de directie dinsdag deed om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. In aanloop naar de vergadering met de directie volgende maandag, roepen de christelijke, socialistische en liberale vakbond op tot stiptheidsacties.
Lees verder

Finneas, broer van Billie Eilish, komt met debuutalbum
Het eerste album van Finneas, de broer van Billie Eilish, komt op 15 oktober uit. De 24-jarige producer en songwriter maakte al veel muziek voor en met zijn zusje, maar komt dus nu met een eigen plaat.
Lees verder

Neuropsycholoog legt uit hoe je je aantrekkingskracht kunt vergroten: "Een volle teint een universeel kenmerk van schoonheid"
Ware schoonheid zit vanbinnen. En dat mag je letterlijk nemen, want wie of wat we mooi vinden wordt grotendeels bepaald door onze herseninhoud. Al spelen échte knappe koppen daar slim op in, met dank aan inzichten uit de neuropsychologie. Beauty en brains gaan dus wél samen. Neurowetenschapper Arnaut Aubert onthult welke aspecten van ons uiterlijk de meeste aandacht opeisen en onze beautyredactrice geeft tips om elk aspect goed uit te spelen. "Doe je blik spreken."
Lees verder

Sony krijgt voldoende chips om tot april 2022 nog 12,5 miljoen PS5's te verkopen
Sony heeft bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers deze week laten weten dat het genoeg chipsets heeft geregeld om in de rest van dit jaar en het eerste kwartaal van volgend jaar in totaal 12,5 miljoen exemplaren van de Playstation 5 te kunnen verkopen. Dat meldt Tweakers. Er zijn tot op heden 10,1 miljoen PS5's verkocht.
Lees verder

Prinses Charlène van Monaco onherkenbaar in videogesprek
Prinses Charlène (43) gaf onlangs een interview met het radiostation South Africa Radio 702, waarin ze liet weten dat ze nog langer in Zuid-Afrika zal blijven. Op de beelden van het gesprek is de prinses haast onherkenbaar, met grote wallen onder haar ogen en zonder make-up.
Lees verder

Drie besmettingen vastgesteld op Gents testevenement met achthonderd feestvierders, ook komende edities worden alle bezoekers getest
Op het testevenement Modul'air in Flanders Expo, waar zo'n achthonderd bezoekers eindelijk weer samen konden feesten, zijn drie mensen positief getest. Door die positieve test, werden de bezoekers niet toegelaten tot het terrein. De organisatie is tevreden over de teststrategie en wil die ook de komende edities toepassen.
Lees verder

Vincent 'The Wall' Vanasch, held van de natie in bloedstollende olympische hockeyfinale: "Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan"
"Hij staat geregistreerd in België. Maar in wezen komt hij van een andere planeet." Shane McLeod, coach van de Red Lions, droeg zijn doelman Vincent Vanasch (33) op handen. Héld van de natie, werd de Brusselaar in de bloedstollende olympische hockeyfinale in Tokio. "Ce n'est pas fini, je pense. Het aankomende jonge talent is nóg beter dan deze gouden generatie. Ik ga zelf ook nog even door. Want ik heb nog honger. Enorme zegehonger."
Lees verder

Britse artiesten mogen visumvrij touren door 19 EU-landen, inclusief België
Britse artiesten kunnen toch zonder problemen blijven optreden in de Europese Unie. Sinds de brexit was het voor muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk niet mogelijk om zonder visum EU-landen binnen te komen, maar er is nu volgens Britse media een overeenkomst gesloten met 19 van de 27 lidstaten.
Lees verder

China belooft 2 miljard doses coronavaccin voor ontwikkelingslanden
China heeft beloofd dat het zich zal inspannen om dit jaar nog twee miljard doses van het coronavaccin ter beschikking te stellen van het Covax-mechanisme van de WHO, dat vaccins bezorgt aan ontwikkelingslanden.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht verhuurt Vlap aan Twente - Amerikaanse linksachter tekent voor drie jaar bij Antwerp
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

'Apple wil iPhones scannen op beelden van kindermisbruik'
Techgigant Apple wil software op Amerikaanse iPhones zetten die zoekt naar beelden van kindermisbruik. Het programma moet dan automatisch alarm slaan als het denkt op iets illegaals te zijn gestuit. Dat schrijft zakenkrant Financial Times, die zich baseert op informatie van ingewijden. Een team van menselijke onderzoekers besluit vervolgens of de politie moet worden ingeschakeld.
Lees verder

Drie overlijdens na crash van toeristisch vliegtuig in Savoie
Een toeristisch vliegtuig uit het Franse departement Loire-Atlantique is vandaag neergestort in het departement Savoie, aan de andere kant van het land. Drie mensen zijn overleden, een vierde persoon is zwaargewond. Dat meldt de prefectuur.
Lees verder

"Waarom iets in je lijf laten spuiten als je toch niet ziek wordt?": vaccinatietwijfel zorgt voor gevaarlijke coronacocktail in Molenbeek
In Molenbeek is een gevaarlijke coronacocktail in de maak. Terwijl de deltavariant oprukt, is in één van de meest dichtbevolkte wijken van het land amper 34 procent van de volwassen volledig gevaccineerd. Ook in andere Brusselse gemeenten is de situatie kritiek. Politici sluiten verstrengingen niet uit.
Lees verder

LIVE. Wachten op doelgevaar in Albanië: kan Anderlecht winnen bij rentree in Europa?
• Derde voorronde • Conference League • Aftrap: 19u • Laci Stadium
Lees verder

Minder buitenlandse toeristen, maar binnenlands toerisme groeit: 12 procent meer overnachtingen in Vlaanderen in juli
Vlaanderen telde in juli 12 procent meer overnachtingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen.
Lees verder

Huis van Ann Reymen loopt schade op na stortbui: "Onvoorstelbaar hoe snel het ging"
Grimbergen werd woensdag getroffen door een zware, plaatselijke stortbui. Daardoor kwamen heel wat straten blank te staan, waaronder die van Radio 2-presentatrice Ann Reymen (44). Zij was even van huis om haar dochter te laten vaccineren, en trof een ware modderpoel aan bij terugkomst.
Lees verder

Een beleefde man die een oud dametje folterde: dit is Mouslim Aboubakarov (40), de man die woensdag uit de Gentse gevangenis kon ontsnappen
Wie is Mouslim Aboubakarov, de 40-jarige Rus die woensdagochtend uit de Gentse gevangenis ontsnapte? Een pientere en beleefde cliënt, volgens zijn advocaat. Een crimineel met weinig scrupules, volgens zijn strafblad. Maar vooral: iemand die goed is in vertrouwen winnen. En enkel zichzelf vertrouwt.
Lees verder