Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 4 augustus 2021

VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid

HLN
VS bezorgd over kaping tanker in Golf van Oman, Iran ontkent betrokkenheid
De Verenigde Staten zeggen zich grote zorgen te maken over de mogelijke kaping of inbeslagname van een tanker voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het echter "te vroeg" om een ​​oordeel te vellen. Media melden dat door Iran gesteunde troepen het schip Asphalt Princess in beslag zouden hebben genomen. Iran ontkent elke betrokkenheid.
Lees verder

Vier doden en twintig gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel
Bij een aanslag vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker vier doden gevallen. Er vielen ook meerdere gewonden. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
Lees verder

150-tal inwoners uit Moorsel herdenkt Ilse Uyttersprot met kaarsen en minuut stilte
Op 4 augustus 2020 is het exact een jaar geleden dat ex-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot op een gewelddadige manier om het leven werd gebracht door haar toenmalige vriend. In het dorp in Moorsel, op haar geboorteplaats, staat sindsdien een herdenkingsmonument, en daar werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van de gruwelijke feiten. "Het verdriet blijft nog steeds enorm groot", klinkt het.
Lees verder

Duitse politie rukt uit voor Nederlandse vakantiegangers in 'vreemd vaartuig'
Een Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met hun bijzonder zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten overigens niet mee tijdens hun ongewone achtervolgingsoperatie, maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret.
Lees verder

Brad Pitt-lookalike moet datingapps verwijderen omdat geobsedeerde vrouwen hem stalken: "Ik ben niet op zoek naar mijn Angelina"
Een 35-jarige vrijgezel zijn en als twee druppels water op Brad Pitt lijken. Het klinkt als een droom, maar er is ook flinke keerzijde aan de medaille. Lookalike en vader Nathan Meads kan niet meer online dates scoren omdat vrouwen enkel geïnteresseerd zijn in de echte Hollywoodster of hem blijven lastigvallen. "Vrouwen verwijten me dat ik een nepprofiel heb of beginnen met letterlijk te stalken", zegt de Brit.
Lees verder

KIJK LIVE. Shakhtar komt verdiend langszij in Genk! Vandevoordt zit er nog bij, maar kan niet voorkomen dat Tetê strafschop omzet
Tussen al dat goud, zilver en brons door op de Olympische Spelen doet Racing Genk vanavond zelf een gooi naar eremetaal. Slagen de Limburgers in te stunten tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk? Volg de heenmatch hier LIVE om 20u!
Lees verder

Directie Brussels Airlines doet voorstellen om werkdruk te verlichten
De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft dinsdag voorstellen overgemaakt aan de vakbonden om de werkdruk voor het cabinepersoneel te verlichten. De komende dagen staan nieuwe gesprekken gepland. Dat zegt de woordvoerster van Brussels Airlines, Wencke Lemmes.
Lees verder

'Team Nafi', zij die ervoor zorgen dat Thiam in de beste condities haar olympische titel kan verdedigen: "Ze is sterker dan ooit tevoren"
Straks, om 2u35 onze tijd, begint Nafi Thiam in Tokio aan de verdediging van haar olympische titel uit 2016. Dat de 26-jarige Naamse hier gezond en wel op de Olympische Spelen staat, is uiteraard vooral háár verdienste, maar ook die van haar professionele entourage. Tijd om kennis te maken met Team Nafi.
Lees verder

Onze atletiekspecialist Van Branteghem over het "súperhistorische" wereldrecord van Warholm: "Boltiaans? Misschien van tijd nog straffer"
"Een historische grens, waar we nog héél ver van waren, is nu gesloopt." Superlatieven schieten - zelfs bij onze specialist Cédric Van Branteghem - tekort om het fabelachtige wereldrecord van Karsten Warholm (25) op de 400 meter horden te beschrijven. Van 46.70 ging het plots naar 45.94. Boltiaans. "Ik had het er net nog over met Wilfried (Meert, voormalig directeur van de Memorial, red). Dit is een súperhistorische prestatie. Boltiaans? Misschien van tijd nog straffer."
Lees verder

Uniek beeld: vos én ree 'poseren' samen voor de foto in bos in Brasschaat
Het lijkt op een foto of een tekening in een sprookjesboek. Maar Yolanda Van Dromme is er in geslaagd om dit unieke beeld vast te leggen. Een vos en een ree, samen ergens in een bos in Brasschaat. Op sociale media werd druk gespeculeerd over de echtheid van de beelden, maar Yolanda is formeel. "Deze foto is écht niet getrukeerd. Ik was zelf stom verbaasd." Op de verschillende beelden is ook duidelijk te zien hoe de vos en de ree van positie wisselen zodat trukeren wel heel moeilijk is.
Lees verder

IJsberg brokkelt af in Titanic-museum: drie gewonden
Zelfs Titanic-fans moeten oppassen voor ijsbergen. In een Titanic-museum in Tennessee, Amerika, zijn drie gewonden gevallen nadat een ijsbergmuur instortte. Ze moesten naar het ziekenhuis, zo melden de eigenaren van het museum op Facebook.
Lees verder

Zure avond voor Racing Genk: Limburgers gooien voorsprong te grabbel tegen Shakhtar, volgende week wacht zware taak in Oekraïne
Opdoffer voor Racing Genk. In de heenmatch van derde voorronde van de Champions League hebben de Limburgers vanavond met 1-2 verloren tegen Shakhtar Donetsk. Onuachu bracht Genk nog op voorsprong, maar een penalty en defensieve flater zorgden voor de ommekeer. Volgende week wacht Genk een loodzware taak in Oekraïne.
Lees verder

KIJK LIVE. Zure avond voor Racing Genk: Limburgers gooien voorsprong te grabbel tegen Shakhtar, volgende week wacht loodzware taak in Oekraïne
Opdoffer voor Racing Genk. In de heenmatch van derde voorronde van de Champions League hebben de Limburgers vanavond met 1-2 verloren tegen Shakhtar Donetsk. Onuachu bracht Genk nog op voorsprong, maar een penalty en defensieve flater zorgden voor de ommekeer. Volgende week wacht Genk een loodzware taak in Oekraïne.
Lees verder

Noodweer tast ook de Belgische wijnranken aan
De overvloedige regen van de voorbije weken is slecht voor de Belgische wijnbouw. Valse meeldauw, een schimmel die woekert bij langdurig vochtig weer, tast de wijnranken aan: zo zouden de wijnbouwers maar liefst 30 procent van hun opbrengst kunnen verliezen, meldt VRT dinsdag.
Lees verder

Transfer Talk. Fabinho langer bij Liverpool - Amerikaanse linksback op komst voor Antwerp - Kortrijk shopt bij AA Gent
Middenvelder Fabinho blijft Liverpool trouw. De 27-jarige Braziliaan tekende op Anfield bij tot medio 2026. Hij speelt sinds de zomer van 2018 voor de club van onze landgenoot Divock Origi. Fabinho kwam destijds voor zo'n 50 miljoen euro over van AS Monaco en groeide bij Liverpool uit tot een zeer gewaardeerde kracht, die indien nodig ook als centrale verdediger kan fungeren.
Lees verder

ONS RAPPORT. Ondanks nederlaag meerdere solide prestaties bij Genk, maar ook één buis door dure missers
Racing Genk ging met 1-2 onderuit tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïners hadden het betere van het spel, maar toch waren er ook bij de Limburgers enkele uitblinkers die een 7/10 verdienden. Eén Genkie is vanavond gebuisd. Hieronder ons rapport.
Lees verder

Football Talk. Ook dit seizoen zullen de spelers knielen voor de aftrap in de Premier League - Kroos kampt met een vervelende blessure
De spelers van de Premier League zullen ook dit seizoen voor de aftrap knielen als teken van solidariteit en antidiscriminatie. Dat werd vandaag bekendgemaakt. Het nieuwe seizoen van de Premier League begint op 13 augustus. "Wij geloven dat het nu meer dan ooit belangrijk is dat we blijven knielen als symbool van onze eenheid tegen alle vormen van racisme," klonk het in een statement.
Lees verder

Porsche gaat auto's voorzien van 'nepchips' om levertijden terug te dringen
Sportwagenfabrikant Porsche gaat zijn modellen uitrusten met nepchips om de leveringsachterstand te beperken die wordt veroorzaakt door het tekort aan halfgeleiders.
Lees verder

Familieruzie om kleuter (5) die als enige ongeval met kabelbaan in Italië overleefde
Er is een familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran (5), het jongetje dat als enige een ongeval met een kabelbaan overleefde waarbij op 23 mei in Italië veertien mensen om het leven kwamen. Volgens de Italiaanse krant Il Tempo strijden een tante en een grootouder van de jongen over de voogdij. De jongen zelf wil het liefst "bij mama en papa" zijn.
Lees verder

Zoom wil schikken voor 85 miljoen dollar in rechtszaak met gebruikers
Zoom wil schikken voor 85 miljoen dollar (72 miljoen euro) in een rechtszaak in de Verenigde Staten. Dat meldt Tweakers. De collectieve rechtszaak werd aangespannen omdat Zoom beweerde videogesprekken eind-tot-eind te versleutelen terwijl dat niet gebeurde.
Lees verder