Doorgaan naar hoofdcontent

Verkeersdeskundige geeft essentiële tips voor eerste ritje naar school (en dit is hoe deze twee gezinnen alvast oefe...

HLN
Verkeersdeskundige geeft essentiële tips voor eerste ritje naar school (en dit is hoe deze twee gezinnen alvast oefenen en het aanpakken)
Veel ouders testen deze week met hun kinderen het fietstraject naar school uit, op 1 september moeten hun oogappels het zelf zien te klaren. Maar wat zijn nu de do's en don'ts? We vroegen het verkeersdeskundige Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en bekend als presentatrice van het verkeersprogramma 'Kijk uit'. Ook spraken we met de mama's van Kaatje (8) en Ferre (11) over hun 'fietsoefenritten'.
Lees verder

Geen beperkende coronamaatregelen meer in private ruimte en militairen verdwijnen volledig uit straatbeeld: dit verandert er allemaal op 1 september
Nieuwe maand, nieuwe regels. Zo zullen er geen beperkende coronamaatregelen meer in de private ruimte gelden en ook de meeste maatregelen voor de horeca vervallen. Daarnaast wordt een consultatie bij de psycholoog een pak goedkoper en verdwijnen militairen volledig uit het straatbeeld.
Lees verder

Goedkoper lenen voor een tweede verblijf? Schakel je beleggingsportefeuille in
Heel wat Belgen bezitten een tweede verblijf in het buitenland. Koester jij die droom ook? Om de aankoop van die woonst te financieren, kan je jouw financiële beleggingen als onderpand geven. Die formule biedt verschillende voordelen, maar vereist ook de nodige aandachtspunten. Spaargids.be toont waar je alert moet zijn.
Lees verder

Kanye West nodigt uitgespuwde Marilyn Manson uit voor event rond nieuwe plaat
Donderdag trapte Kany West (44) zijn derde luisterevent 'Donda' op gang in Chicago, waar hij opgroeide. De grote verrassing van de avond was de aanwezigheid van DaBaby (29) en Marilyn Manson (52) op het podium, die beiden zwaar onder vuur liggen voor respectievelijk homofobe uitspraken en beschuldigingen van verkrachting en foltering. De fans verwachtten rapper Jay-Z, maar die was nergens te zien.
Lees verder

3x3 basketbal Team Antwerp strijdvaardig na beschuldigingen fraude: "Willen succesverhaal verlengen"
Wakker worden met beschuldigingen van olympische fraude. En enkele uren later in het Letse Riga een toernooizege boeken. Het was een bewogen woensdag voor het 3x3 basketbal Team Antwerp. Gisteren keerde de rust terug: "We willen dit succesverhaal ­verlengen."
Lees verder

Australië haalt laatste soldaten uit Afghanistan
Alle Australische soldaten die nog in Afghanistan waren, hebben het land verlaten, net voor de dodelijke zelfmoordaanslag aan de luchthaven van Kaboel. Dat meldt de Australische minister van Defensie, die wees op "heel duidelijke inlichtingen" en waarschuwde voor nieuwe aanslagen.
Lees verder

Ed Sheeran geeft verrassend verjaardagscadeau aan Elton John: "Ik moest het verstoppen voor mijn zoontjes"
Sir Elton John werd in maart 74 jaar en kreeg van collega-zanger Ed Sheeran (30) een wel heel speciaal verjaardagscadeau. "Ed gaf me een gigantische marmeren penis", vertelde Elton John op de radio in de 'Carrie and Tommy Show'. "Het is echt groot, maar wel prachtig gemaakt."
Lees verder

Zit sensationele transfer van Cristiano Ronaldo naar Man City er dan toch echt aan te komen? Volgens buitenlandse media komt er schot in de zaak
In welk truitje speelt Cristiano Ronaldo op 1 september? Als het aan zaakwaarnemer Jorge Mendes ligt, trekt de Portugees naar Manchester City en volgens Portugese media komt er ook schot in de zaak. Ronaldo zou al een gesprek gehad hebben met City-trainer Pep Guardiola én Ronaldo zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de Citizens. Officiële bevestiging daarvan is er nog niet.
Lees verder

Kilometertellerfraude bij een op de drie Duitse tweedehandswagens
Het manipuleren van de kilometerstand is in Duitsland niet verboden en daar maken veel handelaren dankbaar gebruik van. Dat concludeert de Adac, de Duitse evenknie van de VAB, in een persbericht.
Lees verder

NASA hoopt op steun van commerciële bedrijven: "We zitten helaas in 'spacerace' met China"
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA hoopt dat het hulp krijgt uit commerciële hoek. Dat heeft NASA-topman Bill Nelson gezegd tijdens een symposium. Nelson waarschuwt voor een ware 'spacerace' met China.
Lees verder

Weer miljoenenverlies Schiphol door coronacrisis
De luchthavens die onder de Schiphol Group vallen hebben in de eerste helft van dit jaar een verlies van 158 miljoen euro geleden. Dat kwam vooral door een vermindering van het aantal reizigers als gevolg van de coronapandemie. Zonder steun van de overheid zou het resultaat nog veel slechter hebben uitgepakt. De Nederlandse onderneming heeft naast Schiphol ook de luchthavens van Rotterdam en Lelystad en de meerderheid van de aandelen van Eindhoven Airport in handen.
Lees verder

Bratz-dolls zijn opnieuw stijliconen: zo kopieer je hun looks anno 2021
Lang haar, minirokjes, stevige laarzen en lippen à la Kylie Jenner. Bratz-poppen zijn iconisch. Niet alleen door hun opvallende uiterlijk, maar ook door hun smaakvolle kledingstijl, zo blijkt. Op TikTok heeft de hashtag #Bratz al 1,4 miljard views verzameld. En ook de 'Bratz challenge', waarbij mensen zich volledig opmaken zoals de poppen, behaalde al meer dan 161 miljoen views.
Lees verder

PARALYMPISCHE SPELEN. Schelfhout wordt zevende in 1 km tijdrit - match van rolstoeltennisser Vandorpe uitgesteld door hitte
Baanwielrenner Diederick Schelfhout is als zevende geëindigd in de finale van de 1 km tijdrit klasse C1-3. De 35-jarige Oost-Vlaming (klasse C3, spier- en zenuwschade na brandwonden) klokte in de Izu Velodrome af na 1:08.825. Daarmee zette hij de zevende chrono neer op 22 deelnemers.
Lees verder

Ondanks kwakkelzomer noteert toeristische sector aan onze kust goede cijfers: "Vakantie in eigen land blijft de trend"
Ondanks het aanhoudende kwakkelweer kijkt de toeristische sector aan de kust tevreden terug op de zomervakantie. Zo waren juli en augustus een absolute voltreffer voor het verblijfstoerisme. In vergelijking met vorig jaar, toen de Belg massaal koos voor vakantie in eigen land, steeg het aantal overnachtingen nog eens met drie procent. "Vakantie in eigen land is opnieuw dé grote trend. Vlamingen én Franstalige Belgen appreciëren meer dan ooit de vele vakantietroeven van de kust", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.
Lees verder

De Gouden Vuelta-ploeg van Serge Pauwels: "Ik zie Mas de Vuelta nog naar zijn hand zetten"
De twaalfde etappe in de Vuelta is volop aan de gang. Primoz Roglic en Enric Mas toonden de voorbije dagen dat zij de twee beste renners in koers zijn. Development Coach bij de Belgische wielerbond en ex-renner, Serge Pauwels, ziet hen ook ver boven de rest uitsteken en nam de Sloveen en de Spanjaard op in zijn Gouden Vuelta-ploeg. Wie nam hij nog mee? Ontdek het hieronder!
Lees verder

'Je moe ni lachen wi Cindy'. Communicatiebureau lanceert Pannemok na historische gemeenteraad met afgezette burgemeester
Frederic Devos (48) van het Veurnse communicatiebureau Cassius lanceert de Pannemok. Hij liet zich inspireren door de uitspraak van ex-burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) op de gemeenteraad in De Panne van dinsdagavond. "Die ene zin stond niet in het scenario en vat het allemaal goed samen", knipoogt Devos.
Lees verder

Guardiola stemt in met komst Ronaldo: Manchester City werkt aan spectaculaire transfer
Manchester City houdt de lijn met Cristiano Ronaldo open. De zaakwaarnemer van CR7, Jorge Mendes, hoopt een overgang voor mekaar te krijgen. Pep Guardiola heeft liever Ronaldo dan geen spits.
Lees verder

TRANSFER TALK. Megatransfers Cristiano en Mbappé lijken steeds waarschijnlijker - Wesley op terugweg naar Club, ook winger op komst
Het einde van de zomermercato nadert, maar er zit nog wel wat aan te komen. De nakende megatransfers van Kylian Mbappé (Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (Man City) houden voetbalminnend Europa in hun greep. En ook in België hangt er nog wel wat in de lucht. Zo lijkt Club Brugge nog te zullen uithalen. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!
Lees verder

Belgische clubs bij beste leerlingen van de klas in coëfficiëntenranking: concurrenten Schotland, Servië en Zwitserland in vieze papieren
Vier op vijf voor de Belgische clubs in Europa. Zo doen we een aardige zaak met het oog op de coëfficiëntenranking van de UEFA. Wat hebben onze dichtste concurrenten voor die cruciale Europese tickets de afgelopen maanden gedaan? Een overzicht.
Lees verder

Michael Caine probeerde acht jaar lang om niet met de ogen te knipperen: "Ze vonden me een psychopaat"
Sir Michael Caine (88) heeft acht jaar lang geprobeerd om niet met z'n ogen te knipperen. Dat vertelt de acteur uit onder meer 'The Dark Knight' en 'The Italian Job' aan The Mirror. Caine hoopte zo om er overtuigender uit te zien op het witte doek.
Lees verder