Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 augustus 2021

Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op ‘achterpoortje’: “Ordediensten wete...

HLN
Vanaf mórgen al opnieuw dansen op café? Antwerps stadsbestuur reageert op 'achterpoortje': "Ordediensten weten niet of ze ermee moeten lachen of huilen"
Eigenlijk is het de bedoeling dat er pas vanaf oktober opnieuw gedanst kan worden in cafés maar het nieuwe ministeriële besluit heeft een achterpoortje. In de Gentse Overpoort zal er in september al terug gefeest worden en ook in Antwerpse studentencafés worden er terug dansfeesten gepland. Nachtclub Red & Blue doet uit rebellie zelfs al een maand eerder de deuren open. Het stadsbestuur reageert lauwtjes: "Wie de letter van de wet volgt, zal niet worden bestraft."
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Samatta doet medische tests bij Antwerp, ook Zanka op komst - Hendry op weg naar Club, dat Izquierdo terughaalt - Anderlecht loodst overbodige spelers
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Samatta legt medische tests af bij Antwerp, ook Zanka op komst - Hendry op weg naar Club - RSCA verhuurt overbodige spits
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder

Merkel: "Nog duizenden Afghanen mogen naar Duitsland komen"
Duitsland schat dat er nog 10.000 tot 40.000 mensen in Afghanistan zijn die recht hebben op een verblijfsvergunning, meldt bondskanselier Angela Merkel. Deze Afghanen werkten voor het Duitse leger en ontwikkelingsorganisaties. Zij hebben volgens de bewindsvrouw recht om naar Duitsland te komen, mits ze zich bedreigd voelen onder het nieuwe talibanregime.
Lees verder

Jakobsen snelt op 25ste verjaardag naar z'n derde ritzege in de Vuelta
Fabio Jakobsen (25) heeft z'n derde etappezege in deze Ronde van Spanje geboekt. De Nederlander was - op z'n verjaardag nota bene - andermaal de snelste in een massasprint. Onze landgenoot Jordi Meeus strandde op de tweede plaats, Odd Christian Eiking blijft leider.
Lees verder

"Private huurder wordt niet gecompenseerd voor afschaffing terugdraaiende teller"
Dat de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen afgeschaft werd, heeft ook een impact op private huurders. Voor hen is geen compensatieregeling uitgewerkt, zegt de Huurdersbond. Die vraagt een antwoord van de Vlaamse regering.
Lees verder

Erik (60) laat het leven bij ongeval in file op E403 in Ardooie: "Een loyale en graag geziene vakman"
De firma Stadsbader in Harelbeke is in rouw. Dinsdagmiddag kwam werknemer Erik Maes (60) uit Ronse om het leven bij een ongeval in de staart van de file aan de wegenwerken op de E403 in Ardooie. Zijn overlijden is een zware klap voor de firma. "Erik was een professionele vakman", zegt personeelsdirecteur Walter Schoonvaere.
Lees verder

Erik (60) laat het leven bij ongeval in staart file E403 in Ardooie: "Een zeer loyale, graag geziene vakman."
De firma Stadsbader in Harelbeke is in rouw. Dinsdagmiddag kwam werknemer Erik Maes (60) uit Ronse om het leven bij een verkeersongeval in de staart van de file aan wegenwerken langs de E403 in Ardooie. Zijn overlijden is een zware klap voor de firma. "Erik was een professionele vakman", klinkt het bij personeelsdirecteur Walter Schoonvaere.
Lees verder

Parenclub 'Club Amai' plant marathonopening begin oktober: "Vroeger had gekund, maar geen zin in omzeilen van regels"
Corona was voor niemand een zege, maar al zeker niet voor de parenclubs. Maar er is licht aan het einde van de tunnel en dat heeft zaakvoerder Ian van Club Amai in Meer gemerkt toen hij zijn vaste klanten een whatsappje stuurde voor het marathonopeningsweekend begin oktober. "Ik werd overstelpt. Mensen hebben er nood aan", zegt Ian. De club organiseert op 10 oktober ook een opendeurdag — met kleren uiteraard die dag — voor iedereen die wil.
Lees verder

En waarom gaat natuur niet samen met architectuur? Ontdek hoe steden groeien zonder in te boeten aan groen
Om de leefbaarheid in de groeiende steden te bewaren, is een minimum aan groen en open ruimte een absolute must. Helaas moet de natuur nog te vaak wijken voor architectuur. Toch passen beide perfect samen. Kijk maar naar deze uiteenlopende realisaties in steden over de hele wereld.
Lees verder

LIVESTREAM. De Rode Duivels bereiden zich voor op hun WK-kwalificatieduels. Volg hier het eerste deel van de training met commentaar van Gilles De Bilde
Het zwaartepunt van de dag ligt voor de Rode Duivels vandaag in de namiddag. Toby Alderweireld en Zinho Vanheusden spraken zonet de pers toe en nu volgt nog een training. Die oefensessie kan u voor een deel live bekijken via bovenstaande stream. Gilles De Bilde verzorgt het commentaar.
Lees verder

Publiek 'Tien Om Te Zien' gaat uit de bol op 'Rendez-Vous' van Metejoor
Metejoor rijft de hits aan elkaar. Na zijn 'Blij Om Jou Te Zien' en '1 Op Een Miljoen' heeft hij nu ook een hit te pakken met de Nederlandse Emma Heesters. 'Rendez-Vous' werd door het publiek van 'Tien Om Te Zien live' woord voor woord meegezongen. Woensdag 1 september kan je het herbeleven bij VTM, maar geniet alvast van deze preview van hun optreden.
Lees verder

Club Brugge verrast met terugkeer José Izquierdo
Club Brugge haalt een voormalige Gouden Schoen terug naar ons land. José Izquierdo (29) ondertekende een minimumcontract bij blauw-zwart. Hij was een vrije speler, zijn verbintenis bij Brighton & Hove was afgelopen.
Lees verder

HERBELEEF. Open kwartier van Duivels-training zit erop, Vanheusden: "Selectie voelt als beloning voor mijn harde werk"
Het zwaartepunt van de dag ligt voor de Rode Duivels vandaag in de namiddag. Toby Alderweireld en Zinho Vanheusden spraken zonet de pers toe en zijn de spelers van de nationale ploeg aan het trainen. Hieronder kunt u nog eens herbeleven wat Vanheusden en Alderweireld te zeggen hadden.
Lees verder

Van Ranst opnieuw gedagvaard door Nederlandse coronascepticus: "En weer gaan ze die zaak heel zichtbaar verliezen"
De Nederlandse coronascepticus Willem Engel heeft opnieuw een rechtszaak gestart tegen Marc Van Ranst. Dat maakte de viroloog zelf bekend op Twitter.
Lees verder

Alderweireld legt beslissing uit om in Qatar te gaan voetballen: "Het financiële was uiteraard belangrijk, maar dit is vooral een keuze voor mijn gezin"
Toby Alderweireld is er ook na zijn transfer naar Qatar (Al-Duhail) gewoon bij bij de Rode Duivels. Er was de nodige scepsis over de overgang, maar volgens de centrale verdediger van 32 valt het niveau er best mee. Alderweireld nam zonet uitgebreid de tijd om zijn keuze toe te lichten.
Lees verder

Officieel: Dennis Praet trekt op uitleenbasis naar Torino
Terug naar de competitie waar hij naam heeft gemaakt. Dennis Praet (27) trekt naar AC Torino. Na twee jaar in de Premier League zonder voldoening terug.
Lees verder

Zie ginds komt de stoomboot uit China niet aan: onzekerheid over speelgoed in sinterklaasperiode door containercrisis
De containerschaarste wereldwijd blijft aanhouden en dat zorgt voor klamme handjes in de speelgoedsector. Eind augustus en september zijn cruciale maanden, maar de transporten uit onder meer China laten op zich wachten. Zal die schaarste opgelost zijn tegen Sinterklaas of Sint-Maarten? Zal het speelgoed dan ook duurder worden? En wat met producten uit de decoratie- en interieurbranche? Onder meer de Belgische Speelgoed Federatie is er alvast niet helemaal gerust in. "In 40 jaar heb ik nog nooit zo'n crisis meegemaakt."
Lees verder

Verschaeren en De Ketelaere staan voor dubbele opdracht: "Geen probleem om ons op te laden voor U21"
Voor Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere breken drukke dagen en weken aan, na een al zwaar competitiebegin. Vrijdag moeten ze met de Belgische beloften op de tweede speeldag in groep I van de kwalificaties voor het EK U21 van 2023 op bezoek bij het stugge Turkije, nadien sluiten ze aan bij de Rode Duivels voor de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland, die door de politieke situatie in het land in het Russische Kazan gespeeld wordt.
Lees verder

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Antwerp vecht met Feyenoord om Dessers, ook Samatta op komst? - RSCA loodst overbodige spelers - Club haalt Izquierdo terug en wil Hendry
TRANSFER DEADLINE DAY. • Betaalt Antwerp recordbedrag voor Braziliaanse aanvaller? • Dennis Praet trekt naar AC Torino, Witsel blijft bij Dortmund • Manchester United betaalt maar 15 miljoen voor Ronaldo • Jack Hendry (KVO) op weg naar Club Brugge, dat verrast met José Izquierdo • Anderlecht huurt Ajax-verdediger Magallán • Real Madrid troeft PSG af in strijd om Camavinga, blijft Kylian Mbappé bij PSG?
Lees verder