Doorgaan naar hoofdcontent

TRANSFER TALK. Ronaldo stapt op privéjet in Turijn, Manchester United lijkt slag thuis te halen - Stunt PSG nog met ...

HLN
TRANSFER TALK. Ronaldo stapt op privéjet in Turijn, Manchester United lijkt slag thuis te halen - Stunt PSG nog met Haaland-transfer?
Het einde van de zomermercato nadert, maar er zit nog wel wat aan te komen. De nakende megatransfers van Kylian Mbappé (Real Madrid) en Cristiano Ronaldo (Man City/Man United) houden voetbalminnend Europa in hun greep. En ook in België hangt er nog wel wat in de lucht. Zo lijkt Club Brugge nog te zullen uithalen. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!
Lees verder

"Last call: laat eerste coronaprik vóór 10 september zetten"
Wie nog niet gevaccineerd is en dat alsnog wil laten doen, laat best vóór 10 september de eerste prik zetten in het vaccinatiecentrum. "Wie zich dan nog niet naar een vaccinatiecentrum heeft begeven, maakt het zichzelf moeilijker om nog gevaccineerd te worden nadien", zo zei het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag tijdens een persbriefing. "Het is dus echt wel de last call voor de eerste coronaprik."
Lees verder

VN: "Mogelijk vluchten half miljoen Afghanen naar buurlanden"
Mogelijk vluchten binnenkort een half miljoen Afghanen hun land uit als gevolg van de huidige crisis, vreest de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR.
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie Spanjaarden op kop, massasprint lijkt onvermijdelijk
Rit dertien alweer in de Vuelta. De 203,7 kilometer tussen Belmez en Villanueva de la Serena ogen niet te zwaar en dus lijkt het een dag te worden voor de snelle mannen. Jasper Philipsen, die grieperig uit de Vuelta stapte, zal niet meer sprinten, maar welke andere snelle man grijpt dan wel zijn kans? U krijgt het antwoord op deze pagina. De finish wordt verwacht omstreeks 17u30.
Lees verder

John van den Brom kwaad op Roberto Martínez: "Hij houdt zichzelf voor de gek. Dit is niet oprecht"
Tussen de loting voor de Europa League en de voorbeschouwing op het duel met Anderlecht door, kwam John van den Brom ook even terug op de keuzes van bondscoach Roberto Martínez om Théo Bongonda en Bryan Heynen niet op te nemen in de selectie van de Rode Duivels. "Wat moeten die jongens nóg meer doen?", vroeg een ontgoochelde John van den Brom zich af.
Lees verder

Risico op bloedklonters veel lager na vaccinatie dan wanneer iemand corona zelf oploopt
Het risico op het ontwikkelen van bloedklonters is veel lager na een vaccinatie tegen Covid-19 dan wanneer iemand de ziekte zelf oploopt. Dat blijkt uit de grootste studie tot nu toe naar de bijwerkingen van het vaccin. De resultaten werden gepubliceerd in het 'British Medical Journal'. De medische gegevens van 29 miljoen mensen die hun eerste Pfizer- of AstraZeneca-dosis kregen, werden daarbij vergeleken met die van bijna 2 miljoen positief geteste mensen.
Lees verder

Offroad gaan met je wagen? Ex-rallypiloot geeft tips
Altijd eens door de modder willen scheuren met je wagen, maar geen idee hoe en waar je dat kan doen? HLN Drive geeft raad.
Lees verder

Offroad gaan in België: dit zijn je opties
Altijd eens door de modder willen scheuren met je wagen, maar geen idee hoe en waar je dat kan doen? HLN Drive geeft raad.
Lees verder

Harry Styles is bij lange na niet de eerste man die make-up draagt: neanderthalers droegen foundation en Vikings hadden een 'beautykit'
Make-up voor mannen wordt stilaan genormaliseerd. Ziggy Stardust, David Bowies alter ego, is iconisch. Ook supersterren Harry Styles, Jared Leto en Mäneskin-frontman Damiano David zijn cosmetica-fanaten. Maar nieuw is make-up voor mannen niet, vertelt David Yi. In zijn boek schetst hij een verrassende tijdlijn van mannelijke beautyrituelen, die al start in de prehistorie. "Vikings wasten hun baarden met shampoo van speciale oliën, van beukenhout en geitenvet."
Lees verder

Manchester City geeft Ronaldo op: Man United in vergevorderde onderhandelingen met CR7
Manchester City trekt de stekker uit het dossier-Ronaldo. De Engelse kampioen hield de lijn met zaakwaarnemer Jorge Mendes tot vrijdagmiddag open, maar voelde aan dat die ook met Ronaldo's ex-club Man United rond de tafel had gezeten. Voordeel Man United dat in vergevorderde onderhandelingen is met CR7 en zijn entourage.
Lees verder

Manchester City geeft Ronaldo op: Man United lijkt bovenhand te halen in strijd om CR7
Manchester City trekt de stekker uit het dossier-Ronaldo. De Engelse kampioen hield de lijn met zaakwaarnemer Jorge Mendes tot vrijdagmiddag open, maar voelde aan dat die ook met Ronaldo's ex-club Man United rond de tafel had gezeten. Voordeel Man United.
Lees verder

LIVE (20u30). Nemen Dortmund-Belgen de maat van Hoffenheim?
• Derde speeldag Bundesliga • Signal Iduna Park • Witsel en Meunier fit, Hazard out met enkelblessure • Vertrekt Haaland alsnog naar PSG?
Lees verder

André Hazes en Christoff warmden zich voor opnames Tien om te Zien op in cocktailbar Plan B: "Wat een dolle rit was dat"
Woensdag vonden in Middelkerke de opnames plaats voor Tien om te Zien. André Hazes en Christoff wilden daarvoor even genieten van een cocktail en wat tapas. Tien minuten voor ze aankwamen, belde hun manager naar Billie Tourlouse (24) en Ben Van Noten (42) van cocktailbar Plan B in Nieuwpoort. Wat volgde was een onvergetelijk moment.
Lees verder

Ook in Vlaanderen coronavaccinatie op school mogelijk
In elke Vlaamse secundaire school zou minstens 70 procent van de leerlingen gevaccineerd moeten zijn tegen het coronavirus. Om die doelstelling te bereiken, zal het in sommige gevallen mogelijk zijn om op school te vaccineren. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag aangekondigd tijdens een persconferentie.
Lees verder

Operatie Pineapple Express: VS-veteranen redden 500 Afghanen uit nachtelijk Kaboel
Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben in een zelf uitgevoerde geheime operatie in nachtelijk Kaboel Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban. Nieuwszender ABC heeft met leden van de groep vrijwilligers gesproken. Die omschreven het als een "ultieme reddingsoperatie".
Lees verder

Waanzinnige beelden van verkeersagressie op E40. Dolgedraaide man rijdt koppel klem en stormt met ijzeren staaf op wagen af
Wat het begin van een mooi verlengd weekend moest worden, is voor een 56-jarige man uit Kortenaken en z'n echtgenote uitgedraaid op een nachtmerrie. Een dolgedraaide bestuurder probeerde hun Porsche woensdagavond meermaals van de baan te rijden op de E40. Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z'n hand op hen afstormt. "Enkel gekken doen zoiets", reageren ze.
Lees verder

DNA van Indonesisch skelet onthult nog niet ontdekte mensensoort
Archeologen hebben in Indonesië het 7.200 jaar oude skelet van een jager-verzamelaar ontdekt dat afkomstig is van een mensensoort die nooit elders is geïdentificeerd. Dat blijkt uit een artikel in het tijdschrift Nature.
Lees verder

Vanhaezebrouck voor de Slag om Vlaanderen: "Club staat op eenzame hoogte, wij kunnen enkel zorgen dat ze geen kampioen spelen"
Daags na de Europese kwalificatie tegen het Poolse Raków richt AA Gent het vizier op de komst van Club Brugge. Zondagmiddag al staat de Slag om Vlaanderen op het programma. Hein Vanhaezebrouck ziet dat AA Gent sterker staat dan vorig seizoen, maar beseft dat men moeilijk naast de hegemonie van Club kan kijken.
Lees verder

Lukoil boekt hoogste omzet in bijna drie jaar door hoge olieprijs
Olie- en gasconcern Lukoil heeft het afgelopen kwartaal de hoogste omzet geboekt in bijna drie jaar. Het Russische bedrijf dankt de groei aan de hoge olieprijzen en hogere handelsvolumes, net als veel van zijn branchegenoten. De prijs van olie is dit jaar door het economische herstel na de coronacrisis flink gestegen.
Lees verder

KOERS KORT. Serry twee jaar langer bij Deceuninck-Quick.Step, dat op Evenepoel rekent in Benelux Tour
Remco Evenepoel maakt volgende week zijn debuut in de Benelux Tour, die maandag start en in totaal zeven ritten telt. Dat heeft zijn team Deceuninck-Quick.Step bevestigd. Ook de Deen Kasper Asgreen, dit seizoen al de winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de E3 Harelbeke, tekent present.
Lees verder