Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 augustus 2021

Tijdelijk mooi weer met temperaturen tot 26 graden, KMI kondigt code geel af voor lokaal hevig onweer tegen de avond

HLN
Tijdelijk mooi weer met temperaturen tot 26 graden, KMI kondigt code geel af voor lokaal hevig onweer tegen de avond
Na het optrekken van het lokale ochtendgrijs krijgen we zaterdag tijdelijk mooi weer met zon en wolken. Het kwik schommelt tussen 21 graden op de Ardense hoogten en 25 of 26 graden in Vlaanderen.
Lees verder

Grace is krachtige orkaan geworden met windsnelheden tot 200 kilometer per uur, Mexico zet zich schrap
Storm Grace is vrijdagavond uitgegroeid tot een krachtige orkaan van categorie 3, voor het natuurfenomeen voor de tweede keer de kusten van Mexico bereikte. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). De orkaan is zaterdag aan land gegaan met stevige windsnelheden. Er worden ook flinke regenbuien verwacht.
Lees verder

Anthony (34) ziet vrouw en dochter pas terug na twee jaar: "Leia herkende eerst haar eigen papa niet"
Na twee jaar heeft Anthony Vande Vondele (34) zijn vrouw Marcella en dochter Leia opnieuw in de armen kunnen nemen. Net voor de corona-uitbraak keerde de Bruggeling terug uit Spanje om een beter leven uit te bouwen in België. Korte tijd later zou zijn gezin hem vervoegen. Dat werd uiteindelijk twee jaar later.
Lees verder

PORTRET. Clarissa Ward, CNN-reporter in straten van Kaboel: "Als ik angst voel, word ik kalm en gefocust"
Toen ze acht jaar was, had ze al elf verschillende kindermeisjes gehad, van allerlei nationaliteiten. Het maakte Clarissa Ward (41) allergisch voor routine, een vrouw van de wereld. Vandaag is ze als CNN-reporter het gezicht van de machtsgreep in Afghanistan. Daarnaast is ze moeder van twee peuters, waardoor ze zich op álle fronten wil bewijzen. Is dat ambitieus? Of overmoedig? Een portret.
Lees verder

Een openhartig interview met Hilaire Van der Schueren: "Als ik boos ben, weten de jongens dat het link wordt"
Tot half mei waren ze de risée van het peloton. Als enige WorldTourploeg had Intermarché-Wanty-Gobert nog niks gewonnen. In de Giro werd de ban gebroken en ondertussen staat de teller op vijf. Deze week was zelfs een feestweek: ritwinst én leiderstrui in de Vuelta. Hilaire Van der Schueren, met zijn 73 de nestor in het peloton, vertelt.
Lees verder

Overal openen pluktuinen waar je je eigen verse bloemen kan plukken: 6 adressen die je moet kennen
Zeg het met bloemen. Of wat dacht je van een zelf samengesteld boeket? Pluktuinen worden steeds populairder en de Vlaming valt voor de geur van verse ruikers, ploeteren in de aarde en een plek om tot rust te komen. Wij tippen 6 mooie plukvelden in Vlaanderen.
Lees verder

Amerikanen en Duitsers halen nu ook burgers op buiten vliegveld Kaboel, Belgische Defensie heeft daarvoor niet de nodige capaciteit
Enkele Amerikaanse militairen hebben vrijdag de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel tijdelijk verlaten om mensen buiten het vliegveld te kunnen evacueren. De soldaten pikten met drie Chinook-helikopters in totaal 169 burgers op die op 200 meter van de luchthaven gestrand waren, meldde het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ook het Duitse leger gaat vanaf nu soms ook buiten het terrein van de luchthaven opereren om mensen zo vlot mogelijk uit Afghanistan te krijgen. Twee helikopters zijn intussen geland in de hoofdstad, bevestigt de Bundeswehr.
Lees verder

Verspringen of hoogspringen? Keniaanse verbaast met héél aparte techniek op WK atletiek U20
Opvallend moment op het WK atletiek U20 in Nairobi. De Keniaanse hoogspringster Zeddy Jesire Chongwo gebruikte een aparte techniek om over de lat te wippen. Zo ging ze over 1m64, met... een voorwaartse sprong.
Lees verder

Transfer Talk. Chelsea-spits Ugbo kiest voor Racing Genk - Man United verhuurt Andreas Pereira aan Flamengo
Het ziet ernaar uit dat Racing Genk dan toch de strijd om Ike Ugbo zal winnen. Genk had al geruime tijd een persoonlijk akkoord met de Nigeriaanse spits zelf én zijn club Chelsea, maar een coup van Marseille dreigde even roet in het eten te gooien. In de Luminus Arena gaan ze ervan uit dat het dossier Ugbo eerstdaags geofficialiseerd wordt. (KDZ)
Lees verder

Artiesten blikken terug op 'Tien om te Zien': "Kylie Minogue was zo klein dat ze een hoger podium kreeg"
Zondag zien we in 'De Zomer van 199X' op VTM hoe K3 in 2000 iedereen deed meezingen met 'Alle Kleuren'. "Blankenberge was toen onze tweede thuis", blikt ex-K3'tje Kathleen (43) Aerts terug op het optreden en de grote sterren die er passeerden. Daarnaast halen ook andere artiesten van weleer - zoals Filip D'haeze van boysband En Zo en Claudia Decaluwé van Sha-Na - herinneringen op aan hun 'moment de gloire': "Het was elke week bang afwachten of we een plekje zouden kregen in de aflevering."
Lees verder

Protest tegen lockdown in Australië mondt uit in vechtpartij met politie
In het Australische Melbourne zijn er rellen uitgebroken bij een antilockdownprotest. Honderden mensen kwamen protesteren tegen de harde lockdown die er van kracht is. Maar de sfeer slaat al snel om wanneer de betogers de politie tegenkomen.
Lees verder

Dit is het verhaal achter de overwoekerde cabriolet in Wenen
Omwonenden en toeristen verbazen zich al enkele weken over een cabriolet in de Oostenrijkse hoofdstad, Wenen. Uit de Peugeot 306 groeien diverse planten, die de auto langzaam lijken te overwoekeren.
Lees verder

Prins Harry springt op privéjet voor polowedstrijd, terwijl vader Charles oproept tot 'groener' leven: "Dit is gewoon hypocriet"
Prins Harry (36) ligt onder vuur nadat hij een privévliegtuig van een vriend gebruikte om van Aspen naar Santa Barbara te vliegen. Veel mensen noemen de hertog van Sussex, die zich regelmatig uitspreekt over het milieu en de klimaatsverandering, bijgevolg een hypocriet.
Lees verder

Merel en 'Thuis'-actrice Daphne voeden hun kroost genderneutraal op. "Maar m'n zoon gaat niet in een jurk naar school" Een pedagoog licht toe
Bij kledingwinkel JBC spreken ze niet meer van 'meisjes' en 'jongens', en ook bekende ouders als prins Harry en Meghan voeden hun kinderen genderneutraal op. Mama's Daphne (33) en Merel (36) doen het ook allebei al een paar jaar, op hun eigen manier en met vallen en opstaan. "Mijn kinderen leren dat ze kunnen doen en zijn wat ze willen", zegt Daphne. "Bij mijn zoon vind ik het wel wat moeilijker dan bij mijn dochter", zegt Merel. Pedagoog Pedro De Bruyckere bespreekt de voordelen en valkuilen van een genderneutrale opvoeding. "Het is een enorm moeilijke uitdaging."
Lees verder

"Neem sportdrank mee tegen spierkrampen en crackers om te eten na een zonneslag": met deze adviezen van de huisarts ga je zorgeloos op reis
Hoe hard de zomer ook 'zorgeloosheid' en 'genieten' roept, toch kunnen allerlei euvels de pret tijdelijk bederven. Want wat als je op vakantie plots krijgt af te rekenen met een zonneslag, voedselvergiftiging of tekenbeet? Met de wijze raad van dr. An De Sutter, huisarts verbonden aan het Centrum voor Huisartsgeneeskunde UGent, geef je die typische zomerkwalen minder kans en behandel je ze verstandig.
Lees verder

Deze bloeiende planten zijn dol op de volle zon
Heerlijk, een balkon op het zuiden, waar je als het weer meezit de hele dag zon hebt. Maar niet alle planten worden hier blij van. Vtwonen ging op zoek naar de beste soorten voor in de volle zon. Van de Afrikaanse lelie tot lavendel: deze bloeiende planten zijn tijdens een warme zomer niet kapot te krijgen.
Lees verder

Nieuwe Griekse grensmuur moet Afghaanse migranten buiten Europa houden
Griekenland heeft in de afgelopen maanden een veertig kilometer lange stalen muur langs de Turkse grens verder afgewerkt. Het land was al eerder bezorgd over een mogelijke nieuwe migrantenstroom, maar sinds de taliban hun opmars in Afghanistan hebben ingezet werd de muur in ijltempo uitgebreid en afgewerkt. "We kunnen de mogelijke impact van de crisis in Afghanistan niet passief afwachten", zei Grieks minister Michalis Chrisochoidis tijdens een bezoek aan de Evros-regio, waar de muur staat. "Onze grenzen blijven onschendbaar."
Lees verder

NASA zet werk aan maanlander met SpaceX tijdelijk stop na rechtszaak Blue Origin
NASA heeft ermee ingestemd om het veelbesproken maanlanderproject tijdelijk in de wacht te zetten, waardoor SpaceX momenteel niet aan het project kan werken. Dat doet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie in reactie op een rechtszaak die is aangespannen door Blue Origin.
Lees verder

NASA zet werk met SpaceX aan maanlander tijdelijk stop na rechtszaak Blue Origin
NASA heeft ermee ingestemd om het veelbesproken maanlanderproject tijdelijk in de wacht te zetten, waardoor SpaceX momenteel niet aan het project kan werken. Dat doet de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie in reactie op een rechtszaak die is aangespannen door Blue Origin.
Lees verder

Sam De Bruyn over zijn prille radiocarrière: "Er werd mij gevraagd of ik 'een beetje minder gay' kon doen"
De villa van 'Waarheid, Durven of Doen' maakt zich klaar voor een laatste week vol onthullingen en uitdagende opdrachten van bekende Vlamingen. Op maandag 23 augustus maakt onder meer Sam De Bruyn (34) zijn opwachting en vertelt hij wat meer over het begin van zijn carrière op de radio.
Lees verder