Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Taliban staan niet langer toe dat Afghanen naar luchthaven gaan, “Biden houdt vast aan 31 augustus als deadline voo...

HLN
Taliban staan niet langer toe dat Afghanen naar luchthaven gaan, "Biden houdt vast aan 31 augustus als deadline voor terugtrekking"
Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid heeft verklaard dat de taliban niet meer zullen toelaten dat Afghaanse staatsburgers naar de luchthaven van Kaboel gaan om het land te verlaten. President Joe Biden van zijn kant zou hebben ingestemd met een aanbeveling van het Pentagon om vast te houden aan de deadline van 31 augustus om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan, zo meldde een overheidsfunctionaris aan Reuters.
Lees verder

Taliban staan niet langer toe dat Afghanen naar luchthaven gaan, "Biden houdt vast aan deadline van 31 augustus voor terugtrekking troepen"
Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid heeft verklaard dat de taliban niet meer zullen toelaten dat Afghaanse staatsburgers naar de luchthaven van Kaboel gaan om het land te verlaten. President Joe Biden van zijn kant zou hebben ingestemd met een aanbeveling van het Pentagon om vast te houden aan de deadline van 31 augustus om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan, zo meldde een overheidsfunctionaris aan Reuters.
Lees verder

Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Al uw vragen over het nieuwe goederenrecht beantwoord
Vanaf volgende week woensdag 1 september treedt het nieuwe en gemoderniseerde goederenrecht in voege. En dat heeft gevolgen voor u en uw tuin. Zo mag de dochter van de buren binnenkort haar bal komen halen die ze per ongeluk over de haag trapte en mag de buurman- mits uw toestemming- de stelling voor zijn verbouwing in uw tuin opbouwen. Maar wat als mijn hond onbewaakt in mijn tuin rond loopt? En wat als ik in een rijhuis woon? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

Tropische storm Henri bracht recordhoeveelheid regen naar New York
De tropische storm Henri heeft afgelopen weekend recordhoeveelheden regen naar de Amerikaanse grootstad New York gebracht. Zaterdagavond werd in Central Park in Manhattan zelfs het meest regenachtige uur in New York sinds het begin van de metingen geregistreerd, zo meldt de lokale meteorologische dienst dinsdag.
Lees verder

LIVE VUELTA. Storer lijkt op weg naar tweede ritzege, Roglic versnelt bij favorieten
Gisteren kon het Vuelta-peloton genieten van een welverdiende rustdag, maar vandaag moeten de renners weer vol aan de bak. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, met aan het einde een lastige beklimming van tweede categorie. Voer voor de vluchters of kruisen de klassementsmannen andermaal de degens? Volg het hier LIVE!
Lees verder

RECENSIE. 'Storm Lara': "Geen orkaan, wel een frisse wervelwind die buiten de lijntjes kleurt"
In een kwakkelzomer waarin ons land geteisterd werd door overstromingen en snertweer, pakt Streamz toepasselijk uit met een minireeks die zich afspeelt tijdens een stormachtige nacht. Radiopresentatrice Lara krijgt een mysterieus telefoontje dat haar hele leven op z'n kop zet en uitmondt in een nagelbijtend kat-en-muisspelletje. Maar moet u deze Streamz Original met Ella Leyers in de hoofdrol ook streamen? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Viktor Verhulst twijfelde aan een mediacarrière: "De zoon van een bakker kan soms ook geen brood meer zien"
Hij telt de dagen af, Viktor Verhulst (27), tot u hem vrijdag aan het werk kan zien in het vernieuwde 'Temptation Island' op Play5. Ondertussen schrijft hij in de Zuid-Franse pied-à-terre der Verhulsten scenario's voor 'Samson & Marie' bij elkaar. "Toegegeven, wij leiden een fantastisch leven", vertelt hij in een openhartig gesprek over leven in luxe, respect voor papa Gert en de afwezigheid van zijn vriendin in Saint-Tropez. "Dat is niet vervelend, ik houd niet van te veel regelmaat."
Lees verder

Sterke maar vallende Roglic geeft rood door aan Eiking, Storer houdt Vansevenant van ritzege
Primoz Roglic (31) is leider af in de Ronde van Spanje. De Sloveen van Jumbo-Visma gaf het rood gewillig door aan Odd Christian Eiking, maar kwam ook ten val in de finale. De ritzege was voor Michael Storer, die z'n tweede etappe won. Mauri Vansevenant strandde op de tweede plaats.
Lees verder

Sterke maar vallende Roglic verliest leiderstrui aan Eiking, Storer houdt Vansevenant van ritzege
Primoz Roglic (31) is leider af in de Ronde van Spanje. De Sloveen van Jumbo-Visma gaf het rood gewillig door aan Odd Christian Eiking, maar kwam ook ten val in de finale. De ritzege was voor Michael Storer, die z'n tweede etappe won. Mauri Vansevenant strandde op de tweede plaats.
Lees verder

Ikea brengt extravagante collectie uit met Britse patroon- en textielontwerpster Zandra Rhodes
Wie Ikea zegt, denkt meteen aan leuke interieurtrends in rustige zenkleuren tegen een zachte prijs. Maar deze keer gooit de meubelketen het over een andere boeg met de extravagante KARISMATISK-collectie. Het motto? Hoe meer kleur, hoe beter. En dat heeft de Britse ontwerpster Zandra Rhodes, met wie Ikea voor deze collectie samenwerkt, maar al te goed begrepen. KARISMATISK omvat namelijk 26 blikvangers die je interieur in no time opfleuren.
Lees verder

Elektrische auto's mogen gratis op tolwegen in Rusland
De Russische overheid laat vanaf volgend jaar elektrische auto's gratis rijden op tolwegen in het land. Daardoor moet het gebruik van elektrische auto's gestimuleerd worden. Nu maken elektrisch aangedreven voertuigen nog maar een fractie uit van het wagenpark in Rusland.
Lees verder

Hackers verspreiden beelden van vechtpartijen in Iraanse gevangenis waar VUB-prof Djalali vastzit
Een groep hackers heeft beelden vrijgegeven van de gevangenis in Teheran waar Ahmadreza Djalali gevangen zit. De Iraans-Zweedse professor, die ook les gaf aan de VUB en werd in Iran ter dood veroordeeld voor spionage. De beelden tonen hoe gruwelijk het er in die gevangenis aan toe gaat.
Lees verder

Duits leger waarschuwt voor zelfmoordterroristen van IS in Kaboel
Het Duitse leger waarschuwt voor een toenemend risico op aanslagen door terroristen van terreurgroep IS in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Het leger ontving signalen van Amerikaanse bronnen, maar ook uit eigen inlichtingen, dat steeds meer potentiële zelfmoordterroristen van IS "de stad binnensijpelen", zei de inspecteur-generaal van de Duitse Bundeswehr, Eberhard Zorn, in Berlijn. De Amerikanen gaven daar vorige week al informatie over. "Het neemt nu toe."
Lees verder

Adies contactverbod met chimpansee Chita is wereldnieuws
Het contactverbod dat de ZOO Antwerpen aan de Deurnese Adie Timmermans oplegde, is op enkele dagen tijd uitgegroeid tot wereldnieuws. Na berichtgeving in het Duits, het Turks, het Spaans en het Vietnamees brengen meer Amerikaanse en Britse publicaties het nieuws, waaronder de Daily Mail, een van de grootste nieuwssites wereldwijd.
Lees verder

Koppel, baby en hond sterven tijdens wandeltocht, hun doodsoorzaak blijft groot mysterie
De mysterieuze dood van een gezin in het Sierra Nevada-gebergte houdt Californië in de ban. De lichamen van John Gerrish, Ellen Chung, dochter Miju (1) en hun hond werden gevonden op een wandelpad, maar een aanwijsbare reden voor hun overlijden is er niet. De these dat ze het slachtoffer geworden zijn van giftige algen lijkt voorlopig de meest waarschijnlijke.
Lees verder

HET DEBAT. Binnenkort mag je een bal terughalen in de tuin van de buren. Een goede zaak? Dit is jullie mening
Vanaf 1 september gelden er enkele nieuwe regels omtrent het eigendomsrecht. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld hun bal in de tuin van de buren gaan halen als die daar per ongeluk terechtkwam. Wandelaars mogen dan weer ongestraft op privé-eigendom wandelen. Al zijn er daar enkele belangrijke nuanceringen. Is de aanpassing van het eigendomsrecht een goede zaak? Eerder lieten we al enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Voetbalwereld in rouw: drievoudig Gouden Schoen Wilfried Van Moer (76) overleden
Triest nieuws uit de Belgische voetbalwereld. Drievoudig Gouden Schoen Wilfried Van Moer is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat is aan onze redactie bevestigd. Hij zou getroffen zijn door een hersenbloeding en overleed in het ziekenhuis van Leuven.
Lees verder

OnlyFans geeft banken schuld van verbod op seksueel expliciete content
OnlyFans, dat vooral bekend staat als erotisch platform, kondigde vorige week aan dat het vanaf 1 oktober geen "expliciete" seksuele video's en foto's meer toestaat. De reden daarvoor ligt bij de banken, zegt OnlyFans-oprichter en -CEO Tim Stokely in een interview met de krant Financial Times.
Lees verder

Yellow Tigers kloppen ook Bosnië-Herzegovina en zijn zeker van 1/8ste finales op EK volleybal
De Belgische volleybalvrouwen hebben zich op het EK verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De Yellow Tigers klopten in Belgrado afgetekend Bosnië-Herzegovina met 0-3 (23-25, 19-25 en 15-25) in hun vierde poulematch.
Lees verder

Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden
Charlie Watts, al bijna 60 jaar drummer bij de Rolling Stones, is overleden. Dat meldt zijn agent vandaag. Eerder deze maand maakte de groep bekend dat Watts niet mee op tour ging met de band, omdat hij moest rusten na een medische ingreep. Watts werd 80 jaar.
Lees verder