Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 augustus 2021

Strak en warm: deze oude vakantiewoning kreeg een nieuw leven in geblazen

HLN
Strak en warm: deze oude vakantiewoning kreeg een nieuw leven in geblazen
Midden tussen het groen, vlakbij Malmédy, kreeg deze vakantiewoning een tweede leven in geblazen. Architect Guy Jamaigne ontwierp een extra, houten woonruimte met zicht op de tuin. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

"Het is mogelijk om bewust iets te vergeten." Psycholoog vertelt over het Homer Simpson-effect, en hoe we dat in ons voordeel kunnen gebruiken
We lijken meer dan we denken op Homer Simpson, de pater familias van de welbekende cartoonfamilie. Elke keer hij iets nieuws leert, vergeet hij een eerder opgedane vaardigheid. "Het Homer Simpson-effect is geen nonsens", zegt psycholoog Tom Beckers. Zullen we dan, wanneer de wetenschap vordert, nare herinneringen en trauma's uit ons hoofd kunnen wissen? "Er zijn redenen om te denken dat dat zou kunnen lukken."
Lees verder

"Ik werd er emotioneel van": 17-jarige krachtsacrobaat, maar ook klepper in nog te ontdekken discipline dromen van olympisch succes
Een killer à la Usain Bolt in een nog onbekende olympische sport, de missing link in het team van Nina Derwael en een vertegenwoordiger op een extreme discipline - "vergelijk het gerust met BMX op het water". Ook in onze tweede aflevering van 'Next Gen olympiërs' niets anders dan Belgisch talent met één grote droom: uitblinken op de Olympische Spelen van 2024. "Ik zag ze onlangs nog trainen. Ik werd er gewoonweg emotioneel van."
Lees verder

KIJK LIVE. Messi neemt het woord op officiële voorstelling: "Gekomen om prijzen te winnen"
Gisteren maakte Paris Saint-Germain de komst van Lionel Messi (34) wereldkundig, deze voormiddag wordt de Argentijn officieel voorgesteld als speler van de Franse topclub. Vanaf 11u schept Messi 'himself' op een persconferentie meer klaarheid over z'n keuze voor PSG. Bij ons hoeft u geen seconde te missen, want de persvoorstelling is LIVE te bekijken op HLN.be.
Lees verder

OPROEP. Woont u in een tiny house?
Hoe is het om te leven in een petieterig huisje - op wielen misschien - ergens in de volle natuur? Rustig allicht. Bevrijdend misschien ook. Maar is er dan niets dat u mist? Een groot bad om met het hele gezin in te zitten? Een keukeneiland om vrienden aan te verwelkomen, met een glas en een hapje? Een hoekzetel waarin u languit kan liggen?
Lees verder

Van schorsing tot aanhouding: China straft meer dan 40 lokale functionarissen voor uitbraak deltavariant
De deltavariant is in opmars in China. Het gaat zelfs om de ergste golf sinds het coronavirus eind 2019 voor het eerst in Wuhan opdook en dit tot afschuw van de autoriteiten. Minstens 47 lokale functionarissen zijn kop van jut en worden gestraft wegens nalatigheid.
Lees verder

Messi officieel voorgesteld bij PSG: "Neymar heeft belangrijke rol gespeeld in mijn beslissing"
Gisteren maakte Paris Saint-Germain de komst van Lionel Messi (34) wereldkundig, deze voormiddag werd de Argentijn officieel voorgesteld als speler van de Franse topclub. Messi vertelde over z'n moeilijke afscheid van Barcelona, maar kijkt ook uit naar het nieuwe hoofdstuk bij PSG: "Ik ben naar hier gekomen om prijzen te winnen."
Lees verder

Bloed, spanning en een flinke dosis romantiek: deze ziekenhuisseries grijpen je naar het hart
Knappe dokters en verpleegkundigen, romances op de werkvloer en een flinke dosis drama: ziekenhuisseries mogen dan wel overlopen van clichés, er is niets beter om je ten volle mee te ontspannen. Sinds deze week kan je de Canadese topreeks 'Nurses' zien op Streamz. De ideale gelegenheid voor onze tv-redacteur om de moeder aller ziekenhuisseries 'Grey's Anatomy' (Prime Video/Disney+/Apple TV+) en een een geniale Hugh Laurie in 'House' (Prime Video/Apple TV+) nog eens vanonder het stof te halen.
Lees verder

"Wieslaw ligt te sterven op straat, en niemand die hem helpt": buurt slaakt noodkreet voor terminale Poolse zwerver
Al meer dan twee jaar kampeert Wieslaw Sienkewiecz (73) aan de kerk van Ekkergem. De man is psychisch ziek, maar heeft ook kanker en diabetes. Hij is aan het einde van zijn Latijn. De buurtbewoners die zich over hem ontfermen, weten niet meer waarheen. "Telkens opnieuw botsen we op regels en wetten, maar de realiteit is wel dat deze man intussen ligt te sterven op straat. En hier in Gent laat men dat blijkbaar gewoon gebeuren."
Lees verder

"Wieslaw ligt te sterven op straat, en niemand helpt hem." Buurtbewoners slaken noodkreet voor terminale Poolse zwerver
Al meer dan twee jaar kampeert Wieslaw Sienkewiecz (73) aan de kerk van Ekkergem. De man is psychisch ziek, maar heeft ook kanker en diabetes. Hij is aan het einde van zijn Latijn. De buurtbewoners die zich over hem ontfermen, weten niet meer waarheen. "Telkens opnieuw botsen we op regels en wetten, maar de realiteit is wel dat deze man intussen ligt te sterven op straat. En hier in Gent, laat men dat blijkbaar gewoon gebeuren."
Lees verder

Facebook schorst honderden profielen gelinkt aan anti-vaccinatiecampagne uit Rusland
Facebook heeft honderden profielen verwijderd die betrokken waren bij bedrieglijke anti-vaccinatiecampagnes uit Rusland. De profielen hadden vooral gebruikers uit India, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten als doelpubliek. Zo zouden ze influencers proberen aan te zetten om valse informatie te verspreiden en op die manier het publieke vertrouwen in bepaalde Covid-19-vaccins te ondermijnen.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Voor 91 euro per persoon 8 dagen naar Toscane en nog veel meer
Last minute nog op zoek naar een reisbestemming? Reisexpert Christoph Godin (28) zet zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje voor de lezers van HLN. Deze keer kun je voor acht dagen naar Toscane voor 91 euro per persoon. En ook op Mallorca en aan de Belgische kust kun je genieten aan een zeer voordelige prijs.
Lees verder

Positiviteitsratio bij terugkerende reizigers uit Marokko schiet omhoog
Het aandeel positieve coronatesten bij reizigers die terugkeren uit een rode zone is gedaald tot 2,9 procent. Begin juli was dat nog 4,6 procent. Maar opvallend is dat er uit Marokko nu veel meer besmette reizigers terugkeren: liefst 7,5 procent van de terugkeerders blijkt besmet te zijn. Aan het begin van de zomervakantie was Spanje nog de hotspot voor Belgische reizigers.
Lees verder

Brit die verdacht wordt van spionage voor Rusland opgepakt in Duitsland
Het Duitse gerecht heeft een medewerker van de Britse ambassade in Berlijn laten arresteren omdat hij in ruil voor geld documenten zou hebben doorgespeeld aan een Russische geheime dienst. Een onderzoeksrechter van het gerechtshof in Karlsruhe beslist woensdag of de Brit in voorlopige hechtenis zal worden genomen.
Lees verder

Isabelle A woont nu samen met haar vriend, zanger Daalman: "Zo'n nieuw samengesteld gezin met 4 kinderen, da's lekker druk"
De zomer van 2021 is er eentje om in te kaderen voor Isabelle A (46). Ze is voor het eerst genomineerd voor Radio 2 Zomerhit 2021 en ze is net gaan samenwonen met haar vriend, zanger Daalman (Davy Macquoi, 44). Door hun corona-besmetting moesten ze samen met hun nieuw samengesteld gezin in quarantaine. "Het bracht ons dichter bij elkaar, maar onze jongens niet mogen knuffelen, dat was moeilijk."
Lees verder

Na het succesvolle origineel: de cast van 'How I Met Your Father' is bekend
Zeven jaar na het einde van de populaire serie 'How I Met Your Mother', krijgt de sequel van de reeks steeds meer vorm. De serie, die 'How I Met Your Father' zal heten, heeft zijn cast nu bekend gemaakt. Hilary Duff speelt de hoofdrol en ook Chris Lowell en Tom Ainsley krijgen een rolletje in de sequel.
Lees verder

Zuid-Europa kreunt verder onder verschroeiende temperaturen: dit weekend mogelijk tot 48 graden in zuiden van Spanje
De hittegolven in het zuiden en zuidoosten van Europa blijven aanhouden. Onder meer Griekenland, Sardinië en Sicilië kampen daardoor met zware bosbranden. Maar ook in Spanje is het gloeiend warm. Zaterdag zou het er mogelijk tot 48 graden warm kunnen worden, zo voorspelt Noodweer Benelux.
Lees verder

9-jarige jongen uit Aalst krijgt seksueel getinte berichten via Instagram, moeder waarschuwt: "Ik walg hiervan."
Charlotte R. uit Aalst waarschuwt voor voor ongewenste, seksueel getinte berichten die haar 9-jarige zoon kreeg via Instagram. "Ik heb het gesprek toen overgenomen, maar 'ze' bleef vragen om foto's, aan een kennis van mij vroeg 'ze' zelfs een naaktfoto", aldus Charlotte.
Lees verder

Mbappé naar Real? PSG-voorzitter is duidelijk: "Er zijn geen excuses voor hem om niet te blijven"
Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé moeten de gedroomde voorhoede bij PSG vormen. Maar het is lang niet zeker dat die laatste bij de club blijft. "Hij heeft geen excuses meer", stelt voorzitter Nasser Al-Khelaifi.
Lees verder

In geen enkel buurland blijven werknemers zo lang in dezelfde job: "Velen zitten gevangen in gouden kooi"
Volgens Eurostat omschrijft 67 procent van de Belgen hun tevredenheid met hun job als "redelijk". Toch veranderen ze niet zomaar van baan. Hoe komt dit? Specialisten verwijzen vaak naar de "gouden kooi": zo stijgen onze lonen sterk met onze anciënniteit, doen we aan pensioenopbouw en hebben we veel vakantiedagen. "We vinden onze job misschien niet geweldig, maar springen naar een andere baan zou ons heel wat doen verliezen", zegt Stijn Baert. De werkexpert geeft advies hoe je uit deze kooi kan breken.
Lees verder