Doorgaan naar hoofdcontent

Sensationele transfer is rond: Ronaldo keert terug naar Manchester United

HLN
Sensationele transfer is rond: Ronaldo keert terug naar Manchester United
Manchester City trekt de stekker uit het dossier-Ronaldo. De Engelse kampioen hield de lijn met zaakwaarnemer Jorge Mendes tot vrijdagmiddag open, maar voelde aan dat die ook met Ronaldo's ex-club Man United rond de tafel had gezeten. Voordeel Man United, dat in vergevorderde onderhandelingen is met CR7 en zijn entourage.
Lees verder

Scala-koor te horen in veelbesproken trailer 'Spencer': "Om de zoveel weken krijgen we een aanvraag uit Hollywood"
De veelbelovende film 'Spencer' heeft een eerste trailer gekregen, met muziek van niemand minder dan Scala en de Kolacny-broers. De Amerikaanse film over de Britse prinses Diana (1961-1997), draait vanaf 5 november in de bioscopen. De film speelt zich af in drie dagen in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De Amerikaanse actrice Kristen Stewart, vooral bekend van de 'Twilight'-films, speelt de hoofdrol. Zij vertelde voorafgaand aan de opnames dat ze het "intimiderend" vond om Diana te spelen. Om de prinses zo goed mogelijk neer te zetten, werkte de actrice met een dialectcoach en las ze haar biografie om zoveel mogelijk over Diana te weten te komen. "Ik wil haar niet zomaar spelen, ik wil haar leren kennen", zei ze toen.
Lees verder

De Federal Reserve kan dit jaar beginnen met afbouw opkoopprogramma
De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, kan later dit jaar beginnen met het afbouwen van zijn grote opkoopprogramma dat wegens de coronacrisis werd opgetuigd. Maar er zal geen haast zijn bij het verhogen van de rente, zei Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij hield een toespraak op de virtuele vergadering van centrale bankiers in Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming.
Lees verder

Verdwaald Belgisch koppel veilig en wel teruggevonden in bossen Ligurië, helikopter ingezet
Een Belgische man (30) en vrouw (23) zijn donderdagavond veilig en wel teruggevonden na enkele uren te zijn verdwaald in de dichte bossen van het noordwestelijke Italiaanse dorp Rocchetta Nervina (Ligurië), melden lokale media.
Lees verder

Jakobsen moet rol lossen, dus zorgt Sénéchal in chaotische Vuelta-sprint voor nieuwe zege Wolfpack
Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick.Step) won de dertiende etappe in de Vuelta. De rode loper werd uitgerold voor de hattrick van Fabio Jakobsen, maar die haakte plots af (door pech?). De Fransman maakte het in een ontregelde sprint dan maar af voor The Wolfpack. Odd Christian Eiking blijft leider.
Lees verder

Kan je staan op een struisvogelei? Kathleen test het uit in 'Villa Zuid-Afrika'
De vraagstukken des levens zien er in een land als Zuid-Afrika net iets anders uit dan in ons Belgenlandje. Zo vraagt Kathleen Aerts (43) zich af of je op een struisvogelei kan staan. De zangeres test het uit in haar docusoap 'Villa Zuid-Afrika', en krijgt daarbij de hulp van haar gezin.
Lees verder

Defensie-expert Sven Biscop: "Biden moet nu rode lijn voor taliban trekken: 'Als jullie dit toelaten, voeren wij gerichte acties uit'"
Terreurbeweging IS-K zal vermoedelijk niet internationaal toeslaan en Amerikaans president Joe Biden kan de hypocriete kritiek van zijn Republikeinse tegenstanders naast zich neerleggen. Wel had hij de aftocht van de Amerikaanse troepen beter moeten plannen. Nu moet hij vooral verhinderen dat Afghanistan een thuishaven voor terrorisme wordt, en dat zal overleg met de taliban vergen. "Na twintig jaar kunnen we enkel hopen dat het land snel stabiliseert, al is het met een regime dat het onze niet is", meent defensie-expert Sven Biscop (UGent/Egmont Instituut). Hij heeft er goede hoop op dat de taliban lessen heeft getrokken uit hun strategische fouten.
Lees verder

Ferrari met Belgische nummerplaat betrapt tegen 270 km/u aan Costa del Sol
De Spaanse politie heeft op de A7 tussen Marbella en Malaga een Ferrari met Belgische nummerplaat tegengehouden die aan een waanzinnige snelheid slalomde tussen het verkeer. De helikopter stelde een topsnelheid van 270 km/u vast. Aan het stuur zat een Nederlander "die dringend een vlucht moest halen".
Lees verder

TRANSFER TALK. De ene wereldspits voor de andere? PSG denkt aan Haaland mocht Mbappé vertrekken
Het einde van de zomermercato nadert, maar er zit nog wel wat aan te komen. De nakende megatransfer van Kylian Mbappé (Real Madrid) houdt voetbalminnend Europa in zijn greep. En ook in België hangt er nog wel wat in de lucht. Zo lijkt Club Brugge nog te zullen uithalen. Op deze pagina zit u goed voor al het transfernieuws uit binnen- en buitenland!
Lees verder

Burgemeesters willen met politieverordening nieuwe regels over tuinen en goederenrecht omzeilen: "Je moet bij de Vlaming maar van één ding afblijven: zijn eigendom!"
Woensdag 1 september gaat het nieuwe Goederenrecht in voege, maar dat stuit op verzet bij een aantal burgemeesters. "Je moet maar van één ding bij de Vlaming afblijven en dat is zijn eigendom", zegt Peter Reekmans, burgemeester van Glabbeeek.
Lees verder

3M moet lozingen uit PFBSA-houdende processen onmiddellijk stoppen
De Omgevingsinspectie heeft beslist om een veiligheidsmaatregel op te leggen aan 3M. Het lozen van de proceswaters van de PFBSA-houdende processen moet onmiddellijk stoppen. Ze mogen niet langer afgevoerd worden naar de waterzuiveringsinstallatie op het bedrijfsterrein van 3M, maar moeten verwerkt worden volgens de beste beschikbare technieken. Dat laat het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag weten.
Lees verder

PORTRET. Ronaldo, de man die op z'n 36ste terugkeert naar Man United: "Mensen fluiten mij uit omdat ik knap, rijk en een goede voetballer ben"
Van een sensationele transfer gesproken. Cristiano Ronaldo keert na twaalf jaar terug naar Manchester United. Een portret van de 36-jarige Portugees, die niemand onberoerd laat. "Ronaldo wil ons altijd weer laten zien dat hij het waard is om te leven en dat hij er wel degelijk toe doet."
Lees verder

België evacueerde voorbije dagen bijna 500 kinderen, "Nog zeker 55 mensen achtergebleven in Afghanistan"
België heeft de afgelopen week 496 kinderen geëvacueerd uit Afghanistan. Dat melden Buitenlandse Zaken, Defensie en Asiel en Migratie in een gemeenschappelijk persbericht. In totaal werden tot nog toe 1.216 mensen overgebracht naar de militaire luchthaven van Melsbroek. De Belgische ambassade in Islamabad heeft intussen van zeker 55 mensen bericht gekregen dat ze zich nog in Afghanistan bevinden en het land willen verlaten. Dat werd vernomen uit diplomatieke bron.
Lees verder

Spelers Manchester United kijken ogen uit bij komst Ronaldo: "Wow, wow, wow. Welkom thuis"
Cristiano Ronaldo (36) keert terug naar Manchester United. En daar zijn zijn toekomstige ploegmaats maar wat blij mee. Op Twitter deel het gros van de United-selectie haar vreugde. Hieronder een overzicht, van 'makelaar' Bruno Fernandes - die het met Ronaldo over zijn mogelijke overstap had - tot de 'bange uren' die Jadon Sancho beleefde.
Lees verder

Stig Broeckx traint voor 'De Hel van de Kempen': "Die eerste keer weer op mijn koersfiets: dat voelde echt als een bevrijding"
Hij heeft de hel gezien in zijn loodzware revalidatie na een half jaar coma, maar Stig Broeckx (31) heeft volgende maand opnieuw afspraak in de hel. Voor het goede doel gaat hij - eindelijk weer op zijn geliefde koersfiets - 'de hel van de Kempen' fietsen. Met 'zeg nooit nooit' op zijn fietshelm dokkert hij over kasseien. "Na 10 kilometer ben ik bekaf omdat ik mij zo hard moet concentreren en ik lig geregeld tegen de grond, maar het is zalig om weer te fietsen."
Lees verder

Ronaldo neemt afscheid van Juventus-fans: "Ik zal altijd een van jullie zijn"
Oude liefde roest niet. Cristiano Ronaldo keert na twaalf jaar terug naar Manchester United. Op Instagram neemt de Portugees afscheid van de fans van Juventus.
Lees verder

Nu Batman's hulpje Robin uit de kast kwam: wordt Hollywood eindelijk diverser?
In een nieuw stripboek out Batmans rechterhand Robin zich als biseksueel. Met de verhaallijn zet uitgever DC Comics in op de representatie van minderheden. Ook concurrent Marvel pakt uit met de biseksuele Loki, de eerste zwarte Captain America en een bijna uitsluitend vrouwelijke cast in 'Black Widow'. Maar doen ze dat enkel en alleen uit maatschappelijk engagement? Of is er meer aan de hand? "Diversiteit, dat verkoopt."
Lees verder

Nieuwe recordtransfer voor Club Brugge: blauw-zwart betaalt 9 miljoen euro voor Sowah, die voor vier jaar tekent
Dat heet snel schakelen. Na het afhaken van toptarget Daramy - hij kiest voor Ajax - plukt Club Brugge Kamal Sowah (21 en ex-OHL) bij Leicester weg. Kostenplaatje: 9 miljoen euro. Sowah wordt daarmee de nieuwe recordtransfer van Club, hij tekent voor vier jaar.
Lees verder

Elektrische automaker Rivian mikt op beurswaarde van 80 miljard dollar
De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Rivian heeft een aanvraag ingediend voor een beursgang in New York. Bronnen zeiden tegen persbureau Bloomberg dat het bedrijf daarbij mikt op een waardering van 80 miljard dollar, omgerekend bijna 68 miljard euro.
Lees verder

Stevige domper voor Anderlecht: operatie dreigt voor Hannes Delcroix, die moet passen voor de Rode Duivels
Een serieuze tegenvaller. Meer dan waarschijnlijk moet Hannes Delcroix onder het mes. De sterkhouder van Anderlecht bezeerde zich woensdag aan de linkerknie. Om de precieze ernst van het letsel te bepalen, is wellicht een operatie nodig, wat doet vrezen dat hij lange tijd out zal zijn. Delcroix is zondag sowieso niet beschikbaar voor de topper tegen Racing Genk. Ook voor de Rode Duivels zal hij moeten passen. Vorige seizoen kende Delcroix al brute pech, toen hij een blessure opliep aan de rechterknie en zo het EK miste. Mocht de speler maanden moeten revalideren, is het maar de vraag of Anderlecht zich in het hart van de defensie nog zal versterken.
Lees verder