Doorgaan naar hoofdcontent

Sarah Ferguson hint op verzoening tussen Harry en William: “Diana heeft iedereen dichter bij elkaar gebracht”

HLN
Sarah Ferguson hint op verzoening tussen Harry en William: "Diana heeft iedereen dichter bij elkaar gebracht"
Sarah Ferguson (61), de ex-vrouw van prins Andrew, lijkt ernaar te hinten dat er beterschap in zicht is wat de koninklijke vete betreft. Specifiek doet ze vermoeden dat het eindelijk wat vlotter loopt tussen prinsen Harry en William, die volgens insiders aan het hart van de ruzie liggen.
Lees verder

Transfer Talk. Anderlecht-target Kouamé is in het land - Arsenal haalt Ødegaard terug naar Londen
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

China zet volgende stap in reguleren techsector
Het Nationale Volkscongres van China heeft een wet aangenomen die de privacy van mensen online beter moet beschermen. De regels gaan op 1 november in, meldde staatspersbureau Xinhua. De privacywet betekent een nieuwe inspanning van Peking om de techsector te reguleren. Het wetsvoorstel was eind april al openbaar gemaakt.
Lees verder

Chinese wet over online persoonsgegevens belangrijke stap in reguleren techsector
Het Nationale Volkscongres van China heeft een wet aangenomen die de privacy van mensen online beter moet beschermen. De regels gaan op 1 november in, meldde staatspersbureau Xinhua. De privacywet betekent een nieuwe inspanning van Peking om de techsector te reguleren. De wet heeft als doel misbruiken bij de verzameling van persoonsgegevens aan banden te leggen.
Lees verder

IN BEELD. 40 keer minder volk, maar Chokri geniet van 'Pukkelpop light'
Het is een schrale troost voor wie had gehoopt met meer dan 66.000 man opeengepropt te shaken dezer dagen op Pukkelpop, maar "het is beter dan niks" klinkt het unaniem. Met 1.500 zijn ze, de festivalgangers van het Pukkelpopkwartier, dat nog het hele weekend plaatsvindt aan de Muziekodroom in Hasselt. Zonder mondmasker en afstandsregels mogen bezoekers met een Covid Safe Ticket alle remmen losgooien.
Lees verder

Bruggeling (42) overleden na tragisch verkeersongeval in Italië
Bij een tragisch ongeval op vakantie in Italië is Bruggeling Henri Vandelanotte (42) om het leven gekomen. Dat meldt de Brugse hockeyclub, waar Henri actief was. De veertiger werd aangereden door een scooter en bezweek aan zijn verwondingen.
Lees verder

Football Talk. Vier coronagevallen bij Arsenal: Lacazette out voor Chelsea, Aubameyang mogelijk wel fit
Arsenal moest het op de openingsspeeldag van de Premier League tegen Brentford zonder aanvallers Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette doen. Dat had een goeie reden, want gisteren maakten de Gunners bekend dat beiden positief getest hadden op het coronavirus, net als reservedoelman Alex Runarsson en flankspeler Willian. Lacazette en Runarsson zijn volgens de club nog herstellende, terwijl Aubameyang mogelijk wél fit geraakt voor de topper tegen Chelsea komende zondag. Die match moet ook het tweede debuut van Romelu Lukaku bij de Blues worden.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Stockverkoop in voormalige Brantanowinkels: tweede paar schoenen aan 1 euro
Back to school met een nieuw paar schoenen? Dan ga je best even langs in de voormalige Brantanowinkel in Halle of Anderlecht. Leden van de Facebookgroep Promojagers België, die de strafste kortingsacties met elkaar delen, deden er alvast enkele interessante koopjes. Ook op andere plaatsen in Vlaanderen vind je dit weekend enkele interessante uitverkopen. Gunther Devisch van Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

Kathleen Aerts staat woensdag op 'Tien Om Te Zien', mét haar zoontjes: "Ze dromen al van een eigen rapalbum"
Voor 'The Masked Singer' kroop Kathleen Aerts (43) nog in de huid van Zeemeermin, maar verder liet ze sinds K3 op muzikaal vlak niet veel meer van zich horen. Iets waar nu eindelijk verandering in komt. Speciaal voor haar realityreeks 'Villa Zuid-Afrika' bracht ze de single 'Droom!' uit, en volgende week staat Kathleen samen met zonen Jay en Lewis op het podium van 'Tien Om Te Zien'. Hoe kwam dat allemaal tot stand? Mikt Kathleen op een nieuwe zangcarrière? En hoe staan de zaken in Zuid-Afrika?
Lees verder

Taboeloos interview met Pro League-CEO Pierre François: "De macht van de grote clubs is niet per se een slechte zaak"
Hij kon gaan rentenieren tussen de paarden op z'n manege in de Ardennen. In de plaats daarvan koos Pierre François (65) om te vechten voor een nieuw contract als CEO van de slangenkuil genaamd de Pro League. Nog één jaar blijft hij. En dan is het definitief gedaan. "Ja, ik heb een groot ego. Anders overleef je niet in het voetbal."
Lees verder

Louis Vuitton blaast 200 kaarsjes uit. Onze moderedacteur schetst hoe het luxemerk de wereld veroverde: "Al op zijn 14e trok Vuitton naar Parijs"
Vorige week vierden we de 200ste verjaardag van meneer Louis Vuitton, de oprichter van het geliefde gelijknamige label. Voor de gelegenheid lanceert het Franse modehuis een videogame, een roman, een documentaire en een moderne update van de iconische LV-koffer. NINA's moderedacteur David Devriendt bespreekt de indrukwekkende geschiedenis van het merk. "Vuitton had het niet breed. Hij deed twee jaar over zijn tocht naar Parijs."
Lees verder

Verlinden (CD&V): "Tijd om mensen te belonen voor hoge vaccinatiebereidheid"
"Ik denk dat het tijd wordt dat we mensen belonen voor de duidelijke keuze voor vaccinatie die zij gemaakt hebben, ook voor de jongeren." Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vrijdagochtend gezegd op Radio 1. Om 14 uur komt het Overlegcomité samen over de coronamaatregelen.
Lees verder

Luister hier naar 'Zij', de eerste single van Gert Verhulst
Op het volledige album van Gert Verhulst (53) is het nog wachten tot 10 september, maar fans van de Studio 100-baas kunnen vanaf vandaag al luisteren naar zijn eerste single 'Zij'. Een nummer dat oorspronkelijk geschreven werd voor 'Het Huis Anubis'.
Lees verder

Achtste finales eindstation voor Osaka in Cincinnati
Naomi Osaka (WTA 2) heeft de derde ronde van het WTA 1.000-toernooi in Cincinnati (1.835.490 dollar) niet overleefd. De Japanse ging donderdag op het Amerikaanse hardcourt met 3-6, 6-3 en 6-3 onderuit tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA 76).
Lees verder

Wil je enkel scannen, printen en kopiëren? Voor dit budget heb je een degelijke printer
Een printer is onmisbaar in elk huishouden. Maar welk model kies je nu het best als je enkel wil printen, scannen en kopiëren? Heb je dan nood aan een groot en duur apparaat? Of kies je gewoon het goedkoopste model in de winkel? De keuze is enorm, maar een printer moet vooral aangepast zijn aan je behoeften. Daarnaast heb je best aandacht voor de inktkosten.
Lees verder

Club Brugge eerste Belgische club met cryptobedrijf als (mouw)sponsor
Club Brugge heeft een sponsordeal gesloten met het Nederlandse cryptobedrijf Blox. Dat schrijft De Tijd. Blauw-zwart is zo de eerste Belgische club ooit die gesponsord wordt door een speler op de cryptomarkt.
Lees verder

Dat belooft voor de Nations League-halve finale tegen de Rode Duivels: Didier Deschamps wil met Frankrijk terug naar zijn cynische roots
Het is wel nog even, maar op 7 oktober staan de Rode Duivels tegenover Frankrijk in de halve finale van de Nations League. Bij 'Les Bleus' willen ze het EK-debacle liefst zo snel mogelijk vergeten en daarvoor zal bondscoach Didier Deschamps het roer weer omgooien. "Op het EK ben ik afgeweken van mijn oorspronkelijke ideeën."
Lees verder

Streng toelatingsexamen en meer dan 17.000 euro per kwartaal: prins Gabriël (18) gaat studeren in Engeland
Prins Gabriël, die vrijdag zijn 18e verjaardag viert, vertrekt volgende maand naar Engeland om daar te gaan studeren. Daar begint hij aan een opleiding bij het National Mathematics and Science College in Warwickshire. De prins zal een vooropleiding van een jaar volgen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

Minister-president Vervoort: "Versoepelingen in Brussel moeten nog zeker maand wachten"
Brussel zal nog minstens een maand moeten wachten op een versoepeling van de coronamaatregelen. Dat heeft minister-president Rudi Vervoort (PS) vandaag gezegd, enkele uren voor het Overlegcomité van start gaat. De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel zullen verdwijnen.
Lees verder

Studenten aan hogeschool of universiteit mogen komend academiejaar opnieuw voltijds naar de campus
Bij de start van het nieuwe academiejaar mogen Vlaamse hogescholen en universiteiten opnieuw voltijds contactonderwijs organiseren. Dat zijn Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de vertegenwoordigers van hogescholen, universiteiten en studenten overeengekomen.
Lees verder