Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 augustus 2021

Ronald Gaastra stopt als hoofdtrainer Vlaamse zwemfederatie en is kritisch over topsportbeleid: “Ik ben er klaar me...

HLN
Ronald Gaastra stopt als hoofdtrainer Vlaamse zwemfederatie en is kritisch over topsportbeleid: "Ik ben er klaar mee"
Ronald Gaastra stopt eind dit jaar als hoofdtrainer van de Vlaamse zwemfederatie (VZF). Zo neemt hij de vlucht vooruit: volgens hem zou de federatie zijn contract toch niet verlengen: "Vier jaar geleden was ik een topcoach en nu zogezegd niet meer. Ik ben er klaar mee."
Lees verder

Mannenpil komt dichterbij werkelijkheid dankzij donatie van 1,5 miljoen door Bill & Melinda Gates Foundation
De anticonceptiepil voor mannen is onlangs een stapje dichterbij bestaan gekomen. De Bill & Melinda Gates Foundation deed een genereuze donatie van anderhalf miljoen euro, en hoopt daarmee de universiteit van Dundee, die al jaren bezig is met onderzoeken van contraceptie voor mannen, een duwtje in de rug te geven.
Lees verder

Vakantiefiles trager op gang op tweede 'zwarte zaterdag'
Het is vandaag de tweede 'zwarte zaterdag' in Frankrijk, maar de vakantiefiles komen trager op gang dan vorige week. Dat melden mobiliteitsorganisaties VAB en Touring.
Lees verder

Laagvlieger raast met 224 kilometer per uur politie voorbij op A12
De lokale politie heeft vrijdag in Willebroek een bestuurder staande gehouden die 224 kilometer per uur reed op de A12. Een andere bestuurder overhandigde tijdens de verkeersactie een vals rijbewijs.
Lees verder

Eerst verdachten geven aanvallen op politie bij rellen Capitool toe
Er hebben in de Verenigde Staten voor het eerst twee verdachten schuld bekend aan het aanvallen van agenten tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari. De 44-jarige Scott Fairlamb en Devlyn Thompson (28) hebben volgens Amerikaanse media een deal gesloten met aanklagers en riskeren een jarenlange gevangenisstraf.
Lees verder

Coach Frank Vogel verlengt contract bij LA Lakers
Los Angeles Lakers heeft het contract van coach Frank Vogel (48) verlengd. Zijn vorige overeenkomst zou na het seizoen 2021-22 aflopen. De contractduur maakte de NBA-club nog niet bekend. Verder werden ook heel wat transfers geofficialiseerd.
Lees verder

Brandweervrouw en 'vroedman' ontkrachten de clichés: "Vooral je karakter bepaalt of je hier op je plaats bent"
Hoe gelijk mannen en vrouwen en de kansen die ze krijgen/verdienen ook mogen zijn, in de praktijk blijken sommige beroepen bitter weinig divers wat betreft de aanwezigheid van beide geslachten. Volgens onderzoek van de FOD Economie is vroedvrouw het minst mannelijke beroep: 99% van de beoefenaars is vrouw. Het omgekeerde is waar voor heel wat bouwberoepen en brandweerlui, waar 99% van de professionelen mannen zijn. Jobat.be laat een uitzonderlijke man en vrouw aan het woord.
Lees verder

"Ik ben niet het type dat gaat lobbyen om op tv te komen": Sandra Kim staat na anderhalf jaar eindelijk weer op het podium
Sinds haar overwinning in 'The Masked' Singer heeft Sandra Kim (48) opnieuw de Vlaamse harten veroverd. Zelf is ze vooral blij dat ze weer mag optreden. Deze zomer is ze te zien en te horen met haar liveband, en debuteert ze op de Parkies-concerten. Tijd voor een gesprek over haar metekindje, een mogelijke deelname aan 'Liefde voor Muziek' en haar Italiaanse roots. "Ik ben niet echt trots op de Italiaanse overwinning op het Songfestival."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Exact 10 jaar geleden trok Lukaku een eerste keer naar Chelsea: "Al na een week zag ik het niet meer zitten"
Geen boze tweet van Jordan Lukaku dit keer. Ook geen antwoord van Romelu Lukaku. Dag op dag 10 jaar na zijn eerste transfer naar Chelsea kan de Londense club de cirkel rondmaken. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, maar dan in een andere context. Maar voor het zover is, eerst een throwback naar augustus 2011.
Lees verder

"Belangrijk personage komt om het leven in eerste aflevering van 'Sex And The City'-reboot"
De opnames van de 'Sex And The City'-reboot 'And Just Like That' zijn momenteel volop aan de gang. Eerder deze week deelde Sarah Jessica Parker (56) nog een setfoto op haar sociale media en ondertussen wordt er ook volop gespeculeerd over de verhaallijn van de reeks. Verschillende bronnen beweren namelijk dat er een belangrijk personage om het leven komt in de allereerste aflevering van de reboot.
Lees verder

Cuba laat voor het eerst KMO's toe
In Cuba is vrijdag een wet goedgekeurd die toelaat om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) op te richten. Het gaat om een langverwachte maatregel.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. "Peggy is niet meer. Tournée générale!": hoe 'Jan De Weerwolf' de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares voor dood achterliet
Tien jaar geleden schallen de liedjes van Bryan Adams over de wei van Werchter tijdens TW Classic. Amper zeven kilometer verder wordt intussen het lichaam van Peggy (40) als een hond gedumpt in het centrum van Holsbeek. De man met wie ze het laatst was gezien, zit op dat moment in toplessbar 'Exit'. Jan De Meersman verbrast er 2.000 euro aan champagne. Als hij 's nachts stiepelzat thuiskomt, wordt hij meteen in de boeien geslagen. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.
Lees verder

Overstroming onthult verborgen nazi-schat in muur van Duitse woning
De overstromingen die de stad Hagen in West-Duitsland troffen, hebben een geheime Nazi-schat uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. Dat schrijft het Duitse blad Bild. Volgens onderzoekers zou het huis vroeger een kantoor van de Nazi-partij geweest zijn.
Lees verder

LIVE. De Ketele en Ghys doen in finale ploegkoers vol mee voor medailles!
De Olympische Spelen zitten er bijna op, maar it ain't over 'till the fat lady sings. Kenny De Ketele en Robbe Ghys doen vandaag als outsiders nog een gooi naar een medaille in de ploegkoers. Kunnen de Belgen verrassen? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

KOERS KORT. Na Almeida trekt ook Pascal Ackermann naar UAE Team Emirates
Opnieuw een toptransfer voor UAE Team Emirates. De snelle Duitser Pascal Ackermann komt over van Bora-hansgrohe en tekende een contract van twee jaar bij de ploeg van Tadej Pogacar. De Sloveense winnaar van de Ronde van Frankrijk zette eind juli zijn handtekening onder een nieuw contract tot eind 2027. De 27-jarige Duitser won onder meer al twee etappes in de Ronde van Italië en twee etappes in de Ronde van Spanje. Ackermann wordt bij Bora-hansgrohe vervangen door de Ier Sam Bennett. Hij verlaat Deceuninck-Quick.Step en keert terug naar de oude stal.
Lees verder

Panama en Colombia vergemakkelijken doorgang migranten naar VS
Panama en Colombia willen het voor migranten op doorreis naar de VS makkelijker maken. Beide landen hebben daarover een akkoord bereikt. Het akkoord heeft te maken met de migratiestroom door de onherbergzame Panamese jungle.
Lees verder

Dj-duo Lowriderz maakt na twee jaar een comeback
Het befaamde dj-duo Lowriderz, bestaande uit 'Big Brother'-kandidaat Nick Kraft en Bjorn Aerts, maakt een comeback. In 2019 trokken de twee nog de stekker uit het project, maar in een bericht op een sociale media maken Nick en Bjorn nu duidelijk dat Lowriderz weer helemaal terug is.
Lees verder

40-tal bewoners geëvacueerd na zware brand op Zeedijk in Oostende: "De ravage is groot"
In Oostende is zaterdagochtend een 40-tal bewoners van een appartementsgebouw geëvacueerd na een zware brand op het gelijkvloers. Het medisch rampenplan werd afgekondigd, maar uiteindelijk raakten slechts twee mensen bevangen door de rook. De winkel waar het vuur ontstond, Linda Carts, is volledig vernield. "We voorzien voor iedereen de nodige begeleiding", zegt waarnemend burgemeester Kurt Claeys.
Lees verder

Verschillende landen roepen hun burgers op Afghanistan dringend te verlaten
Het Verenigd Koninkrijk roept zijn landgenoten op Afghanistan "onmiddellijk" te verlaten vanwege de "verslechterende veiligheidssituatie" door de oprukkende islamistische taliban. Ook Nederland en de Verenigde Staten hebben hun burgers opgeroepen het land te verlaten.
Lees verder

Deze rechten moeten volgens transgender personen Nora, Flor en Yesha dringend veranderen. "Trans zijn is zoveel meer dan de medische aspecten"
Op 7 augustus is het de Internationale Dag van de Transgender Rechten. Hoewel transgender personen in theorie dezelfde rechten hebben als eender wie, worden ze in de praktijk vaak geconfronteerd met discriminatie, stereotypes en geweld. Om een vuist te maken tegen transfobie, laten we drie transgender personen aan het woord. Nora (25), Flor (24) en Yesha (31) vertellen welke wetten en regels dringend aangepast moeten worden. Van terugbetaling voor medicatie tot een beter framework voor surrogaatmoeders. "Voor een land dat zo fier is op z'n progressiviteit, laat België toch veel steken vallen."
Lees verder