Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 augustus 2021

Radja Nainggolan ontbindt contract bij Inter

HLN
Radja Nainggolan ontbindt contract bij Inter
Je zou het bijna vergeten, maar naast Romelu Lukaku stond er nog een Belg onder contract bij Inter. Stond. Radja Nainggolan (33) heeft zijn contract bij de Italiaanse landskampioen ontbonden. Beide partijen kwamen daarvoor tot een akkoord. Hij is dus nu een vrije speler. De kans is groot dat hij transfervrij naar Cagliari trekt, waar hij ook de afgelopen twee seizoenen nog actief was. Goed voor de portemonnee van de Chinese eigenaar van Inter is de contractontbinding wel.
Lees verder

Ethiopische premier roept tot algemene mobilisatie op
De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft dinsdag "alle geschikte en meerderjarige" Ethiopiërs opgeroepen zich weer bij het leger aan te sluiten. Het al negen maanden durende conflict in Tigray is de laatste weken overgeslagen naar twee belendende regio's in het noorden.
Lees verder

Vlaanderen integreert 'chat na seksueel geweld' in bestaande Vlaamse hulplijnen
De online hulplijn voor slachtoffers van seksueel geweld wordt overgenomen door Vlaanderen en zal worden geïntegreerd in de twee bestaande Vlaamse hulplijnen 1712 en nupraatikerover.be (NPIE). Dat meldt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). Hij trekt 600.000 euro uit om deze chatlijn uit te baten.
Lees verder

Na klimaatrapport: eilandstaten roepen wereld op om hun toekomst te redden
Tientallen eilandstaten roepen de wereld op om alles in het werk te stellen om hun toekomst te redden. "We moeten de tendens ombuigen", verklaarde Diann Black-Layne van de Alliantie van Kleine Eilandstaten (AOSIS). "Onze toekomst staat op het spel."
Lees verder

Dochter van Paul Walker is verloofd
Meadow Walker, de dochter van de in 2013 overleden acteur Paul Walker, is verloofd. Dat deelde het 22-jarige model mee op Instagram. De gelukkige met wie ze in het huwelijksbootje zal stappen, is acteur Louis Thornton-Allan.
Lees verder

LIVE. PSG bevestigt transfer van Messi, die na aankomst in Parijs wuift naar uitzinnige menigte - Argentijn wordt morgen om 11u voorgesteld
De kogel is door de kerk. Lionel Messi verlaat FC Barcelona voor Paris-Saint Germain. De Argentijn is inmiddels in Parijs om zijn medische testen af te leggen, morgen volgt de voorstelling in het Parc des Princes. Volg hier alle nieuwtjes over de nieuwste aardverschuiving in het topvoetbal LIVE!
Lees verder

LIVE. PSG bevestigt transfer van Lionel Messi, die na aankomst in Parijs wuift naar uitzinnige menigte
De kogel is door de kerk. Lionel Messi verlaat Barcelona voor Paris-Saint Germain. De Argentijn is inmiddels in Parijs om zijn medische testen af te leggen, morgen volgt in principe de voorstelling in het Parc des Princes. Volg hier alle nieuwtjes over de nieuwste aardverschuiving in het topvoetbal LIVE!
Lees verder

15 kinderen gewond nadat circustent gaat vliegen op bivak: "We dachten meteen aan de Pukkelpopstorm"
Chiro Loksbergen sloot maandagnamiddag hun bivak af toen alles opgeruimd was en alleen de circustent nog rechtstond. De ouders kwamen hun kinderen binnen het uur ophalen, tot het plots begon te regenen en de 110 kinderen met begeleiding ging schuilen in de circustent. Een valwind beukte op de tent in en tientallen piketten en palen gingen rondvliegen. Maar liefst 15 kinderen geraakten gewond. "Héél angstaanjagend om mee te maken", vertelt hoofdleidster Stephanie Jordens.
Lees verder

Emiel 'Mil' De Cock (78) stierf nadat jonge autobestuurder door gevel van zijn woning rijdt: "Bij Mil was iedereen welkom"
Een bouwvakker en een duivenmelker, maar vooral een ongelofelijk warm en lief persoon. Zo herinneren buurtbewoners en familie de 78-jarige Emiel 'Mil' De Cock uit Putte. Zijn plotse dood na een verkeersongeval, waarbij hij onder de brokstukken van zijn eigen gevel werd bedolven, slaat diepe wonden. "Dit is gewoon niet te vatten. Gisteren zaten we nog samen in zijn serre en nu is hij er niet meer", zegt zijn schoonbroer Joris.
Lees verder

Emiel 'Mil' De Cock (78) stierf nadat jonge autobestuurder door gevel van zijn woning rijdt
Een bouwvakker en een duivenmelker, maar vooral een ongelofelijk warm en lief persoon. Zo herinneren buurtbewoners en familie de 78-jarige Emiel 'Mil' De Cock uit Putte. Zijn plotse dood na een verkeersongeval, waarbij hij onder de brokstukken van zijn eigen gevel werd bedolven, slaat diepe wonden. "Dit is gewoon niet te vatten. Gisteren zaten we nog samen in zijn serre en nu is hij er niet meer", zegt zijn schoonbroer Joris.
Lees verder

Biopic brengt liefdesleven van Céline Dion weer onder de aandacht: "Ze was amper twaalf toen ze haar 26 jaar oudere man leerde kennen"
Met gemengde gevoelens werd tijdens het filmfestival van Cannes de Franse biopic 'Aline' onthaald, gebaseerd op de carrière van Céline Dion (53). Vooral haar relatie met de 26 jaar oudere René Angélil, die uitgebreid aan bod kwam in de prent, ging veelvuldig over de tongen. "Het is ongemakkelijk om deze onwennige romance te bekijken", schreef The Daily Beast. De zangeres was immers amper 12 toen ze de grote liefde van haar leven leerde kennen. Een portret van een Canadese nachtegaal die naast een opmerkelijk liefdesverhaal ook een stevig gespijsde bankrekening en een uit de hand gelopen schoenverslaving heeft.
Lees verder

Aantal nieuwe coronagevallen in Nederland daalt minder snel dan vorige weken
Het aantal nieuwe coronagevallen daalt verder in Nederland, maar de afname gaat aanzienlijk langzamer dan in de vorige weken. In de afgelopen zeven dagen zijn 18.048 mensen positief getest. Dat is 14 procent minder dan een week geleden. Toen meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat het in zeven dagen tijd 21.005 meldingen van positieve tests had gekregen.
Lees verder

OVERZICHT. Dit weekend terug volle voetbalstadions, met en soms zelfs zonder Covid Safe Ticket
Vanaf dit weekend mogen de Belgische voetbalstadions weer volledig gevuld zijn met thuisfans. Dat is mogelijk dankzij het Covid Safe Ticket, waarmee fans kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, een negatieve PCR-test hebben afgenomen of de voorbije zes maanden hersteld zijn van corona. Bij Charleroi gaan ze nog een stapje verder. Zij reserveren een tribune voor supporters die geen Covid Safe ticket kunnen voorleggen. Wat doen de andere clubs dit weekend? Een overzicht.
Lees verder

Duitsland zet ongevaccineerden verder onder druk: coronatest vanaf 11 oktober niet meer gratis
De Duitse autoriteiten gaan ongevaccineerden verder onder druk zetten. Coronatests zijn vanaf 11 oktober niet meer gratis. Met de stap moeten ongevaccineerden worden overgehaald zich alsnog te laten inenten, melden Duitse media over het besluit van de regering in Berlijn en de zestien deelstaten.
Lees verder

Taliban veroveren zevende Afghaanse provinciehoofdstad
Talibanstrijders hebben opnieuw een Afghaanse provinciehoofdstad ingenomen. Het kostte de radicaalislamitische beweging minder dan een week om zeven van de 34 provinciehoofdsteden in handen te krijgen. Tienduizenden Afghanen zijn op de vlucht geslagen naar onder meer de hoofdstad Kabul.
Lees verder

Wie minder migraine wil moet meer omega 3 eten, toont nieuwe studie: "Werkt beter dan medicijnen"
De geneeskunde zoekt naarstig verder naar een middel tegen migraine. In een nieuw onderzoek gingen wetenschappers na wat de impact is van dieet. En die is groot, observeerden ze voor het eerst: meer omega 3 en minder omega 6 op het menu zorgt voor aanzienlijk minder pijn.
Lees verder

Erika Vlieghe: "Alles nu loslaten zou start schooljaar hypothekeren"
Een "big bang", alles loslaten zoals de Limburgse infectioloog Jeroen van der Hilst gisteren bepleitte, is volgens zijn collega Erika Vlieghe nu geen goede zaak. Ze vreest dat dit de start van het schooljaar zal hypothekeren.
Lees verder

Bioscoopketen AMC gaat bitcoins accepteren als betaalmiddel
De Amerikaanse bioscoopketen AMC wil voor het einde van het jaar bitcoins accepteren als betaalmiddel. Dat heeft topman Adam Aron gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers van het bedrijf. De bitcoin is de laatste weken bezig met een opmars.
Lees verder

Inkomen van rijkste Vlamingen ligt nog steeds ruim drie keer hoger dan dat van armsten
In 2019 lag het huishoudinkomen van de 20 procent rijkste inwoners van het Vlaamse Gewest 3,4 keer hoger dan het huishoudinkomen van de 20 procent armste inwoners. Dat meldt Statistiek Vlaanderen vandaag, op basis van het cijfermateriaal van de enquête van 'European Union - Statistics on Income and Living Conditions' (EU-SILC) voor het jaar 2020.
Lees verder

Tien procent van Vlamingen kan moeilijk rondkomen, 15 procent kan geen vakantie betalen
Zo'n 10 procent van de bevolking in het Vlaamse Gewest geeft aan deel uit te maken van een huishouden dat moeilijk tot zeer moeilijk rondkomt met het beschikbare inkomen. Dat komt overeen met ongeveer 660.000 mensen. Vijftien procent maakt deel uit van een gezin dat zich om financiële redenen geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven, wat overeenkomt met 950.000 mensen. Dat meldt Statistiek Vlaanderen dinsdag op basis van het cijfermateriaal van de EU-enquête 'Statistics on Income and Living Conditions' (SILC) voor het jaar 2020.
Lees verder