Doorgaan naar hoofdcontent

Politie houdt oogje in het zeil tijdens literaire avond met Delphine Lecompte in Brugge: “Voor het geval er protest...

HLN
Politie houdt oogje in het zeil tijdens literaire avond met Delphine Lecompte in Brugge: "Voor het geval er protesten zouden zijn"
De politie was zaterdagavond aanwezig op een literaire avond met Delphine Lecompte in het Gezellehuis in Brugge. De dichteres zorgde afgelopen week voor heel wat commotie met een lezersbrief over pedofilie in Humo. "We wilden toezicht houden voor het geval er protesten zouden zijn", stelt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
Lees verder

Remco Evenepoel maakte exact één jaar geleden doodsmak: "Je bent mentaal sterker geworden"
Het is vandaag exact één jaar geleden dat Remco Evenepoel zijn horrorcrash maakte in de Ronde van Lombardije. Dat weet ook mama Agna. "Je bent mentaal één jaar sterker geworden", schreef ze vanochtend op sociale media.
Lees verder

Tiki-taka in Genk: zorgde Ito nu al voor goal van het seizoen?
Een collectief hoogtepunt, die derde goal van Racing Genk. Afgewerkt door Junya Ito. "De mooiste goal uit mijn carrière."
Lees verder

Duizenden manifestanten eisen aftreden Thaise premier, politie reageert hardhandig
Duizenden manifestanten in auto's en op tweewielers zijn samengekomen in het shoppingdistrict in Bangkok om het ontslag van de Thaise premier, Prayut Chan-O-Cha, te eisen. De premier ligt meer en meer onder vuur voor zijn aanpak van de coronacrisis en de impact daarvan op de economie.
Lees verder

LIVE (17u30). Kevin De Bruyne dan toch op de bank voor topper bij Tottenham
• 1ste speeldag • Premier League • Tottenham Stadium • De Bruyne begint op de bank
Lees verder

LIVE (17u30). Diego Simeone zet Yannick Carrasco in de basis voor seizoensopener bij Celta Vigo
• 1ste speeldag • La Liga • Estadio de Balaídos • Yannick Carrasco in de basis
Lees verder

LIVE. AA Gent is met voorsprong de betere ploeg tegen KV Mechelen, Tissoudali laat de 2-0 liggen
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • AA Gent wil op elan van tegen Riga verdergaan • KV Mechelen pakte 0/6 tegen Seraing en Eupen
Lees verder

Nederlandse in Kaboel: "Iedereen achterlaten is hartverscheurend"
Isabelle Langerak verlaat over enkele dagen de Afghaanse hoofdstad Kaboel, als haar geplande vlucht nog doorgaat tenminste. De Nederlandse maakt zich grote zorgen over haar Afghaanse vrienden en collega's die ze achterlaat. "Met mij komt het allemaal wel goed, maar het is zo'n dubbel gevoel dat ik wel weg kan en zij niet", klinkt het aan de telefoon. Langerak werkte gedurende bijna vijf jaar in het land als projectmanager voor de Britse organisatie Afghanaid. "Het is hartverscheurend om ze achter te moeten laten."
Lees verder

LIVE VUELTA. Aftellen naar massasprint, snelt Jasper Philipsen naar overwinning in Burgos?
Daags na de openingsproloog zijn de sprinters aan zet in de Vuelta. De eerste rit in lijn voert het peloton van Caleruega naar Burgos, een vlakke tocht van 167 kilometer. Sprint Jasper Philipsen naar de overwinning? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Nieuw 'annus horribilis' voor de Queen? Hoe de geschiedenis uit 1992 zich dreigt te herhalen
"Een annus horribilis", zo omschreef Queen Elizabeth (95) in 1992 haar jaar tijdens een ongezien openhartige toespraak. Hoewel de Britse koningin dat jaar haar 40ste jubileum zou vieren, was er van feestvreugde geen sprake. In 1992 werd dan ook voor het eerst duidelijk dat de leden van het hof helemaal niet altijd als één grote en gelukkige familie door het leven gaan. Hoe kon de Queen deze koninklijke crisis het hoofd bieden? En grijpt ze door alle ophef dit jaar ook nu weer naar haar 'rampenplan'?
Lees verder

RECENSIE. 'Mr. Corman': "Geen kant-en-klare reeks die je zomaar even in de microgolfoven duwt"
Het buitenbeentje onder de buitenbeentjes. Anders dan dat kunnen we 'Mr. Corman' op Apple TV+ niet echt omschrijven. Enfin, we gaan hier toch een poging doen om het geesteskind van acteur Joseph Gordon-Levitt iets meer gewicht te geven. Maar dat deze reeks zich moeilijk in een hokje laat stoppen, staat vast. Of u daarom enige reserve moet hebben? Evelien Delgouffe zoekt dat in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Vijf gewonden bij zware botsing: 18-jarige bestuurster in kritieke toestand afgevoerd
In de Rijselstraat in Wijtschate kwam het zondagnamiddag iets voor 15 uur tot een erg zware botsing tussen twee auto's. Eén auto belandde ondersteboven in de gracht. De bestuurster, een 18-jarig meisje, werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

LIVE. AA Gent is met voorsprong de betere ploeg tegen KV Mechelen, 2-0 lijkt een kwestie van tijd
• Vierde speeldag • Aftrap: 16u • AA Gent wil op elan van tegen Riga verdergaan • KV Mechelen pakte 0/6 tegen Seraing en Eupen
Lees verder

42-jarige vrouw neergestoken in haar appartement, cafébezoekers ontfermen zich over slachtoffer
In een appartement in de Bazelstraat in Kruibeke is zaterdagavond een 42-jarige vrouw neergestoken. Hoewel zwaargewond slaagde ze erin om zelf hulp te gaan halen in het café Tivoli aan de overkant van de straat. Politie en parket onderzoeken de zaak. Het slachtoffer verkeerde aanvankelijk in levensgevaar maar intussen is de vrouw stabiel en kon ze ook al verhoord worden.
Lees verder

LIVE. Kevin De Bruyne dan toch op de bank voor topper bij Tottenham
• 1ste speeldag • Premier League • Tottenham Stadium • De Bruyne begint op de bank
Lees verder

Motorrijder overleden bij ongeval in Ename: chauffeur van aanrijdende auto gearresteerd
Bij een verkeersongeval zondagnamiddag in de Martijn van Torhoutstraat (N46) in Oudenaarde is een motorrijder om het leven gekomen. De chauffeur van de aanrijdende auto is gearresteerd.
Lees verder

Tiener uit Lommel in Nederland opgepakt voor twee straatroven
De politie in Eindhoven heeft vrijdag een 15-jarige jongen uit Lommel opgepakt op verdenking van twee straatroven. Dat maakte de Nederlandse politie zondag bekend.
Lees verder

Belgisch succes in Vuelta: Philipsen is Jakobsen nét te snel af in eerste sprintersetappe
Jasper Philipsen heeft de eerste rit in lijn van de Vuelta gewonnen. Onze landgenoot toonde zich de snelste in een massasprint. Fabio Jakobsen en Michael Matthews vervolledigden de top drie, Primoz Roglic behield zijn leiderstrui.
Lees verder

LIVE (18u30). Kan Anderlecht een eerste keer winnen op verplaatsing tegen Cercle?
• Vierde speeldag • Aftrap: 18u30 • Cercle speelde gelijk in de Brugse derby • Anderlecht won nog niet buitenhuis
Lees verder

Peuter van 3 jaar oud doodgeschoten door 5-jarige jongen in Amerikaanse staat Minnesota
In de Amerikaanse staat Minnesota heeft een 5-jarige jongen een peuter van amper 3 jaar oud doodgeschoten. Het meisje en de jongen waren samen in een huis in de stad Bena. Of ze familie waren of niet is onduidelijk. De politie heeft bovendien nog niet achterhaald hoe het kind het wapen precies in handen heeft gekregen.
Lees verder