Doorgaan naar hoofdcontent

Philipsen wil in Vuelta terugslaan na tweede plaats op Champs-Élysées: “Was een van de grootste teleurstellingen ...

HLN
Philipsen wil in Vuelta terugslaan na tweede plaats op Champs-Élysées: "Was een van de grootste teleurstellingen in mijn carrière"
Als een hoopje ellende. Zo zat Jasper Philipsen (23) er iets minder dan een maand geleden bij op de Champs-Élysées, vlak na z'n nipte nederlaag tegen Wout van Aert. Daar is in de Ronde van Spanje weinig van te merken: Philipsen is vastberaden om te scoren. Te beginnen vandaag, als enige sprinter bij Alpecin-Fenix. "Je moet er niet lullig over doen: het feit dat Tim Merlier en ik elkaar afwisselden in de Tour heeft het niet makkelijker gemaakt."
Lees verder

Zweedse prins Julian gedoopt in paleiskapel Drottningholm
Prins Julian, de pasgeboren zoon van de Zweedse prins Carl Philip (42) en prinses Sofia (36), is zaterdag gedoopt. Dat gebeurde traditioneel met bronwater van het eiland Öland. Dat melden Zweedse media.
Lees verder

Onze chef voetbal zag een fitte, scherpe, goéde Eden Hazard, maar hij wil dat liever doodzwijgen: "Don't jinx it"
Eden Hazard was direct titularis in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen van Real Madrid. Heel Spanje zag dat het goed was. Maar onze chef voetbal heeft liever geen ronkende titels: "Laat de druk maar nog even weg van Hazard. Zo is het goed."
Lees verder

Belgische coronakaart kleurt opnieuw wat roder: Frankrijk bijna volledig rood, ook in Italië twee rode regio's erbij
De kaart met reisbestemmingen van de Belgische overheid kleurt alweer wat roder sinds vanmorgen. Afgezien van het centrum kleurt heel Frankrijk voortaan rood. Ook Italië krijgt er twee rode regio's bij: Calabrië en Basilicata.
Lees verder

Adele bouwt gigantisch herenhuis met slaapkamer van 100 m²: "Geschikt voor een van de grootste sterren op aarde"
Zangeres Adele (33) bouwt voor zichzelf een nieuw huis van vorstelijke proporties, aangezien ze een bouwvergunning heeft gekregen voor een gigantisch herenhuis met een slaapkamer van 100 m². Het nieuwe huis van de superster zal worden gecreëerd door twee aangrenzende huizen aan elkaar te koppelen. Locatie is de chique Londense wijk Kensington.
Lees verder

Abraham vertrekt bij Chelsea: transfersom Lukaku al terugbetaald, rugnummer 9 komt vrij
Voor zijn Financial Fair-Playboekhouding is de transfer van Romelu Lukaku al meer dan terugbetaald. Tammy Abraham vertrekt naar AS Roma. Zo komt ook het rugnummer 9 vrij voor 'Big Rom'.
Lees verder

Lieset renoveerde huis uit 1600 in de Cotswolds: "Mijn stijl? 'New Classic', stijlvol Brits en Vlaams gezellig"
Deze zomer kijkt woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. In wat misschien het gezelligste dorpje van de Cotswolds is, renoveerde Lieset Elshout (52) een huis uit 1600. Door de juiste combinatie van materialen, meubels, en kleuren lijkt het alsof het nieuwe interieur er al altijd is geweest.
Lees verder

Jennifer Lopez ontvolgt en verwijdert foto's van ex A-Rod op Instagram
Jennifer Lopez (52) heeft haar ex-verloofde Alex Rodriguez (46) definitief achter zich gelaten. Volgens Page Six viel het social mediagebruikers op dat de zangeres foto's van haar en A-Rod van haar Instagrampagina had verwijderd.
Lees verder

Mark Hamill maakt 'Star Wars'-grapje over tegenstanders mondmaskers
Mark Hamill (69) heeft zich op Twitter uitgesproken over mensen die weigeren een mondmasker op te zetten. De 'Star Wars'-acteur deed dat geheel in stijl door een iconische scène uit 'Return of the Jedi' een twist te geven.
Lees verder

"Absoluut doemscenario" ontvouwt zich in Afghanistan: Taliban dringen hoofdstad Kaboel binnen
De taliban zijn de Afghaanse hoofdstad Kaboel binnengedrongen, meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De hoofdstad was de enige grote stad die nog niet in handen is van de moslimextremistische organisatie. Het is niet bekend of er geweld is gebruikt. Het noopt onder meer de VS om snel haar burgers in veiligheid te brengen. President Joe Biden waarschuwt voor een "militaire reactie" als Amerikaans personeel in gevaar wordt gebracht. Volgens Afghaans president Ashraf Ghani lopen er wel "raadplegingen" om een einde te maken aan de oorlog.
Lees verder

Het nieuwe Belgische merk 'be the fibre' maakt hippe accessoires van versleten jeansbroeken, truien of jassen
Textielbedrijven zijn grote boosdoeners voor het milieu, daarom is circulaire mode steeds meer in opmars. Het Belgische bedrijf 'be the fibre' is een nieuw, duurzaam initiatief op de markt dat een tweede leven geeft aan onbruikbare afdankertjes. Dankzij een innovatieve techniek maken ze unieke accessoires van oude kleren, die anders verbrand zouden worden en zo een negatieve impact op het milieu zouden hebben.
Lees verder

REEKS. Waar komt de vete tussen Aalst en Dendermonde vandaan? "'t Peird stinkt, 't dorp stinkt, Deiremonne stinkt"
''t Peird stinkt, 't dorp stinkt, Deiremonne stinkt', zingen met carnaval duizenden Ajuinen op de Grote Markt van Aalst. Volgens dezelfde carnavalshit is het in Dendermonde onmogelijk om te betalen met geld: er is namelijk nog altijd ruilhandel. En er is geen proper drinkwater, elektriciteit noch centrale verwarming. De Dendermondenaren spelen het spel maar al te graag mee en zetten de Aalstenaars weg als dommer, minder ontwikkeld en onbeschaafd. Van waar deze eeuwenoude vete komt, lees je hier.
Lees verder

Jelle Vossen kijkt voor het eerst met Essevee 'zijn' Club in de ogen: "Vind het jammer dat ik er niet meer kansen gekregen heb"
Na 561 dagen mag Jelle Vossen vanavond eindelijk spelen tegen Club Brugge. Zijn ex-club, die een clausule liet opnemen waardoor Vossen anderhalf jaar niet kon spelen in onderlinge duels. De ploeg waarvan hij vindt dat hij misschien meer kansen had verdiend. Het team waar zijn boezemvriend Hans Vanaken speelt. "We zijn verbonden voor het leven."
Lees verder

Van 'domste jongen' op school tot berekende zakenman: hoe Richard Branson zijn miljarden doet stromen
Een week voor hij 71 werd, deed Richard Branson zichzelf een bijzonder cadeau: hij ging op weg naar de ruimte in zijn eigen raket. Acht minuten mocht de Britse miljardair gewichtloosheid ervaren. De weg naar dat moment was lang en ging niet altijd over rozen. Maar het is Branson met al zijn eigenzinnigheid – en geld natuurlijk – uiteindelijk toch gelukt zijn jeugddroom waar te maken. Een portret van een eigenzinnige zakenman die er niet om verlegen zit om zijn collega-miljardairs af te troeven.
Lees verder

Harvard blijft beste universiteit ter wereld, UGent beste Belgische op 71ste plaats
Voor het negentiende jaar staat de universiteit van Harvard bovenaan in de Shanghai-ranking van beste universiteiten ter wereld. Beste Belgische universiteit is die van Gent, op de 71ste plaats. De lijst, de Academic Ranking of World Universities (ARWU), is zondag gepubliceerd.
Lees verder

Ierse olympiër vreselijk toegetakeld in massale vechtpartij tijdens avondje stappen: "Hij zei: 'Mijn fout, verkeerde persoon' en liep naar de volgende"
Olympiër Jack Woolley (22) zal na dit weekend toch met wat meer angst toeleven naar vrijdag de dertiende. De Ier was één van de slachtoffer toen een groepje twintigers amok begon te maken tijdens een avondje stappen en kreeg een rake klap in het aangezicht. Hij werd fel bloedend afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij binnenkort wordt geopereerd.
Lees verder

In La Plantade, de B&B van Luc en Elena Vermeersch in Frankrijk: "Veel onzekerheid door 'pass sanitaire'"
De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps. Maar hoe is het deze zomer? Luc (65) en Elena (50) Vermeersch ontvangen nu vooral Belgen in La Plantade, hun chambres en table d'hôtes in de Provence des Papes, maar merken voorzichtigheid bij toekomstige gasten. "Overal op café, terrassen en restaurant gecontroleerd worden op je 'pass sanitaire' is een obstakel."
Lees verder

Eindzege kan Neuville bijna niet meer ontglippen in Ypres Rally, landgenoot diept voorsprong nog wat uit
Met nog twee ritten voor de boeg blijft Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC) aan de leiding in de Ypres Rally. De Belg vergrootte vanmorgen zijn voorsprong op eerste achtervolger Craig Breen (Hyundai i20 Coupé WRC) tot 14.9 seconden. In de strijd voor de derde plaats is Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) over Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) gewipt. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) is nog steeds vijfde. De Fransman begon de dag met een lekke band maar kon het tijdverlies enigszins beperken.
Lees verder

Transfer Talk. Inter versterkt zich met Dumfries én Dzeko - Diego Costa wordt ploegmaat van Hulk
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Pijnlijke blunder: Anne Frank verschijnt in eerbetoon Everton aan overleden supporters
Everton heeft een pijnlijke fout gemaakt in een video ter nagedachtenis aan de overleden supporters tijdens de coronapandemie. Halverwege het filmpje verscheen plots een foto van Anne Frank.
Lees verder