Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 augustus 2021

Peuter (2) vermist na overstromingen in Amerikaanse staat Tennessee: “Ze probeerden zich vast te houden aan een was...

HLN
Peuter (2) vermist na overstromingen in Amerikaanse staat Tennessee: "Ze probeerden zich vast te houden aan een wasdraad"
In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 22 mensen omgekomen bij overstromingen. De jongste slachtoffers zijn twee baby's, een tweeling van amper zeven maanden. Reddingswerkers zoeken nog naar tientallen vermisten. Ook een peuter van twee jaar oud is vermist. Hij werd uit de armen van zijn moeder gerukt. "Ze hielden zich vast aan de wasdraad. Ze probeerde al haar kinderen vast te houden. Hij was een fantastisch kind", getuigt Kalaub McCord, stiefvader van het jongetje.
Lees verder

Uit Kaboel gevlucht gezin van Hejrat (30) herademt in Kortrijk: "Ik wil nu ook mijn broer naar hier halen"
Helemaal tot rust komen kan Hejratullah Baiad (30) uit Kortrijk nog niet, nu zijn uit Kaboel gevluchte vrouw Khalida Ibrahime (27) en dochters Sana (4) en Zala (2) terug thuis zijn. Want zijn broer Esmatullah (27) zit nog in Kaboel. "We gaan proberen om ook mijn broer naar hier te halen", zegt Hejrat, die maandag bezoek kreeg van schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene.
Lees verder

Harry en Meghan drijven spanning naar nieuw hoogtepunt, Queen overweegt voor het eerst juridische stappen
Merkwaardig nieuws over de Britse prins Harry (36) en Meghan Markle (40): 'hun' biografie 'Finding Freedom' krijgt op 31 augustus een nieuwe uitgave. Er werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het boek, al zal Queen Elizabeth (95) die passages niet graag lezen. Het is nu al het tweede boek dat haar zorgen baart, want ook de memoires van prins Harry - die volgend jaar verschijnen - kunnen haar schaden. Reden genoeg voor de Queen om voor het eerst haar advocaten te contacteren: "Genoeg is genoeg. De aanvallen aan het adres van de koninklijke familie worden niet meer getolereerd."
Lees verder

In China kan je nu een relatie hebben met een robot: "Soms begint Qimat te brabbelen, maar dan negeer ik hem gewoon"
Samen zijn met een robot, kan dat? In boeken en films: absoluut. En ook in 't echt wordt het steeds meer realiteit. In tijden waar technologie onze maatschappij met een rotvaart verandert, is alles mogelijk. China loopt voorop, dankzij de stijgende populariteit van AI-datingapps. "Mijn artificiële partner luistert naar mij. Door hem twijfel ik minder aan mezelf, hij moedigt me aan om meer open te zijn."
Lees verder

Football Talk. Liverpool geeft Salah niet vrij voor interland in Egypte – Icardi enkele weken out bij PSG
Mohamed Salah mag van zijn club Liverpool niet naar Egypte reizen tijdens de komende interlandbreak. Het Noord-Afrikaanse land ontvangt er in Caïro Angola voor een WK-kwalificatiewedstrijd, maar zal dus niet kunnen rekenen op zijn sterspeler. Egypte staat namelijk op de rode coronalijst van het Verenigd Koninkrijk, waardoor Salah bij terugkomst tien dagen in isolatie zou moeten geven. Dat willen The Reds op deze manier vermijden.
Lees verder

Google Maps gaat functie testen die prijzen van tolwegen toont
Google Maps gaat een functie testen die aangeeft hoeveel een bepaalde tolweg kost. Dat schrijft de technologiesite Android Police. De update zal voorlopig enkel beschikbaar zijn voor een klein testpubliek.
Lees verder

Leerkracht (60) Turnhoutse basisschool verdacht van zedenfeiten: "Hij organiseerde zwemfeest voor leerlingen bij hem thuis"
Het parket is een onderzoek gestart naar een leerkracht van basisschool Sint-Franciscus in Turnhout. De 60-jarige leraar wordt ervan verdacht enkele leerlingen te hebben aangerand. Vijf slachtoffers dienden al klacht in. De directie van de school heeft de man meteen op non-actief gezet. "Een zwemfeest voor leerlingen bij hem thuis, dat was toen al verdacht en ongepast", reageert één van de ouders.
Lees verder

Flipkens moet ook passen voor US Open: "Heb nog enkele weken nodig om wedstrijdfit te zijn"
De comeback van Kirsten Flipkens (WTA 116) wordt nog een tijdje uitgesteld. Normaal gezien ging Flipkens in de US Open haar wederoptreden maken, na een enkelblessure waar ze al meer dan een half jaar van herstelt. Dat gaat dus niet door, maakte ze vandaag zelf bekend op Twitter: "Mijn lichaam is nog niet klaar om terug in competitie te gaan."
Lees verder

Containerschip dat Suezkanaal blokkeerde, komt op kerstdag naar Antwerpen
Het waren bijzondere taferelen in het Suezkanaal in maart. Het gigantische containerschip 'Ever Given' blokkeerde zes dagen lang het vaarverkeer op één van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. Nu is het onze beurt om het beruchte schip te verwelkomen: van 24 tot 26 december meert het aan in de haven van Antwerpen.
Lees verder

Containerschip dat voor crisis in het Suezkanaal zorgde, komt op kerstdag naar Antwerpen
Het waren bijzondere taferelen in het Suezkanaal in maart. Het gigantische containerschip 'Ever Given' blokkeerde zes dagen lang het vaarverkeer op één van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. Nu is het onze beurt om het beruchte schip te verwelkomen: van 24 tot 26 december meert het aan in de haven van Antwerpen.
Lees verder

Ryanair-passagier betaalt bijna zes euro voor "zieligste broodje ter wereld"
Een hongertje tijdens de vlucht? Opletten geblazen dan. De Ierse racepilote Aimee Woods moest vorige vrijdag het vergrootglas bovenhalen om de plakken spek op haar broodje terug te vinden.
Lees verder

Polen bouwt hek aan grens met Wit-Rusland
Polen bouwt een 2,5 meter hoog hek aan de grens met oostelijk buurland Wit-Rusland. Reden is het grote aantal migranten dat vanuit Wit-Rusland illegaal het land binnenkomt.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen traint na spierblessure weer mee bij Benfica, morgen al rentree tegen PSV? – Liverpool geeft Salah niet vrij voor interland in Egypte
Jan Vertonghen is hersteld van zijn spierblessure. De verdediger sloot vandaag weer aan bij de groepstraining. Benfica werkte een laatste oefensessie af voor het vertrek naar Nederland, waar de Portugese club morgenavond PSV partij geeft in de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League.
Lees verder

Rode Kruis zet dagelijks enkele honderden vrijwilligers in om slachtoffers van overstromingen te helpen
Meer dan een maand na de overstromingsramp in Wallonië blijft het Franstalige Rode Kruis voldoende crisisvrijwilligers vinden die hulp willen bieden. De cijfers variëren van dag tot dag, maar woordvoerster Nancy Ferroni zegt dat iedere dag "enkele honderden" vrijwilligers op het terrein actief blijven. Een aanzienlijk aantal daarvan komt uit Vlaanderen en Brussel.
Lees verder

Deze zomer bijna 130 aangiften van brandstichting in Italië
De Italiaanse bosbeschermingseenheid heeft deze zomer bijna 130 vermoedelijke brandstichters aangegeven en vier vermoedelijke brandstichters gearresteerd. Daarnaast heeft ze voor 530.000 euro aan administratieve overtredingen aangegeven. Dat melden de carabinieri (politiediensten) maandag in Rome.
Lees verder

Amerikaanse waakhond geeft volle goedkeuring aan Pfizer-vaccin
De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech als eerste volledige goedkeuring gegeven voor mensen van 16 jaar en ouder. Het middel werd sinds december gebruikt met een noodvergunning van de FDA (Food and Drug Administration).
Lees verder

"Club Brugge praat met Leicester City over Kamal Sowah"
Club Brugge schakelt. Nadat toptarget Daramy voor Ajax koos, richt Club zijn pijlen volgens Engelse media op Leicester-middenvelder Kamal Sowah. De Ghanees (21) speelde de voorbije drieënhalf jaar op huurbasis bij OHL.
Lees verder

Hoogbegaafde Jacotte en Gitte over de studierichting speciaal voor hoogbegaafde tieners: "Ik heb nooit geleerd hoe studeren werkt"
"'Je bent slim, dus je kan het wel op je eentje', dachten mijn leerkrachten. Ondertussen haalde ik op studeervakken steeds slechtere punten. En toch kreeg ik geen ondersteuning." Jacotte (28) en Gitte (36) zijn hoogbegaafd. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten, maakte dat hun schoolcarrière niet bepaald makkelijker. Wat vinden zij ervan dat ons land vanaf dit schooljaar een speciale studierichting voor hoogbegaafde tieners heeft? "Ik was altijd een makkelijk doelwit voor pestkoppen."
Lees verder

"Kapitaalsverhoging op Anderlecht is niet hoogdringend", maar dat is slechts schijn
In het Lotto Park is de aangekondigde kapitaalsverhoging nog steeds niet doorgevoerd. Aandeelhouder Etienne Davignon zegt dat er geen haast bij is, maar dat wordt intern anders gepercipieerd.
Lees verder

Opnieuw grote bosbrand in buurt van Athene
Er woedt opnieuw een grote, ongecontroleerde bosbrand in de buurt van Athene. Zo'n 60 kilometer ten noordwesten van de Griekse hoofdstad werden maandagnamiddag zes helikopters, vijf blusvliegtuigen en talrijke brandweerwagens en spuitgasten ingezet om het vuur te bestrijden.
Lees verder