Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 augustus 2021

Pentagon tijdlang afgegrendeld na schoten bij bus- en metrostation: “Politieagent overleden”

HLN
Pentagon tijdlang afgegrendeld na schoten bij bus- en metrostation: "Politieagent overleden"
Het Pentagon nabij Washington is dinsdagmorgen plaatselijke tijd ruim een uur afgegrendeld geweest nadat meerdere schoten waren afgevuurd op het busperron in de buurt van het bekende vijfhoekige gebouw. Dat huisvest het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdkrachten. Volgens de hulpdiensten van de gemeente Arlington, waar het Pentagon zich bevindt, zijn "verschillende personen" ter plaatse verzorgd. Volgens CNN melden verschillende bronnen bij de politie dat één agent overleden is.
Lees verder

Drie zwaargewonden bij schietpartij in Zweden
Bij een schietpartij in Kristianstad, een klein stadje in het zuiden van Zweden, zijn dinsdagmiddag een vrouw en twee mannen ernstig gewond geraakt. De gewonden werden volgens de Zweedse politie op verschillende plaatsen in de buurt van de plaats delict aangetroffen. Een dader is nog niet gevat, er is een grote politieoperatie bezig.
Lees verder

Blauwe 'plasticine' in sleutelgaten: flauwe grap of tactiek van inbrekers?
De politie patrouilleert extra op de grens van Mortsel en Deurne nadat zondagavond in meerdere sleutelgaten een blauw stopmiddel aangetroffen werd. Gevreesd wordt dat het om een tactiek van inbrekers gaat.
Lees verder

Vader riskeert 12 jaar cel voor misbruik van vier kinderen, moeder 6 maanden voor schuldig verzuim
Het openbaar ministerie heeft twaalf jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor een 49-jarige vader uit Antwerpen die vier van zijn vijf kinderen seksueel misbruikt zou hebben. De man ontkent dat echter met klem. De 38-jarige moeder staat mee terecht voor schuldig verzuim. Zij zou al twee jaar voor de aangifte op de hoogte zijn geweest. Voor haar werd zes maanden cel geëist.
Lees verder

Britse waarschuwing over mogelijke kaping van schip in Golf van Oman
Een Britse overheidsdienst heeft dinsdagavond gewaarschuwd voor een "mogelijke kaping" van een schip voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten, in de Golf van Oman. In een bericht van de United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) wordt het scheepvaartverkeer gevraagd om bijzonder oplettend te zijn. Details over de betrokken boten geeft de UKMTO niet.
Lees verder

Wright houdt Van den Bergh uit finale op Players Championship 22 darts
Dimitri Van den Bergh (PDC-5) is er niet in geslaagd het Players Championship 22 darts (PDC/75.000 pond) op zijn palmares te schrijven. In het Engelse Barnsley moest hij in de halve eindstrijd met 7-4 zijn meerdere erkennen in de Schot Peter Wright (PDC-2).
Lees verder

Dansen op trouwfeest? Vanaf september mag het mogelijk weer
Kan er binnenkort weer naar hartenlust gedanst worden op (trouw)feesten? Minister Annelies Verlinden (CD&V) wil vanaf september kleinschalige activiteiten liefst "zonder al te veel regels" laten doorgaan, andere politici zouden liever toch de coronapas verplichten. Maar wie deze maand nog de benen wil losgooien op een klein dansfestijn, kan die droom allicht beter opbergen.
Lees verder

Dansen op trouwfeest? Vanaf september mag het waarschijnlijk weer
Kan er binnenkort weer naar hartenlust gedanst worden op (trouw)feesten? Minister Annelies Verlinden (CD&V) wil vanaf september kleinschalige activiteiten liefst "zonder al te veel regels" laten doorgaan, andere politici zouden liever toch de coronapas verplichten. Maar wie deze maand nog de benen wil losgooien op een klein dansfestijn, kan die droom allicht beter opbergen.
Lees verder

Brandweer rukt uit voor 'slang' die… grote rups blijkt te zijn
Bewoners uit de Molstenstraat in Oostrozebeke hebben dinsdagnamiddag alarm geslagen, toen ze in hun tuin opgeschrikt werden door 'iets' dat hen aan een slang deed denken.
Lees verder

KIJK LIVE. Daar is Onuachu! Boomlange Nigeriaan kopt Racing Genk op gevleide voorsprong tegen Shakhtar
Tussen al dat goud, zilver en brons door op de Olympische Spelen doet Racing Genk vanavond zelf een gooi naar eremetaal. Slagen de Limburgers in te stunten tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk? Volg de heenmatch hier LIVE om 20u!
Lees verder

KIJK LIVE. Nog geen groot gevaar in de Luminus Arena: Genk, mét Onuachu, ondergaat het spel tegen Shakhtar
Tussen al dat goud, zilver en brons door op de Olympische Spelen doet Racing Genk vanavond zelf een gooi naar eremetaal. Slagen de Limburgers in te stunten tegen de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk? Volg de heenmatch hier LIVE om 20u!
Lees verder

Duitse krant Bild over regeringsplannen: "Ongevaccineerden nergens meer welkom"
In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden nergens meer binnen mogen. Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen.
Lees verder

Duitsland plant strenge maatregelen: "Ongevaccineerden nergens meer welkom"
In de strijd tegen de vierde coronagolf wil de Duitse regering dat ongevaccineerden "nergens meer binnen mogen". Volgens de Duitse krant Bild staat dat in de coronaplannen van Berlijn voor de herfst en winter. Het dagblad spreekt over snoeiharde maatregelen.
Lees verder

Ibiza zoekt buitenlanders die illegale feesten op het eiland willen verklikken
Ibiza zoekt buitenlandse vrijwilligers tussen de 30 en 40 jaar om naar illegale fuiven te gaan en ze te verklikken aan de politie. Het aantal coronabesmettingen op het Spaanse eiland blijft immers toenemen en de overheid vermoedt dat dit komt door de geheime party's.
Lees verder

Zeker zes gewonden na ontploffing nabij huis van Afghaanse Defensieminister in Kaboel
Bij een ontploffing vlak bij de residentie van de Afghaanse minister van Defensie, in het centrum van hoofdstad Kaboel, zijn dinsdagavond zeker zes gewonden gevallen. Dat bericht de ngo Emergency. Eerder op de dag had het ministerie van Binnenlandse Zaken al bevestigd dat er een bijzonder zware ontploffing was in politiedistrict 10, in de wijk Shirpur. In de wijk wonen verschillende hooggeplaatste Afghaanse politici.
Lees verder

Wat kunnen de Belgen vannacht en woensdagochtend op de Spelen? Thiam begint eraan, Belgian Cats spelen kwartfinale tegen gastland Japan
Geen grote Belgische medaillekansen komende nacht of woensdagochtend in Tokio - of de springruiters zouden moeten verrassen in de individuele competitie. Maar dat betekent niet dat er geen toppers in actie komen. Zo begint Nafi Thiam aan haar zevenkamp - ze is de topfavoriete om zichzelf op te volgen als olympisch kampioene - en ook de Belgian Cats spelen. Zo ziet de Belgische planning er op dag twaalf in Tokio uit:
Lees verder

Topman Rode Kruis: "Hulpverlening kan beter, maar niet alles draait slecht"
Topman bij de Vlaamse afdeling van het Rode Kruis Philippe Vandekerckhove betreurt de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening in de door wateroverlast getroffen gebieden. Hij benadrukt dat er ook veel dingen goed lopen en wijst naar de overheid: "De systemen die vandaag in België bestaan, zijn niet opgewassen tegen een ramp van zo'n omvang."
Lees verder

Mulder en Degryse over transferwens van Paul Onuachu: "De match tegen Shakhtar heeft hij nodig"
Paul Onuachu begon vanavond toch aan de aftrap bij Racing Genk. De Nigeriaan mikt op een toptransfer, maar echt concrete interesse is er nog niet. Voor de aftrap tegen Shakhtar bespraken analisten Jan Mulder en Marc Degryse de zaak bij Maarten Breckx. Bekijk het in bovenstaande video!
Lees verder

Bijzonder weerfenomeen in Loenhout: funnel 'verdwijnt' net op tijd voor het windhoos wordt
Een bijzonder weerfenomeen deed zich dinsdagavond voor in de omgeving van Loenhout. In de lucht werd een 'funnel' gevormd, zeg maar de voorloper van een windhoos of een tornado. Het Weerstation Zoersel & Omstreken kreeg verschillende meldingen en ook Het Laatste Nieuws kreeg beelden toegestuurd.
Lees verder

Obama geeft verjaardagsfeest voor 475 gasten: coronaproof, maar er klinkt ook kritiek
Voormalig Amerikaans president Barack Obama wordt vandaag 60 en die mijlpaal vieren de Obama's komend weekend samen met 475 genodigden in de tuin van hun landgoed in Massachusetts. Hoewel ze beloven alle coronamaatregelen in acht te zullen nemen, komt er felle kritiek op het feest nu de deltavariant ook in de VS oprukt.
Lees verder