Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Paralympiër Dirk Boon (54) nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis na val: “Dokters zeggen dat het slech...

HLN
Paralympiër Dirk Boon (54) nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis na val: "Dokters zeggen dat het slecht gaat aflopen"
Zaterdag kwam paralympiër Dirk Boon (54) zwaar ten val tijdens een fietstocht met zijn driewieler in Herentals. Hij belandde met zijn hoofd op de straat en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. "Zijn toestand is nog steeds kritiek", zucht zijn zus Nancy.
Lees verder

Tien jaar na Pukkelpopdrama stopt steunfonds met financiële bijstand: 290.000 euro wordt verdeeld onder slachtoffers
Tien jaar na het Pukkelpopdrama houdt het 'Steunfonds Slachtoffers Pukkelpopstorm' het voor bekeken. De resterende 290.000 euro wordt met een verdeelsleutel verdeeld onder de slachtoffers met blijvende medische kosten. "Ik kan u verzekeren dat het bedrag tot de laatste eurocent naar de slachtoffers gaat en dat we altijd bereikbaar zullen blijven voor morele bijstand", zegt voorzitter Stijn Meuris.
Lees verder

Opleving van korte duur: geblesseerde Mertens kansloos uitgeschakeld in Cincinnati
Die opleving van Elise Mertens (WTA 15) was dan toch maar van korte duur. Vandaag verloor ze in de tweede ronde van het WTA-tornooi in Cincinnati met 3-6, 2-6 van Elena Rybakina (WTA 19). De opslagproblemen waar de Limburgse nu al bijna een heel seizoen mee kampt, staken ook gisteren weer de kop op: ze haalde amper 47 procent aan eerste services en sloeg zes dubbele fouten. Een voorarmblessure, de kinesist kwam drie keer de baan op, hielp haar zaakje helemaal niet.
Lees verder

Stroom- en gasprijzen nog maanden torenhoog
De energiefactuur dreigt nog zeker enkele maanden een zware dobber te worden. De markt gaat er immers vanuit dat de stroom- en gasprijzen een half jaar en langer extreem hoog blijven.
Lees verder

Het verwonderde jongetje van toen heeft de wereld ontdekt. Of hoe de voorstelling van Lukaku bij Chelsea helemaal anders verliep dan in 2011
'Bulldog' hoeft hem niet meer te roepen. Het verwonderde jongetje van toen heeft de wereld ontdekt. Zijn tweede officiële voorstelling bij Chelsea, tien jaar na de eerste, haspelde Romelu Lukaku (28) op automatische piloot af. Impressies in Londen van een Duivel in 'repeat'-modus. Big Rom, de voor en de na. Hoe hij zijn nieuwe club nu wél beroert.
Lees verder

Het verwonderde jongetje van toen heeft de wereld ontdekt of hoe de voorstelling van Lukaku bij Chelsea helemaal anders verliep dan in 2011
'Bulldog' hoeft hem niet meer te roepen. Het verwonderde jongetje van toen heeft de wereld ontdekt. Zijn tweede officiële voorstelling bij Chelsea, tien jaar na de eerste, haspelde Romelu Lukaku (28) op automatische piloot af. Impressies van een Duivel in 'repeat'-modus. Big Rom, de voor en de na.
Lees verder

"Chinese regering bereid honderden miljoenen in Afghanistan te steken"
De Chinese regering zou bereid zijn om honderden miljoenen dollars te steken in de wederopbouw van de kritieke infrastructuur van Afghanistan. Dat zeggen hoge Aziatische diplomaten, die niet bij naam genoemd willen worden, tegen de Britse zakenkrant Financial Times.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). De Bilde: "Ik verwacht spektakel" - Beukt PSV de poort naar de Champions League open tegen Benfica?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Amper nog vrouwen op straat in Kaboel: "Ik ben bezorgd om mijn dochters en alle meisjes in Afghanistan"
In Kaboel lijkt het gewone leven te hernemen, al zie je bijna geen vrouwen meer op straat. Ze zijn doodsbang. De taliban beloven wel dat ze de vrouwenrechten zullen respecteren, maar veel vrouwen geloven daar niks van, vertellen ze aan CNN-correspondente Clarissa Ward.
Lees verder

Kunnen onze landgenoten de taliban ontvluchten? "In hun ogen ben ik de vijand"
Honderd landgenoten en hun families in Afghanistan kunnen enkel afwachten en hopen op die eerste Belgische vliegtuigen die vrijdag landen in Kaboel. Wie het land uit wil, moet wachten op groen licht van de ambassade en op eigen kracht tot aan de luchthaven geraken. Maar de weg naar de luchthaven is bezaaid met talibanstrijders die woensdag al een bloedbad veroorzaakten met wapens, stokken en zwepen. Zullen de taliban Belgen laten vertrekken? Drie landgenoten getuigen.
Lees verder

Delcroix groeit naar zijn beste niveau na lange revalidatie: "Knieblessure was echt balen"
En of hij er zin in heeft. Hannes Delcroix (22) wil na maanden blessureleed naar de Conference League. En nadien naar het WK.
Lees verder

Al 470 mensen op de lijst om te evacueren uit Kaboel
Zeker 470 mensen staan op de Belgische lijst om geëvacueerd te worden uit de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat hebben de bevoegde ministers woensdagmiddag aangekondigd. Het gaat om ongeveer honderd Belgen en hun kerngezin. Of die ook allemaal naar ons land gerepatrieerd kunnen worden, is onzeker.
Lees verder

KIJK LIVE. Beukt PSV de poort naar de Champions League open tegen Benfica?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Spreek Antwerp en coach Brian Priske niet over het vangnet van de Conference League: "Daar denkt niemand aan"
Geen Viktor Fischer en geen Michael Frey. Samen goed voor 7 van de 8 Antwerpse goals dit seizoen. Een beetje zenuwpees krijgt het dan al ongemakkelijk. Niet Brian Priske. Die is de rust zelve, één en al vertrouwen. "Niemand hier denkt aan verlies."
Lees verder

Amerikaanse mediareuzen lanceren Europese streamingdienst SkyShowtime
Nog maar eens een nieuwe streamingdienst boort vanaf volgend jaar de Europese markt aan. Het platform SkyShowtime, van telecombedrijf Comcast en mediaconglomeraat ViacomCBS, zal wel niet meteen beschikbaar zijn in België.
Lees verder

WHO kritisch voor landen die derde prik geven: "Voorlopig geen nood aan, vanuit wetenschappelijk oogpunt"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag kritiek geuit op de rijke landen die een derde vaccindosis tegen Covid-19 toedienen of willen toedienen. De WHO zeggen dat de huidige data geen bewijs leveren dat een herhaalvaccin nodig zou zijn.
Lees verder

Scarlett Johansson in alle stilte bevallen van tweede kindje
Scarlett Johansson (36) is voor de tweede keer mama geworden. Dat heeft de manager van de 'Black Widow'-actrice bevestigd aan weekblad People. Het geslacht is nog niet bekendgemaakt.
Lees verder

KIJK LIVE. GOAL! Yaremchuk zet Silva op weg naar het openingsdoelpunt tegen PSV
• Aftrap: 21u
Lees verder

Papieren zakdoekje met tranen van Lionel Messi te koop voor miljoen euro
Lionel Messi nam zo'n twee weken geleden op emotionele wijze afscheid van FC Barcelona. Daarbij moest hij meermaals zijn tranen wegpinken met een papieren zakdoekje. Dat zakdoekje is nu opgedoken op een online veilingsite. De prijs? Een miljoen euro.
Lees verder

HOOGTEPUNTEN. Yaremchuk zet Rafa Silva op weg naar 1-0-voorsprong tegen PSV
Racing Genk kon zich niet plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League, maar onder meer PSV kon dat wel. De Nederlanders nemen het vanavond op tegen het Portugese Benfica. Wie kan zich plaatsen voor de groepsfase van het kampioenenbal? Hier kunt u alle hoogtepunten bekijken.
Lees verder