Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 augustus 2021

Overstekende vrouw (47) aangereden door kusttram

HLN
Overstekende vrouw (47) aangereden door kusttram
Aan het Arthur de Greefplein in Middelkerke is woensdag rond 11.35 uur een voetgangster aangereden door de kusttram. Het gaat om een 47-jarige vrouw die vlakbij woont en wellicht niet goed oplette.
Lees verder

LIVE. Twee Belgische militaire vliegtuigen vertrokken naar Islamabad - Nederlands vliegtuig met 16 Belgen onderweg van Kaboel naar Tblisi
Het Amerikaanse leger zal tot eind augustus de controle over het vliegveld van Kaboel houden, om zoveel mogelijk mensen te evacueren. De VS en Duitsland haalden gisteren al heel wat mensen weg uit Kaboel, en ook vandaag gaan de evacuatievluchten door. Deze middag vertrekken twee militaire vliegtuigen naar de luchthaven van Islamabad in Pakistan, vanwaar een luchtbrug naar Kaboel zal worden gebouwd. De eigenlijke start van de evacuaties vanuit Kaboel volgt naar alle waarschijnlijkheid pas vrijdagochtend.
Lees verder

Lisa uit 'Love Island' haalt uit naar 'Big Brother'-Nick na stukgelopen romance: "Ik was het beu een geheim te zijn"
Nick Kraft, finalist in het meest recente 'Big Brother'-seizoen, is in ongenade gevallen bij 'Love Island'-deelneemster Lisa Moerman. Het Playboy-model dacht met Nick de ware gevonden te hebben, maar dat liep met een sisser af. "Ik heb er genoeg van", klinkt het. Nick zelf is geschrokken van deze uithaal. "Het klopt dat we gedatet hebben, maar van verliefdheid was nooit sprake."
Lees verder

'Batsman' als Batman: Besiktas kondigt komst van Michy Batshuayi aan met opvallende video
Het hing al een hele tijd in de lucht en is nu ook helemaal rond. Michy Batshuayi (27) trekt op huurbasis naar Besiktas. Dat maakte de Turkse topclub bekend met een speciale video.
Lees verder

'Batsman Rises': Besiktas kondigt komst van Michy Batshuayi aan
Het hing al een hele tijd in de lucht en is nu ook helemaal rond. Michy Batshuayi (27) trekt op huurbasis naar Besiktas. Dat maakte de Turkse topclub bekend met de hashtag #BatsmanRises.
Lees verder

Gegijzelde cipier Morgane (23) is 4 maanden later nog steeds niet aan het werk, gijzelnemer mogelijk naar assisen: "Zijn straf maakt niet zozeer uit, als ik maar weer de oude word"
Moet de moordenaar die een cipier gijzelde in de Brugse gevangenis voor het hof van assisen verschijnen? Het antwoord op die vraag krijgen we wellicht van een gerechtsdeskundige. Morgane Verdikt (23) werd dit voorjaar liefst 3,5 uur lang met een scherp voorwerp op haar keel gegijzeld door de Kosovaar Faton S. (30). De jonge vrouw is psychologisch nog steeds niet in staat om terug aan het werk te gaan. De correctionele rechtbank dreigt zich zo onbevoegd te moeten verklaren. "Nochtans had ik gehoopt om alles vandaag te kunnen afronden", zegt Morgane.
Lees verder

Plopsaland moet horecapunten sluiten omdat het geen personeel vindt: "Overheid moet dringend zwartwerk aan de kust aanpakken"
Een opvallende uitspraak van Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. Hij wijt het personeelstekort in Plopsaland De Panne gedeeltelijk aan het zwartwerk in de horeca aan de kust. "Ik vraag de overheid om zeker tijdens het hoogseizoen daarop meer te controleren."
Lees verder

Steeds meer mensen op straat uit protest tegen taliban: minstens 2 doden en 12 gewonden in Jalalabad
In Jalalabad, een van de grootste steden van Afghanistan, zijn zeker twee mensen omgekomen toen ze protesteerden tegen het ophangen van de taliban-vlag. Twaalf mensen raakten gewond. Ook in de rest van het land komen meer mensen op straat en zwaaien ze met de nationale vlag als teken van protest.
Lees verder

Zeker twee doden bij protesten tegen vlag taliban
In Jalalabad, een van de grootste steden van Afghanistan, zijn zeker twee mensen omgekomen toen ze protesteerden tegen het ophangen van de taliban-vlag. Twaalf mensen raakten gewond.
Lees verder

LIVE VUELTA. Drie vluchters kiezen hazenpad - Waaiers of nieuw duel tussen Philipsen en Jakobsen?
De vijfde etappe van de Ronde van Spanje brengt het peloton over een tocht van 184 kilometer van Tarancon naar Albacete. De rit is biljartvlak, een nieuwe massasprint lijkt dus onvermijdelijk. Of maken ploegen van de wind gebruik om voor een waaierspektakel te zorgen? Op deze pagina volgt u de hele etappe LIVE.
Lees verder

"Ik durf niet hand in hand te lopen met mijn vriend", Vanessa (38) en Kaat (49) zweten veel, en op gênante plaatsen. Dermatoloog geeft tips
Wat als je last hebt van een vervelend probleem dat elke zomer de kop opsteekt? In de reeks 'Sans gêne' gaat NINA samen met jou op zoek naar oplossingen. Deze week aan bod: (overmatig) zweten op allerlei gênante plaatsen, van tussen de bilspleet tot onder de borsten, zoals Vanessa en Kaat*. "Ik had er als baby al last van. Mijn mama vroeg zich na een badje meer dan eens af: heb ik nu gedroomd dat ik haar handjes en voetjes heb afgedroogd?" Klinkt dit herkenbaar? Don't break a sweat! Dermatoloog Thomas Maselis overloopt verschillende manieren om dit kwaaltje te verhelpen.
Lees verder

Chelsea stelt Lukaku voor aan pers en publiek: "Voel me zelfs geen nieuwe speler"
Officiële persconferenties bij topclubs zijn wat ze zijn. Ook die van recordaanwinst Romelu Lukaku bij Chelsea, die wegens COVID-restricties via Zoom plaatsvond. Woensdagmiddag stelde Chelsea zijn spits van 115 miljoen euro voor aan publiek en pers: "Het voelt goed om eindelijk terug te zijn."
Lees verder

Van berekende gok over 'Batshi-Bumm-Bumm' tot gebuisde spits: kan Batshuayi zijn carrière éindelijk herlanceren?
Bij aankomst in Istanboel klauwde Michy Batshuayi (27) eens. Bij het uitstappen van de privéjet die Besiktas voor hem had gecharterd. In de aankomsthal waar honderden fans hem bezongen. Voor de vijfde keer in vijf jaar rolt seriehuurling Batsman de dobbelsteen om weer naar start te gaan. Waarom de clubcarrière van de Rode Duivel nu al bijna vijf seizoenen 'on hold' staat.
Lees verder

"Ik weet dat ze zullen komen om me te doden": vrouwelijke burgemeester overleefde al drie aanslagen van taliban en ook haar vader werd vermoord
"Ik zit hier te wachten tot ze komen. En ze zullen komen om me te vermoorden. Ik kan mijn familie niet achterlaten. En trouwens, waar zou ik heen gaan?": het zijn de aangrijpende woorden van Zarifa Ghafari (29), die het schopte tot burgemeester in Afghanistan. De vrouw verwacht dat de taliban haar op elk moment kan doden, net zoals ze deden met haar vader eind vorig jaar.
Lees verder

VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen naar Kroatië voor 130 euro en meer vakantiedeals
Last minute nog op zoek naar een reisbestemming om te ontsnappen aan het druilerige weer? Reisexpert Christoph Godin (28) zet zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje voor de lezers van HLN. Vandaag legt hij uit hoe je voor acht dagen naar Kroatië kan voor 130 euro per persoon. Al aan het dromen van een heerlijke nazomer of een prachtige herfstvakantie? In de Algarve en in Duitsland kan je genieten aan een zeer voordelige prijs.
Lees verder

Samsung stopt met advertenties in eigen apps op Galaxy-smartphones
Een doorn in het oog van velen is niet meer. Samsung België zal stoppen met het tonen van advertenties in vooraf geïnstalleerde apps zoals de weer-app en Samsung Thema's. Dat bevestigt het bedrijf aan onze redactie. Die reclame werd weinig gesmaakt, zeker bij gebruikers van smartphones die ettelijke honderden euro's kosten.
Lees verder

Nederlandse volkszanger scoort virale hit met 'Ik Ga Zwemmen': wereldwijd meest gedeelde nummer op Spotify
Het succes van de zomerhit 'Ik ga zwemmen' van de Nederlandse zanger Mart Hoogkamer (23) kent geen grenzen. Afgelopen weekend kwam het nummer op de eerste plek in de Nederlandse Spotify Top 200 terecht, maar daar blijft het duidelijk niet bij. Het nummer werd in Nederland en België al zo vaak gedeeld dat het nu ook op de eerste plaats staat in de Global Viral Top 50 van Spotify.
Lees verder

Hypothecair mandaat mogelijk minder aantrekkelijk: welk voordeel halen kopers er vandaag uit?
Een hypothecair mandaat biedt de koper van een woning een voordeel van duizenden euro's ten opzichte van een klassieke hypothecaire inschrijving. Wie er gebruik wil van maken, zal zich mogelijk wel moeten reppen, aangezien Europa het hypothecair mandaat nadrukkelijk in vraag stelt. Spaargids.be onderzoekt de zaak.
Lees verder

Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: "Je kan er duizenden euro's mee besparen, maar er zijn ook valkuilen"
Heb je je woning (bijna) afbetaald en wil je opnieuw geld lenen? Dan is het mogelijk om je eigen woonlening te recycleren. "Je bespaart daardoor notaris- en hypotheekkosten én betaalt minder intrest", aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Dat heeft zijn voordelen, al zitten er ook enkele addertjes onder het gras. Wanneer is het financieel interessant om een wederopname te overwegen? Hoe werkt het precies? En waar moet je op letten? Onze geldexpert geeft advies.
Lees verder

Kandidate Pauline doet indrukwekkende auditie in 'Regi Academy'
In het nieuwe programma 'Regi Academy' maken we binnenkort kennis met kandidate Pauline. Haar stem geeft alvast weg dat ze net zoals Regi afkomstig is uit de Kempen. "Dan heb je alvast een streepje voor", klinkt het al lachend.
Lees verder