Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 augustus 2021

Overpoort heeft grote plannen: “Heropening discotheken op 1 oktober komt te laat voor studenten, maak van straat ee...

HLN
Overpoort heeft grote plannen: "Heropening discotheken op 1 oktober komt te laat voor studenten, maak van straat een evenement met Covid Safe Ticket"
Vanaf 1 oktober kunnen we weer vlammen op de Vlasmarkt en knallen in de Overpoort. De uitbaters staan klaar voor wat het feest van de eeuw zou kunnen worden. Maar Tim Joiris van de Horecacel bij Unizo maakt een kanttekening. "Het academiejaar begint twee weken vroeger. Als we dat willen controleren, moeten we met een plan komen." En hij heeft er één.
Lees verder

Het geheime liefdesperron van koning Leopold II: Infrabel onderzoekt hardnekkige stadslegende in Zurenborg-wijk
De fel omstreden koning der Belgen Leopold II die een geheim liefdesperron in Zurenborg liet aanleggen om zijn minnares te bezoeken. Zou het? Na een recente heropflakkering van de stadslegende dook spoorwegbeheerder Infrabel in de archieven en ging een expert vandaag op het vermeende liefdesperron ter plaatse : "Het is een leuk verhaal, maar bijzonder onwaarschijnlijk."
Lees verder

Politie op zoek naar bekende Maldegemnaar Bram Andelhofs: "Wie Bram ziet, neemt best contact met ons op"
De federale politie en het parket van Oost-Vlaanderen zijn in het kader van een onderzoek op zoek naar Bram Andelhofs (38). Andelhofs wordt verzocht om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie.
Lees verder

NAVO wil meer tijd voor evacuatie Afghanistan: "Grootste uitdaging is mensen in vliegtuigen krijgen"
De NAVO wil meer tijd voor evacuatie van mensen uit Afghanistan. Tot die operatie is afgerond, blijft de verdragsorganisatie militair aanwezig op de luchthaven van Kaboel. NAVO-topman Jens Stoltenberg zei dat vanmiddag na afloop van een spoedberaad per video van de NAVO-raad, de dertig aangesloten ministers van Buitenlandse Zaken. De mensen die er weg moeten, zijn mensen uit NAVO-landen, mensen uit partnerlanden en wat de NAVO noemt 'at risk Afghans', 'in het bijzonder zij die onze inspanningen hebben ondersteund'.
Lees verder

Nu de beurzen sinds lang opnieuw rood kleuren: alles nog op koers voor de kleine belegger?
De BEL20 kleurde deze week opnieuw rood. De Belgische referentie-index verloor 1,35 procent, waar in de tien dagen ervoor nog dag na dag winst werd opgetekend. Ook in Azië en Amerika gaan de beurzen omlaag. Moet de kleine belegger zich zorgen maken? Verkopen? Of is dit net het moment om in te stappen? Wat steek je dan in je portefeuille? Peter Vanden Houte, hoofdeconoom bij ING België, geeft antwoorden.
Lees verder

Toch even zweten? Ever Given vaart voor het eerst sinds blokkade weer door Suezkanaal
Vijf maanden na de blokkade van het Suezkanaal heeft het containerschip 'Ever Given' het kanaal weer betreden, deze keer zonder problemen.
Lees verder

Verplichte vaccinatie in zorgsector op komst: "In de zorg ben je verantwoordelijk voor anderen"
Er is een verplichte vaccinatie in de zorg op komst. Dat kondigde premier Alexander De Croo (Open Vld) aan tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. "Het Overlegcomité heeft aan de ministers van Gezondheid gevraagd om de voorwaarden te onderzoeken die verplichte vaccinatie voor het hele zorgpersoneel mogelijk moeten maken", klonk het.
Lees verder

Doodgewoon vanbuiten, peperduur om er les te volgen: prins Gabriël trekt volgend schooljaar naar prestigieuze Engelse school
De Oxford- en Cambridge-bollebozen van morgen zitten er vandaag op hun schoolbanken. En vanaf 1 september ook onze prins Gabriël. Hij trekt naar het National Mathematics and Science College in Warwickshire, een prestigieus college waar leerlingen klaargestoomd worden voor nog prestigieuzere universiteiten. Wat gaat de prins er studeren? En hoeveel kost zo'n schooljaar?
Lees verder

Angelina Jolie zit voor het eerst op Instagram: "Ze wil de stem van vrouwen en jongeren in Afghanistan versterken"
Ze was tot voor kort nergens te vinden op sociale media, maar Angelina Jolie (46) trekt nu naar Instagram met een brief die ze ontving van een Afghaanse vluchteling. De Oscar-winnende actrice wil zich op die manier uitspreken over de onrust die er opnieuw heerst in het land en de vrouwen en kinderen die nu in groot gevaar verkeren.
Lees verder

Yellow Tigers beginnen aan EK volleybal met vlotte 3-0-overwinning tegen Azerbeidzjan
De Yellow Tigers hebben vandaag in Belgrado hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. Tegen rechtstreekse concurrent Azerbeidzjan (FIVB-42) wonnen de Belgische volleybalvrouwen met 3-0 (25-13, 26-24 en 25-13).
Lees verder

Kylie Jenner is in verwachting van tweede kindje
Gisteren liet Caitlyn Jenner (71) al vallen opnieuw grootmoeder te worden. Van welke dochter dat mocht zijn, was nog een raadsel, maar nu is the word out. Kylie Jenner (24) wordt voor de tweede keer mama, dat meldt Page Six.
Lees verder

Spoedarts Jan Stroobants reageert op versoepingen: "Nu wel juiste wapens, namelijk vaccins"
Jan Stroobants, spoedarts in ZNA Middelheim en coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageerde bij VTM NIEUWS op de aangekondigde versoepelingen. "We hebben nu de juiste wapens, de vaccins, en die doen hun werk", zei hij gerustgesteld.
Lees verder

Spoedarts Jan Stroobants reageert op versoepelingen: "Nu wel juiste wapens, namelijk vaccins"
Jan Stroobants, spoedarts in ZNA Middelheim en coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageerde bij VTM NIEUWS op de aangekondigde versoepelingen. "We hebben nu de juiste wapens, de vaccins, en die doen hun werk", zei hij gerustgesteld.
Lees verder

Artiesten zijn opgelucht na uitspraak overlegcomité: "Eindelijk hoopgevende dag voor culturele sector"
"Alles kan altijd beter, maar dit is eindelijk een hoopgevende dag voor de culturele sector." Dat zegt Frederik Sioen van de Artiestencoalitie, een belangenorganisatie van individuele kunstenaars en artiesten. Zowel het wegvallen van de beperkingen bij kleine evenementen als de optie van de Covid Safe Ticket-procedure bij grotere evenementen zorgt voor tevredenheid.
Lees verder

Vreemd genoeg wordt één van de grootste uitdagingen opnieuw voluit en zonder scrupules genieten van onze vrijheid
Als je binnenkort zowel aan de toog kan gaan zitten, als er bovenop mag springen om te dansen, rest er maar één conclusie: we hebben onze vrijheid terug. Het Overlegcomité schrapt - op wat mondmaskers her en der na - zo goed als alle maatregelen. Vreemd genoeg wordt één van de grootste uitdagingen daar opnieuw voluit en zonder scrupules van te genieten. Om op de dansvloer enkel naar de nieuwe van The Weeknd te luisteren - "I know temptation is the devil in disguise. You risk it all to feel alive" - en niet naar de stem van experte Erika Vlieghe: "De pandemie is nog niet voorbij."
Lees verder

Links front bij regeringsformatie Nederland
De fracties van de sociaaldemocratische PvdA en GroenLinks in de Tweede Kamer, het 'lagerhuis' van het Nederlandse parlement, gaan tijdens de moeizame regeringsvorming als één team verder. Dat melden de partijleiders Lilianne Ploumen en Jesse Klaver, die vrijdag de hele middag overleg hebben gevoerd over verdieping van de onderlinge samenwerking.
Lees verder

LIVE (20u45). Mbaye Leye behoudt vertrouwen in zelfde elf, Oostende gaat voor 12 op 12 tegen Standard
• 5de speeldag Jupiler Pro League • Oostende heeft 9 op 9 • Aftrap: 20u45 • Sclessin
Lees verder

Horeca Vlaanderen: "Freedom Friday voor de horeca"
"Het voelt als 'Freedom Friday'. Geen sluitingsuur meer, geen maximum aantal personen per tafel... Naar deze vrijheden heeft onze sector, na meer dan anderhalf jaar beperkingen, toegeleefd." Zo reageert Horeca Vlaanderen vrijdag op de versoepelingen die het Overlegcomité heeft aangekondigd.
Lees verder

Onze chef voetbal slaakt noodkreet na desastreuze Europese avond: "Een vehikel dat in sneltreinvaart op de muur afstevent"
De toestand van ons clubvoetbal is hopeloos en ernstig. De ontluisterende Belgische donderdagavond in Europa deed ons nog eens met de neus op de pijnlijke feiten drukken. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert begraaft de Jupiler Pro League in zijn huidige vorm, kijkt kritisch naar de werking van de Belgische voetbalbond (waar een nieuwe voorzitter straks zijn intrede maakt) en de Pro League en reikt een oplossing aan die even onpopulair als economisch en sportief noodzakelijk is. "Doé iéts. Het zijn heus niet de Nederlanders alleen die lachen met ons."
Lees verder

Interview: Belgische rockband Black Mirrors is potentiële wereldgroep
De Brusselse band Black Mirrors is er één om in het oog te houden. Ze speelden afgelopen weekend Alcatraz plat, maar ze passen evengoed op Rock Werchter, Pukkelpop of eender welk ander festival. Want het publiek eet in een mum van tijd uit hun hand.
Lees verder