Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe online herinneringsdoos laat je toe om herinneringen aan (overleden) dierbare samen te brengen

HLN
Nieuwe online herinneringsdoos laat je toe om herinneringen aan (overleden) dierbare samen te brengen
De klassieke doos brieven, foto's en prulletjes die verbonden zijn aan een mooie herinnering krijgt een update, want drie Gentse studenten bedachten een manier om herinneringen online te bewaren. Hun 'digitale kluis' heet Aeterna. Het grote verschil? Andere mensen kunnen ook aan je herinneringendoos bijdragen, zodat er als het ware een reconstructie van een leven ontstaat.
Lees verder

VTM NIEUWS-reporter Romina Van Camp meet schade op tussen de verwoeste huizen op Evia
Acht dagen na het uitbreken van de zwaarste branden in Griekenland, lijkt die situatie stilaan onder controle. Het Griekse eiland Evia, dat gekend staat voor zijn prachtige natuur, is zwaar getroffen. VTM NIEUWS stelt ter plaatse vast hoe groot de ravage is. En het gevaar is nog niet geweken, want het vuur smeult nog na en de wind komt ook opnieuw opzetten.
Lees verder

Van kleins af aan gepest met 'groot voorhoofd', nu neemt Romanie (18) deel aan Miss Belgiëverkiezing: "We laten ons niet neerhalen"
Van 'daar kan een vliegtuig op landen' tot 'ben jij Megamind' over 'we zijn aangekomen op Schiphol': Romanie De Cauderlier uit Kortrijk wordt al heel haar jonge leven gepest om haar 'groot voorhoofd'. Nu is de jongedame geselecteerd voor Miss West-Vlaanderen, wat een opstapje kan zijn naar Miss België. "Ik zat echt heel diep, tot op het punt dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Maar nu wil ik met mijn deelname een voorbeeld zijn. Aan al wie gepest wordt: luister niet naar wat andere mensen over jou zeggen."
Lees verder

12 paleizen, 600 wagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van koning Mohammed VI van Marokko
Het gaat niet goed met de coronacijfers in Marokko. Hoewel er in het hele land nog beperkende maatregelen van kracht zijn, woedt er een tweede golf die het aantal besmettingen weer de hoogte in jaagt. Toch blijven duizenden Marokkanen deze zomer naar hun moederland afreizen, met dank aan hun koning Mohammed VI (57) en de spotgoedkope tickets van zijn vliegmaatschappij Royal Air Maroc. Maar wie is die koning nu eigenlijk en wat heeft hij dan nog allemaal in zijn bezit? Een portret van de man van vijf miljard, omringd door de meest exclusieve paleizen, wagens, jachten én horloges van het gehele Afrikaanse continent.
Lees verder

Nieuwe vervolging van twee naasten van Aleksej Navalny
Tegen twee naasten van de gevangen Russische opposant Aleksej Navalny lopen nieuwe strafrechtelijke onderzoeken. De Russische onderzoekscommissie (Sledstvenny Komitet) beschuldigt hen van financiering van "extremistische" organisaties.
Lees verder

Auto ramt stier de dood in, nadat hij is ontsnapt uit arena in Spaans dorp
De Spaanse politie is een onderzoek gestart na een incident in het dorp Brihuega. Daar ontsnapte een stier uit een arena, rende het dorp in en verwondde twee mensen, alvorens het dier opzettelijk door een auto werd doodgereden.
Lees verder

Football Talk. Wie we daar hebben: Dries Mertens vervoegt Napoli op stage
In Napels keert een Belg terug op training. In de late ochtend maakte Dries Mertens zijn opwachting op het trainingskamp van SSC Napoli. Met hem keerde ook Hirving Lozano terug bij de selectie, de Mexicaan kwam in actie op de Gold Cup, waar hij na een stevige botsing werd afgevoerd.
Lees verder

Bekende auteurs werken mee aan Boekenjagers-boek: "Lucinda Riley doneerde vlak voor haar dood een kortverhaal"
De Facebookgroep 'Boekenjagers', opgericht door Veerle Nijs uit Lokeren, blaast vijf kaarsjes uit. Dat wordt gevierd met de uitgave van een boek waar verschillende bekende auteurs - van Lize Spit tot Lucinda Riley - een exclusief verhaal voor schreven. "Alle opbrengsten gaan integraal naar drie doelen die zich inzetten voor leesbevordering."
Lees verder

LIVE. Vader Messi bevestigt: "Leo tekent vandaag bij PSG" - Vrouwlief deelt foto uit vliegtuig: "Op naar een nieuw avontuur met z'n vijven"
De zaak lijkt beklonken. Lionel Messi heeft een akkoord gevonden met PSG. Jorge, de vader van Messi, bevestigt dat nieuws. De familie-Messi vliegt op dit eigenste moment naar de Franse hoofdstad, waar de Argentijnse superster straks nog zijn medische testen aflegt. Morgen volgt dan - als alles goed gaat - de voorstelling in het Parc des Princes. Volg hier alle nieuwtjes over de nieuwste aardverschuiving in het topvoetbal LIVE!
Lees verder

SHOWBITS. Lotte Vanwezemael geniet nog na van haar vakantie op Curaçao en herken jij die krullenbol op de foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Vrouwlief deelt foto met Messi op vliegtuig naar Parijs: "Nieuw avontuur met z'n vijven" - Supporterslegioen wacht Argentijn op aan Le Bourget
De zaak lijkt beklonken. Lionel Messi heeft een akkoord gevonden met PSG. Jorge, de vader van Messi, bevestigt dat nieuws. De familie-Messi vliegt op dit eigenste moment naar de Franse hoofdstad, waar de Argentijnse superster straks nog zijn medische testen aflegt. Morgen volgt dan - als alles goed gaat - de voorstelling in het Parc des Princes. Volg hier alle nieuwtjes over de nieuwste aardverschuiving in het topvoetbal LIVE!
Lees verder

Even mooi zijn als Kylie Jenner? Dat vraagt 3,5 uur in de make-upstoel, onthult het model
Elke persoon is anders, en zo ook elke schoonheidsroutine. Die van de Amerikaanse ster en ondernemer Kylie Jenner (24) neemt zo'n 3,5 uur in beslag. Dat nieuwtje vertelt ze in een video over haar waanzinnig populaire make-uplijn Kylie Cosmetics, die ter ere van haar verjaardag een reeks nieuwe producten krijgt.
Lees verder

Sergio Herman in Zweden voor nieuw tv-programma
Sergio Herman (51) is volop bezig met de opnames voor een nieuw programma. Dat heeft de chefkok zelf bekendgemaakt op z'n Instagrampagina.
Lees verder

CELEBS 24/7. Harry Styles laat een dikke snor groeien en deze actrice krijgt haar eigen Simpson
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

iPhone 13 krijgt wellicht betere camera's dan voorganger
De nieuwe iPhones die Apple waarschijnlijk volgende maand aankondigt verschillen vooral op het gebied van de camera's van de modellen van dit jaar, schrijft persbureau Bloomberg. Uiteraard krijgen de toestellen ook een snellere processor en komen er nieuwe schermen, maar qua uiterlijk zijn de toestellen grotendeels vergelijkbaar met de iPhone 12.
Lees verder

Van kooivoetbal in Zuid-Londen naar de Champions League in zes jaar tijd? Owen Otasowie, de bonk die de nieuwste sensatie bij Club moet worden
Van NYC naar Jan Breydel. Maak kennis met Owen Otasowie (20): vaak vergeleken met Paul Pogba, straks wellicht de nieuwste sensatie bij Club Brugge.
Lees verder

Corruptieproces tegen Zuid-Afrikaanse oud-president Zuma opnieuw verschoven
Het corruptieproces tegen de vroegere en gedetineerde Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is opnieuw uitgesteld.
Lees verder

SV Zulte Waregem zorgt voor aparte tribune voor niet-gevaccineerden: "Abonnees hebben ons niet in de steek gelaten, wij hen nu ook niet"
Alle abonnees van SV Zulte Waregem kunnen komende zondag de match tegen Club Brugge volgen, of ze nu een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen of niet. Wie dat niet kan, wordt ondergebracht in een aparte tribune.
Lees verder

Bekijk hoogtepunten van finale Belgian League
Sector One is opnieuw kampioen van de Belgische League of Legends-competitie. Ze klopten KV Mechelen Esports, hoewel velen KV Mechelen Esports als favoriet bestempelden. Nochtans werd Sector One al twee keer kampioen, maar was de stand in de onderlinge duels het voorbije seizoen 1-3 voor Mechelen.
Lees verder

Dochter Jef Vermassen waagde (opnieuw) haar kans bij 'K2 zoekt K3'
Op de definitieve uitslag is het vanzelfsprekend nog lang wachten, maar de zoektocht naar het nieuwe K3'tje is achter de schermen al in volle gang. Vanaf het najaar gaan Hanne en Marthe op VTM op zoek naar een nieuw K3'tje om de groep weer te vervolledigen. Opvallende naam tussen de deelnemers: Jasmine Vermassen, dochter van 's lands bekendste strafpleiter Jef Vermassen.
Lees verder