Doorgaan naar hoofdcontent

Nathalie Meskens en Lauren Versnick vertellen over eerste kus met hun lief: “Het was de beste zoen ooit”

HLN
Nathalie Meskens en Lauren Versnick vertellen over eerste kus met hun lief: "Het was de beste zoen ooit"
Vanavond brengen Nathalie Meskens, Lieven Scheire, Lauren Versnick en Dagny Ros samen de avond door in 'Waarheid Durven of Doen' op VTM. Eén van de uitdagingen is: durf je te vertellen hoe de eerste kus met je partner tot stand is gekomen? Lauren Versnick moet geen seconde twijfelen: "Dat was supersimpel bij mij, het was de beste kus ooit." Ook Nathalie Meskens laat het achterste van haar tong zien: "Bij ons kwam die nogal snel, die dates kwamen pas erna", lacht ze. "Het was eigenlijk al op de avond dat wij elkaar hebben leren kennen."
Lees verder

Moordonderzoek naar overlijden van 85-jarige vrouw in rusthuis, directie: "Niemand zei ons dat het om moord ging"
De politiezone Brussel-Zuid is maandagochtend opgeroepen voor een moord in een woonzorgcentrum in de Bergensesteenweg in Anderlecht. Dat bevestigt het parket van Brussel. Het gaat om een 85-jarige dame die in het rusthuis verblijft en dood werd aangetroffen. De directie van het rusthuis wist dat er een onderzoek werd gestart naar een overlijden van een bewoner, maar niet dat het om een moordonderzoek gaat. "Echt: daar weten wij niets van af", zegt Gerda Hanssens, directeur ad interim van het rusthuis Clos Bizet.
Lees verder

"We maakten het in 2021 waar op het terrein": 3x3 Lions reageren op vermeende fraude om aan Olympische Spelen te kunnen deelnemen
Team Antwerp, dat de vier internationals van het 3x3 basketbal afleverde voor Tokio 2020, heeft gereageerd op de berichten dat er fictieve toernooien werden georganiseerd om te kunnen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Dat berichtte De Standaard eerder vandaag. "We hebben geen commentaar. Dat zou afbreuk doen aan het harde werk en de vele opofferingen die we maandenlang hebben geleverd." Basketball Belgium is alvast een onderzoek gestart.
Lees verder

Football Talk. Doku mist al zeker twee volgende matchen met Rennes door spierblessure, wat met Duivels?
Stade Rennais zal Jérémy Doku een tijdje moeten missen. Dat bevestigde trainer Bruno Genesio op zijn persconferentie in aanloop naar het Conference League-voorrondeduel tegen Rosenborg. Doku liep afgelopen weekend in de match tegen Nantes een hamstringblessure op en zal morgenavond zeker niet spelen. Ook het duel van komende zondag in de Ligue 1 tegen Angers komt te vroeg voor de jonge winger.
Lees verder

Steeds meer mensen daten volgens sterrenbeeld. 2 astrologen leggen uit: "De sterren vertellen of een relatie makkelijk of stroever zal verlopen"
"Het eerste wat ik doe als ik interesse heb in iemand, is vragen wanneer hij is geboren, waar en om hoe laat." Voor menig millennial en Gen Z'er is het de normaalste zaak van de wereld: daten volgens je sterrenbeeld. Of je er nu in gelooft of niet, de populariteit van astrologie neemt toe en moeit zich nu ook met ons datingleven. Astrologen Michael Van den Bossche en Cato Vermeulen over de zin en de valkuilen van daten volgens je sterrenbeeld, welke apps je kunnen helpen en hoe je je compatibiliteit kan bepalen. "Je voelt je aangetrokken tot je tegenpool omdat je onbewust jezelf in balans wil brengen."
Lees verder

LIVE VUELTA. Aranburu niet meer aan de start, zorgt korte maar heuvelachtige etappe opnieuw voor verschuivingen in klassement?
Door de prachtige gebergtes van Andalusië trekt het peloton in de elfde etappe van deze Vuelta naar Valdepeñas de Jáen. De beslissing valt wellicht in de slotkilometers - met twee stevige beklimmingen en stijgingspercentages tot 30% -, maar ook het heuvelachtige voorprogramma van amper 133 kilometer doet watertanden. Het parcours is ongetwijfeld spek voor de bek van een groepje vluchters, al valt er ook voor de klassementsmannen wat te rapen. Pakt Primoz Roglic het rood al terug?
Lees verder

Deze kleurrijke pinguïns veroveren het internet: grappig, uniek, maar vooral héél duur. Maak kennis met de Pudgy Penguins
Hebt u ooit al gehoord van de Pudgy Penguins? Geen nieuwe strip- of televisiereeks. Wel een collectie van exact 8.888 kleurrijke prentjes van gekke pinguïns die het internet veroveren en voor veel geld van hand tot hand gaan. Het is de laatste hype in NFT-land, waar unieke, digitale bestanden voor veel geld verhandeld worden. De 25-jarige David* uit Rupelmonde is één van de gelukkigen die twee pinguïns op de kop kon tikken. "De mijne zijn in kerstthema, met een rode achtergrond, kerstmuts en -halssnoer."
Lees verder

Nog angstaanjagender dan gedacht: T. rex had 'detectoren' in zijn kaken waardoor prooien makkelijk te vinden waren
In het rijk der dinosauriërs heeft de Tyrannosaurus rex ongetwijfeld de indrukwekkendste reputatie. Een recente ontdekking doet daar nog een extra duit in het zakje: uit recent onderzoek blijkt immers dat de dinosaurus een soort van sensorische zenuwen had in de onderkaak waardoor hij zijn prooien nog makkelijker kon opsporen, vastgrijpen en verscheuren.
Lees verder

Amnesty analyseert gelekte bewakingsbeelden uit Iraanse Evin-gevangenis
Amnesty International heeft gelekte bewakingsbeelden geanalyseerd waarop de vreselijke mishandeling van gevangenen in de Evin-gevangenis in Teheran (Iran) te zien is. Volgens Amnesty tonen de beelden nog maar eens aan hoezeer de straffeloosheid heerst in Iran voor gevangenisbewakers die gevangenen folteren en onderwerpen aan andere wrede, onmenselijke en vernederende behandelingen.
Lees verder

Wat zou investering van 1.000 dollar in Apple in 2011 toen Tim Cook CEO werd vandaag waard zijn?
Tien jaar alweer staat Tim Cook aan het roer van Apple. Dat heeft hem persoonlijk geen windeieren gelegd, maar ook het bedrijf niet. Noch wie in 2011 zou hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse techgigant. CNBC berekende dat de opbrengst daarvan na een decennium bijna 1.200 procent zou bedragen.
Lees verder

Wat zou investering van 1.000 euro in Apple in 2011 toen Tim Cook CEO werd vandaag waard zijn?
Tien jaar alweer staat Tim Cook aan het roer van Apple. Dat heeft hem persoonlijk geen windeieren gelegd, maar ook het bedrijf niet. Noch wie in 2011 zou hebben geïnvesteerd in de Amerikaanse techgigant. CNBC berekende dat de opbrengst daarvan na een decennium bijna 1.200 procent zou bedragen.
Lees verder

Speelsters van Afghaans nationaal voetbalelftal succesvol geëvacueerd uit Kaboel: "Belangrijke overwinning"
Het Afghaans vrouwenvoetbalelftal heeft dinsdag een "belangrijke overwinning" behaald toen de speelsters samen met andere vluchtelingen op een vliegtuig konden stappen om Afghanistan te verlaten. De internationale voetballersvakbond FIFPRO bedankte de Australische regering voor het mogelijk maken van de evacuatie van speelsters, teamfunctionarissen en familieleden.
Lees verder

Zware verkeershinder op Antwerpse Ring: 3 rijstroken versperd na ongeval met vrachtwagen
Woensdagvoormiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de Antwerpse Ring richting Nederland ter hoogte van Berchem. Een bestuurder geraakte lichtgewond.
Lees verder

'Oceaantherapie': speciale retreats zetten in op de kracht van de zee om mentale welzijn te boosten
Voor wie er doorheen zit, kan de zee soelaas bieden. Dat is wat aanhangers van 'oceaantherapie' geloven. In Frankrijk organiseert influencer Santa Mila nu 'Ocean Therapy-retraites' en ook in Nederland kan je al surfend je hoofd leren leeg te maken. "Het water kalmeert me. Ik zou er uren naar kunnen kijken. Het hypnotiseert."
Lees verder

Amerikaanse vicepresident haalt zwaar uit naar China tijdens bezoek aan Azië
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft opnieuw zware kritiek geuit op China tijdens haar reis in Zuidoost-Azië. Tijdens een ontmoeting met de Vietnamese president Nguyen Xuan Phuc riep ze de regering op tot meer samenwerking met de VS, om zo samen tegen Peking op te treden in het geschil over de Zuid-Chinese Zee. Ze beschuldigde de Chinese overheid van "pesterijen" en stelt dat de claims van China in dat gebied "buitensporig" zijn.
Lees verder

Geseinde dealer vraagt politieman in burger of hij cocaïne wil kopen
De politie heeft dinsdag twee mannen gevat tijdens het verkopen van drugs. Het duo werd gearresteerd. Een andere gecontroleerde minderjarige werd betrapt met een boksbeugel in zijn onderbroek.
Lees verder

Opnieuw mensenmassa aan luchthaven Kaboel
Aan de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn nog altijd enkele duizenden mensen aan het wachten op een evacuatievlucht naar het buitenland. Op video's die woensdag gedeeld worden op sociale media, zijn honderden Afghanen te zien die, soms tot hun heupen, in een sloot staan voor een muur van het luchthaventerrein. Een man die vanuit de sloot naar boven klom, werd door twee soldaten tegengehouden.
Lees verder

Kopenhagen is veiligste stad ter wereld, Brussel staat op 26ste plaats
Kopenhagen is de veiligste stad ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Economist Intelligence Unit (EIU). De Deense stad haalt daarmee voormalige koplopers als Tokio, Singapore en Osaka in. Brussel vinden we pas terug op de 26ste plaats.
Lees verder

Brussel kijkt op tegen vierde golf van coronabesmettingen: "Laat ons solidair zijn en patiënten spreiden"
Laat ons solidair zijn met de Brusselse ziekenhuizen en nu al kijken om patiënten te gaan spreiden. Dat zegt Marcel Van der Auwera van het Comité Hospital & Transport Surge Capacity, het comité dat zich bezighoudt met ziekenhuis- en transportcapaciteiten, in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Vredesstad Ieper vangt Afghaanse medewerkers Moeder voor Vrede op: "We zijn heel dankbaar voor de hulp, maar we vrezen voor onze familie"
Zes Afghaanse vrouwen en een jong meisje zijn gisteren na een lange reis vanuit Kaboel in Ieper aangekomen, na hun vlucht voor de taliban. Het gaat om medewerkers van Moeders voor Vrede, een organisatie die zich inzet voor vrouwenrechten in conflictgebieden. "Ik ben nog nooit zo bang geweest", getuigt een 25-jarige Afghaanse die voor Moeders voor Vrede Engelse les gaf in haar vaderland.
Lees verder