Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Moeskroen dient klacht in tegen RWDM wegens vermeend gesjoemel met coronatest, Brusselaars reageren ontstemd: “Dit ...

HLN
Moeskroen dient klacht in tegen RWDM wegens vermeend gesjoemel met coronatest, Brusselaars reageren ontstemd: "Dit is een lastercampagne"
Moeskroen heeft bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht neergelegd tegen RWDM. De Brusselse ploeg stelde in de openingsmatch in 1B Glenn Claes op, maar volgens de Henegouwers had de middenvelder geen geldig coronabewijs. Dat bevestigde Renaud Duchêne, advocaat van Moeskroen.
Lees verder

Nederlandse Kamer van Koophandel lekt privégegevens van 1.800 mensen, onder wie politici
De Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) heeft privégegevens van ongeveer 1.800 mensen, onder wie heel wat politici en bestuurders, gelekt. Dat melden Nederlandse media. Verschillende partijen eisen in de Tweede Kamer uitleg van de ministers Stef Blok (Economische Zaken) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).
Lees verder

Lee Ryan kan zelfs zijn boetes niet meer betalen: zo verging het de jongens van boyband Blue
Seks, drugs en rock-'n-roll zijn niet meteen de eerste woorden waar je aan denkt bij Blue, de Britse boyband die begin jaren 2000 hit na hit scoorde. Maar kijk, de vier jongens hebben wel degelijk een behoorlijk turbulent leven achter de rug. Zo turbulent zelfs, dat jongste lid Lee Ryan (38) in de rechtbank moest toegeven dat hij compleet bankroet is. En ook bij de rest was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Van zware depressies tot verslavingen: zo verging het de 'All Rise'-zangers.
Lees verder

N-VA: "Pensioenvoorstel Lachaert is kleine stap in goede richting"
Het voorstel van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert om het minimumpensioen pas toe te kennen na 20 jaar effectief gewerkt te hebben, is een "kleine stap in de goede richting". Dat zegt N-VA-Kamerlid Wim Van der Donckt. Hij vreest echter dat de linkse regeringspartijen daar anders over zullen denken.
Lees verder

Afbeelding van steen verkocht voor 1,1 miljoen euro
Een digitaal plaatje van een bruine steen is maandag verkocht voor 1,1 miljoen euro. Ook een grijze steen bracht een halve miljoen dollar (0,4 miljoen euro) op. Het gaat om zogenaamde NFT's of digitale eigendomsbewijzen.
Lees verder

Een 'gezonde' spaarpot: om hoeveel geld gaat het dan?
De coronacrisis heeft veel mensen met hun neus op de feiten gedrukt: bij onverwacht moeilijke tijden is een gezonde spaarbuffer echt geen overbodige luxe. Maar wat is een goed bufferbedrag? Spaargids.be ging op zoek naar het advies van de experts en geeft ook enkele tips om beter te sparen.
Lees verder

Israël verlaagt minimumleeftijd voor boostervaccin tot 30 jaar
Israël heeft de minimumleeftijd voor een derde dosis van het coronavaccin verlaagd tot 30 jaar. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dinsdag. Het land kampt met een forse stijging van de coronacijfers door de deltavariant.
Lees verder

"Ben Affleck is op zoek naar verlovingsring voor Jennifer Lopez"
Ben Affleck (49) lijkt geen gras te laten willen groeien over zijn hernieuwde relatie met Jennifer Lopez (52). De acteur werd samen met zijn moeder Chris en zoon Samuel (9) gespot bij een vestiging van Tiffany's in Los Angeles, waar het drietal op zoek zou zijn geweest naar een verlovingsring voor JLo.
Lees verder

KFC Turnhout geschokt over zedenfeiten van leerkracht (60): "Hij begeleidde onze jeugd. Maar wij wisten van niets"
Het nieuws dat de 60-jarige leerkracht van basisschool Sint-Franciscus in Turnhout verdacht wordt van de aanranding van enkele minderjarige leerlingen, veroorzaakt ook een schokgolf binnen de plaatselijke voetbalclub. De man was al jarenlang begeleider van de jeugdploegen van KFC Turnhout. Vanuit die functie kwam hij ook in de kleedkamers. "Klachten van onze jeugdspelers of ouders zijn er nooit geweest", zegt voorzitter Ignace Kroos.
Lees verder

"Kinderen beter beschermd in een stoeltje dan in een bakfiets"
Bij een zijdelingse botsing zijn kinderen beter beschermd in een zitje achterop of in een fietskar dan in een bakfiets of op een aanhangfietsje. Dat blijkt dinsdag uit een crashtest met verschillende soorten fietsen van Test Aankoop.
Lees verder

LIVE VUELTA. Omvangrijke kopgroep met vier Belgen mag strijden om de ritzege
Gisteren kon het Vuelta-peloton genieten van een welverdiende rustdag, maar vandaag moeten de renners weer vol aan de bak. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, met aan het einde een lastige beklimming van tweede categorie. Voer voor de vluchters of kruisen de klassementsmannen andermaal de degens? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Rusland stelt maanmissie uit wegens problemen met landingssysteem
Rusland heeft dinsdag aangekondigd de lancering van de maanmissie Loena-25 uit te stellen vanwege problemen met het landingssyteem.
Lees verder

Poetin trakteert gepensioneerden op geldbonus kort voor verkiezingen
Kort voor de parlementsverkiezingen in Rusland trakteert president Poetin gepensioneerden eenmalig op 10.000 roebel (115 euro). Het geld moet in september worden uitbetaald, zo staat in een decreet dat de Russische president vandaag ondertekende.
Lees verder

Hamza Rafia, Standard-aanwinst die met Cristiano trainde en goed overeenkomt met Benzema: "Provoceren en gevaarlijk zijn: dat is mijn spel"
Hamza Rafia (22) moet het Standard-middenveld dit seizoen wat meer peper geven. "Provoceren, fouten uitlokken, gevaarlijk zijn… Dat is mijn spel."
Lees verder

Taliban staan niet langer toe dat Afghanen naar luchthaven Kaboel gaan om land te verlaten
Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid zegt dat de taliban geen Afghaanse staatsburgers meer zullen toelaten om naar de luchthaven van Kaboel te gaan. Op een persconferentie zei hij dat de menigte op de luchthaven naar huis moet gaan en dat hun veiligheid gegarandeerd is, zo meldt BBC.
Lees verder

Werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika stijgt tot hoogste niveau ooit
De werkloosheidsgraad in Zuid-Afrika is tussen april en juni gestegen tot 34,4 procent, een nieuw record. Dat blijkt uit officiële cijfers die dinsdag werden gepubliceerd. Volgens persagentschap Bloomberg, dat een lijst bijhoudt met data van 82 landen, heeft Zuid-Afrika nu de hoogste werkloosheidsgraad ter wereld.
Lees verder

Wat als buurmeisje door mijn hond wordt gebeten wanneer ze haar bal komt halen in mijn tuin? Uw vragen over het nieuwe goederenrecht beantwoord
Vanaf volgende week woensdag 1 september treedt het nieuwe en gemoderniseerde goederenrecht in voege. En dat heeft gevolgen voor u en uw tuin. Zo mag de dochter van de buren binnenkort haar bal komen halen die ze per ongeluk over de haag trapte en mag de buurman- mits uw toestemming- de stelling voor zijn verbouwing in uw tuin opbouwen. Maar wat als mijn hond onbewaakt in mijn tuin rond loopt? En wat als ik in een rijhuis woon? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

Na het Champions League-debacle: Anderlecht maakt werk van een eigen 'hub' voor de vrouwenploeg
Op zijn persconferentie kwam coach Johan Walem nog even terug op de Champions League-week in Kroatië. "Veel geleerd over mijn ploeg. Heel veel!", sprak hij zonet. Anderlecht werd uitgeschakeld door Osijek. Walem wil zo snel mogelijk opnieuw Europees spelen. Hij weet wat hem te doen staat. RSCA Women moet een vijfde titel op rij pakken.
Lees verder

"Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen": PS noemt voorstel Lachaert "provocatie", Vooruit komt met 'tegenprovocatie'
Dat Open Vld nu met een voorstel komt om de toegang tot het minimumpensioen te beperken, vindt de PS "een provocatie", temeer omdat Pensioenminister Karine Lalieux (PS) al klaar is met haar plannen en al een tijdje aan de premier heeft gevraagd om de discussie op de agenda van de regering te zetten. Vooruit noemt het bespreekbaar, maar dan moet ook de loonnormwet opnieuw op tafel. Een tegenprovocatie, zeg maar.
Lees verder

SHOWBITS. Kato reageert op kritiek op haar figuur en Kürt Rogiers ontdekt de keerzijde van de showbizz
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder