Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 augustus 2021

Luka Elsner (KV Kortrijk) op zijn hoede voor Racing Genk: “Misschien wel de beste ploeg in België”

HLN
Luka Elsner (KV Kortrijk) op zijn hoede voor Racing Genk: "Misschien wel de beste ploeg in België"
KV Kortrijk neemt het morgenavond in het Guldensporenstadion op tegen Racing Genk. KVK won zijn eerste twee matchen en kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komst van de Limburgers. Coach Luka Elsner is toch op zijn hoede. "Genk verdiende meer dan een één op zes. Ze zijn misschien wel de beste ploeg in België."
Lees verder

Gemaskerde Kanye West doet push-ups en dutje tijdens tweede releasefeest
Kanye West (44) heeft opnieuw een releasefeest gegeven voor zijn nieuwe album 'Donda'. Het lanceringsfeest was nog opmerkelijker dan de eerste keer, melden Amerikaanse media. Voorafgaand aan het evenement deed de rapper onder meer een dutje en een aantal push-ups in een 'aftel-livestream'.
Lees verder

Amerikaanse bedrijven nemen weer veel nieuwe mensen aan
Amerikaanse bedrijven nemen steeds meer personeel in dienst en de werkloosheid in de grootste economie van de wereld loopt daardoor in rap tempo terug. Nieuwe cijfers van de Amerikaanse overheid wijzen erop dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten stevig herstel doormaakt.
Lees verder

Transfer Talk. Club Brugge krijgt fiat van FC Barcelona om Collado te huren mét aankoopoptie
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Dierenasiel van Oostende kan toestroom aan 'coronakatten' niet meer aan: "Het is ongezien. Plots hebben mensen geen plaats meer"
Triest. Anders kunnen ze de overbevolking bij het Blauwe Kruis in Oostende en Brugge niet noemen. De voorbije maanden zagen ze een toestroom aan respectievelijk katten en honden. Omdat het vaak om jonge dieren gaat, heeft dat meer dan waarschijnlijk te maken met de coronacrisis. "We vermoeden dat hun baasjes vandaag liever op reis vertrekken dan voor hun dier te zorgen", zucht Fabrice Goffin, voorzitter van het Blauwe Kruis van de Kust.
Lees verder

Prinses Delphine pimpt Lamborghini van Brusselse racepiloot
Prinses Delphine van Saksen-Coburg (53) heeft een Lamborghini gepimpt tot een echt kunstwerk. Een jonge autopiloot, Esteban Muth (19) uit Brussel, mag binnenkort met de wagen racen. Delphine beschilderde de auto in haar typerende stijl, met een gedicht dat ze speciaal voor Muth schreef. De twee onthulden de auto deze voormiddag op het circuit van Zolder.
Lees verder

LIVE OS. Belgische jumpingploeg als tweede naar finale - Tiende medaille voor Allyson Felix - Italië verrast weer, nu op de 4x100m
• Dag 14 van de Olympische Spelen • Bekijk hier de medaillespiegel • Overzicht. Dit gebeurde er gisteren, mét twee Belgische gouden medailles • De Belgian Tornados kwalificeerden zich voor de finale 4x400m
Lees verder

REALITYCHECK. Angela blikt terug op 'Temptation Island' en Amber laat de temperatuur stijgen
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Vuile ijskoningin of onschuldig slachtoffer: nieuwe film baseert zich losjes op het verhaal van Amanda Knox
Het klinkt als de ideale zomerthriller: twee jonge, knappe vrouwen in Italië. Eén van hen overlijdt, de andere wordt verdacht van de moord - die bovendien gecatalogiseerd wordt als een uitgelopen seksspelletje. Maar het overkwam de Amerikaanse Amanda Knox (34) écht. Twee keer veroordeeld, maar uiteindelijk toch vrijgesproken: dit is het verhaal van 'Foxy Knoxy'. " Ik ben zo in de war. Iedereen roept naar me en ik ben bang."
Lees verder

Nog geen akkoord over Lukaku, Anderlecht krijgt ook nog miljoenen
Chelsea en Inter zijn nog altijd in onderhandeling over Romelu Lukaku. In afwachting van een akkoord over zijn miljoenenovergang naar Londen blijft 'Big Rom' breeduit lachen op training. Ook Anderlecht passeert straks nog eens langs de kassa.
Lees verder

Duitse banken storten 2,5 miljard euro in Europees crisisfonds
De Duitse banken zullen in de loop van dit jaar in totaal 2,49 miljard euro moeten storten in het Single Resolution Fund (SRF) van de Europese Unie. Dat heeft de Duitse financiële toezichthouder BaFin vrijdag gezegd.
Lees verder

EMA identificeert twee nieuwe bijwerkingen coronavaccin Johnson & Johnson
Het Europese geneesmiddelenagentschap EMA heeft twee nieuwe bijwerkingen vastgesteld die kunnen optreden na het toedienen van het coronavaccin van Johnson & Johnson. Het gaat om duizeligheid en oorsuizingen (tinnitus). Voortaan moeten ook die klachten op de bijsluiter worden vermeld. De voordelen van het vaccin blijven groter dan de nadelen, benadrukt de organisatie.
Lees verder

Belgische jumpingploeg blijft foutloos en plaatst zich als tweede voor de finale van morgen
Het Belgische team heeft zich geplaatst voor de finale van de teamcompetitie in de jumping, die zaterdag vanaf 12 uur Belgische tijd op het programma staat. Ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet finishten op een gedeelde tweede plaats in de kwalificaties. Tien landen plaatsten zich voor de finale.
Lees verder

Werken onze vaccins niet tegen de Colombiaanse variant van het coronavirus? Virologen leggen uit
Is er een variant van het coronavirus opgedoken waarop de vaccins geen vat hebben? Hoe kan het anders dat zeven volledig gevaccineerde mensen besmet raakten met de Colombiaanse variant én eraan overleden zijn? De Wereldgezondheidsorganisatie houdt deze nieuwe mutatie van het virus al met argusogen in de gaten, net als virologen Marc Van Ranst en Piet Maes (KU Leuven). "We mogen niet meteen concluderen dat de vaccins geen vat hebben op de Colombiaanse variant. Als ook jonge mensen gestorven zouden zijn, zouden we ons veel meer zorgen moeten maken."
Lees verder

Koop nu, betaal later. De opmars van de nieuwe shopapp Klarna in ons land. Wat is het? Hoe werkt het? En wat kost het?
Ze lanceerden een opvallend reclamefilmpje tijdens de laatste Super Bowl, zijn intussen meer dan 45 miljard dollar (38 miljard euro) waard en rapper Snoop Dogg is één van de investeerders. Maak kennis met Klarna. Het Zweedse fintechbedrijf is intussen één jaar actief in ons land en heeft 100.000 maandelijkse gebruikers. Wat maakt de app zo populair? En zijn er ook verborgen valkuilen verbonden aan dat zogeheten 'betalen-na-bestelling'?
Lees verder

Marc-Marie Huijbregts aangevallen in Amsterdam
De Nederlandse Marc-Marie Huijbregts (56) is vrijdagochtend aangevallen op zijn fiets in Amsterdam. Het tv-gezicht, bij ons onder meer bekend van 'De Slimste Mens', verklaart dat hij hard in zijn gezicht werd geslagen door een passant.
Lees verder

Juventus verontschuldigt zich voor racistische tweet en 'onvergeeflijke fout', maar sponsor Adidas eist een woordje uitleg
Een aanstootgevende foto op het Twitter-account van het vrouwenteam van Juventus lokt heel wat commotie uit. Op de beruchte foto portretteert een speelster van de Italiaanse club een Aziatisch persoon op een wel erg stereotiepe manier. De Oude Dame verwijderde de tweet inmiddels en excuseerde zich, maar kledingsponsor Adidas treedt toch in dialoog met de club om dit soort incidenten in de toekomst te vermijden.
Lees verder

Makers van South Park tekenen gigantische deal met streamingplatform Paramount+
De makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, hebben een deal tot 2027 getekend met ViacomCBS voor nieuwe seizoenen van hun satirische animatieserie. De deal omvat ook veertien films voor Paramount+, het streamingplatform van ViacomCBS. Dat heeft de Amerikaanse tv-zender Comedy Central aangekondigd.
Lees verder

Snickers Spanje haalt reclamespot offline na beschuldigingen van homofobie: "Je bent jezelf niet als je honger hebt"
Snickers, bekend van de snoeprepen, heeft in Spanje een omstreden advertentie verwijderd na een wervelwind van kritiek. De reclamespot zou homofoob zijn en stereotypen promoten. Vorige maand kwam een Spaanse homoseksuele verpleger nog om het leven, toen hij het slachtoffer werd van een aanval op straat.
Lees verder

Tentoongestelde neanderthaler in Duits museum krijgt donkerdere huid
In het Duitse Neanderthalermuseum, in Mettmann bij Düsseldorf, krijgt het tentoongestelde standbeeld van een neanderthaler een donkerdere huid. Onderzoek van de afgelopen jaren heeft uitgewezen dat neanderthalers niet zo'n bleke huid hadden zoals in reconstructies wordt voorgesteld. Dat heeft het Duitse Neanderthalermuseum vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder