Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 augustus 2021

LIVE DRUIVENKOERS. Straf deelnemersveld houdt generale repetitie voor WK van volgende maand. Wie imponeert?

HLN
LIVE DRUIVENKOERS. Straf deelnemersveld houdt generale repetitie voor WK van volgende maand. Wie imponeert?
Interessante afspraak in de koers vandaag. Exact een maand voor het WK wordt de Druivenkoers gereden, met liefst vijf hellingen die ook tijdens de strijd om de regenboogtrui moeten worden bedwongen. De organisatie kan rekenen op een straf deelnemersveld, met onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel Philippe Gilbert, Caleb Ewan en Marc Hirschi. Kan één van hen zijn ambities kracht bijzetten? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Weinig verrassingen in selectie Rode Duivels: De Bruyne ontbreekt nog door blessure, De Ketelaere en Verschaeren sluiten later aan
Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn 31 namen bekendgemaakt voor de interlands tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. 't Is de eerste keer dat de Rode Duivels verzamelen sinds de uitschakeling op het EK. Grote verrassingen in de selectie zijn er niet, al ontbreken met Kevin De Bruyne en Dries Mertens wel wat grote namen met blessures. Charles De Ketelaere en Yari Verschaeren sluiten later aan.
Lees verder

LIVE. Geen De Bruyne, Mignolet en Mertens: dit zijn de 31 Duivels voor drieluik in september
Omstreeks 12u maakt bondscoach Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de interlands tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. 't Is de eerste keer dat de Rode Duivels verzamelen sinds de uitschakeling op het EK. Grote verrassingen in de selectie worden niet verwacht, al is het wel uitkijken naar de youngsters die onze bondscoach selecteert. Volg het hier LIVE!
Lees verder

Franse evacuatie-operatie vrijdagavond volledig achter de rug
De Franse evacuatie-operatie in Afghanistan zal vrijdagavond volledig achter de rug zijn. Na die deadline zullen evacuaties vanaf de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel niet meer mogelijk zijn. Dat heeft premier Jean Castex donderdag gezegd op de Franse zender RTL.
Lees verder

KOERS KORT. Otto Vergaerde trekt naar Trek-Segafredo
Otto Vergaerde (27) verlaat na dit seizoen Alpecin-Fenix voor Trek-Segafredo. Hij zette zijn handtekening onder een contract van twee seizoenen bij de Amerikaanse WorldTour-formatie.
Lees verder

Tom Pidcock kwam nog niet één keer in beeld in de Vuelta: "Wilden niet in verhaal-Evenepoel belanden"
Hij was gestart zonder ambitie of doel en dat is eraan te merken. Na een halve Vuelta is Tom Pidcock (22) niet één keer in beeld geweest. "En toch is dit absoluut een positief verhaal", zegt zijn trainer Kurt Bogaerts. Want de jonge Brit leert belangrijke lessen. Maar of hij die ook meeneemt naar het WK en Parijs-Roubaix, is allesbehalve zeker.
Lees verder

Nora Gharib gaat onder hypnose in 'Waarheid Durven of Doen': "Ik vind dit echt héél raar"
In 'Waarheid Durven of Doen' worden Nora Gharib, Gene Bervoets, Bert Huysentruyt en Sofie Engelen donderdag samengebracht in een riante villa waar ze zelf voor het avondeten moeten zorgen én waar ze daarnaast ook uitdagende opdrachten op hun bord krijgen. Zo wordt Nora Gharib door de bekende hypnotiseur Patrick Pickart in een andere staat van bewustzijn gebracht, waarbij Nora helemaal van staal leek te zijn. Waarna zij even moest bekomen: "Ik ga me echt even neerzetten, want dit is keiraar!"
Lees verder

Griekenland trekt coronateugels aan: nieuwe maatregelen gelden ook voor toeristen
Nu het toeristische hoogseizoen op zijn einde loopt, scherpt Griekenland de coronamaatregelen aan. Vanaf 13 september tot en met zeker eind maart volgend jaar mogen ongevaccineerden theaters, musea, bioscopen en sportscholen alleen in met een negatief testbewijs.
Lees verder

Duitsland denkt vrijdag te stoppen met evacueren uit Afghanistan
Duitsland verwacht vrijdag grotendeels te stoppen met het evacueren van mensen uit Afghanistan. Bronnen zeggen tegen persbureau dpa dat het leger denkt dat de meeste militairen vrijdag ook al weggaan. Het ministerie van Defensie zei eerder door te gaan "tot de laatste seconde".
Lees verder

LIVE VUELTA (13u15). Opnieuw lastige heuvelrit in de Vuelta. Kan in Córdoba wél een vluchter zegevieren?
Etappe twaalf alweer in de Vuelta. Van Jaén gaat het richting Córdoba. De rit van vandaag is 175 kilometer lang en er wacht het peloton alweer het nodige klimwerk. Opnieuw en kolfje naar de hand van avonturiers, tenzij de klassementsmannen daar zoals gisteren anders over beslissen. Wie mag zijn handen, net als eerder Lars Boom, Peter Sagan en John Degenkolb, in de lucht gooien in Córdoba? U krijgt het antwoord op deze pagina rond 17u30!
Lees verder

Vlaamse regering jaagt nog jaren op coronafraudeurs: "We zullen alles controleren"
De terugvorderingen van onterechte coronasteun vliegen de deur uit. Het gaat al om 10.846 dossiers, goed voor bijna 83 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard. "We zullen alles controleren", waarschuwt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ondernemersorganisatie Unizo vraagt dat er een verschil wordt gemaakt tussen echte fraudeurs en vergissingen "te goeder trouw" bij aanvragen.
Lees verder

Vader stript op schoolvergadering om punt te maken over het dragen van mondmaskers
Opvallende beelden uit de VS tonen hoe een vader zich tot zijn ondergoed uitkleedt op een vergadering van het schoolbestuur. Met de actie wilde hij pleiten voor het dragen van mondmaskers: "Het is een eenvoudig protocol", aldus de man.
Lees verder

INTERVIEW. Ewoud Vromant doet zijn verhaal na strenge diskwalificatie: "Ik rij al drie jaar zo. Zelfs de finalisten zegden aan de UCI niet akkoord te gaan"
Ewoud Vromant, topfavoriet op de 3 km individuele achtervolging in de Paralympische Spelen, zag zijn droom voor goud tenietgaan door een diskwalificatie in de reeksen waarin hij het wereldrecord verpulverde. Aan HLN.be doet hij zijn verhaal over de strenge beslissing. Dat er gisteren plots een communiqué binnenviel over de zitpositie en zelfs zijn concurrenten bij de UCI de beslissing gingen aanvechten. Maar Ewoud laat de moed niet zakken. "Ik ben belust op revanche in de tijdrit."
Lees verder

INTERVIEW. Paralympiër Ewoud Vromant doet zijn verhaal na strenge diskwalificatie: "Ik rij al drie jaar zo. Zelfs de finalisten zegden aan UCI niet akkoord te gaan"
Ewoud Vromant, topfavoriet op de 3km individuele achtervolging in de Paralympische Spelen, zag zijn droom voor goud tenietgaan door een diskwalificatie in de reeksen waarin hij het wereldrecord verpulverde. Gisteren viel een waarschuwend communiqué in de bus, Vromant paste zijn houding een beetje aan, maar het bracht geen soelaas. Een streng verdict, zelfs zijn concurrenten vochten de beslissing aan. Maar Ewoud laat de moed niet zakken. "Ik ben belust op revanche."
Lees verder

'Israël deelt minder geheime info over Iran met VS na aantreden Biden'
De geheime dienst van Israël deelt minder informatie met de Amerikaanse geheime diensten sinds het aantreden van Joe Biden als president. Dat meldt The New York Times. Toenmalig premier Benjamin Netanyahu was een tegenstander van Bidens aanpak van Iran en wilde hem dus minder informatie geven.
Lees verder

Eerste resultaten bevestigen: 3M dumpte wel degelijk schadelijke stof FBSA in Schelde
In het afvalwater van chemiebedrijf 3M zit wel degelijk de schadelijke stof FBSA. Afgelopen donderdagavond en vrijdag nam de milieu-inspectie waterstalen nadat VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws onthulden dat 3M illegaal FBSA in de Schelde dumpt. De eerste resultaten bevestigen dat nu ook. Hoeveel er van de stof in het water zit, is nog niet duidelijk. De milieu-inspectie moet de resultaten nu verder analyseren.
Lees verder

Grote Coronastudie: niet-gevaccineerden hebben meer fysiek contact
Belgen die niet gevaccineerd zijn maken met meer mensen fysiek contact dan wie wel een vaccin kreeg. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Gevaccineerden zoenen, knuffelen en schudden eerder de handen van familie en vrienden, niet-gevaccineerden geven vaker ook hun collega's en kennissen een hand of zoen.
Lees verder

OPROEP. Stel hier uw vraag aan onderwijsminister Weyts over de start van het nieuwe schooljaar
Woensdag gaat het nieuwe schooljaar van start. Leerlingen in het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs zullen daarbij geen mondmasker meer moeten dragen. Voor het secundair geldt dat er opnieuw les mag worden gegeven en gevolgd zonder mondmasker, wanneer wordt stilgezeten. Hebt u zelf nog vragen over de start van het nieuwe schooljaar? Zondagavond is minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) te gast bij VTM NIEUWS, dat uw vragen aan de minister zal voorleggen.
Lees verder

Bob Ross werd wereldberoemde schilder, maar wat met zijn erfenis gebeurde was geen 'happy little accident'
Hij heeft een zalvende stem en zachte aanpak waar kijkers maar niet aan kunnen weerstaan. Toen 'The Joy Of Painting' met Bob Ross in 1983 voor het eerst werd uitgezonden, had niemand kunnen vermoeden dat hij een wereldberoemd fenomeen zou worden. Meer dan een kwarteeuw na zijn dood is de schilder - met dank aan YouTube - geliefder dan ooit, al ging het er achter de schermen toch minder zachtaardig aan toe dan tot nu werd gedacht. Dat is de conclusie van 'Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed', de nieuwe nieuwe Netflix-docu die het verzwegen verhaal vertelt over verraad achter de schermen en de strijd om zijn erfenis.
Lees verder

Net als Kanye: Ellen legt uit waarom ze haar naam veranderde in Nelle. "Mijn echte naam was zo 'gewoontjes'"
Momenteel kennen we hem nog als Kanye Omari West. Maar de rapper wil voortaan als 'Ye' door het leven gaan. Een opmerkelijke keuze, al is hij daar niet alleen in. Ook in België zijn er heel wat mensen die kiezen voor een naamsverandering. De meest recente cijfers dateren van 2019, toen lieten maar liefst 2.986 vrouwen en 2.348 mannen officieel hun voornaam veranderen. Nelle is één van hen. "Mijn echte naam werd een leuk weetje voor op dronken feestjes." Psychologe Roos Woltering licht toe waarom je naam zo sterk verbonden is met je identiteit en wat het met je doet als je hem verandert.
Lees verder